Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztási 1×1 forrasztástechnikai miértek
Lapozás: OK   7 / 81
(#) Dudus válasza isamisa hozzászólására (») Dec 6, 2006 /

Én ezt a 15W-ot átgondolnám. Nekem a 80W sem tűnik soknak, pláne ha nagydarab árnyékolást kell leszedni...
(#) MaxPower hozzászólása Dec 6, 2006 /

köszike az eddigi válaszokat
Eddig úgy néz ki, hogy az ERSA páka a nyerő, egyrészt mert egy icipicit nagyobb a teljesítménye (A conrad a neten azt írja, hogy a weller 15w, de a nagykatalógusba 20 van írva.) másrészt lehet hozzá 0,5 milis hegyet is kapni.
Azt ugye meg mondottam, hogy nem tervezem árnyékolás, borda, meg nagy fémek forrasztását vele, arra ottvan a pisztoly, meg még van elfekvőbe valami brutális páka - az is jó.
Igaz, hogy a conrád nem legolcsóbb, de így is csak 500HUF -al drágább, viszont megtudom venni a kiegészítőket ugyanott
És jutalomból kapok nagykatalógust, ami jól jön, ha álmatlan vagyok
(#) deniel válasza MaxPower hozzászólására (») Dec 6, 2006 /

Sziasztok!

Ezek között az állomások között mi a különbség?

1:sma

2:solomon

Kinézetre nekem ugyanolyannak tűnnek.

Deniel
(#) bbatka válasza deniel hozzászólására (») Dec 6, 2006 /

Akkor én is hozzáteszek még valamit. Az enyém Pro'sKit . Úgyanaz mint a Solomon csak más nevet írtak rá.
Nincs különbség közöttük.
(#) Frankye válasza deniel hozzászólására (») Dec 7, 2006 /

Az áruk a különbség!
Lehet, van más is, de ez tuti!
(#) zoz11 válasza deniel hozzászólására (») Dec 8, 2006 /

Az ég világon semmi különbség nincs a kettő között. volt nekem solomon páka állomásom és nem volt vele semmi gondom, csak valakinek meg tetszett a műhelyembe és magával vitte. most 1 Pro'sKit pákát vettem mert az volt a legolcsóbb.
(#) Tomee hozzászólása Jan 10, 2007 /

Sziasztok!

Azt szertném megkérdezni, hogy valaki közülletek használt-e már vákuum pipettát smd alkatrészek beültetésekor?
Érdemes e egyáltalán egy ilyenre beruházni?
Én egy kézi weller (WLSK 200) pipettára gondoltam.
Üdv tom.

Talán a topik neve lehetne "Forrasztás - Miértek, hogyanok..."
(#) fureszk hozzászólása Jan 10, 2007 /

Helló all!
A mai forrasztásom közben rájöttem ezekre:
-A szivacs használata nagyon hasznos! Hihetetlen jól megtisztítja a pákát.(én kettétéptem egy mosószivacsot és azt használom)
-Ha a próbapanelen nagy távot kell átcinezni, akkor hagyni kell hűlni a cint mielőtt újabb "kört kapcsolunk hozzá"
(#) Dudus válasza fureszk hozzászólására (») Jan 10, 2007 /

Vagy egy vékony szálat kell leforrasztgatni a szükséges pontokhoz és akkor lehet akármilyen meleg....
(#) Norberto válasza Tomee hozzászólására (») Jan 10, 2007 /

Én használtam már rengetegszer ilyen kézi felszedőt. Én ugyan nem konkrét beültetéshez használtam, vagyis NEM ÚGY, hogy forrasztás közben fogtam volna vele az alkatrészt.

Ónpasztába való beültetéshez használtam eddig kizárólag, azt is csak akkor, amikor marha sűrű lábú (min 64 lábú SMD), érzékeny IC-ket kellett felpakolnom a NYÁK-ra. Erre a feladatra nagyon tökéletes kis eszköz, ennél kisebb alkatrészekre szerintem nem célszerű alkalmazni...
(#) Frankye válasza fureszk hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Műanyag szivacsot ne használj, mert az több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt. Inkább vegyél tengeri szivacs-lapkát, és kellően nedvesítsd be. Látványos eredményt nyújt!
(#) Tomee válasza Norberto hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Akkor meggondolom a dolgot.
Az smd alkatrészeket mivel ragasztják fel a nyákra?
Esetleg van érteleme otthon ilyen ragasztót használni?
(#) Norberto válasza Tomee hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

SMD-ket általában nem ragasztják fel a NYÁk-ra, kizárólag, ha beszerelés alapján nézve a NYÁK alján találhatóak az SMD alkatrészek, és azokat a hagyományos alkatrészekkel együtt akarják forrasztani. Amúgy, ha lehet, akkor nem a panel aljára tervezik az SMD-ket, ugyanúgy, ahogy a hagyományos alkatrészeknél sem szokás. Így viszont nem kell ragasztót alkalmazni, eléggé helyén tartja az alkatrészeket az ónpaszta is. Akár hónapokig is...
(#) fureszk válasza Frankye hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

vettem lapkát. mégis milyen az a kellően nedves?
(#) bbatka válasza fureszk hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Tocsogjon a vízben.
(#) fureszk válasza bbatka hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

ez most komoly? vagy csak vicc?
(#) Norberto válasza fureszk hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Komoly.
(#) isamisa válasza fureszk hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Ugyis ráérzel...

Ha nincs mág szivacs, egy vizes zsepi is megteszi...
(#) MaSTeRFoXX válasza isamisa hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Én száraz zsebkendőt használok, azzal is tök jól lehet takarítani a hegyet
(#) wargapityu hozzászólása Jan 12, 2007 /

ha túlfűt a páka akkor égeti a hegyet? mongyuk most 1 db 10-es cu darab a hegyem mert a régit eszi ezt is ugyan de fent van mégy 80 méter a szekrény tetején talán kibírja 1 darabig de ha ilyen tempóba fogy....nem bizti a páka mongyuk 600ft volt a lidlibe német gyártmány 2 év garival!! és szerintem amúgy nagyonjó ennyiértmég a hülyének is megérte nemhogy nekemszóval valami ötlet?
(#) isamisa válasza wargapityu hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Pillanat páka?
Annak nem sokat számít. Inkább az ón eszi a rezet, természetes folyamat....Elvékonyodik akkor csere..
(#) MaSTeRFoXX válasza isamisa hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Én láttam olyat, hogy a pillanatpákába rézhuzalból hajlítottak hegyet, mint normálisan, majd keményforrasztással összeforrasztották kb 1cm hosszan a végétől, így nem égett el, jó hosszú ideig bírta.
(#) Frankye válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

Végszükség esetére az is megoldás (ha épp nincs otthon tartalék hegy és rézdrót se), hogy az elvékonyodott hegy két szárát összesodrod, de ez csak végszükségre, és csak keveset bír így ki.
(#) Dudus hozzászólása Jan 28, 2007 /

Sziasztok,

Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy SMD-hez Weller WTA50-es pákát használ-e valaki közületek. Ha igen milyen tapasztalatai vannak vele.

Kösz.
(#) suhanc hozzászólása Jan 31, 2007 /

van olyan eszklöz amivel a lábrol miközben melegiti le is szivhatom a cint?
(#) MaSTeRFoXX válasza suhanc hozzászólására (») Jan 31, 2007 /

Van persze, az a neve hogy ónszippantó. Az olcsóbbakat már
600Ft körül lehet kapni, de jól bírják ezek is. Én is ilyet használok már több éve.
(#) miklosch hozzászólása Feb 11, 2007 /

Hello!

Milyen lakkal kell lefújni az smd panelt, hogy ha be akarok rakni egy alkatrészt, akkor forrasztóval megolvasztom a lakkot, abba beleragad az alkatrész, így nem mozdul el, és utána lehet forrasztani! Ezt nevezik forrasztólakknak? Vagy alkalmas erre a TN180 is?
(#) bbatka válasza miklosch hozzászólására (») Feb 11, 2007 /

A TN170 a forrasztólakk. A TN180 az védőlakk.

Azthiszem írok a Wolfnak hogy úgyan mondják már meg hogy a kémiai ónozóval kezelt nyákot hogy lehet forrasztani, mert gyantával nem lehet folyósítani. A forrasztókrém meg úgyan jól forraszthatóvá teszi, de korrózív és vezetővé teszi a nyákot.
(#) Norberto válasza miklosch hozzászólására (») Feb 11, 2007 /

SMD alkatrészek beforrasztásánál máshogy szoktak eljárni, ami ennél a megoldásnál jóval egyszerűbb, nem kell hozzá semmi extra, se trutyi, se lötyi, semmilyen adalék-kotyvalék.

Egy hegyesebb csipesz, egy páka és egy darabka ón.

Az alkatrész egyik forrpontját (PAD-et) beónozod, de ne legyen rajta sok ón!

Aztán megfogod az alkatrészt csipesszel, és odateszed a megforrasztott forrponthoz. Ezután pákával felmelegíted az előbbi forrasztást, mindeközben csipesszel helyén tartod az alkatrészt, amíg meg nem dermed a forrasztott felület, így az alkatrész EGYIK lába odaforrasztódik a panelhoz, ami szépen helyén is tartja az eszközt. Aztán fordítasz egyet a NYÁK-on, hogy a másik, eddig még nem forrasztott PAD jobban kézre essen, és azt is megforrasztod. És kész. Helyén van az alkatrész, mégsem kellett trutyizni a panelon.
(#) Ardwaark hozzászólása Feb 20, 2007 /

Halihó!

Nem tudom hogy hallottatok-e a Kalmopyrines módszerről?

Ez arra jó hogy a halálvékony CuZ huzalt is le tudd cinezni kapargálás nélkül.

Szóval fogj egy Kalmopyrin tabletát.
Tedd rá a drótot
Melengesd a pákával amin van ón is.

A Kalmopirin ugyan büdös füstöt ad ilyenkor de müxik!
Litzehuzal is igy forraszthatóvá tehető .
:yes:
Következő: »»   7 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem