Fórum témák
» Több friss téma |
Hy! Olyan problémám van, hogy kaptam egy haveromtól javításra egy Labtec Arena 685-öt. Az a probléma, hogy csak akkor szól a hangszóró, ha a sárgára( centert+ subwoofer)kötöm a jackdugót. Más esetben csak a subwoofer szól mindig. Táp működik, a végfok egy-egy TDA2030A. Egyenirányító működik. Eddig más hibát nem láttam.
Helló!
Nézd át a panelt nem e zárlatos vagy szakadt.Esetleg a csatlakozókat is,hogy nem érnek e a földhöz. . ***
nincs rajta szakadás és átforrasztottam a fontos dolgokat. Azt, hogy hozzáér-e a földhöz, azt hol tudom megnézni?
Azt tudom , hogy mikor nincs rádugva semmilyen csatlakozó a jack dugóra akkor mindegyik bemenet zár.
Van egy ONKYO 5.1-es erősítőm. Van neki egy passzív sub kimenete. Rákötöttem egy aktív sub ládát, és a következő hibát tapasztaltam! Az erősítőn a bemenetek közti váltásnál vagy rádió üzemben a rádiócsatornák közötti váltásnál vagy bármi nemű váltásnál a hangerőszabályozás kivételével a sub-ládából egy erős dübbenés jön ki!
Mi lehet a probléma és hogy lehet orvosolni? A többi hangszórokon nem hallható! az erősítő gombjai nem mechanikussak, hanem elektronikus működésüek! Aki tud kérem segítsen. előre is köszönöm. Üdv Zs
Helló!
Szigetelj el mindent a burkolattól.Meg néz át az összas csatoló kondenzátort.
Nekem is most jutott eszembe, hogy nem-e összezárja valami a bemenetet és a kimenetet, és igen azért zárt minden, mert a TDA hátlapja össze volt csavarozva a hátsó lappal de sajnos még mindig csak a sub és a center szól. A csatoló kondenzátor az a TDA mellet van?
Hát kb a bemenetnél meg a kimenetnél van.
Ha nem szimetrikus tápról megy akkor hátappal nem gáz ,hogy összevan csavarozva mivel a TDA2030 nak a hűtőzászló összevan kötve a 3as lábbal tehát tets!
Egyáltalán nem biztos ,hogy az IC körül van a csatoló kondik!
A kimenőkondi kb 470-1000µF ig van ,a bemenő pedig olyan 1uf-2,2µF körül mozog!
Tehát akkor az a baj,hogy nem megy valamelyik csatorna?Hány darab TDA2030 van benne?Mivel a képen csak 2db van ez így csak 2 csatorna!.
A végfokot is kitudod mérni hogy jó e.
Mivel kicsatoló konidról beszélünk akkor nem szimetrikus tápról megy tehát van egy +és egy test(GND) A kicsatoló kondi poztív részén és a tép testen megközelítőleg a tápfeszültség felének lennie! HA megvan tápfesz fele akkor biztos jó a végfok ic !
Igen és abből hogy csinál 5.1et?
majd boliver koléga válaszol és akkor rájövünk a turpisságra
Hali!
Bocs, hogy beleugatok, de ha megnézitek a képeket, látszik, hogy van ott még 2db DIP tokozású, hűtőfelülettel ellátott IC. Szerintem ez a két IC gondoskodik a 4 szatelit sugárzó meghajtásáért. A két TDA pedig a center, ill. sub csatorna. Mivel pedig azt írja, hogy: Idézet: ezért én nem a TDA-k körül keresném a hibát.„csak a sub és a center szól” Persze ezen rossz minőségű képekből nehéz többet segíteni, de első körben ennek a két IC-nek kéne megnézni, hogy megkapják-e a tápot.
Helló!
Az is lehet.Én meg mondom igazából nem látam azt a 2db ic-t
Annyit tudok, hogy a táp ad ki 2x 13 voltot és külön 1x 10 voltot. Ezután külön-külön van egy-egy sor egyenirányító. A TDA-k kapják meg a 2x 13 voltot egyenirányítva a 10 volt pedig megy a másik két ic-hez. Mindkét ic-nek a neve YG2025. Minkét ic 16 lábú. Ezen kívül van még egy kis 8 lábú ic, a neve ST 4558C. Ha bármit tudtok segíteni szóljatok és megnézem!
És még az is baj, hogy csak akkor szól a center, ha a zöld csatlakozót teszem be a sub jackpotjára. Szóval a sima 2.0-ás kimentet kötöm be a subra. És még annyi, hogy kikapcsoláskor csak a sub és a center pattan. Mindkét TDA melegszik, de amikor rámértem multiméterrel,m akkor amikor hozzáértem az egyik tda lábához, akkor búgott, amásik pedig nem., de az biztos, hogy mindkettő megkapja a 16.5 voltot.
Én jártam már úgy,hogy nem lehetett észre venni azt,hogy ki ment pl zárlat miatt.Az a kicsi 4lábú az a műveleti erősítő ami a bemenő jelet erősíti fölDe ez még mindig gyanús mivel ez még csak 4db ic és egy műveleti előerősítő!Ez hogyan lehet így 5.1?[quote]Előerősítő
Idézet: „Ez hogyan lehet így 5.1?” Már leírtam. A két DIP tokos IC egy-egy sztereó vég, tehát az eddig négy. Majd az egyik TDA a center, ez így már öt, és végül a másik TDA a SUB, így lesz 5.1!
Egy jó képet dobhatnál a hátlapról is, mert nem látom a feliratokat.
Egyébként mit kötöttél rá bemenetnek, mert ez nem világos számomra?
Ja bocs nem emlékeztem rá De azok is nagyon szeretnek el romolni.
Sajnos ennél jobb képeket nem tudok készíteni róla. Ezek a fénképek is egy 2 mp-es fényképezővel készültek. Bal felül van a 3 db jackpot sorba ( FR/FL ; RR/ RL ; C/SW ). Alatta van az 5 hangszórónak a kimenete. Jobb felül van a hangerőszabályzó, alatta pedig a mélyhangszabályzó. Bal alul van a kapcsoló és a 220 V-os hálózati csatlakozó.
Egyébként csak akkor szól a center és a sub, ha a sima sztereo kimenetet a C/ SW, azaz a center és a sub bemenetre kötöm. Másképp nem szól, semmilyen esetben sem. Én nem látok rajta zárlatot. Viszont a két dip tokozású ic nem melegszik valószínűleg ez lehet a baj. Azt honnan tudom meg, hogy jó-e a két YG2025?
Akkor ezek alapján azt mondom, hogy valóban a két 2025-ös IC-vel van gond.
Keresni kell hozzá adatlapot, az alapján el lehet indulni. Majd holnap megpróbálok utánajárni. Első körben azt kell megnézni, hogy megkapják-e a szükséges tápot. De simán lehet az is, hogy túlterhelték őket, és megfeküdtek, ekkor csere.
Azt kel tenned,hogy ki szeded a helyéről! Aztán el mész a következő elektró boltba és veszek 50-100Ft nem hiszem,hogy több.És működni fog.
Egyrészt nem nekem kell, másrészt visszaolvastad a mondatot, amit írtál?
Na úgy néz ki, ez az YG2025 megfelel a TEA2025-nek.
Bővebben: Link Az adatlap alapján nézd meg, hogy megvan-e a fesz. az IC-k táplábain.
A feszültségek megvannak, úgyhogy valószínűleg ez a két ic mehetett tönkre! Majd hétfőn elugrok venni. Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített megoldani a hibát!
Sziasztok Vettem tegnap egy Asus Xonar DS 7.1 hangkártyát meg egy 5.1es Zalman rs6f fejhalgatót.
És egyszerűen akármit csinálok az 5.1 nem akar rendesen szólni:S Akárhogy dugom a fejes jackjeit a kariba egy hangszóró nem akar szólni vagy a center vagy a rear vagy a jobb vagy a baloldal egyszerűen nem akar megszólalni egy hangszóró. Esetleg nincs valami ötletetek hogy mit cseszek el?
Szia!
Fejhallgató hogy lehet 5.1-es? Én csak sztereó fejhallgatóról hallottam, de biztosan én vagyok lemardva.
zalman rs6f 6db hangszóró van benne...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |