Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   184 / 1274
(#) koviferi válasza bando hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Próbáld meg a sorvégfok tranzisztor kollektorát megszakítani, hátha valami nagyfesz hiba miatt
tilt az áram figyelés !
(#) bando válasza koviferi hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

ez már megvolt: ugyanis egőt (75W) tettem helyette u.a. az eredmény
(#) kadarist válasza bando hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Valamelyik tápfesz nem áll be időre, vagy nem indul a sorvégfok vezérlésre. Tápban cserélnék kondenzátorokat (primeren is), esetleg (ha van) szkóppal rá kelle nézni a sortranzisztor vezérlésére.
Viszont! Az EEPROM-tartalom sérülése a legkülönbözőbb szervi hibákat képes imitálni. Tehát még mielőtt szétforrasztjuk a gépet érdemes egy új EEPROM-ot felprogramozva(!) beépíteni, és úgy kipróbálni .
(#) koviferi válasza bando hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Próbáld meg a kapcsolóüzemű táp szekunder
egyenfeszültségeire párhuzamos kondikat tenni.
Mindig a panelban levővel azonos nagyságrendüt
és feszültségűt használva.Ha ez sem, akkor
a vezérlő IC(ahol a memória is lehet) táp
lábainál levő simító kondenzátorra is tegyél párhuzamos kondit, mert valami szűretlenség
is lehet a hiba oka.Ha esetleg rajzod volna talán
többet tudnék segíteni.Nekem csak CK és CX
rajzaim vannak többnyire.
(#) bando válasza kadarist hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Valami ilyensmire gondolok én is, mert a proci nyit -zár valamiert a power lábon, az emlitett ütemben
(#) bando válasza koviferi hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Köszönöm válaszod.
Probáltam külső tápból a szekunder oldalt táplálni, külön és sajnos az eredmény u.a.:pulzál minden tápfesz.Megprobálok feltenni egy rajzot, ami 99% u.a.
Sajnos nem engedi, de valamit kitalálok holnapig
(#) jofy hozzászólása Dec 14, 2009 /

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. Írok ha jutottam valamire...
(#) tgergelics hozzászólása Dec 14, 2009 /

Sziasztok!

Van egy régi grundig tv-m. Grundig Megatron st 72-160 típusú. Már több éve áll. Anno többször volt szerelőnél de mindig több mint tízezret kértek a javításért, pár hétig működött aztán ismét elromlott. Végül vettünk egy újat.
Bekapcsol, csatornákat is tudok váltani, hang is van, a kép viszont jobb és bal oldalon be van húzódva...
Mi lehet a baja? Tudtok segíteni? Mert azért kidobni sajnálom, viszont tízezreket sem szeretnék fizetni a szerelőknak, mert akkor már tényleg inkább egy új...
(#) kadarist válasza tgergelics hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Szia!

Ez egy 100Hz-es szerkezet. Kösse fel az ember az gatyáját, aki hozzányúl. Mindenesetre szinte minden beállítás szervízmenüből történik. A TDA8145 (E-W korrekció) körül nézz szét (Netz chassis)Bővebben: Link
(#) bando válasza koviferi hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Megprobálom még1x, ez rövidebb file

rajzSam.PDF

(#) koviferi válasza bando hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

A rajzot látva szerintem is cserélgesd ki a primer körben az elektrolit kondikat.Ugyanis ha az
induló táp rossz frekin kezd , a szekunder
ki tudja hava áll be, vagy az opto kapus visszaigazolás
küld hamis jelet,amiért talán az R821 körben is keresendő a hiba.Itt azért elég nagy feszültségek
járkálnak.Sajnos a SAMSUNG TV-k nem a tápjaikról
híresek, lásd a boltban árult helyettesítő javító
egységcsomagot.
(#) bando válasza koviferi hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Sztem a táp kizárva , mert:1.kondik cserélve prim+szek-ben.
2.mint írtam, külső táprol táplálva a 14 voltos szek.lábat ugyanúgy kapcsolgatna(jelt ad a bekapcsolásra ill.kikapcsolásra)
3.égőt tettem a sorvégfok helyett és az is pillog.
Lehet megprobálok egy más memoriát beletenni.
Vajon, üressel elindulna -e?Ugyanis nincs írom...

(#) kadarist válasza bando hozzászólására (») Dec 14, 2009 / 4

Igen, próbáld meg üressel, hátha induláskor feltölti valamilyen alap értékekkel.
(#) dragon0 hozzászólása Dec 15, 2009 /

Helló mindenki !
kéne egy kis segítség van egy matsui tv következöt produkálja nagyon gyorsan villog a hálózati led
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Szia!

Írd le a pontos típusát.
Lehet tápegység-zárlat, vagy sortranzisztor- zárlat, esetleg elkókiszáradás. Szedd szét, nézz bele, a forrasztásokat is ellenőrizd.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Na, megjöttek az alkatrészek a samsung LCD -hez, hát siker van, kb 23 perc alatt kidobáltam amit rossznak gondoltam, kapott új vezérlő IC-t, egy fet-et és egy triakot, új kondikat, és hihetetlen, működik Szóval ez express javítás volt. De legalább mostmár megy. Úgyhogy nekiállhatok a nagy TV-nek is, azzal meg az van, hogy emlékszel nemrég kérdeztem, hogy mitől lehet az, hogy működik a TV csak így cakkog, mitha egy tized másodpercre kihúznám, majd ujra be, aztán még aznap oda is lett, no azzal meg az a probléma, hogy bekapcsolnám, és hallom, hogy indulna a táp, de mégse, cicereg, gondolom az is táp bajos lessz, valószínűleg.
Ha lesz egy kis időm, azt is szétkapom és megnézem mi lehet vele.
Üdv és köszi az eddigieket is.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

A sorkimenő tranzisztor lehet, hogy átment ellenállásba, azért nem indul. A korábbi kihagyásokat(cakkok) okozhatták forrasztáshibák, kollektorköri kondenzátorhiba, vezérlés(bázis) oldali kihagyás, sőt sorkimenőtrafó hiba.
Örülök, hogy sikerült az LCD- megjavítani! Szép munka.
(#) szabo.eduard hozzászólása Dec 15, 2009 /

Helló mndenkinek!!!nekem lenne egy kis problémám a tv-mel vilog a hálozatjelzö led de nem kapcsol be a tv tudna nekem valaki segiteni v tanácsot adni h mi lehet a baja!!??
A tv típusaAEWOO K20V1N
válaszotokat érdeklödve várom!
(#) kadarist válasza szabo.eduard hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Szia!

Ugyanazt írhatom, mint amit Dragon0-nak írtam hárommal előtted.
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Helló mellékelek a meghajtó tranyorol egy képet
következöt szeretném kérdezni ki forrasztottam és zárlatot kerestem a képen piros körrel jelötem ott mérek akkor zárlatot jelez a (tipusa matsui 21m2205st)

DSC00178.JPG

(#) szabo.eduard válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Helló szét is szedtem és nem találtam rajta semmi szemmel látható híbát! jólenne valami tipp mert teljesen kezdö vagyok eddig csak olyat csináltam ahon láttam a hibákat itt pedig nem látni semmit

Ott nem szabadna zárlatnak lenni. Kollektor-emitter zárlat! Ellenállásnak még jó lesz.
Mi a tranyó típusa?
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Helló a tipusa ( c5388 6h2)

Mint mondtam még amatör vagyok a tv-knél melyik az a tranyó(azaz tranzisztor?)és mi az a kollektor-emitter zárlat?

A sortranzisztor (legnagyobb tranzisztor) kollektor-emittere között mérj ellenállást.
Nézz itt szét:Bővebben: Link
Rajz:Bővebben: Link

de ezt a típust nem találom a linkekben amit küldtél daewoo k20v1n vagy ugyan azok a dolgok vannak benne?

2SC5388 a tranzisztor típusa. Ezzel lehet helyettesíteni: Bővebben: Link. Mérd ki kapacitásméréssel a kollektorra kötött kondenzátorokat (kiforrasztva), cseréld ki a tranyó bázisára kötött csatoló elkót.
Valami sassziszám nincs véletlenül a panelon? Feliratok, stb. Típus alapján nem sikerült rajzot találni. Valami LG vagy Samsung alaplap lesz.

Ne a típussal foglalkozz. A sassziszám a lényeg, a CP185. Biztosan van ilyen felirat az alaplapon valahol.

neharagudj a tolakodásért de nem lehetne msn-en vagy skype-on beszélni mert ez kicsit lassu?

Nincs MSM-em, meg szkájpom sem. Sajnálom.
Következő: »»   184 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem