Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
Lapozás: OK   15 / 62
(#) alexride válasza szamóca hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Amivel a brumm van az egy gyári kábel, 5 tűs DIN ből Jack, amivel nincs brumm az egy házi készítésű de csak monóba szól.
(#) szamóca válasza alexride hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Háhá! Mik derülnek itt ki!
Tehát van egy gyári kábeled amivel a CD-s cuccosról hajtva is brummszerű zajt hallasz? Ill. van egy házi, ami jó, de mono.

Átteszem a kérdésedet a földhurkos topikba.
(#) alexride válasza szamóca hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
A gyári kábel cd-s rádiósmagnóval jó, számítógéppel jelentkezik a brumm. A házi kábel viszont jó a számítógéppel de csak monóba. Szétszedtem a házi kábelt, a Jack dugó két vezetéke a DIN egyik fekete vezetékére a másik a DIN arra a vezetékére ami körülveszi a 4 kicsi vezetéket.
(#) szamóca válasza alexride hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Tehát a jack dugóból az árnyékolóharisnyán kívül csak egy szál vezeték megy a DIN csatira. Ez azt jelenti hogy mono az átvitel.
Az antennás dolgot kipróbáltad? /Ha kihúzod akkor is brummszerű zajt hallasz/
Mindenesetre nem ártana egy megbízható átjátszó kábelt beszerezned.
(#) alexride hozzászólása Dec 29, 2009 /
 
A rádióerősítőt nem használom rádióként így antenna sincs rajta, az átjátszókábelt ma vettem. Esetleg a bontott kábelt nem lehetne bekötni sztereóba?
(#) szamóca válasza alexride hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Be tudod kötni. (alant készítettem egy rajzot.)
De ki is tudod mérni hogy jó-e a gyári. Bár ha csak a pc-vel nem jó akkor a hiba ott keresendő. Ennek ellent mond viszont a mono búgás nélküli csati.
Jó lenne ha tennél fel egy értékelhető fényképet erről a csatlakozó bekötésről

DIN-Jack.JPG
    
(#) alexride válasza szamóca hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Köszönöm a rajzot! Tehát a fekete kábel lenne az a házi bontott kábel, amin van a Jack dugó. A lila kábel azért van ott mert ha lehetséges lenne erre kötném rá a Jack dugót, kicsit jobb állapotban van. Észrevettem, hogy a rákötött Jack 2 részes, van itthon bontott 3 részes Jack dugó is (test, jobb, bal) mivel ezzel a Jack dugóval akkor ha jól látom nem lehet megoldani a sztereó átvitelt. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a 2-s, 5-s illetve 3-as tű melyik színű vezetéknek felel meg?

DSC00578.JPG
    
(#) proba válasza alexride hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Szerintem próbáld ki mindkét (három) ágba (az átjátszó kábelnél) egy egy kondi (galvanikusan a test se érintkezzen) Esetleg a rádió antennáját lásd el az oldalon lévő kondis csatolóval (ha kihúzod a rádió antennát akkor is zúg? ha nem akkor az biztosan segít)
Ha ezek nem jönnek össze és nem vagy túlságosan hifista egy egy transzformátor (1:1) a hangkábelre biztosan megszünteti.
Amire vigyázz a számítógép testjét ne kösd ki ,illetve csak teljesen ( a konnektorból /antennától ) független állapotban csatlakoztasd össze őket mert egy esetleges potenciál kiegyenlítődés hangkártya/erősítő halált okozhat (tapasztalat)
(#) alexride hozzászólása Dec 29, 2009 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült egy átjátszó kábelt csinálnom. Ezek szerint a gyári átjátszó kábelben volt a hiba, szétszedtem, ugyanúgy 3 kábel de a test is ugyanolyan vékony kábelen megy, ellentétben a házi bekötésűvel ahol a test a vastag vezetéken megy. A képen látható bekötés működik alapzaj nélkül szépen szól, maradhat ez a bekötés?

DSC00579.JPG
    
(#) szamóca válasza alexride hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
No minden jó ha vége jó.
Forraszt össze, és egyenként szigeteld, /ha van/ zsugorcsövezd le.
(#) alexride válasza szamóca hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Ennek a rajznak megfelelően a gyári kábel úgy volt, hogy az 5-s, 3-as ág egybe volt forrasztva, erre került a jobb vagy bal oldal/fehér vezeték, a 4esre került a test/ sárga vezeték, és az 1esre került a jobb vagy bal oldal/ piros vezeték. Lényeg a lényeg most már van egy sztereó átjátszó kábelem.
(#) (Felhasználó 1542) hozzászólása Dec 31, 2009 /
 
Sziasztok!
Földhurok leválasztó tranzformátort szeretnék készíteni kompozit videojelhez. Ehhez keresek valami ferritgyűrűt olcsón, amivel megvalósítható
kb 400 mH-s primer ill szekunder induktivitás.
Az átviteli sáv 25 hz - 7mhz.
(#) Saggitarius válasza (Felhasználó 1542) hozzászólására (») Dec 31, 2009 /
 
Gondolom eliras es nem 7 millihertz "Az átviteli sáv 25 hz - 7mhz." De amugy igencsak szeles sav ez(HF+NF egyutt), nem lesz konnyu.

Amugy kompozithoz eleg a 25-os also hatar? Mondjuk ritka az egyszinu/kozel egyszinu kepernyo, de akkor elvben 0Hz az elteres!
(#) (Felhasználó 1542) válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 31, 2009 /
 
Az 400 mili Henry induktivitás ami elég sok...
A 25 hertz alsó határfrekvencia elég, egy gyáriból néztem ki.
(#) hitman247 hozzászólása Jan 31, 2010 /
 
Sziasztok.
Biztosan volt már másnak is ilyen problémája, az a helyzet, hogy az elkészült erősítőm rettenetesen búg, de csak akkor ha a bemenetre nincsen kötve semmi (szabadon van a jack dugó). Mihelyt rákötöm az mp3 lejátszót, a búgás megszűnik. Laptoppal viszont hallani a működését...hdd stb. Nem igazán vagyok jártas a témában, kérlek segítsetek. A búgás mellett azt is hallani, ha bekapcsolok pl. egy lámpát...

Szintén házi trafós táppal használom. Mellékeltem egy képet és kapcsolást.
(#) proba válasza hitman247 hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Az erősítő bemenetére vagy egy hangerőszabályzó potit (4,7K) vagy egy ezzel azonos értékű fix ellenállást kötsz ,ez a fajta búgás szerintem megszűnik.A laptop zajai szerintem ez után is hallatszani fognak.
(#) Kovidivi válasza hitman247 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
A winchester hangját talán egy hangkártyacsere (külsőhangkártya) megoldaná.
(#) hitman247 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Majd valamit kiteszek vele. Kössz a segítséget, neked is köszönöm proba
(#) deejaygeorge hozzászólása Feb 11, 2010 /
 
Végfok erősítő bugás, zárlat, zúgás
Sziasztok egy éve vettem egy sráctól interneten egy házi gyártású végfokot, hát mit mondjak belül katasztrófa 1972-es kiadású kondenzátor volt benne(puffer). Na végül is az a gondom hogy nagy az alapzaj és ha hangot emelem búg elég hangosan, én kicseréltem ezeket a kondikat de még talán rosszabb lett, a kondik értéke ugyanaz. Ezért kérném ha valaki esetleg valamilyen megoldást tud az válaszoljon. Előre is köszönöm szépen.
(#) karpi válasza blokkmetal hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Star Groudning es Groudning

Google.....Grounding vagy Ground Loop kulcsszavakra talalsz sok magyarazatot .

(#) djgombi válasza deejaygeorge hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Rakj fel képet a belsejéről!
(#) djgombi válasza karpi hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Ezt két éve kérdezték
(#) deejaygeorge válasza djgombi hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
(#) djgombi válasza deejaygeorge hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Az egyik puffer nincs véletlen fordítva benne?
(#) djgombi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Nem akartam ezzel megbántani
Nem semmi hűtése van a végtranyóknak Biztos jó a hőátadás a trapéz lemezre
(#) deejaygeorge válasza djgombi hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
ja igen csodálatos hát amikor megvettem tőle ami postán érkezett. és megkaptam akkor ugye láttam ezt a borzadájt és meg is említettem neki és még meg volt sértődve hát de mondom ez nem igényes meg ilyenek, na mind1 elég gáz.
és végül megoldottam a búgást, az volt a gond az elosztóba amibe dugtam a 220V kábelt abban több hálózati eszköz is volt és ezt gerjesztette ezt a búgást vagyis össze szedett mindenféle zajt.
(#) karpi válasza karpi hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
eletle volt ,bugasrol kerdeza kolega en masik hozzaszolasra kattintottam ,mivel elotte probaltam olvasgatni ogy lassam nem jutottak valamire a megoldassal mar mielott en olvastam volna.

...i]Végfok erősítő bugás, zárlat, zúgás [/i]..........

Ha novelem a hangerot nem kell hangosabban bugjon a vegfok .A bugas marad ugyanaz .
De tejes kivezerleskor ha a puffer nem eleg nagy kapacitasu leesik a feszultseg romlik a szures es bug 100Hz-el a ketoldalassan egyeniranyitott tapfeszultseg.
Ezek a bugasok aztan modulalja a hasznos hangjelet es lebegeseket - intermodulaciokat okoznak.

Vregerosito bughat elegtelen szures miatt de ez ritkan van uresjaratasba nincs fogyasztas igy kisebb kondi is elegsegesen szur .De a kisebb kondi nem puffer igy ahogy kezdodik a fogyasztas esik a fesz a kondin mert kiurul igy megjelenik a 100hz-es morgas a kiadott hangon....

Altalaban fogyasztas nelkul nincs bugas csak a helytelen foldhuzalozas okozhatja .
Esetleg a transzformator szort magnesestere bejuthat a bemenetre , ha az erosites eleg nagy halhato les a bugas ,de ez ritkabb es csak nagyimpedancias bemenetu vegfoknal jelenhet meg.
(#) djlatino hozzászólása Feb 13, 2010 /
 
hogy igy végigolvastam rögtön rájöttem a brobléma okára. nem is értem másoknak ez hogy nen tünt fel. szoval azért bug mert a hangszoro gyártásakor váltoárammal mágnesezték fel a mágneskört. ez maradt benne, igy ha akármilyen sima egyenáramot is ad ki az erösitö, a hangszoro akkor is bugni fog. nem?
(#) djgombi válasza djlatino hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Ugye ezt nem mondtad komolyan? Mert isten bizony kiugrok az erkélyről még ha nincs nálunk akkor is
(#) djlatino válasza djgombi hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
de azért ti is átlátjátok ennek a topiknak a komolyságát?
Következő: »»   15 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem