Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm szépen az eddigi segítséget, és a gyors reagálást mindenkinek!
Most mennék aludni, mert holnap korán kell kelnem. Ha hazaértem nekiugrok megint, és tudósítok. Jó éjt!
Amint hazakerültem, nekiestem a routernek ismét. Feltettem rá TFTP-n keresztül a V5 re eredetileg is való DD-Wrt micro-t és lássatok csodát elsőre tökéletesen működött, soros terminálon pedig semmilyen hibaüzenet nem érkezett, pusztán csak a szokott bootinfók. Azonban ez számomra nem Happy End, mivel nem ez volt a célom. Annyit talán mégis segít, hogy bizonyítja, a flash csere teljesen sikeres volt. Webes felületen keresztül is megpróbáltam feltölteni a standard változatot is, de ugyan oda lukadtam ki mint, eddig mindig. Boot után egy rakat hibaüzenet, és reset a bootciklus végén egy fél perc után. Ezek alapján arra a következtetésre jutottam, hogy valami a CFE vel nem tökéletes. Vagy a flash felső 2M-ját nem látja, vagy a DD-Wrt standard nem jön össze vele, vagy mindkettő. Megpróbáltam a V4 CFE fájlját módosítani, úgy hogy megváltoztattam az alap nvram beállítások között a ram adatait ( a V5 CFE-ből lestem ki ). Sajnos így sem hajlandó életre kelni vele, valami még hiányzik. Ami érdekes, hogy a v4 CFE-ben sokkal több nvram beállítás található, köztük még az OS flashen belüli elhelyezkedését is meg lehet határozni. Valami hasonlóra lenne szükségem nekem is, de nem tudom, hogy adhatnék hozzá ilyen változót magam a V5-ös höz.
A CFE nyílt forrású, BSD licenszes. Le lehet tölteni a Broadcom honlapjáról, aztán meg lehet hekkelni, és le lehet fordítani. Arra a kérdésre, hogy megéri-e vele kínlódni, arra inkább azt mondom, hogy nem.
Köszönöm, ezt eddig nem is tudtam...
Azóta egyébként már kicseréltem a ramot is. Elsőre nagyon nem akart működni az új rammal, meg is ijedtem hogy új ramchip után kell néznem, de végül egy nvram törlés, és a helyes ram adatok megadása után életrekelt a cucc. Immár az Openwrt WhiteRussian 0.9 standard is tökéletesen működik rajta, sőt a webif nevű webes felületet is sikerrel telepítettem, és zökkenőmentesen fut. Ettől függetlenül mindenképp belenézek majd a CFE-be, mert az az érdekes helyzet állt elő, hogy nvram-ban a ram adatainak szerkesztése után ha csak simán rebootolok akkor működik minden. Ezzel szemben egy áramtalanítás után mindíg látom hogy "comitting nvram .... done" vagyis visszaírja az eredeti beállításokat. Ami viszont még ennél is érdekesebb, hogy mind a DD-Wrt mind pedig az Openwrt ugyanúgy látja a teljes 16Mb-ot ezek után is, és a rendeszer is stabil, gyors. (8Mb rammal mindkét firmware webes felülete nem hogy lassú volt, de egyáltalán nem is akart betöltődni...) Mindenesetre most szépen működik, így valószínűleg ezek után a következő lépés az SD/MMC MOD lesz.
Tipp: ha a CFE forgatására adod a fejedet, nézd meg a Linksys által kiadott toolchaint az eszközhöz, mert lehet benne van az adott eszközre szabott CFE forrása.
Sziasztok!
A következő problémára keresek választ: Adott a router - WRT54Gl v1.1 Adott a firmware - DD-WRT Adott a routeren két soros port. Hogyan lehet ezt megcsinálni, hogy a két soros port közül az egyiket a routerhez csatlakozott gép saját soros portjaként lássa és tudjon rá kiküldeni illetve onnan fogadni információt. Ha lehet, akkor a router programozása nélkül kéne megoldás. Arra gondoltam, hátha van olyan program ami szimulálja a soros portot a gépen. Eddig sajnos nem találtam ilyet, pedig sokat megnéztem. A dolog fontos lenne. Köszönöm a segítséget előre is!
A remserial lesz a Te barátod
http://lpccomp.bc.ca/remserial/
Köszönöm a gyors választ!
Jól értem, hogy ezt a routerre kell telepíteni? Mert a hozzá csatlakozó gépen Win van. Ha igen, hogyan kell routerre telepíteni? Ha nem, akkor viszont sajnos nem lesz jó
Persze... a routerre és a PC-re is fel kell cipőkanalazni a remserial-t... windows-os alkalmazását passzolom, csak linux alatt használtuk...
Gugli kidobta ezeket, windows kliens esetén inkább ennek olvass utána: "I run serial over tcp successfully with ser2net. Look at this topic. http://wl500g.info/showthread.php?t=4535 On my pc I have a virtual comport software. look here: http://www.hw-group.com/products/hw_vsp/index_en.html This works for my Solar inverter readings." forrás: http://wl500g.info/showthread.php?t=2503
Ezt a HW VSP3 - Virtual Serial Port-ot én is nézegettem. Valószínűleg azért nem talált semmit, mert a routeren nem volt telepítve program. Ha jól értem, routerre a Ser2net-et kéne fel "cipőkanalazni".( ) Ebben tudsz segíteni, hogy hogyan mert ehhez nem értek.
Köszönöm
Helló!
Ha egy ilyen routeren csak a power led villog az javítható? Elvileg már nem eredeti fw van rajta és egyik napról a másikra lett ilyen.
Elvileg javítható, bár nekem akkor fordult elő, mikor softot frissítettem rajta.
Én nem JTAgolni szoktam, hanem az 5-ös vagy 6-os lábát kell lekötni a táp ráadásának pillanatában a testre. ekkor már pingelhető, és egy hivatalos gyári upgrade .exe-vel vissza megy rá a gyári. Utána vissza lehet tölteni a módosítottat.
Akkor ezek szerint, amíg van valami életjel, addig menthetőnek néz ki. Köszi, akkor lehet rápályázok, hátha sikerülne megcsinálni.
Szia,
ser2net van az openwrts feeds repóban, lehet még lehet előkészített csomagban is akad. Ez egy TCP servert nyit a gépeden. Tehát ha virtuális soros portként akarod használni (pld. mert nem férsz hozzá a sorosport kezelő program kódjához) akkor kell a PCre egy TCP socketről sorosportra fordító progi/akármi. Van erre a témára valami RFC szabvány, így valószínűleg találsz valami windowsos progit ami kielégíti igényeidet.
Hali!
Nincs esetleg elfekvőben valakinek egy halott WRT54GL, amre már nem tart igényt? Az enyémet villám sújtotta, és most két induktivitás hiányában (azok "durrantak" szét benne) nem kapcsolódik az ADSL modemhez, amúgy minden más hibátlan benne.
Egy dolgot nemértek, mégpedig azt, hogy felnyomom rá a cfe.bin-t és után bebootol, de viszont ha egyenes kábelt dugok be, akkor azt nem észleli, de ha crosskábelt nyomok bele, akkor azt igen. Ezt miért csinálja? Ez csak azért probléma, mert nincs itthon csak egyenes, a cross, az pedig bevan huzva a routerhez, azt nehéz lenne kiszedni ezért.
Kedves Topiklakók!
Szoftveresen megöltem a wrt54g V5-öm-et. Azóta a power led folyamatosan villog, de a lanokat látja és kezeli is. (Ez az üzenet is keresztül megy rajta, kvázi swich-ként üzemel.) Html konfig felületet nem kapok, a pingre viszont reagál. De nem tudok rá működő fw-t tölteni, mert a tftp kapcsolat -cmd-ből időtúllépés miatt -két különböző tftp kliens-ből vagy azt kapom, hogy "no response from server", vagy a másikból, hogy "erasing flash" - de itt sem indul el a feltöltés. Szerintetek van szoftveres esély, vagy csak a forrasztgatásos módszer játszik?
Mivel senki nem válaszolt továbbírom mire (nem) jutottam. Szóval nekiálltam csatit forrasztani és jtag kábelt gyártani a cikkben írtak alapján. Nem mentem túl sokra. A progi a "wrt54g -erase:cfe" parancsra "Couldn't acces giveio device" üzenetet küld. A kábelt ellenállásmérővel teszteltem, elméletileg olyan, mint a rajzon.
Aztán visszadugtam utp-n, power led villog, reagál a lan, oszt is valami ip-t a gépnek, de az ipconfig-nál már nem ír alapértelmezett átjárót. Megöltem volna a csatiforrasztással? Szép nagy pákám van, de az érzékeny alkatrészek azért távol vannak... Van valamelyikőtöknek jtag kábele? Ránézne valaki? Mit qrtam el? (Gyanús pl, hogy a 6-12-es lábak között egy csomó helyen rövidzár van, bár a nyákon arra nem megy áramkör.)
A JTAG az utolsó a sorban, amit csak akkor használunk,. ha a CFE lehalt róla. Couldn't acces giveio device az windows related probléma. Nem vagy elég root, vagy nincs fent a giveio stb.
Ha pingelni tudod, akkor valami fut rajta. Forraszd be a soros headert és nézz rá mi történik.
Már nem tudom pingelni, mert már nem ír alapértelmezett átjárót az ipconfig. Csomagokat küld, de fogadni nem fogad. (Tegnap a forrasztgatás előtt még volt ping).
A windows-ban rendszergazdaként vagyok bejelentkezve, futtattam a Skynet repair parallel port driver loaderjét és a giveio.sys-t is bemásoltam a windows\system32\drivers mappába. Ennyit találtam a leírásban, kellett volna még valamit csinálnom? Ezt a soros header dolgot nem értem... Láma vagyok, másrészről nem is szívesen forrasztgatnék, mert félek, hogy végképp elb@szom. (Mint mondtam a csatiforrasztás előtt még meg lehetett pingelni.) Viszont nagyon szívesen fogadnám, ha valaki ránézne és vagy megállapítaná a halál beálltát, vagy felélesztené a klinikai halálból. (Pestről írok)
Ezer éve nem használok windowst, de ez a bemásolom a system32 mappába dolog már akkor sem működött. A giveionak van valami installere ami ha jól rémlik akkor egy bat file. Na az regisztrálja a rendszerben. Meg kell nézni valahol az eszközkezelőben a rejtett eszközök megjelenítése után látászik, és ott ki van írva a szolg. állapota.
Ha IP-t oszt, akkor azt IMHO a firmware teszi és nem a CFE, azaz nem kell jtagelni. Recovery mód, static IP és tftp. Ha csatlakoztatod egy szintillesztővel a soros portodra, akkor látod, hogy éppen hol akad el.
Amennyire én tudom (Tom-ee cikke alapján) a giveio telepítője a "Skynet repair parallel port driver loader" ezt lefuttattam, "Operation succesfully" - írta ki a végén. Tom-ee cikkében van a system32-be való másolás is. (nem volt jobb ötletem...) Ugyanakkor az eszközkezelőben tényleg nem látszik más, csak a párhuzamos port... Lehet, hogy tényleg nincs telepítve?
A recovery mód a pc-n kellene? Mert a static ip-t, tftp-t próbáltam már, időtúllépés, nincs válasz eredménnyel. (Bár normál módban ment a pc. A szintillesztőről még mindig nem tudom, hogy micsoda és hogy kellene csatlakoztatni (főképp a routerhez, a gépen megtalálom a soros portot.)
A CFE-nek van recovery módja amibe a reset gomb megnyomásával kerül jó esetben.
A szintillesztő ez: http://pinouts.ru/Converters/rs232-TTL_cable_pinout.shtml A routered sorosportjának helye pedig revizió függő. Ha ezzel öszekötöd a PC-t a routerrel, és indítassz egy Hyper/Bray terminalt 115200 8n1-el, akkor látnod kell a router üzeneteit. Ha nem látod, akkor valószínűleg lehalt róla a CFE, azaz JTAG-olni kell. A GIVEIO pedig az eszközkezelőben nem a portoknál látszik, hanem valami más csoportban van. Rendszereszközök talán.
Látva a kapcsolási rajzot... Ilyet nem építek... Viszont a hiba tényleg a giveio telepítésében van. Én marha... Feltelepítettem szépen a drivert, kiírta nekem, hogy succesfully...
Most, hogy írtad rákerestem a neten... El is kellene indítani. Én ezt nem tettem, így aztán nem csoda, ha nem látta. Benthagytam a cuccot a munkahelyemen, holnap reggel már nem hagyom ki a start gombot... Én állat... Remélem így működni fog.
Na, hát természetesen így sem megy. Most már kezdené a kommunikációt, de not connected, or not powerwd on, or improper jtag cable, or unrecognized cpu.
Ezek közül ugye két dolog lehetséges: -sz@r a kábelem -megöltem a forrasztással A kábelt újra kimértem, látszólag jó. Sokadjára szétküldöm az sos-t: Egy rekesz sör ütné a markát annak, aki ránézne erre a romhalmazra. Ugyanott idegbajosnak pszichológust is keresünk...
Hi.
Hétvégén rá tudok nézni, ha meglesz a kábel...
Köszi!
Khm... Megcsináltam, nem Jtag-al... Leírom, hátha valaki okul belőle.
Szóval egy másik fórumon olvastam, hogy ebben az esetben úgy kell eljárni, hogy statikus IP-vel csatlakoztatni kell a routert a géphez, majd újraindítani a routert és a bootolás után (abban a pillanatban, amikor kialszanak a ledek) azonnal indítani a tftp-t. Van azonban egy problémám is (ami szintén a lámaságomból fakad). Az itt ajánlott dd-wrt v23 sp1 final micro firmware van most rajta, ahol nem találom a pppoe wan csatlakozást. A "connection type" beállításoknál a lenyíló fülön csak a "disable", a "static ip" és a "dhcp" lehetőségek szerepelnek. Hol tudnám beállítani a dsl-t? Vagy ebben a firmware-ben sehol?
Gratula.
Én v24-et használok, abban van minden.
Na eddig tartott a boldogság... Szét volt szedve, gondoltam itt az ideje, hogy visszakapja a szép ruháját. Kihúztam, felöltöztettem, visszadugtam. Aztán jött a halál. Bedugtam, immár teljes pompában. Kigyullad az összes led, power villog. Aztán a power is folyamatosan világít, ahogy az összes többi. Kivétel a DMZ és a WLAN (Ez volt az első restart az újratelepítés óta.) Már az előző trükk sem működik, boot után sem megy a tftp.
Próbáltam azóta újraindítani 100*, de mindig így áll fel. Ötlet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |