Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vezeték nélküli gyertya
Köszönöm szépen ezt a nagyon gyors választ. Megpróbálom.
Egyébként én az első Skori-féle témát véletlenül váltófesszel indítottam. Működött
Hali, szeretnék épiteni egy gyertyát a barátnőmnek. Eléggé kezdő vagyok az elektronikában. Valaki eltudná magyarázni elejétöl a végéig, hogy hogyan is kell ezt elkésziteni, mert a topikot olvasva nemigazán értettem meg. Szükségem lenne mindenre infora, ami a gyertyához kell, pl: kapcsolási rajz, lista a beszerzendő alkatrészekről, stb. Kérlek segitsetek.
tegnap este megépítettem a saját vezeték nélküli lámpámat 10cm-nél már kezd pislogni, 5 cmtől pedig már maximummal vakít
köszönöm mindenkinek! épp hogy csak kész van de már foglalkoztat, hogyan lehetne ezzel telefont tölteni??? remélem megoldható mert már nagyon rosz a töltőcsatlakozóm... mindenjót!
küldtem neked e-mailt
Hello!
itt a segítség a vezeték nélküli díszgyertyához! bevásárló lista: -BD139 tranzisztor -15Kohm-os ellenállás -470piko-farád-os fóliakondenzátor -2db! 4,7nano-farádos fóliakondenzátor -100nano-farádos fóliakondenzátor -1N4148-as dióda - LED (pl:narancssárga) Kapcsolási-rajz : képek csatolva A tekercset én villanyszerelő vezetékből csináltam (kb 1mm vastag, tömör rétdrót, de gondolom hogy hangszórókábellel is működik) Az adó tekercs közepénél ne hagyd le a csatlakozást! Forrasztásnál a BD139-es a legérzékenyebb! a táplálása nálam 4db 1,5voltos elemről megy, ha többet adsz neki akkor ügyelj a tranzisztora mert nagyon szeret melegedni! Nekem 5cm-nél már nagyon jól megy! zseléviasz néven tudsz venni a hobbiboltokban ilyen viaszt, lassan felmelegíted és ráöntöd a már kész elektronikára ennyi
Köszönöm troll a segitséget. Beszerzem a cuccost és nekikezdek.
Mekkora kell legyen a réz körök átmérője?
Kukkants rá már egy kicsit a kapcsolási rajzra, és minden ki fog derülni...(4-5cm)
üdv
Ja tényleg.... BOCSI
Ez érzékeny a mobil telefonra is, ha közelében van? A ledes része....Régebben voltak ilyen hívás jelzők.
az megoldható.
a kérdés az hogy, hogyan nézzen ki a kapcsolás ahhoz hogy elég erős legyen egy 3,7V 1000mAh-s akksihoz! Katt IDE! ilyet szeretnék csinálni!
Kösz a segítséget! majd megcsinálom!
amúgy Leddel már remekül működik (csat.kép)
Nekem nagyobb átmérőjű tekerccsel, 12V-ról, BD243-al lazán kiégetett egy kék ledet 7cm-ről. Szóval ott már nem 20mA folyt...
Sziasztok!
Megkíséreltem én is építeni egy Skori féle vezeték nélküli gyertyát. A problémám az vele, hogy a 2,5cm-nél még elég erős fényerővel világít a led, 3,5cm-nél viszont már elalszik, a honlapon pedig az van írva, hogy 3-10cm. Mi lehet a probléma?
Rendben, köszi a segítséget,holnap kipróbálom.
Szia!
Nos, kipróbáltam. Úgy értem el vele eredményt, hogy a 4,7n kondit kicseréltem egy 3,3n-ra, és még tettem rá egy 330p-ot, és két 100p-ot, így sikerült elérnem azt, hogy még 6cm-nél is világított. De az a probléma, hogy a kis értékű kondik azok kerámiák, és nem fólia, gond lehet ebből? Amúgy miért lenne szükséges fóliát használni?
Értem... köszi amúgy a segítséget.
Én most szeretném megépíteni a saját kis gyertyám, ha kész lesz, felteszek pár fotót!
Ti mekkora tápfesszel, vagy miről működtetitek? Én egy 9V-os elemre gondoltam így elsőként.
Köszi!
Olyan kérdésem lenne még, hogy az elem mennyire merül és ha nincs a közelében a vevő tekercs, akkor is merül? Remélem nem kell lehúzni az elemet ha nem akarom használni, hanem elég csak levenni a gyertyát az adó részről és akkor nem meríti az elemet...
Hát... Van áramfelvétele akkor is, ha nincs a közelében a vevő tekercs, szóval ha rajta hagyod az elemet úgy, hogy nincs mellette a vevő előbb utóbb le fog merülni. Tegyél rá egy kicsi kapcsolót.
Köszi szépen a választ, pont erre voltam kíváncsi..
Szia!
Összeszámoltam annak a kondenzátordzsungelnek a kapacitását, és kb. 3,9n-ot adott ki, így a végleges változat úgy néz ki, hogy egy 3,9n-os fóliakondi van rajta. Megmértem mekkora áramot vesz fel, és üresjáratban 65mA, és 70mA, ha rajta van a vevő is, 6V-ról. Nem sok ez egy kicsit? Skori weblapján azt olvastam, hogy 38mA, vagy ez csak egy tájékoztató jellegű adat? A leden 18-20mA folyik át.
Nos... ilyen lett a végeredmény.
Hali!
Ha az üvegpoharat kiöntöm viasszal, akkor miközben kihül, összemegy egy picit és elvállik a pohár falától itt-ott. Ez elég nagy esztétikai hiba. Mit tudnék tenni ellene? Köszönöm.
Reed cső plusz a gyertyába mágnes ,és már nem is kell vergődni a ki/be kapcsolással.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |