Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A remény hal meg utoljára...az ilyenek örökké élnek!
Csak az a kérdés, hogy az ilyen ember mennyire erős fizika oktatást kapott akárcsak általános iskolában? Elvileg aki 8 általánost végzett, nem gondolkodhatna azon, hogy létezik-e örökmozgó? Márpedig igen, hisz ő csinált...
Szerintem nem az oktatás erösségével van a baj, hanem az ott elhangzottak értelmezésével...
Hiába a jó tanár ha a tanuló sík h....e
Aki síkh...e, mit keres egyáltalán egy elektronikai portálon? Mondjuk az is érdekes, hogy valaki úgy képzeli a készüléképítést: egy quad-dal kezd, felforrasztja az alkatrészeket a panelra, és varázsütésre működik... Na ez a legritkább esetben van így. Akkor meg jön az elkeseredés, és hagyja az egészet a francba. Ha fokozatosan tanult volna, akkor nem járt volna így...
Én is úgy kezdtem, hogy elkezdtem lebontani az érdekes "kis bigyókat" a panelekről...
Malyd mikor lett egy jó maréknyi elkezdem gondolkodni, hogy mire is lehetne használni... Jöttek az ujságok,könyvek...és mostmár a net. a fokozatosság hiányzik a mostani hobbistákból, egyböl 500-1000w-os erősitőt akarnak épiteni, mikor még az alkatrészekkel sincsenek tisztában...
Ebben megint csak minden szavaddal egyetértek!
Sőt, általánosban, még a quarc játékot sem lehetett bevinni, most meg a PSP-kel rohangálnak. A technika és életmorál akkorát fejlődött, hogy nincs idő az alapokról kezdeni, meg nem is akkora "szám" egy kétledes villogót összebütykölni. Ma már egy robotka lenne a menő. Lusták tanulni, pedig idejük lenne. Tisztelet a kivételnek. Nekünk, idősebb, közép korosztálynak viszont sajnos időnk nincs. Hónapok, évek, mire valami komolyabbat, hobbi szinten össze tudunk hozni. Viszont bennünk már megvan az a kitartás, amit az ifjú korunkban, az akkori sikerek és kudarcok árán megszereztünk. Ezek mellet meg van már az a tudásalap is, amire tudunk az új és újabb technikák elsajátításánál alapozni. A még idősebbekben viszont még nagyobb ez a tudásalap. Ezeknek az alapoknak az elsajátítására már nincs idejük a mai fiataloknak. Belevág egy komolyabb valamibe alap tudás nélkül, kudarca lesz, s örökre elmegy a kedve mindentől.
Természetesen munkavégzésében is ilyen lesz. Hebrencs, kapkodó, és első nehézségei után mindent felad. Szembe találkozik egy problémával, és "mittegyek" nyavalygással egy helyben toporog.
Sziasztok.
Ismerős az e féle számlázási módszer, mert nálam folyton pár száz forinttal, de mindig több a havi részletem. Annyira rendesek, és túlbuzgók, hogy egyből küldik a számlát, meg a figyelmeztető számlát is, amit már rég befizettem ( ), és hogy megmutassák milyen lovagiasak, feltüntetik a következő havi számlát is ami nem esedékes. Miért van ez?! (Szerintem) azért, mert a telefon és internet számla, egy levélben/csekkben elszámolva sokkal olcsóbb (LENNE), és így küldenek többször egy számlát. Egyedül az az 98Ft késedelmi a kamat volt, jogos, mert egy hónapot csúsztattam.
Milyen munkában? A mai fiatalok nem is akarnak dolgozni...azt szeretnék ha a semmittevésért kapnák a zsíros összeget a számlára...
Komolyabb fizikai munkára alkalmatlan a nagyrészük, felmentik tornából? Idézet: „Sajnos szerencsére, mikor melyik maga a világ virtuális lett, és a tudás is virtuális, régen könyvek voltak sokat olvastam, papíron számolgattam, bármit amire szükségem volt. Most meg berajzolom a szimulátorba és nézem az eredményt.” A végén oda jutunk, hogy már nem is építünk meg semmit, a legújabb kütyünk is csak egy fájl lesz a számítógépünkön. Ha gyönyörködni akarunk benne, akkor betöltjük a 3D monitorunk képernyőjére... :no:
Nos igen ma már nem javitanak, hanem cserélnek. Régen modul rendszerü tv-nél rosz modul ki jó be, rossz haza megjavit...legközelebb volt cserealkatrész.
Nekem még azért be van tervezve néhány pákaforgató gyakorlat addig. A maga teljes valójában. :yes:
Ez igaz. Csakhogy ma már törvény írja elő, hogy a garanciális javítás során a készülékbe csak új alkatrész építhető be. (Én így tudom.) Emellett (márkától függően) a kisebb gépekhez már nem is technikus megy ki, hanem futár, aki elviszi, majd megjavítva visszaszállítja azt.
Váltok egy átszállót ere a vitára.
Amikor még én is iskolába jártam még régen, bevittem bármit, az elkobozták, és fél év után, vagy év végén kaphattam vissza. Semmit nem lehetett bevinni, nem volt semmi elektronika, (még telefon sem!), így meg mindenki figyelni tudott az órára stb. A múlthéten voltam iskola látogatáson, még a nem kikopott tanárokkal még egyszer találkozhassak, és egy 5 - 5 percet egy kettőre várni kellett, de azt hittem megőrülök. Diákok ülnek a az előtérben, és visít a 12 - 14kHz tartományba eső "zenének" hívott szenny a telefonból. Ráadásul kettő telefon volt az, és mindegyikből, más más szólt. Ráadásul az mp4 és hozzá hasonló elektronikai eszközök is igen nagy mennyiségben voltak jelen. Annyira megváltozott minden, hogy az elképesztő, persze még a régi dolgokat is felismerni az új csomagolás alatt. Akkor egy kicsit az elektronikáról: Nem tudom mikortól vagyok megszállottja, az elektronikának, de nekem játékaim nem igazán voltak, illetve ami volt, és elektronos, azt hamar belülről tekintettem meg inkább mint belülről. Nagyon sok ideig csak szétbombáztam mindent, mert kíváncsi voltam rá, mi van belül, aztán eljött az az idő amikor érteni is akartam miért működik. Voltak régi könyveim, abból egy csomót is olvastam, habár nem sokat értettem belőlük. Aztán megismerkedtem a lakótelepen egy TV szerelővel, aki mindig a régi skodájával járkált le a garázshoz javítani TV -ket, videókat, és minden mást. A legjobb a képcső regenerálás volt, amikor is, vagy úgy egy 30 centis lila íveket húzatott le az anódtáppal, a képcső ágyújára. Igaz nem sok mindent tanultam tőle, mert ekkor is még a szétszedés érdekelt, de rendes volt és segítőkész, ha valamit kiakart dobni, akkor azt már vittem is haza. Aztán kaptam tőle, egy 24V -os békebeli pákát, amihez a trafót ő tekercselte még jó régen. Ekkor kezdtem az alkatrészeket tömegével kibontani, gyűjtést rendezni belőle és csak csodáltam mennyi mindent sikerült kitermelni. Mivel cinem nem igen volt, ezért csak kifűrészeltem a nyáklemezből azt a részt, amit felakartam éleszteni, meghajtani. Forrasztani, meg lekoppintott cinből szoktam, ami persze nem volt nagyon előnyös, mert abban már a gyanta nem igen volt. Így született meg az első erősítőm TDA2009A val, amit egy TOSIBA kétkazettás music centerből bontottam ki. Sajnos valamit sikerült elrontanom, így meg sem szólalt. Aztán később TBA800 -asokból építettem egy 5.1 -es erősítőt, az akkor még igen kezdetleges DVD lejátszóhoz, amit még akkor gyapotárban mértek. Természetesen egyből elindultak, és szépen meghajtotta a a 2x10 és 2x25W -os hangszórókat. Ezután már nem volt megállás, de sok mindent ekkor sem tudtam készíteni mert a tokozás alatt nem tudtam mi van, milyen paraméterekkel. Ekkor jött az internet, és ugrásszerűen megváltozott minden. Egyből korlátok nélkül, alkatrész információkkal együtt, és az ide való regisztrációval egyből más lett a helyzet. Ekkor már csak a legnagyobb problémát a cin, és egy jó forrasztópáka beszerzése jelentette. Mst belekóstolnék az SMD világába, de ahhoz túl kezdetlegese felszerelésem, és még műszerperkos sincsen, így majd az lesz majd a célkitűzés. Remélem nem untattam senkit.
Mai világban már nem is úgy tervezik a készülékeket, hogy javitható legyen. Garanciális javitás? Ritka, vagy éppen túléli pár nappal, vagy csak csere...A javitás nem divat! Épiteni meg még annyira sem...
Nem raktam ki az idéző jelet, de ha most nem látok rosszul, akkor itt egy téma megvitatása folyik.
Értem már, akkor felveszem a szemüvegem, mert az valóban nem hordom msot.
Hasonló multtal rendelkezek én is agyüjtögetéstől az épitésig. Könyvek, ujságok, szerszámok beszerzése szépen apránként...Egy igazi mester sokat tud lenditeni a fejlődésen! ma már ezek a mesterek sem abbol élnek, hogy javitanak. Igy ezek a minták elvesznek, nincs olyan akire felnézzenek és tanuljanak tőle, ellessék a fogásokat és apró trükköket. Ez az oldal valamennyire pótolja ezen embereket köszönet érte Topi-nak és az összes segitő fórumtagnak.
Idézet: „Garanciális javitás? Ritka, vagy éppen túléli pár nappal, vagy csak csere...” Számítástechnikai nagykereknél csomó gyárilag javított cuccot lehet venni olcsón. Alaplap, router, videokártya stb. Még garancia is van rájuk.
Ez a baj a mostani cuccokkal, hogy már úgy árulják. hogy javitva lett és ezt nem mindig árulják el...
Sok olyan bolttal találkoztam én is ahol felvásárolták a szériahibás terméket, kijavitották és igy árulták jóval olcsobban. Nekem mint ismerősnek elmondták, de másnak nem!
Látom igen nagyon megy az Off
Én nem igen tudok hozzászólni. Esetleg ez: Honlap szintvizsgám lesz.. Légedény hegesztés, lemezmegmunkálás. És 4-esnél rosszabb NEM lehet.. Mert az SZKT-ra megy a pontszám.. Holnap iylen magam alá csinálós nap lesz.. :hide:
Ebben teljesen igazad van, Az a TV -szerelő is csak a napi két borsodiát, és cigiét kereste meg már akkor is, de legalább lejárt, ha nem kétnaponta, de legalább sokszor. Aztán ez is leredukálódott, évi 10 -15 alkalomara.
Azért az szokott látszani egy terméken, hogy már használták / ki volt bontva. Innentől kezdve pedig ez már a fogyasztóvédelemre tartozik. A szériahiba kijavítása nem egy hátrány. Sajnos van olyan gyártó, aki a garanciában visszavitt terméknél ezt nem teszi meg. Így lesz kvázi örök garanciás a terméke.
Itt még mindig kelet van de nagyon mélyen. Szétszakadt a munkásruhám és kértem de csak két nap mulva jött (váltót meg nem adnak), jött a szervizes német (mondhatom öltönyben) beüzemelni az új gépet, kereste a beállítót én meg odaálltam szakadt ruhában. Évre adtak egy ruhát, nekem tartott vagy 2 hónapig, felvettem a régi cég ruháját, egyből volt másik fejtágítás után. Igaz az még minőség volt, pedig ugyan az a gyártó. Eltört épp akkor egy szerszám és nekiláttam kiszedni 8 as inbusszal, a német odafordult és a kezembe nyomott egy gyári vadonat új nyomatékkulcsot, 8 as inbusz fejjel. Vissza akartam adni de ajándékba szánta, sőt mindenkinek aki ilyen gépen dolgozott adott egy gyártó logós ajándéktáskát pár aprósággal. Arrafelé ez így megy.
Nem csak ott jellemző hanem mindenhol, ahol gépek fröccsentik össze az elektronikai komponenseket(inkább itt a legjellemzőbb, a selejt arány minimalizálása miatt).
Amit ismerek itt Komáromban a Nókiánál is van egy ilyen részleg, ahol a gép rossz minőségben lőtte rá az alkatrészt, vagy rossz pozícióban, és az a dolguk ezeknek az embereknek, hogy leműtsék az alkatrészeket, és visszahelyezzék helyesen. Gondolom ezt sem kell mondani, ez mivel ráhat. Egyszer a gép tesz rá nagy mechanikai behatást, ehhez jön hozzá a magas hőmérséklet hullámforrasztásnál, majd amikor lekapja akkor megint, és amikor vissza rakja akkor ismét csak megint magas hőmérsékletnek van kitéve, így rövidítve le az élettartamát harmadára az alkatrésznek, és jobb esetben megy két hónapnál többet a telefon. PC piac részről ott vannak nagy példaként a a 8500GT 8600GT videokártyák, mind 60 -70% rövid időn belül tönkrement, mert egyrészt hideg forrasztás történt, másrészt a forrasztó anyag nem volt megfelelő, amit úgy gondolok, nem véletlen volt, annak ellenére, hogy azt írták, hogy véletlenül nem jó forrasztó anyagot használtak. Ehhez még adjuk hozzá a tökéleten gyártástechnológiát(és a passzív hűtést), ami miatt 114 fokra megtudtam fűteni a kártyát első élesztésre. Akkor semmi nem futott, csak az alapértelmezett asztal volt jelen. Idézet: „mióta PC-m van kevesebb elektronikát építek meg fizikai valójába, inkább lerendezem szellemi síkon és győz a lustaság.” Ezek szerint már a PIC helyett is te adod össze a 32 bites számokat! Hány MIPS-re vagy képes?! (Millió Idegpálya Pro Simpi)
Idézet: „Hány MIPS-re vagy képes?! (Millió Idegpálya Pro Simpi)” Nagyot ütött.
Igen, a Nokiában van egy részleg, ami az automata teszten elbukott készülékeket megnézi, és ha lehet javítsa. Hibás forrasztás esetén, ez újra forrasztást jelent, sokszor kemencében. Azt kötve hiszem, hogy a gép tévesztené el a pozíciót, minden egyes darabon. Ennek a részlegnek a feladata, ha sorozatos hiba van valamelyik szalagon, azt kideríteni és a legrövidebb időn belül orvosolni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |