Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   146 / 489
(#) c27 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 10, 2010 /
 
Viszont egy bajuk van, hogy 40Ft/db 24db esetén 960Ft. Gondolkodtam és jó lenne valami más megoldást keresni. (Esetleg billentyűzet fólia vagy hasonló?)
(#) mrbini válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 10, 2010 /
 
Szia!
Rendben köszi a segítséget
(#) patexati válasza c27 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /
 
Szia! Ezért jó ha az ember gyűjti az elektronikai hulladékot Én kizárólag bontásból szedtem ki a gombokat régebbi video,hifi,dvd.stb Ha mindet úgy vesz az ember akkor az nagyon drága! így is sok ha rendel az ember de sok sok ezret spórolhat meg az ember ha "bányászik" is! Épp most beszéltem egy csávóval (kukásautón sofőr) megegyeztem vele hoz nekem mindenféle cuccokat cserébe rakok neki belőle össze számítógépeket (persze magamnak is jut jó is remélem) és mit tudok felhasználok! Ezért is vettem egy obis hőlégfúvót azzal lehet bontani ,hogy ne foglaljon sok helyet ami nem kell megy a tárolóhelységbe onnan meg lomtalanításkor a veszélyes hulladékok közé!
(#) c27 válasza patexati hozzászólására (») Jan 10, 2010 /
 
Hát én nem nagyon jutok ilyen cuccokhoz főleg mostanában. Van itthon vagy 5-6 kapcsoló, de 2 oldalas nyákon van és a forrasztás nagyon nehézkes így. Jó lenne februárban beüzemelni az órát, de most arra várjak, hogy legyen 24db nyomógomb hát
Én eddig villanymotorokat meg trafókat bányásztam még régebben, de akkoriban nem is gondoltam, hogy ilyen vacak kapcsoló majd kelleni fog. A te távirányítód amúgy nem lett nagy? Most ahogy nézegettem olyan 135mm hosszú 55mm széles és 14mm vastag lesz, ha lenne valami jó anyag burkolatnak. (Örültem volna ha kisebb lenne.) Te milyen anyagból csináltad a burkolatát ill. mit ajánlasz (1mm vastag pvc-t ajánlottak eddig)?
(#) janocsi válasza c27 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /
 
Szia C27!
Azért van egy kompromisszum a távirányítók ára, és előállítása között. Ha veszel egy "gyári" URC22B univerzális távit, 32 parancsot tudsz kezelni az RC5, ill. Philips kóddal. Ha ez elég, akkor 650-700 Ft. árban be tudod szerezni, és ez valamennyire esztétikus is.
Ha nem lenne elég ennyi parancs, akkor meg kell épiteni az RC5x távit a 48 parancs,és sok-sok cím lehetőségének elérésére, de lényegesen nagyobb ősszegért.
Szia.
(#) patexati válasza c27 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /
 
Én nyákból csináltam a házat is Bővebben: Link Bővebben: Link
(#) c27 válasza patexati hozzászólására (») Jan 10, 2010 /
 
Hát jól néz ki, de te a távirányítót 2 oldalas nyákból csináltad nem azért lett ilyen keskeny? A burkolat nyákot mivel ragasztottad vagy cínezted belül?
(#) patexati válasza c27 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /
 
Azért kétoldalas,hogy megfelelően keskeny legyen de az egyoldalas kb 1 centivel szélesebb az sem lenne ronda! A ház kétoldalas nyák belül forrasztva! Úgy méretezd,hogy a sarkokban le kell törni a panel szélét mert a forrasztásnak el kell férni! Csak leírom mert sokan beleesnek a ebbe hibába!
(#) c27 válasza patexati hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Hát nem tudom azért viszonylag sok cín kell, hogy ne váljon szét pl ha leesik. Én megpróbálkozom a kemény pvc-vel azt könnyű ragasztani, meg hajlítani is lehet. Még nem tudom, hogy csináljam, de vettem egy pici darab kétoldalas nyákot. Majd valahogy megoldom. Vettem még egy 0.6mm-es fúrót már csak egy fúrógép kell még azt is csinálni kell.
(#) patexati válasza c27 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Szia! Ahogy gondolod úgy csinálod! A 0,6 fúró nem lesz elég vastag a nyákhoz 0,8-as kell a nyomógomboknak meg 1mm-es! A 06-os fúró csak nagyon vékony szárú alkatrészekhez kell meg kétoldalasnál az átkötést azzal fúrom minden más 0,8 általában!
(#) c27 válasza patexati hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Az ic lábakat fúrok 0.6-tal meg meglátom milyet fúr és ha vékony majd veszek egy 0.8-ast. Nem tudom a fúrógépet hogy kéne megcsinálni. Ha üt egy picit a fúró akkor biztos el fog törni. Ha tokmányba teszem akkor nem biztos, hogy jó lesz. Ha légköszörűbe teszem akkor meg ha egy kicsit mozdul a kezem oldalra fúrás közben akkor meg megfeszül és szintén eltörik.
(#) patexati válasza c27 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Egy minidrill lenne a megoldás! Esetleg valami kis videó szervo vagy magnó motor is megtenné de a fúró rögzítése bajos lenne!
(#) c27 válasza patexati hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Igazság szerint a légköszörű olyan mint egy minidrill csak kisebb annál, de jóval erősebb. A minidrillnek is állványt kéne akkor csinálni ha kézbe fogom eltörik a fúró. Ha szerencsém lesz akkor talán a jövő hét közepére lesz valamilyen fúrógép, ha más nem akkor egy 24V-os szénkefés motor tengelyére csináltatok egy menetes tengelyt arra meg rácsavarodik majd egy akkus fúró tokmánya az meg megfogja frankón a 0.6-os fúrót(remélem nem fog ütni max akkor külön tengelyre kéne tenni a tokmányt és ékszíjjal hajtaná a motor). Majd még úgy is jelentkezek addig meg nézek majd mikrokapcsolót valahol vagy kitalálok helyette mást.
(#) edison14 válasza c27 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /
 
Nekem egy egyszerű 12V-os kisfúróm van és egy heggyel nagyon sok lyukat ki lehet fúrni. Én már legalább két éve fúrok ugyanazzal a heggyel igaz egy picit már el van kopva de még mindig nagyon szépen visz. Mindenképpen ügyelj a fúrógép fordulatszámára mert az a fontos minél nagyobb a fordulatszám annál szebb lyukakat tudsz készíteni anélkül hogy eltörne a fúróhegy. valamint a fúró tartása is nagyon fontos. A fúrót ne az ököddel szorítsd hanem gyengéden fogd lehetőleg minél közelebb a fúró fejéhez.
(#) c27 válasza edison14 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /
 
Mégis mekkora fordulaton fúrjak? Az üvegszálas nyákot is szépen viszi? Hogy fogtad meg a fúrót (mibe fogtad be és azt hogy rögzítetted a motor tengelyére)? Jelenleg most ezek érdekelnének nagyon.
(#) edison14 válasza c27 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /
 
Olyan 20000 fordulat/perc fordulatszámon. Nekem olyan fúróm van amit a képen látsz. Mindenképpen ilyet használj. ITT egy link egy fúróra mely megy 14000-es fordulatszámon. Valamint a fúrót nem fogatom bele semmibe mert felesleges otthoni célokra. Eddig nem volt olyan IC vagy olyan alkatrész aminek a lábai nem mentek volna át a panel másik felére. A képeken pedig megmutatom hogy hogyan fogd a fúrót. Lehetőleg minél lejjeb fogd a fúrót stabilan a többi ujjaddal pedig támaszd a fúrót függőleges helyzetbe. 150-200 lyuk után nagyon jól fog menni a fúró tartása és egy hegy sem fog eltörni. valamint pontozd be előre a lyukakat ha nem maródna ki rendesen a réz ha pedig jól kimaródik nem is kell pontozni. Az eagleban van egy olyan hogy FILE-RUN-drill-aid.ulp amivel meg tudod határozni a furatok átmérőjét. Én 0,7mm-re szokom állítani és tökéletesen jól beleszalad a fúró.

Sok sikert.
(#) c27 válasza edison14 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Szia.
Nem tudom még veszek e ilyen fúrót először megpróbálom majd légköszörűvel aztán ha nem jó veszek egyet. A kérdésem még az, hogy neked egy ilyen sima fúró meddig jár be ha üvegszálas nyákot fúrsz vele? Azt írtad, hogy sokáig, de te üvegszálasokat szoktál fúrni? Azt hallottam az hamar kiveszi az élét ezért gyakran kell élezni. Még egy kérdés, hogy te milyen átmérőjű fúrót használsz? Nekem most eddig van egy 0.6mm-es vagy minden féle képpen vegyek 0.8-ast is?
(#) patexati válasza c27 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Szia! A 0,8 fúró mindenképp szükséges és egy 1mm-es is! Kb 1000 lyukat lehet fúrni 2mm-es nyákban egy élezéssel! Van a drillhez kis köszörűkorong azzal lehet frankón élezni! A keményfém fúrók sokkal többet bírnak csak nagyon könnyen is törnek és élezni is nehéz mert könnyen elpattan!
(#) titi hozzászólása Jan 14, 2010 /
 
Hali!
Úgy döntöttem, én is lassan belekezdek egy propeller clock-ba.
Én majd videófejjel szeretném csinálni, mert az van egy pár.
Néztem a patexati által feltett zip állományt, de sajnos a lay fájlokat nem tudtam megnézni. Én Eagle-t használok. Nem tudnátok jpg formátumban is felrakni? (Bár azt hiszem, a nyákot magam fogom megtervezni, mert SMD ledeket szeretnék majd használni.)
Láttam Hp41C összefoglalóját is a verziókról. Bővebben: Link
Ha már belekezdek, akkor igyekszem a legújabb verziót megcsinálni, szóval majd ehhez szeretnék tőletek segítséget kérni.
Ahogy látom, érdemesebb 2 fejes motort keresnem, bár van aki azt írta, hogy 4 fejest is sikerült beüzemelni. Egyébként a 4 fejesből nem több áramot lehet kivenni?
Előre is kösz!
(#) patexati válasza titi hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Szia! Szerintem a régi kétfejeseken több menet van mint egy négyfejesen de ez változó jó mindegyik! Inkább tölts le egy Sprint Layoutot mert az a jó mert ha konvertáljuk romlik is meg nem lesz pontos és ki is szerkesztheted magadnak ha ragaszkodsz az smd ledekhez! Szerintem ezt a verziót így érdemes megcsinálni,hogy van smd verzió még nincs de valamikor tavasszal nekiállok egy tervezésének talán! ( A Sprint Layout nagyon jó és egyszerű kis tervezőprogi gyárthatsz magadnak makrókat is nekem fut egy verzió exe file-ből és midig nálam van a kis adathordozómon és bárhol használhatom nem kell telepíteni sem!)
(#) titi válasza patexati hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Akkor kétfejest bontok.
Leszedtem a S.L.-t is.
Köszi a választ!
(#) patexati válasza titi hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Ha nem nyitja meg keress másikat némelyik nem jó a Sprint Layoutban nem tudom talán túl régi lehet
(#) titi válasza patexati hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Megnyitotta.
De lehet, a propellert sajátot tervezek a ledek miatt.
Köszönöm!
(#) c27 hozzászólása Jan 19, 2010 /
 
Sziasztok. Nem teljesen ide tartozik, de most már mindegy (végül is az óra nyákját fúrtam). 0.6mm sima csigafúróval fúrtam és az a gondom vele, hogy 40 lyuk után vége az élének. A másik gond, hogy a 0.6-os lyuk túl kicsi nem gondoltam volna. Na most ha veszek egy 0.8-as fúrót az nem fog beletörn a lyukak átfúrásába vagy jobb ha egy keményfém fúrót veszek? (A keményfém fúróval biztos nem lehet kézbe fúrni anélkül, hogy eltörne rövid időn belül? Állványos fúró pedig elég nagy.)
(#) janocsi válasza c27 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Szia C27!
Ez esetben inkább egy sima gyorsacél 0.8mm-es csigafúrót vegyél, és egy kis könnyű kézi fúrógéppel "bökdösd" át. A nyákot célszerú valahogy lerögziteni, és óvatosan tekerve fúrd át a 0.6-os fúratokat. Semmiképpen nem jó ötlet géppel, mert hirtelen akar "belekapni", vagy felkapja a nyákot.
Szia.
(#) patexati válasza c27 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Szia! A lényeg nagy legyen a fordulat és nyugottan fúrhatod nem tud belekapni!
(#) c27 válasza patexati hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Értem. Szerintem is nagy fordulaton nem nagyon kapna bele, de ez a kézben való fúrkálás nem olyan jó. Valahonnan kéne szedni egy pici tokmányt az lenne az igazi és akkor egy kicsi álványos fúrógéppel fúrnék. Az viszont érdekes, hogy a fúró éle kopik, de nagyon komolyan, hiába a nagy fordulat (elég kemény ez az üvegszálas nyák).
(#) patexati válasza c27 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Ügyelni kell rá azonban,hogy a fúró ne égesse az anyagot mert akkor hamar túlmelegszik éselmegy az éle! A túlságosan nagy fordulat sem jó! Az enyém pörög 32000-et de ha azon fúrnák nem kéne sokáig Kb10000 fordulaton használom!
(#) janocsi válasza c27 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Szia C27!
Látom, a kézi fúratjavítást nem igazán szeretnéd alkalmazni. Ehhez valóban nagyobb gyakorlat szükséges, különben minden furatba beletörhetsz egy fúrót.
A nagy fordulaton való fúrás szerintem is jól működne, ha megvan hozzá az alkalmas jó fúrógép. (Ez utóbbi sajnos nekem sincs, és ahogy olvasgatom a H.sz.-eket, Neked sincs még).
Szia.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Szia!
Elővettem az f886 propellert újra, és átnézegettem a félbemaradt állapotát. Működik, de a ledekkel sok lett a bajom. Egyelőre nem tudom a fényerőt leszabályozni, emiatt vakitó az összképe. (Nemigen teszek ilyen nagyfényerejű ledeket ezután, főleg fehéreket nem, mert a "Napra lehet nézni", de.erre nem). Most így "látható".
Szia.
Következő: »»   146 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem