Fórum témák
» Több friss téma |
Hali Syn7h37ic
Működik a rendszer, köszönöm a kitartó segítséget! Észrevétel: szerintem túl sok /néhány mp/ idő telik el azzal, amíg megszólal a mobil, a bejövő telefonvezetéket úgylátom roppant mód biztonságosan kell elhelyezni ahoz, hogy ne vágják el idő előtt ezen még dogoznom kell A központot és az LCD- is 999-el reseteltem. csak az alapbeállításokat lőttem be aztán a telefonszámokat. Nekem a szám előtt a D betű szerepel. - A komunikációs hibajelzést a reset után egy darabig nem jelezte ki aztán megint előjött. A 350 szekció 09 private line a zónaszám közlése (és a kutya ) miatt, hogy tudjam mi riasztott, az ablaknál, ajtónál a mikrokapcsoló vagy a mozgásérzékelők valamelyike. Hogyan lehet javítani, vagy kiiktatni a hibajelzést? Nem a hibapuffer telt meg? - Miért telefonál háromszor a központ? Most jön az adatkommunikáció megoldása ![]() A jelenlegi beállításokat, a telefonvezetéken és a szg modemjén kereszül nem lehet valahogy letölteni a gépemre? Üdv mgs
A havernek is 1864-van lcd kijelzővel. De nyilván a telepítő nem mondta meg a kódot ne piszkáljon a rendszerbe a felhasználó. Mesterkódja az van. Át szeretné írni a zónacímkéket, de én sem találtam a lehetőségét a *6-ban .
Lehet a zónasorrendet változtatni kijelzőn való megjelenítés során : pl 5. zóna; 2. zóna stb?
Sziasztok,nagy segítségre lenne szükségem.A kezelő által nyújtott+zónát szeretném bekötni,és programozni a bejárati ajtóra nyitás érzékelőhöz.Több bekötést,és programozást olvastam a fórumon,de nekem egyik sem működik.A központ DSC PC1616 A kezelő PC15555RKZ és egy PK5500 LCD.Mindkettő be van léptetve a rendszerbe.Csak a PC15555RKZ-ra szeretnék + zónát rakni úgy hogy a központ 6 zónája is megmaradjon.Többször elolvastam a programozói füzetet,de nekem nem egyértelmű.Bekötési rajz,és a programozása érdekelne. Segítségeteket előre is köszönöm.
![]()
Megoldódott,a kezelőt átraktam másik particióra.
Ha a riasztó felhív, azt nyugtázni kell a mobil számgombjaival, ellenkező esetben megismétli a hívást, és ha nem kap nyugtázást, akkor hibajelzést ír ki.
Mikor felhív a riasztó, 3 mp-enként csippan kettőt a telefonban. ezt valamelyik bill. lenyomásával nyugtázni kell. (0-9 *# gombok) ezután annyit csippan, amelyik zóna riasztott. ezt szintén nyugtázni kell. Ezt addig kell folytatni, amíg az összes riasztott zónát el nem csipogta. Ha nem nyugtáztál, akkor megismétli az egészet, és ha nem kapott ezután sem nyugtázást akkor bedobja a hibajelzést. Ez csak a következő sikeres kommunikáció után fog eltűnni, vagy ahogy csináltad hideg reset után. A DLS2002 szoftverrel le tudod tölteni, de egyszerűbb, ha csinálsz hozzá egy rs232 kábelt mivel a DSC központok rendkívül alacsony baud-dal dolgoznak, 300bps-el és nagyon kevés modem tud már ilyen lassan menni, a gyári DLS modem ára meg horror. A kábel kiosztás így néz ki: DLS PC link Cable
Szia
Köszönöm a válaszodat és a kábelrajzot. Dolgozni fogok rajta, bár csak a USB-m van amivel kellően közel tudok férkőzni a technikához. Keresek hozzá rs232-USB átalakítót, ha megy vele. Üdv mgs
Szép estét mindenkinek!
PC1616 + 4xLC100PI + PC1555RKZ + Lady bekábelezve/bekötve, akkuk/táp bekötve és áram alatt. Élesztés után hibaüzenet "System" folyamatosan ég, kb. 10mp-ként kettős csipogás és "Zona6" ég. *2, majd [6] a 6-os zónát írja hibának. DEOL van mindenhol Z1-Z4 érzékelők, Z5 sziréna szabotázskör. A fórumban utánaolvasva a hiba az lehet, hogy a 6-os (nem használt) zónát nem zártam le egy 5,6K ellenállással. Igaz ez? Ha igen, akkor hogyan tudom azt a jelenleg áram alatt lévő rendszerbe beilleszteni, ha az ellenállásnak az egyik lába a sziréna szabotázskörének (Z5) a "com"-jába, a másik pedig a Z6-ba kerülne? Mindezt persze úgy, hogy a sziréna ne lármázzon. ![]() A segítséget előre is köszönöm!
6-os hibán belül a 6, az a hatodik zóna. ha nincs lezárva, az pont ezért van.
Nyugodtan fesz, alatt bedobhatod az elenállást, nem lesz semmi gond. De ha nem akarsz ezzel kínlódni, akkor a programból is kikapcsolható *8 5555 202 1,2,3,4,5 led világítson, a 6,7,8 kikapcsolva. Ekkor nem kell a lezárás a panelra. Ha mégis az ellenállás bedobása mellett döntesz, akkor a z6 és akármelyik com közé bedobhatod az ellenállást, akár a 3-4 zóna com pontra is, ugyanis a negatív és a com-ok ugyanazok. teljesen ugyanaz a pont, csak többször kivezetve a könnyebb bekötés miatt. Tehát az aux- a BLACK, és a com ugyanaz a pont.
Köszönöm Syn7h37ic a gyors választ. Így tiszta, este kipróbálom...
szia Syn7h37ic
csak azt szeretnem kerdezni hogy ha tobb 5132-es radios modult szeretnek bekotni egy 64-es kozpontra hogy azt hogy kell progizni csak tovabb irom a zonakat vagy mindegyik ezkozt kulon be kell olvasnom es 8-asaval progizzam a mudulhoz a drotnelkuli kutyuket udv Egér ![]()
Köszönöm még1x, minden baba...
Csak még két elvi kérdés a szirénával kapcsolatban (DSC Lady): Melyik zóna definíciót alkalmaznád/alkalmaznátok a sziréna szabotázs körénél? Nem feltétlenül szeretném a 24 órás szabotázs zónára tenni, helyes megoldás a most [03]-asra állított érték, vagy más lenne a javallott?... Illetve, hogy ha nem szeretném a sziréna kürtjének, lámpájának meghibásodását felügyelni, akkor ugye elég az "AS-ASG" DEOL-ban és a táp bekötése (Így nélkülözhető a relé, forrasztás)? A segítséget előre is köszönöm! További szép estét mindenkinek!
Simán jó, ha csak azonnali zónára (03) van progizva a szirénakör zóna. Legalább, ha szét kell szedni az akkucsere alatt, akkor nem fog ordítani.
Még DEOL sem kell, elég, ha simán egy ellenállást sorba kötsz a pontoknál, ha szétszedik, akkor egyből szabotázst jelez, és ugyanúgy szól, ha be van élesítve, illetve kikapcsolt állapotban hibát jelez, ha szét van szedve. Ja és a szabotázs figyelése külső módban legyen, tehát az AS gnd ás ASmode jumpereket vedd le.
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül hogy ennek a riasztóközpontnak ven-e pánikriasztás funkciója Bővebben: Link Előre is köszönöm!
Vagy felismerteted a modullal, vagy kézzel beviszed az eszközök azonosítóit egyesével a megfelelő zónához.
Ezután természetesen a 001-004 szekciókban meg kell adni a zóna jellemzőit, és a 202-216 opcióknál engedélyezni kell a 8-nál nagyobb zónákat. Ja, és csak egy darab 5132 modul rakható a riasztóra, csak az 5108 rádós modullal lehet több rádiós modul, ezzel a 9-64 zóna lehet rádiós, míg az 5132-es modullal 1-32 zóna lehet rádiós, és csak egy ilyen modul lehet a rendszeren.
A leírás szerint van.
Egy DSC rendszerbe 4db 5132 vagy 4 db RF5108 köthető, csak kell hozzá egy PC5320 modul. Bármelyik modul segítségével tetszőleges zónasorszámra lehet vezetéknélküli eszközöket programozni. Egyetlen kikötés van: ezek csak az alsó 32 zónán lehetnek. Vezetéknélküli eszközt automatikusan felismertetni nem lehet, programozni kell a 804-es szekcióban.
Paradox 728+ (728EX4) központhoz tud valaki programozói kábelt és leírást?
SZia!
Melyik leírásban találtad? Mert én nem látom sehol. El tudnád küldeni esetleg? üdv
Pánikriasztást több módon is tudsz csinálni. Vagy a billentyűzet "P" gombjának hosszú nyomásával, vagy egy tetszőleges zónabemenet 16-os típusra programozol. Ezt a pánikzónát akár normál nyomógombbal, akár valamilyen távirányítós-vevős-rádiós cuccal riasztásba tudod vinni. Fontos, hogy a 015.szekcióban a 2.opció legyen "BE" kapcsolva.
Szia!
Én egy signum riasztóval kapcsolatba kérdeztem. Arra ez tuti nem érvényes. azért köszi üdv
Programozni csak kezelőről, vagy modemen keresztül lehet, leírás a mellékletben
koszonom szepen nem tudtam hogy a 8-asnal van nagyobb radios egyseg de koszi a valaszt
orok hala ![]()
Nem ultra kellene nekem hanem 728 express+ leírások.
Kérdés: Csináltam a központon resetet. Riasztásba tér magához, az "enter" + mérnöki kódot nem fogadja el. Harderesen lehet lezárva vagy rossz mérnökit próbálok (727272), vagy először ki kell kapcsolni egy mesterfelhasználóval és csak utána programozhatok?
Az ultra és az express teljesen ugyanaz, kivéve, hogy az express nem tud zóna duplikációt. minden másban teljesen megegyezik.
Különbség csak a régi 1.0, 2.2, és a 3.1 verziók között van, 3.1-től felfelé nincs program menü különbség, csak néhány bővítés, ami nem jelentős. (az ultra tud paralel duplikációt, is az expressz ugyanaz már jó hosszú ideje.) Az Express kódjai : Mester: 474747 Telepítői 727272 régebbi központoknál: 747474 vagy 282828 383838 Ezek a normál nem EX (express jelölt központok kódjai) Amíg egy partíció be van kapcsolva, vagy riasztásban van a panel, addig nem tudsz belépni programozói módba. Ha hardver reset után nem áll vissza az alap mester kód, ill. a telepítői, akkor a panelt nyugodtan dobd ki, ha nem tudod a már megváltoztatott telepítői kódot, ugyanis be van kapcsolva a telepítői lock. Nálad ez lesz, ugyanis reset után nem lehet riaszásban a panel. A Paradox csak akkor állítja vissza a panelt, ha a tulaj közjegyzői egy aláírással igazolja, hogy beleegyezik, és a visszaállítás díja cirka 30000 pénz. Egy új panel ára pedig 10000.... Amúgy sosem értetettem, miért kell egy panelt lockolni. Ha rosszul végzi a telepítő a munkáját, és nem hívják többé, miért kell plusz költségbe verni a tulajt? Különben is, a panel nem a telepítő tulajdona, így nincs joga kisajátítani a kizárólagos programozási jogot a felrakott riasztóra. Sajnos rengeteg lezárt riasztóval találkoztam már, volt olyan példa is, hogy a mester kód sem a tulajé volt, reset után használhatatlanná vált számára a panel, a telepítő eltűnt, riasztó pedig kellett, ezért kényszerűen vennie kellett egy másik panelt. :no: Természetesen mi is megváltoztatjuk a gyári programozói kódot, de sosem zárjuk le a panelt, ha más akarja programozni, és hív minket, akkor visszaállítjuk alap install kódra, onnan gondja sora, ki mikor programozza a paneleket. Ha nem akar ezért némi kiszállási díjat fizetni, akkor pedig a panel resetelhető, és újraprogramozható.
Sajnálom, hogy ezügyben nem egyezik véleményünk, de lockolás mint védelem az egyetlen eszköz egy telepítő kezében a botcsinálta szerelők, villanyszerelők, kontárok és nyomulós felügyeletek ellen... De ugyanez védi a tulajdonost is, ugyanis a hardver nem megy az általam vagy általad megadott program nélkül és ez a biztosíték arra, hogy holnap is menni fog és úgy fog menni, ahogyan kell. Az a telepítő, aki nem a felhasználói igényeket veszi alapul és sok a reklamációja, vagy csak ideig-óráig csinálja, az tényleg ne zárja a védelmet...
Nem értek egyet azzal, hogy a mesterkódot nem adom ki az ügyfélnek, mert ez tényleg szemétség, de ha azt kéri, hogy más belenyúlhasson a telepítőibe, akkor visszateszem a gyári kódot és ennyi. Egyébként mindig zárom, a mester-kódot meg kiadom. A védelem meglétét a paradox és a dsc is jelzi, ilyenkor azt is el kell mondani, hogy valóban nem érdemes bármibe belenyúlni.
A lock probléma nálunk különösen sok gondot okozott, egy karbantartási tendert nyertünk, és jó néhány központ le lett zárva Az előző cég nem adta ki a kódot, (ez még érthető is) és nem is volt hajlandó visszaállítani a gyári kódot. Ez kizárólag a Paradox panelekre korlátozódott, ahol módosítás kellett volna, ott sajna magával hozta a panelcserét is. A maradék paneleknél (szerencsére ebből van a legtöbb) nem volt ilyen probléma.
Van tapasztalat kontárok szereléséről is, ék inkább a másik végletbe tartoznak, teljesen a gyári alapbeállításokkal gányolták fel a rendszert, eszükbe sem jutott megváltoztatni az install kódot nemhogy le is zárni a rendszert. Az tiszta, hogy lezárod a telepített rendszered, de Te legalább visszaállítod, ha kérik. Ez a probléma a legnagyobb vagyonvédelmi cégeknél talán a legáltalánosabb, ha a szerződést bont velük a tulaj, attól a pillanattól fogva a lesz@rt kategóriába hajítják, és hosszas kín keserves könyörgés után esetleg kiküldenek valakit aki visszaállítja a panel install kódot alapra. Volt olyan hely ahol erre sem voltak hajlandóak, pedig a helyszín BP, a cég szintén... Nem akarok szándékosan cégnevet írni. A dolog ott kezdődött, hogy a megrendelő, egy X cég által épített, és felügyelt rendszert két partícióra szerette volna osztatni, gyk. meg volt hozzá minden, két kezelő eddig is, két bejárat, és a megfelelő panel. (premier 832) Ki is jött a munkát felmérő csóka, és megírta az ajánlatot. Az ajánlat horror magas összeget tartalmazott, a részletezésnél kiderült, hogy el akarták adni még egyszer UGYANAZT a panelt! Ezután fordultak hozzánk, ugyanezzel a kéréssel, amit el is vállaltunk. És jöttek is a problémák. Az install lock az első, amit X cég nem volt hajlandó visszaállítani még azután sem, hogy a távfelügyeletet továbbra is ő látta volna el. Ekkor kiborult a tulaj, minden szerződést azonnal bontott velük, egy másik felügyeleti céggel kötött (olcsóbb!) szerződést. A panelt leszereltük, egy ugyanolyan másik panel felkerült, ketté lett osztva a kp. mindenki boldog volt. De milyen áron... Az igaz, hogy az új panel ára+programozás így is olcsóbb lett, mint X cég árajánlata, de ilyent senkinek sem kívánnék.
Örülök, hogy így látod a dolgot, sajnos ismerem itt a pesti helyzetet. Név nélkül leírok én is egy jópofa történetet...
99-ben történt az eset, aug. - szept. környékén, tulajék reggel elfelejtették hatástalanítani a rendszert (1550H)+ rádiós egység 3 bemenettel: összesített betörés, tamper és 220 figyelés... Belegyalogoltak és uszkve másfél óra múlva kijött a rendőrjárőr, elviharzott a zsákutca végéig, majd visszafele beparkoltak a ház előtt álló magasított, hosszított Peugeot Boxer mögé, majd az új tulajt kocsiból kiüvöltve megkérdezték, hogy náluk volt-e a riasztás. A tulaj jó két-három méterről behajította a költözési cuccokat a kocsiba majd jelezte, hogy igen, ő az új tulaj. Ezek után az egyik rendőr (tetovált alkarú) megkérdezte, hogy megtartják-e a rendszert felügyelettel az új tulajdonosok. Azok köszönték, nem kértek belőle, a rendőr rádión közölte, hogy nulla-négyes kód és elhajtottak. Ezután hívtak a helyszínre, egy nagynevű cég telepítette a rendszert, akkori rendszerben kértek 15.000-et havonta a szolgáltatásért. Egy pozitívuma volt a rendszernek, hogy a hűtő áramköréről volt megtáplálva. Se szabotázs, se a doboz lezárva, egy vezetéken egy Bentel sziréna és egy kezelő (6 eres), összes mozgás szabotázs nélkül... A rádió betéve a kamrába a befőttes üvegek közé, hogy elférjen az antenna a lépcső alatt. Na ez az, amikor a tulajdonos egy esetleges betörés után nem gondolkozik, csak belevág egy jónevű céggel kötött hosszú házasságba, meg azt nem tudja, hogy töke van a menyasszonynak... :yes: Ezért írtam első hozzászólásaim egyikében, hogy nem mindig jó a nagy cégekkel szerződni, mert sokszor szarul dolgoznak... ![]()
Egy KIS segítségre lenne szükségem.
A kedvesem Prágába kapott munkát és hozzá egy céges lakást(+garázs a lakás alatt), ahol nincs riasztó telepítve. Mivel már az előző tulajnál volt egy kíváncsi látogató (szerencsére nem vitt el semmit, így egy zárcserével megúszta) szeretnék neki felrakni egy DSC 1616-os központot (1555 kezelővel + CROW BS1 sziréna +6 db LC-100 passzív infra + 2 db SC570 nyitásérzékelő + 1db egycsatornás távirányító). Ezeket így szeretném elosztani: 1./ garázs (garázsajtó-nyitásérzékelő + 2 db infra követőre programozva) 2./ földszint (ajtóra-nyitásérzékelő + 1 infra követőre programozva, 3 infra pedig azonnalira programozva) Az első kérdés, mindjárt az egy zónára kötött több érzékelő összekötése lenne. A rajz szerint gondoltam a bekötést (ami kipróbálva működik ugyan, de attól még nem biztos, hogy jó). Távirányító (ACS-101): Na, ez a legszebb. Itt minden „tudományom” megállt. Annyit tudtam csak kihámozni, hogy talán ezt is ugyanúgy zónára kell kötni, mint pl az infrát és kulcsos kapcsolóra kell programozni (vagy legalábbis ezt álmodtam). ![]() De, hogy itt ki kivel van, arról halvány gőzöm sincs. ... A riasztóbolt szerint jó hozzá és egyszerű a bekötése (vagy ők még nem próbálták bekötni). ![]() „Röviden” ennyi lenne. Minden rajz és egyéb "lényegtelen" bekötési és programozási kérdés a dokumentumban, mert nem akartam egy egész oldalas hozzászólást. Mivel komplett rendszerről és annak programozásáról van szó, talán hasznos lesz azoknak is, akik hozzászólni nem, de tanulni talán tudnak belőle. Mármint a válaszokból!!! :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |