Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
bocs elég szar a bilenytyüzett de nem tudnátok olyat mondani amit nézek meg rajta ami sokszor elszkott romlani?
A shifted az biztos működik ! Vagy eggyáltalán tudod az mi ?
Amúgy látod, amit leírsz?!
A kérdésedre a válasz röviden ...nem...
De ez így nem teljesen igaz, ha sikerül megfogalmazni pontosan a kérésed "és azt le is tudod írni" akkor lesz segítség is a problémádra. Az első két kép egy sztereo STK IC.-s végfok, a másik végfok panel pedig egy több csatornás TDA IC.-snek tünik és a probléma egyértelmű azonkívül hogy szemmel láthatóan leégett a TDA IC, több infó kellene hogy kiderüljön hogy javítható.
A használati útmutatójából....
Tube Life The Tenor 350M is designed to operate within design specifications for a period close to 10,000 hours. As a typical example, a Tenor 350M used each and every day for 3 hours under normal use will last almost 10 years before it will need a tube refit and calibration. A meter is located on the back panel showing the hours of enjoyment this amplifier has delivered and will be shipped from the factory reading “zero” hours. Most owners will experience a lifetime of listening pleasure without ever reaching the 10,000 hour maximum. When the 10,000 hours of use has been achieved, the amplifier should be returned to the factory for re-tubing and calibration.
(bocs az off-ért)
Idézet: „Az intelligens ember, a magyar helyesírás szabályai szerint írja le a mondandóját, a többieknek meg kötelező.” Váá.. ez szép volt. Szerintem kéne nyitni egy topic-ok a "A hét bekérdezése" címmel. Nekem már van innen egy-két nagyon tuti anyagom...
Sziasztok
Szeretnék készíteni egy hangosításra szánt erősítőt Min. 2x150w FET-es re gondoltam de nem tudok jó kapcsolást Atom biztost de meg építhetőt A tápom meg van 500W toraid táp
Milyeneket néztél meg ezidáig, és miért nem tetszettek neked?
Hangosítani szinte bármelyik kapcsolás jó, de ha nem akarsz sokat költeni és szívni akkor a Vf2-t javaslom 2x55-60V táppal IRFP-kkel és egy visszahajló áramkorláttal. Ez fetes és szerintem abból is az egyik legjobb. Max. 2000Ft-ból megvan egy oldal alkatrészkészlete.
Megnézném az ajánlott VF 2 kapcs rajzát. Fent van itt valahol ?
Parancsolj ! Van saját topikja a VF2 -nek
Szerintem ez egy óriási tévedés.
Speciális igénypont a túlvezérlés állóság, mert például a nagy kereszvezetésü erösitők nyirják a tweetereket. A normál hangszoróknak meg törik a drótját a lengőcsévén. Ahelyet, hogy jobb erősitőket használnának, rézszalaggal erösitik meg,. Nem kis munkával kivitelezve Szivtam vele mit torkos borz anno, hogy mi a franc van
Ez nagyszerű
De fogja bírni a 10órás hajtást 150w-on
Talán a topikjában kérdezz tovább róla , nekem nincs olyan erősítőm így ebből adódóan nem is tudok róla semmit mondani
Miért ne bírná? Megfelelően kell hűteni ugyanúgy mint bármelyik másik végfokot. Hangosításra én biztos nem csinálnék mást, de persze te azt csinálsz a pénzeddel amit akarsz.
Köszönöm szépen
Sokkal okossabb nem lettem, annyi féle rajz van. Nem tudom melyik a tuti a sok közül. Bár a fetek nyúzhatobbak a tranyónál, ( a SOaR miatt) de még nehezebb komplementert találni. Már a katalogusban ajánlottak közt is eszement különbség van
Hello.Haverom szeretne építeni egy kb.400-450w-os erősítőt.Valaki tudna hozzá kapcs. rajtot?
Haverod ismeri a Google-t? vagy a kereső gombot?
Építhet bátran, csak ne Te segíts neki!
Nem is tervezetem csak megkért hogy szerezzek neki rajzot.Az öregapja segítene neki elmondása szerint ő már épített jópár hasonló dolgot.még annak idején.
Hello.
Most kaptam egy SONY TA-AX320 hibásan. Az a hibája hogy a hangfal kimeneteken 44V jön ki. És fogalmam sincs mi lehet a hibája. Valakinek nincs ötlete?
Nem lenne az hiba, ha tápegység volna. Így azonban zárlatos a végfokozat, sajnos. Meg kell nézni, mi van benne, és annak rendje-módja szerint megkezdeni a hibás alkotóelemek cseréjét.
Tehát szerezzek leírást és méregessem ki a végfokot?
Amúgy jobb pillanataiban hanghullámok jönnek ki az egyik oldalon.
Bizony, ezt kell tenned. Ne erőltesd, mert nem fog magától megjavulni. Meg a hangdobozodat is kinyírhatja.
Nem találtam elírást. Csak fizetőset.
Szóval nagyjából hol kezdjem? Tápnál vagy csak a végfoknál? (A végfok ic 2db stk4036x ha jóltudom ezt már nem nagyon lehet beszerezni se.) Esetleg ha segít a segítség nyújtásban tehetek fel képeket. A nyákon szépen minden "blokk" körbe van vonalazva és oda van írva hogy melyik blokk mi. (Pl.: Power AMP)
Ahogy Vágó mondaná: Megérkeztünk. Ha STK a vég, az a rossz, 90%. Esetleg azon lehetne gondolkodni - ha tényleg beszerezhetetlen - mivel lehetne kiváltani. Esetleg valami TDA-val, ami bírja itt a "kiképzést, bár hangminőségre - valószínűleg - kicsit gyengébb lesz, de nem számottevően.
Hali!
STK4036II 2-CHANN.AF-POWER AMPL 50W Ez van benne? Amugy szerintem ez lessz a hunyó a hibáért de a siniben 1800 pénz...
Egy pár kép.
Volt benne egy relé. Olvastam hogy ez valamiféle védelem. Na most a relé helyén most két kábel van. Töltök fel néhány képet is hogy vizuálisan is tudjuk miről van szó.
És a relé + a helye.
Bocsánat a rossz képminőségért és a sötétségért de lusta voltam elő keresni a fényképezőt, így maradt a teló. |
Bejelentkezés
Hirdetés |