Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Meggyőztél, jó lesz az a koax is levezetésnek, balun meg van itthon, azt hiszem éppen 2. MÉH telep eszembe sem jutott, de utánajárok, hátha van valahol a közelben is.
A hossz nem kritikus minimum 20 mm (a hosszabbat letudom vágni). Viszont a poti test átmérője nem lehet 20 mm-nél szélesebb. Azt nemigen várhatom, hogy eredetit bárhol is találok és a csöves készülék miatt 1 Mohmnál nem lehet kisebb, mert lecsökkentené az AGC feszültséget.
Hali! Kicsit kényelmetlen a magassága, túl alacsony. A lábai meg elég ingatagok (lehet, csak az enyém ilyen). De végülis elégedett vagyok vele. No, meg a legelső zeneszekrényem A legszebbeket, amiket láttam eddig, az a VT Pacsirtás, Mechlaboros zenegép (a keszthelyi múzeumban részletesen ismertették), Terta T-528-as.
Rajzok közül végülis minden megvan (Kádár sorozat, Gyurkovics könyvek). Ha van esetleg prospektusod vagy használatid, az is megfelelő.
Üdv. Ezek vannak. Sajnos a kért értékben 100KOhm a legnagyobb kapcsolós potencióméterem bár egy doboz eltünt a kapcsolósokkal de abban szerintem csak nagyobbak vannak.Ha megfelel kapcsoló nélkül akkor van. Orosz kapcsolós a legnagyobb 10KOhm. A képen igaz nem a legjobb de láthatod a választákot, illetve ami szóba jöhet.Öreg T
Így van, csak a kép egy másik gépen van, amit kikapcsolt állapotában nem tudok erről elérni. Ha megvan, felteszem újra.
Sziasztok!
A közelmúltban hozzájutottam két rádiós erősítőhöz, gondoltam, megosztom Veletek is. A Kirksaeter-ről néhány gomb és egy díszléc hiányzik, remélem, sikerül majd legyárta(t)ni. Viszont a térerő-jelző nem működik rajta, folyamatosan egy nagyon kicsi negatív feszültséget kap. Kezdetben működött, majd a forrásválasztó Jaxley kivétele, visszatétele után lett ilyen. Leszakadt vezetéket nem találtam, más "elváltozást" sem. A hangolásjelző jó, a sztereó vétel is tiszta. Kapcsolási rajz nélkül elég nehéz felfedezni a hibát, de nem adom fel. Ha van ilyen ügyben tapasztalatotok, kérlek osszátok meg velem is. Még érintetlen, minden csavaron ott van a gyári piros festék. A másik egy Fisher receiver. Nagyon szép állapotban van, viszont nem kapcsol át FM sztereó vételre, akármilyen jó is a térerő. Találkoztatok-e már hasonló hibával más készüléknél, merre érdemes elindulni? Ha bármelyikhez tudnátok kapcsolási rajzot küldeni, az nagyon sokat segítene. További szép napot Nektek! Gábor
Szerbusz! Ha jól láttam akkor a jobboldali papirlapon lévő potik között van 1 Mohmos kapcsolós, de ha nem kapcsolós akkor is megfelelne. A képen középen látom. Most már csak az a kérdés, hogyan kapom meg és az anyagiakat miként rendezzük? És persze köszönöm a fáradozásodat is.A kép jobb felső sarkában lenne a helye és még a kimenőtrafónak is el kell férnie.Aztán egy ferritantenna és jöhet a próba.Most szombaton ott leszek a Puskás börzén vagy a magyar postával oldjuk meg!
Üdv. Az mind MOhm-os csak alak és méret miatt tettem fel a képet. Azért írtam a méreteket is hogy válaszd ki. Posta lehetséges.Nem az alkatrésznek van értéke legtöbbször hanemaz eltöltött időnek postára járásnak meg a postaköltségne. Amit rühellek a csomagolást-postán sorbaállást.Ha eljössz ingyen viheted.Bár ez a legdrágább! No meg az is hogy az alkatrész átadása az csak1 perc ,de minimum egy 1/2nap amig elbeszélgetünk. Kérek CÍMET. Öreg T
Csak előkerült. Tényleg a másik gépen volt.
sziasztok,egy kérdés lenne.
Mikor bekapcsolom,védelem hiányában koppannak a hangfalaim.Mármost érdemes-e vadászni valami kapcsolást hangfalvédelem gyanánt,vagy mivel old,ne érdekeljen,és fogjam fel úgy,amit gyárilag összeraktak az úgy jó.Sajnos az én onkyo erölködöm nem ilyen szép,hiányoznak gombok,eltörték az oldalborítást is,és szerintem kapott egy jó nagyot mivel a háza elvan tekeredve.Szóval ez lenne az én projectem,és szeretném rehabilitálni.Ki mit mond,mi a véleménye.Elvileg sikerült belinkelnem egy képet a gépről. Köszi előre. Bővebben: Link
Nem leöntötték, csak a tetején lévő virág pisilt be. Ez az akkori kor jellegzetes "balesete" volt.
A koppanás gátló beépítése ajánlott a hangfalak védelmében, nem beszélve a kellemetlen hangról.
Nem kell oda "kapcsolást vadászni", a tisztességes erősítőkben egy relé kapcsolta a hangszórókimeneteket, némi késleltetés után. (pl. 1 sec )
Azt én tudom,hogy kell bele.Lehet volt is benne,csak mint mondtam nem örvend a legjobb állapotnak.Tiszta taknyolás az egész,csoda hogy szól.Nem akarok másikat ez kell,csak koppanás nélkül kijavítva,szépen rehabilitálva,a hálószobám díszeként.
De ezt Te kérdezted:
Idézet: „érdemes-e vadászni valami kapcsolást hangfalvédelem gyanánt,vagy mivel old,ne érdekeljen,és fogjam fel úgy,amit gyárilag összeraktak az úgy jó” Erre mondtam, hogy "ajánlott".
Akkor úgy kérdezem,ti melyik hangfalvédelmet raknátok be.Nem sok helyem van,és még valami hűtést is szeretnék újítani mivel az old korszakba csak egy alu-lemez volt a "hütöborda".De maradok az eredeti kérdésemnél. Szóval mit raknátok bele.
Szervusztok. No Ő a szépség! Zoli meg csak szeretné. Öreg T
Ha minden igaz pont vasárnap megyek egy ilyenért. Élőben még sosem láttam, de szép és jó nagy darab, annyi biztos.
És mekkora élvezet javítani Valami förmedvényem nekem is van,csak az 528MG névre hallgat
Üdv! Hogy merészeled ilyen csúnya szóval illetni ezt a gyönyörűséget! Nagyon szép .gratulálok hozzá. Öreg T
Tamás bátyám!
Azért mondtam,hogy förmedvény,mert csak a baj volt vele: felrobbant a tápja szakadt volt a magnóban a fej,a lemezjátszó dörzskereke ütött,mintha kötelező lenne. A dobozt meg újra kell politúrozni Amúgy nagyon szép hangú masina,igen kellemes rajta zenét hallgatni.Üdv!
Üdv. No az más , így érthető. Öreg T
Sziasztok, van egy régebbi, de speciális tunerem, (Kőrting RP-102) amely hátulján van 8 din csatlakozó + az antenna csati. És sajnos nem vagyok tisztába mindegyik működésével. Ezek vannak:
Ph-R; (8 pólusú DIN) Cr-R; (8 pólusú DIN) Input Remote; (5 pólusú DIN) Ant; (Antenna csatl.) Egy erősítő jel (8 pólusú DIN) Egy olyan amelyiknél nincs jel (5 pólusú DIN) Phono; (5 pólusú DIN) Tape; (5 pólusú DIN) Aux; (5 pólusú DIN) Ezek közül amit ismerek: (Input remote); (Ant); (Erősítő jel); (Tape); (Aux); További vizsgálódásból kiderítettem, hogy, amihez nincs semmi írva, az valószínűleg Tape2 lehet és be van kötve a bemenet ill. a kimenet is. A sima Tape feliratnál csak a sztereó bemenet van bekötve, és az auxnál is be van kötve a bemenet ill. a kimenet is. Ami a legfontosabb az a Phone csatlakozó ami csak bemenetként szolgál és a távirányítón a Phone gombhoz hozzá van keretezve 2 olyan gomb, amelyikből az egyiken fekete-fehér kör van egy kis farkincával. A második gombon pedig 2 fekvő vonal ami felett fekete háromszögek vannak, az egyik háromszög magasabban van. Azért írtam mindezt le, mert szeretném a csatlakozókat átalakítani RCA-ra (tudom hogy rosszabb de ma ilyeneket használunk mindenhol ezért szeretném) A phono gomb és a 2 algomb jelentését szeretném megtudni, il. a Ph-R és Cr-R csatlakozókat hogy mik? (Elég sokat írtam, de remélem érthető, ha nem akkor kérdezz.)
A phono az a lemezjátszó, ez biztos. A többit nem tudtam még értelmezni.
És a 2 plussz gomb mit takarhat? Mit csinálhat vajon? (Azért kérdezem, mert ,most darabokban van és nem tudom letesztelni, és akkor egyből úgy tervezem meg az új hátulját.)
Mai szerzemény. Hát nem szép?
Jajj...
Nekem ők jöttek fél órája..kicsit izzadnak,mert odakünn tárolták őket. A GX az le van gatyásodva,a DS viszonylag szép állapotú,ha kész lesz,akkor lehet nálam érdeklődni értük
Szép az a DS nekjem is van egy MK II csak nem működik a motorműve, sarka sérült és a fedele is törött nagyon, de amúgy működik a kicsike ha adok rá jelet szépen kalimpálnak a VU-k illetve kifele is ad jelet, egy duplapotija sercegős. Hol lehetne szerezni hozzá orsót? vagy van e valakinek egy " felesleges" már műsoros orsója?
A potik sercegését a következő módon tudod megszüntetni: kevés benzinnel meghígított müszerolajba nagyon puha /9B/ grafitceruzáról reszelsz grafitport, ebből a keverékből injekciós fecskendővel, vastag tűvel pár cseppnyit a poti résén bejuttatsz, párszor ide- oda forgatod és a sercegés megszünik. Jobb mint a gyári contakt sprae!
Hello. Bővebben: Link Szereztem egy ilyen lemezjátszót. Forgatja is a tányért rendesen szól is csak érthetetlenül. Mintha nem jó sebességgel forgatná a lemezt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |