Fórum témák
» Több friss téma |
Ez egy mosogatógép de igazad van!
A tipusa: Whirlpool ADP 4510
Nincs véletlen valakinek Triak ACS108 - as alkatrésze elfekvőben?
Igen, hasznos lenne a gep tipusa, de valoszinusitem, hogy Whirlpool, mivel Flextronics gyartmany. A hianyzo alkatresz pedig triak kell hogy legyen, mivel az a legegyszerubb halozati kapcsolo eszkoz.
Whirlpool ADP 4510 de már írtam.
oks kösz az infót enyémet megnéztem de teljesen más panel van enyémben. üdv
üdv
elég lama vagyok elektronikába de lenne egy rettentő fontos dolog amibe segithetnétek van egy masszázsszékem"rohadt drága" és véletlen nem a saját adapterét dugtam rá hanem egy saitek kormányét,aqmi9 azt erednényezte hogy fél perc használat után a távirányitójába elfüstölt egy kondenzátor vagyis inkább lerobbant ami meg leütött a helyéről egy kis ellenállást amit tudni szeretnék hogy milyen féle az ellenállás vagyis hogy hány wattos mert azt nem tudom hogy deritem ki a kondi 220 uf 16v a kis kondi a szinkód alapján 1k-s 1% tűréshatárral kép: http://img191.imageshack.us/i/66490645.jpg/Kép: Hivatkozás[/URL] millió hálám annak aki tud segiteni valamint az se lenne rossz ha valami hozzáértő szentes környékéről visszaforrásztaná a dolgokat nem mintha nem tudnád de ezaa szék nagyon drága volt igy nem szeretem kokányolni
A kondid valoban 220 mikro /16V, az ellenalas pedig 1.1k 1% 0.6W (szokasos femreteg), azthiszem magyarhonban anno amit a Remix gyartott az 1W-os volt es IGY nezett ki.
Remelhetoleg csak ez a ket passziv alkatresz szallt el.
huh köszi
akkor most mindegy hogy 0,6w-osat rakok bele vagy 1w-osat? más szerintem nem szált el benne nem egy bonyolult a táv jól átnézegettem sima kanócos táv pár kondival ellenállásal meg mikrokapcsoloval ennyi ,más remélem nem ment el benne,. végüli is csak a kondit lőtte ki csak pont előtte volt a ellenállás és kiutőtte a helyéről
Hello!
Idézet: „ACS108 lesz neked oda jó, de ez nem egy sima triak!!! Ez egy olyan cucc amivel egyen áram segítségével tudunk kapcsolni 230V váltakozó áramot. ” Csak a tisztánlátás kedvéért... Nem akarlak kiábrándítani benneteket, de Triac, pont egy olyan áramkör, ami egyenárammal gyújtható. Sőt akár egy, akár négy síknegyedben is... Utána kellene nézni. :yes: üdv! proli007
minimum 0.6W, de ha magasabb terhelhetosegu az sem baj, csak beferjen.
(Azthiszem a lanyom baratjanak a nagyapja is birtokol egy ilyent, lattam a nyaron, hat nem semmi az ara. Sajna nem tudom megkukkolni, mivel Magyarorszagon van, kb 2700km-re tolem)
...hat igen, amikor csak fel ismeretekkel rendelkeznek, es igy szeretnenek javitani.
kossz a gyors választ
holnap rohanok is meg id veszem a kondit meg az ellent agy is ezust vasárnap amugy majdnem mindenemet én szervizelek legyen az bármi csak előtte mindig kérdezősködök fényképezgetek meg levelezek ,de a végén minidg összejön éljen a net mégegyszer kösz kár lett volna a börfotelért mivel mivel 6 számjegyű,és ráadásul ajándék volt
Szerinted akkor az ACS108 nekem nem lessz jó?
Valaki tudja,hogy miből lehet ACS108-at kiszedni?
Hello!
Nem azt állítottam, hogy nem lesz jó, csak az állítással nem értettem egyet. Ha a feszültsége és a terhelő árama megfelelő, miért ne lenne jó a szivattyúhoz? Amúgy még nem volt a kezemben ilyen eszköz, de úgy látom, hogy induktív védelem is be van integrálva a triac-ba. Tehát nem kell hozzá külső védelem, ahogy az adatlap első oldalán is írja. De ezek TO92-es tokban vannak, a nyákon, pedig TO220-nak van ott helye. (ha jól látom) üdv! proli007
Hello
Én meg azt szeretném megkérdezni,. hogy láttatok-e olyan SMD ellenállást, ami világoskék szinű? Az milyen fajta? felépítés, anyag? Miért jó? Köszi.
A kék színű ellenállás: biztosíték-ellenállás. Bővebben: Link
Sziasztok!
Találtam egy panelt, ami nagy valószínűséggel egy mikrohullámú sütő vezérlőpanelja lehetett. Volt rajta egy Vákuumcsöves fluoreszcens kijelző, a típusa: FIP4C13A és NEC gyártmány, mindössze ennyit tudtam kideríteni belőle. A másik alkatrész ami ugyanezen a panelen van, egy TEXAS gyártmányú 40 lábú IC, valószínűleg mikrovezérlő lehet, vagy hasonló, a típusa TMS137ONLP. Aki ezekről tudna bővebb infót, vagy datasheet-et azt megköszönném. Sajna nem nagyon találtam infót róluk, csak pár fizetős oldalon. Köszi.
Köszi!
Próbáltam a guglival, de csak ezt írtam be: TMS137 a 0-át O-nak néztem, én balga...
Szia!
Csak annyit tennék hozzá, hogy ez a mikrovezérlő maszkprogramozott, úgyhogy ebben a formában csak mikrosütő vezérlésre használható. Bővebben: Link
Igen, erre én is gondoltam már, de ha én pl időzítésre és kapcsolásra használom, hiszen ezt csinálta valaha a mikróban is, akkor tökéletes... pl egy nyák-levilágítóhoz
Sziasztok
Van egy mini rókaadó kapcsolási rajzom a bss-ről(ha itt a HE-n is van,azt is örömmel megépítem ) Egy kis gond merült fel az alkatrészek beszerzésével/megvásárlásával kapcsolatban(vagyis,hogy hogy kell kérni) Van benne egy tekercs,amiről csak azt tudom,hogy 100 milihenris. A lomexnél,és a Hestore-n is láttam,hogy a tekercseknek 2(vagy több,nem tudom) jellemzőjük van. Egyik ugye az induktivitás,és amiben kérném a segítségeteket az a másik jellemző. Pl 100uH,0.1234A A vessző utáni adat,azt azt jelentheti,hogy az én 100 uH-s tekercsemet mekkora árammal terhelhetem? Mert ugye az A,az az amper,áramerősség. De még nem halottam,hogy tekercsnél ezt is meg kellene adni. Köszi előre is
Szia!
Az nem milli-, hanem mikrohenry a te esetedben (mH vs. uH). A második adat pedig valóban az áramterhelhetőséget jelenti.
Szia
Bocsánat kevertem a 2 dolgot,Köszönöm,hogy szóltál,és a választ is Szép Estét
Nekem is van kék SMD ellenállásom,az értékét négy számjegy határozza meg.Nagyon precíz pontos alkatrész.
Szia!
Nincs mit, örülök hogy tudtam segíteni!
Tisztelt zoz11!
köszönöm a segítséged! Vettem egy acs108-as Triac-ot,beletettem a panelba,és müködik! Már csak egy dolog van ami aggaszt! Miért megy folyamatosan a szivattyú? |
Bejelentkezés
Hirdetés |