Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 5.1-es hangrendszer hiba

Témaindító: boliver, idő: Jan 24, 2010
Lapozás: OK   1 / 3
(#) boliver hozzászólása Jan 24, 2010 /

Hy! Olyan problémám van, hogy kaptam egy haveromtól javításra egy Labtec Arena 685-öt. Az a probléma, hogy csak akkor szól a hangszóró, ha a sárgára( centert+ subwoofer)kötöm a jackdugót. Más esetben csak a subwoofer szól mindig. Táp működik, a végfok egy-egy TDA2030A. Egyenirányító működik. Eddig más hibát nem láttam.
(#) nikolatesla válasza boliver hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Helló!
Nézd át a panelt nem e zárlatos vagy szakadt.Esetleg a csatlakozókat is,hogy nem érnek e a földhöz. .
(#) boliver válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

nincs rajta szakadás és átforrasztottam a fontos dolgokat. Azt, hogy hozzáér-e a földhöz, azt hol tudom megnézni?
Azt tudom , hogy mikor nincs rádugva semmilyen csatlakozó a jack dugóra akkor mindegyik bemenet zár.
(#) bzsolti hozzászólása Jan 25, 2010 /

Van egy ONKYO 5.1-es erősítőm. Van neki egy passzív sub kimenete. Rákötöttem egy aktív sub ládát, és a következő hibát tapasztaltam! Az erősítőn a bemenetek közti váltásnál vagy rádió üzemben a rádiócsatornák közötti váltásnál vagy bármi nemű váltásnál a hangerőszabályozás kivételével a sub-ládából egy erős dübbenés jön ki!
Mi lehet a probléma és hogy lehet orvosolni? A többi hangszórokon nem hallható! az erősítő gombjai nem mechanikussak, hanem elektronikus működésüek!
Aki tud kérem segítsen. előre is köszönöm.
Üdv Zs
(#) nikolatesla válasza boliver hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Helló!
Szigetelj el mindent a burkolattól.Meg néz át az összas csatoló kondenzátort.
(#) boliver válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Nekem is most jutott eszembe, hogy nem-e összezárja valami a bemenetet és a kimenetet, és igen azért zárt minden, mert a TDA hátlapja össze volt csavarozva a hátsó lappal de sajnos még mindig csak a sub és a center szól. A csatoló kondenzátor az a TDA mellet van?
(#) nikolatesla válasza boliver hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Hát kb a bemenetnél meg a kimenetnél van.
(#) Pyte válasza boliver hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Ha nem szimetrikus tápról megy akkor hátappal nem gáz ,hogy összevan csavarozva mivel a TDA2030 nak a hűtőzászló összevan kötve a 3as lábbal tehát tets!
(#) Pyte válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Egyáltalán nem biztos ,hogy az IC körül van a csatoló kondik!
A kimenőkondi kb 470-1000µF ig van ,a bemenő pedig olyan 1uf-2,2µF körül mozog!
(#) nikolatesla válasza Pyte hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Tehát akkor az a baj,hogy nem megy valamelyik csatorna?Hány darab TDA2030 van benne?Mivel a képen csak 2db van ez így csak 2 csatorna!.
(#) Pyte válasza boliver hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

A végfokot is kitudod mérni hogy jó e.
Mivel kicsatoló konidról beszélünk akkor nem szimetrikus tápról megy tehát van egy +és egy test(GND)
A kicsatoló kondi poztív részén és a tép testen megközelítőleg a tápfeszültség felének lennie! HA megvan tápfesz fele akkor biztos jó a végfok ic !
(#) Pyte válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Igen és abből hogy csinál 5.1et?
majd boliver koléga válaszol és akkor rájövünk a turpisságra
(#) titi hozzászólása Jan 26, 2010 / 1

Hali!
Bocs, hogy beleugatok, de ha megnézitek a képeket, látszik, hogy van ott még 2db DIP tokozású, hűtőfelülettel ellátott IC.
Szerintem ez a két IC gondoskodik a 4 szatelit sugárzó meghajtásáért.
A két TDA pedig a center, ill. sub csatorna.
Mivel pedig azt írja, hogy:
Idézet:
„csak a sub és a center szól”
ezért én nem a TDA-k körül keresném a hibát.
Persze ezen rossz minőségű képekből nehéz többet segíteni, de első körben ennek a két IC-nek kéne megnézni, hogy megkapják-e a tápot.
(#) nikolatesla válasza titi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Helló!
Az is lehet.Én meg mondom igazából nem látam azt a 2db ic-t
(#) boliver válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Annyit tudok, hogy a táp ad ki 2x 13 voltot és külön 1x 10 voltot. Ezután külön-külön van egy-egy sor egyenirányító. A TDA-k kapják meg a 2x 13 voltot egyenirányítva a 10 volt pedig megy a másik két ic-hez. Mindkét ic-nek a neve YG2025. Minkét ic 16 lábú. Ezen kívül van még egy kis 8 lábú ic, a neve ST 4558C. Ha bármit tudtok segíteni szóljatok és megnézem!
(#) boliver válasza boliver hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

És még az is baj, hogy csak akkor szól a center, ha a zöld csatlakozót teszem be a sub jackpotjára. Szóval a sima 2.0-ás kimentet kötöm be a subra. És még annyi, hogy kikapcsoláskor csak a sub és a center pattan. Mindkét TDA melegszik, de amikor rámértem multiméterrel,m akkor amikor hozzáértem az egyik tda lábához, akkor búgott, amásik pedig nem., de az biztos, hogy mindkettő megkapja a 16.5 voltot.
(#) nikolatesla válasza boliver hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Én jártam már úgy,hogy nem lehetett észre venni azt,hogy ki ment pl zárlat miatt.Az a kicsi 4lábú az a műveleti erősítő ami a bemenő jelet erősíti fölDe ez még mindig gyanús mivel ez még csak 4db ic és egy műveleti előerősítő!Ez hogyan lehet így 5.1?[quote]Előerősítő

(#) titi válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 27, 2010 / 1

Idézet:
„Ez hogyan lehet így 5.1?”

Már leírtam. A két DIP tokos IC egy-egy sztereó vég, tehát az eddig négy. Majd az egyik TDA a center, ez így már öt, és végül a másik TDA a SUB, így lesz 5.1!
(#) titi válasza boliver hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Egy jó képet dobhatnál a hátlapról is, mert nem látom a feliratokat.
Egyébként mit kötöttél rá bemenetnek, mert ez nem világos számomra?
(#) nikolatesla válasza titi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Ja bocs nem emlékeztem rá De azok is nagyon szeretnek el romolni.
(#) boliver válasza titi hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Sajnos ennél jobb képeket nem tudok készíteni róla. Ezek a fénképek is egy 2 mp-es fényképezővel készültek. Bal felül van a 3 db jackpot sorba ( FR/FL ; RR/ RL ; C/SW ). Alatta van az 5 hangszórónak a kimenete. Jobb felül van a hangerőszabályzó, alatta pedig a mélyhangszabályzó. Bal alul van a kapcsoló és a 220 V-os hálózati csatlakozó.

HPIM1751.JPG

(#) boliver válasza titi hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Egyébként csak akkor szól a center és a sub, ha a sima sztereo kimenetet a C/ SW, azaz a center és a sub bemenetre kötöm. Másképp nem szól, semmilyen esetben sem. Én nem látok rajta zárlatot. Viszont a két dip tokozású ic nem melegszik valószínűleg ez lehet a baj. Azt honnan tudom meg, hogy jó-e a két YG2025?
(#) titi válasza boliver hozzászólására (») Jan 28, 2010 / 1

Akkor ezek alapján azt mondom, hogy valóban a két 2025-ös IC-vel van gond.
Keresni kell hozzá adatlapot, az alapján el lehet indulni. Majd holnap megpróbálok utánajárni.
Első körben azt kell megnézni, hogy megkapják-e a szükséges tápot.
De simán lehet az is, hogy túlterhelték őket, és megfeküdtek, ekkor csere.
(#) nikolatesla válasza titi hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Azt kel tenned,hogy ki szeded a helyéről! Aztán el mész a következő elektró boltba és veszek 50-100Ft nem hiszem,hogy több.És működni fog.
(#) titi válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Egyrészt nem nekem kell, másrészt visszaolvastad a mondatot, amit írtál?
(#) titi válasza titi hozzászólására (») Jan 29, 2010 / 7

Na úgy néz ki, ez az YG2025 megfelel a TEA2025-nek.
Bővebben: Link
Az adatlap alapján nézd meg, hogy megvan-e a fesz. az IC-k táplábain.
(#) boliver válasza titi hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

A feszültségek megvannak, úgyhogy valószínűleg ez a két ic mehetett tönkre! Majd hétfőn elugrok venni. Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített megoldani a hibát!
(#) Aladin26 hozzászólása Márc 5, 2010 /

Sziasztok Vettem tegnap egy Asus Xonar DS 7.1 hangkártyát meg egy 5.1es Zalman rs6f fejhalgatót.
És egyszerűen akármit csinálok az 5.1 nem akar rendesen szólni:S Akárhogy dugom a fejes jackjeit a kariba egy hangszóró nem akar szólni vagy a center vagy a rear vagy a jobb vagy a baloldal egyszerűen nem akar megszólalni egy hangszóró. Esetleg nincs valami ötletetek hogy mit cseszek el?
(#) kadarist válasza Aladin26 hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Szia!
Fejhallgató hogy lehet 5.1-es? Én csak sztereó fejhallgatóról hallottam, de biztosan én vagyok lemardva.
(#) Aladin26 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

zalman rs6f 6db hangszóró van benne...
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem