Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
Témaindító: A Jani, idő: Ápr 17, 2006
Témakörök:
Amivel a brumm van az egy gyári kábel, 5 tűs DIN ből Jack, amivel nincs brumm az egy házi készítésű de csak monóba szól.
Háhá! Mik derülnek itt ki!
Tehát van egy gyári kábeled amivel a CD-s cuccosról hajtva is brummszerű zajt hallasz? Ill. van egy házi, ami jó, de mono. Átteszem a kérdésedet a földhurkos topikba.
A gyári kábel cd-s rádiósmagnóval jó, számítógéppel jelentkezik a brumm. A házi kábel viszont jó a számítógéppel de csak monóba. Szétszedtem a házi kábelt, a Jack dugó két vezetéke a DIN egyik fekete vezetékére a másik a DIN arra a vezetékére ami körülveszi a 4 kicsi vezetéket.
Tehát a jack dugóból az árnyékolóharisnyán kívül csak egy szál vezeték megy a DIN csatira. Ez azt jelenti hogy mono az átvitel.
Az antennás dolgot kipróbáltad? /Ha kihúzod akkor is brummszerű zajt hallasz/ Mindenesetre nem ártana egy megbízható átjátszó kábelt beszerezned.
A rádióerősítőt nem használom rádióként így antenna sincs rajta, az átjátszókábelt ma vettem. Esetleg a bontott kábelt nem lehetne bekötni sztereóba?
Be tudod kötni. (alant készítettem egy rajzot.)
De ki is tudod mérni hogy jó-e a gyári. Bár ha csak a pc-vel nem jó akkor a hiba ott keresendő. Ennek ellent mond viszont a mono búgás nélküli csati. Jó lenne ha tennél fel egy értékelhető fényképet erről a csatlakozó bekötésről
Köszönöm a rajzot! Tehát a fekete kábel lenne az a házi bontott kábel, amin van a Jack dugó. A lila kábel azért van ott mert ha lehetséges lenne erre kötném rá a Jack dugót, kicsit jobb állapotban van. Észrevettem, hogy a rákötött Jack 2 részes, van itthon bontott 3 részes Jack dugó is (test, jobb, bal) mivel ezzel a Jack dugóval akkor ha jól látom nem lehet megoldani a sztereó átvitelt. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a 2-s, 5-s illetve 3-as tű melyik színű vezetéknek felel meg?
Szerintem próbáld ki mindkét (három) ágba (az átjátszó kábelnél) egy egy kondi (galvanikusan a test se érintkezzen) Esetleg a rádió antennáját lásd el az oldalon lévő kondis csatolóval (ha kihúzod a rádió antennát akkor is zúg? ha nem akkor az biztosan segít)
Ha ezek nem jönnek össze és nem vagy túlságosan hifista egy egy transzformátor (1:1) a hangkábelre biztosan megszünteti. Amire vigyázz a számítógép testjét ne kösd ki ,illetve csak teljesen ( a konnektorból /antennától ) független állapotban csatlakoztasd össze őket mert egy esetleges potenciál kiegyenlítődés hangkártya/erősítő halált okozhat (tapasztalat)
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült egy átjátszó kábelt csinálnom. Ezek szerint a gyári átjátszó kábelben volt a hiba, szétszedtem, ugyanúgy 3 kábel de a test is ugyanolyan vékony kábelen megy, ellentétben a házi bekötésűvel ahol a test a vastag vezetéken megy. A képen látható bekötés működik alapzaj nélkül szépen szól, maradhat ez a bekötés?
No minden jó ha vége jó.
Forraszt össze, és egyenként szigeteld, /ha van/ zsugorcsövezd le.
Ennek a rajznak megfelelően a gyári kábel úgy volt, hogy az 5-s, 3-as ág egybe volt forrasztva, erre került a jobb vagy bal oldal/fehér vezeték, a 4esre került a test/ sárga vezeték, és az 1esre került a jobb vagy bal oldal/ piros vezeték. Lényeg a lényeg most már van egy sztereó átjátszó kábelem.
Sziasztok!
Földhurok leválasztó tranzformátort szeretnék készíteni kompozit videojelhez. Ehhez keresek valami ferritgyűrűt olcsón, amivel megvalósítható kb 400 mH-s primer ill szekunder induktivitás. Az átviteli sáv 25 hz - 7mhz.
Gondolom eliras es nem 7 millihertz "Az átviteli sáv 25 hz - 7mhz." De amugy igencsak szeles sav ez(HF+NF egyutt), nem lesz konnyu.
Amugy kompozithoz eleg a 25-os also hatar? Mondjuk ritka az egyszinu/kozel egyszinu kepernyo, de akkor elvben 0Hz az elteres!
Az 400 mili Henry induktivitás ami elég sok...
A 25 hertz alsó határfrekvencia elég, egy gyáriból néztem ki.
Sziasztok.
Biztosan volt már másnak is ilyen problémája, az a helyzet, hogy az elkészült erősítőm rettenetesen búg, de csak akkor ha a bemenetre nincsen kötve semmi (szabadon van a jack dugó). Mihelyt rákötöm az mp3 lejátszót, a búgás megszűnik. Laptoppal viszont hallani a működését...hdd stb. Nem igazán vagyok jártas a témában, kérlek segítsetek. A búgás mellett azt is hallani, ha bekapcsolok pl. egy lámpát... Szintén házi trafós táppal használom. Mellékeltem egy képet és kapcsolást.
Az erősítő bemenetére vagy egy hangerőszabályzó potit (4,7K) vagy egy ezzel azonos értékű fix ellenállást kötsz ,ez a fajta búgás szerintem megszűnik.A laptop zajai szerintem ez után is hallatszani fognak.
A winchester hangját talán egy hangkártyacsere (külsőhangkártya) megoldaná.
Majd valamit kiteszek vele. Kössz a segítséget, neked is köszönöm proba
Végfok erősítő bugás, zárlat, zúgás
Sziasztok egy éve vettem egy sráctól interneten egy házi gyártású végfokot, hát mit mondjak belül katasztrófa 1972-es kiadású kondenzátor volt benne(puffer). Na végül is az a gondom hogy nagy az alapzaj és ha hangot emelem búg elég hangosan, én kicseréltem ezeket a kondikat de még talán rosszabb lett, a kondik értéke ugyanaz. Ezért kérném ha valaki esetleg valamilyen megoldást tud az válaszoljon. Előre is köszönöm szépen.
Star Groudning es Groudning
Google.....Grounding vagy Ground Loop kulcsszavakra talalsz sok magyarazatot .
Rakj fel képet a belsejéről!
Az egyik puffer nincs véletlen fordítva benne?
Nem akartam ezzel megbántani
Nem semmi hűtése van a végtranyóknak Biztos jó a hőátadás a trapéz lemezre
ja igen csodálatos hát amikor megvettem tőle ami postán érkezett. és megkaptam akkor ugye láttam ezt a borzadájt és meg is említettem neki és még meg volt sértődve hát de mondom ez nem igényes meg ilyenek, na mind1 elég gáz.
és végül megoldottam a búgást, az volt a gond az elosztóba amibe dugtam a 220V kábelt abban több hálózati eszköz is volt és ezt gerjesztette ezt a búgást vagyis össze szedett mindenféle zajt.
eletle volt ,bugasrol kerdeza kolega en masik hozzaszolasra kattintottam ,mivel elotte probaltam olvasgatni ogy lassam nem jutottak valamire a megoldassal mar mielott en olvastam volna.
...i]Végfok erősítő bugás, zárlat, zúgás [/i].......... Ha novelem a hangerot nem kell hangosabban bugjon a vegfok .A bugas marad ugyanaz . De tejes kivezerleskor ha a puffer nem eleg nagy kapacitasu leesik a feszultseg romlik a szures es bug 100Hz-el a ketoldalassan egyeniranyitott tapfeszultseg. Ezek a bugasok aztan modulalja a hasznos hangjelet es lebegeseket - intermodulaciokat okoznak. Vregerosito bughat elegtelen szures miatt de ez ritkan van uresjaratasba nincs fogyasztas igy kisebb kondi is elegsegesen szur .De a kisebb kondi nem puffer igy ahogy kezdodik a fogyasztas esik a fesz a kondin mert kiurul igy megjelenik a 100hz-es morgas a kiadott hangon.... Altalaban fogyasztas nelkul nincs bugas csak a helytelen foldhuzalozas okozhatja . Esetleg a transzformator szort magnesestere bejuthat a bemenetre , ha az erosites eleg nagy halhato les a bugas ,de ez ritkabb es csak nagyimpedancias bemenetu vegfoknal jelenhet meg.
hogy igy végigolvastam rögtön rájöttem a brobléma okára. nem is értem másoknak ez hogy nen tünt fel. szoval azért bug mert a hangszoro gyártásakor váltoárammal mágnesezték fel a mágneskört. ez maradt benne, igy ha akármilyen sima egyenáramot is ad ki az erösitö, a hangszoro akkor is bugni fog. nem?
Ugye ezt nem mondtad komolyan? Mert isten bizony kiugrok az erkélyről még ha nincs nálunk akkor is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |