Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Eagle 3D segítség, POV-Ray
Témaindító: Thomas10100, idő: Jún 5, 2006
Témakörök:
De, a diode.inc valamiért kimaradt. Pótoltam, most már benne van!
Szép karácsonyi ajándék köszönjük szépen. Ha pic-ben tudunk segíteni szólj.
Szia, most olvastam és néztem a közreadott Kincseket.Le a Kalappal! Gratulálok!! Szép munka. Kivánok Neked és mindenkinek Boldog karácsonyi ünnepeket
Helló,
Most próbálgatom Attila86 alkatrészeit. Mindent bemásoltam a helyére, a povray mégis ezt írja ki erre a sorra:
undeclared identifier. Megnéztem a tool.inc-ben be van includolva a special.inc A special.inc-ben pedig deklarálva van a TJ5_UI macro. Szóval nem értem.
A hibás alkatrész ki van kommentezve, hogy lássam, milyen is lesz a panel.
Attila!
A múltkoriban mondtad, hogy ha valami alkatrész képe kellene, szóljunk. Nos, nézegettem a múltkoriban, de nem leltem CA6V, CA9V, CA14V tokos trimmert, semmilyent. Ha esetleg lesz kedved és időd, ilyet rajzolhatnál hozzá. (Amik gyárilag benne vannak, azok valami idétlen, USA gyártmányok, amik itthon nem kaphatóak...) Előre is kösz!
Elsőre, mindenféle hókuszpókusz nélkül lerenderelte, úgyhogy a hiba az ön készülékében van. Csak nem tudom mi.
Ilyen (feltöltött kép) van az Eagle3D-ben gyárilag. Ebből készítettem én ezt: Bővebben: Link.
Ilyen kéket rajzolhatok majd egyszer, de most PIC-ezek nagyon... POV-Ray-hez mostanában nincs annyira kedvem, inkább assembly.
Nem tudom mi lehet a baj.
Mégegyszer kitömörítem a fájlokat és próbálkozok. Azért köszönöm.
Biztos, hogy deklarálva van a TJ5_UI makró?
A 3dpack.dat biztos hogy felül lett írva az enyémmel? Szerepel benne ez a sor?
Kösz, nem leltem meg a "gyáriban".
Jó PIC-ezést!
Igen.
Szerepel benne az a sor is. Újra kicsomagoltam Újra generáltattam az eagle val. A paramétereket megkérdezi, majd a renderelésnél hibát ír.
Az a baj, hogy már nagyon rég volt az amikor beleástam magam nyakig az Eagle3D-be és a POV-Ray-be...
Használta már valaki a toroidos makrómat? Sikerült lerenderelni?
Küldj egy monitorképet arról, amikor a hibát mutatja!
Tegyél le próbaképp a nyákra egy másik alkatrészt, aminak a makrója szintén a special.inc-ben van. Mondjuk a G2R2-es relémet, vagy az LCD kijelzőt, vagy a távtartót...
Vagy inkább egy gyári alkatrészt ugyan úgy a special.inc-ből. Legyen mondjuk a "CRYTALHC49S" nevű alkatrész (az Eagle-ben szerepel ilyen néven).
Kipróbáltam a
G2R2 E42_FOLYTO makrókat. Ezeknél is ugyan azt a hibát írja. Lehet, hogy a fájljaim nincsenek jó helyen? Eagle51 a C:\Program_Files\Eagle5.1.0 Eagle3D a C:\Program_Files\Eagle\ulp\Eagle3D a *.dat fájlok azok az egle3d mapában vannak a *.inc fájlok pedig a povray almappában. Az az érdekes, hogy ha ez a makró van behívva: RES_DIS_POT_ALPHA az nem működik Ha ez: RES_DIS_TRIM_T18 az pedig igen, és ugyan abban az inc fájlban vannak deklarálva.
Rossz helyre másoltad be szerintem a fájljaimat! Az inc fájlokat a POV-Ray telepítési mappájába kell másolni. Elvileg ez az elérési útja a mappának: c:\Program Files\POV-Ray for Windows v3.6\include\
De attól függ hogy hova telepítetted fel a POV-Ray-t.
Azt hogyan kell beállítani, hogy sokáig, de jobb minőségben rendereljen?
Üdv Mindenkinek!
A POV-Ray-ben balra fennt találsz egy mezőt, amiben kb. ezt látod: [512x384, No AA] Ott válthatsz, a 0.3 végűek a jobb felbontásúak.
Ahogyan MPi-c írta. De lehet beállítani ennél sokkal nagyobb felbontásokat és élsimítást is.
Kipróbáltam 1600x1200 AA0.1-en.
Neked mire volt állítva a tápegység renderelésnél, amit olyan sokáig számolt. Elég szép lett.
Nem tudom már mire volt állítva. De a renderelés ideje nem csak a felbontástól és az élsimítástól függ, hanem a renderelt tárgy komplexitásától is. Minél több alkatrész van, annál lassabb. Minél több és nagyobb felület tükröződik vagy áttetsző, annál lassabb. Stb...
Üdv mindenkinek.A con-phoenix-254-es lib-ben lévő csatlakozókhoz találok valahol makrót?
Ismételten készítettem néhány kevésbé gyakori alkatrészt Eagle3D-ben.
Én azért nem vagyok annyira profi mint te.
Helló !
Egy kis segítséget kérnék mert nem tudom hogy mi van az eaglemmal. mindent úgy csináltam mint pár hónapja és nem akar elindulni a 3D. Feltelepítettem az eagle 3D-t utána attila fájljait átmásoltam az eagle 3d mappába (a povray include mappában levő fájlokat is átmásoltam az eagle3d\povray mappába) és amikor elindítottam a betöltést kidobta az alábbi képen látható hibát. Vajon mit csináltam rosszul vagy mit nem kellett volna másolnom. Valamint még egy kérdésem lenne, hogy a fórumra feltöltött alkatrészeket és 3d-s képeiket hogyan tudom belerakni az eagle 3d-be. A válaszokat előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |