Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi szépen.Remélem az enyémbe is ez van.Bár vannak kétségeim,mert képről ha jól láttam az manuálisan állítható poti,de lehet tévedek,az enyém viszont távirányítos.És eme csodás kínai alkatrész honnan tudnám beszerezni?Mert neten nem nagyon találtam országon belül boltot ahol kapok ilyet.Honnan tudom hogy ez az alkatrész hibás?
Az SN8P2714SB típusú mikrovezérlő IC végén az az "SB" jelzés mire utal?
A mikrovezérlőt még nem hallottam hogy valaki cserélte volna (talán a programozás miatt?!).A másik két IC-t én a HQ-nál vettem, de hiába cseréltem ki nem lett jó a cucc.
A Genius-nál ritkán lehet olyan panelokat venni a különböző rendszerekhez amin a vezérlő IC van ,de az ára közelít egy új árához.Egyébként az enyém is működik távról és manuálisan is.A mikrovezérlőről:http://www.sonix.com.tw/sonix/product.do?p=SN8P2714
És ha vennék egy olyan hangfalat mint ami neked van,ha jól emlékszem egy 1500-asod van és azt mondtad van benne mind a 3 alkatrész ami nekem kell.Átforrasztanám az enyémbe.Szerinted ugy jó lehet?
Nem tudom jó lenne-e ,mert nem biztos hogy a paneleknek egyformák a csatlakozásai.Mármint hogy ugyanazok a funkciók vannak kivezetve.
Értem.Hétfőn visszakapom a mélynyomót és most már kénytelen leszek teljesen kibelezni.Hétfőn írnak vissza(remélem) a Geniuszosok is hogy mi van és több alkatrész bolt is.Segítenél nekem hogy kiderítsük hogy mi hogy van a tieden és hogy jó lenne e az enyémbe?
Szívesen segítek amiben tudok, de változó mikor vagyok gépnél.
Üdv!
Van egy sw hf 5005-öm kb 2éves eddig semmi gond nem volt vele , mondjuk nem is hajtottam panelban túlzottan , este még filmet néztem semmi gondja nem volt , reggel gondoltam benyomom és semmi nem világítottak a ledek semmi .... nem tudjátok h mi lehet a baja ?
Szia!
Én tudom! Kiolvadt a hálózati biztosíték.
Wow ez aztán gyors válasz volt köszönöm , leszedtem ez a rajzot ami itt van de kicsit kínai uh ink ilyen körbeírósan eltudnád mondani h hol van , meg hogy mennyiért és hogy hol lehet ilyen biztit szerezni és akk kiokoskodom itthon
előre is nagyonszépen köszönöm
Szétszeded a központi dobozt, ott ahol a 220V bele megy. Szépen leköveted az áram útját. Előbb-utóbb találkozni fogsz egy üvegbiztosítékkal.
De úgy is csinálhatod, hogy előveszed a multimétered, és szépen elkezded végigméregetni a hálózati kábelcsatlakozástól az áram útját.
Ink kipróbálom az első verzíót mert a multiméterem a boltban van még , de köszönöm a segítséget
Kell egy műszer otthon is! Nem a boltban kell tartani!
Megnézem a pincében hátha van , de ha nincs akkor veszek egyet
Szia! Nem kell semmit sem szétszedni.A biztosítékfoglalat ott van közvetlen hátul a főkapcsoló mellett.Szépen kicsavarozod kiveszed a biztit és megnézed milyen van benne...sztem egy 2A-es 250V-os T típusú van benne.
Azt a : ez ki...ás most fejeztem be a szétszedést kicsavartam egy rohafdsz szar csavarhúzóval vagy 30 csavart ..... na mind 1 akk a fuse feliratnál csavarozzam ki
majd csere vissza és kész ?
Sajnálom de akkor olvastam el amit írtál amikor válaszoltam. . Igen csak annyi a dolgod,csak vigyázz hogy ugyanolyat tegyél vissza is.
semmi gond , már működik 2A6250v -sat tettem bele amilyen volt mostmárcsak a tucatnyi csavar vissza tétele van hátra :
Ha valaki tudna nekem küldeni egy genius SW-HF 5.1 5005 típusúnak a szervíz manuálját annak nagyon örülnék.
Annak is örülnék ha valaki tudna olyan kontrollert programozni ami i2c busszal rendelkezik.
Ezeken a genius motoros hangerőszabályzókon hogy vannak a kivezetések?Úgy működik mint egy "szabványos" potméter?
Úgy néz ki hogy kiment a mikrovezérlőm.Szétszedni nem lehet hogy megnézzem mert nem lehet szétszedni...csak szétütni /: (fasza kis konstrukció:S) Az a tervem hogy kiszedem a pt2323 és a pt2258 IC-ket(igy legalább manuálisan tudom a hangerőt szabályozni ha egy szokványos potméternek tud üzemelni a motoros volume control; és csak egy csatornán menne) a mikrovezérlőt és anélkül próbálom meg beüzemelni. Szted működhet?
Nem tudom.Kinézetre úgy néz ki mint az 1500-ös.Annál a poti a mikrokontroller bemenetére megy és a mikrokontroller szabályozza a PT 2258-at.A poti egy sima 3 lábú ami direkt rá van kötve a kontrollerra.Szerintem ha a PT-ket kiszeded akkor a kis potikkal csak azt a csatornát tudod szabályozni amelyikhez a poti tartozik.
Igen pont ez a célom...mert ugyebár ha benne hagynám a pt ic-ket azokat i2c busszal kéne vezérelmenm azt meg nem tudom hogy kellene arra progot irni. Ezért nekem már az is elég lenne ha csak egy csatornán működne az egész és azon működne a hangerőszabályzó.
Szerintem ha építesz egy bemenetválasztót mint ami van az egyszerűbb Genius rendszereknél és azt a hangerőpanel bemeneteire kötöd jó lesz.Ezeken van egy kapcsoló amivel sztereo és 5.1-et tudsz kiválasztani.Rajzot ebben a topikban a 2009 nov.2-ai linknél találsz.
Köszi ez jó ötlet télleg csak én nem tudok hozzá nyákot készíteni nem tudom hogy mit hova kell szabályosan kötözgetni stb... én csak a már elkészített panelba tudnám csak beforrasztani beültetési rajz vagy kapcsolási rajz alapján.
Van nálam egy Genius 5.1 Home Theater szett. A tulajnak az lenne a kívánsága hogy legalább a center sugárzó jobban ki adná a magas hangokat. Hangváltók nincsenek a dobozokban, mit tudnátok javasolni? Kondival lehetne e ezt korrigálni? Sorosan, párhuzamosan?
Nem. Esetleg tehetsz hangszínszabályozót a center bemenetéhez kívülről, persze ehhez táp is kell. De belülre is lehet tenni, ez esetben táp van. A Center alapzaja mindkét esetben nagyobb lesz.
Arra gondoltm, hogy a hangdobozba a spikert leválasztom valami kondival. Ez nem jöhet szóba??? :nemtudom:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |