Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-fólia rendelés

Témaindító: gulasoft, idő: Feb 16, 2010
Lapozás: OK   9 / 39
(#) Ocso válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Nem, az a lemosó, ha jól rémlik olyan 2-3%-os töménységben.
(#) tbence3 válasza Ocso hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Én ezzel tisztába vagyok, csak az elején jött az okoskodás, hogy nem lehet levilágítani fénycsővel, meg hagyományos izzóval. Mert amit az illető használt fólia az nem volt alkalmas erre. Nah meg arról nem is beszélve, hogy azt gondolta, csak olyan típusú fólia van ami neki is.
Egyébként remélem jobbnál jobb panelok fognak ezzel a technikával készülni. Szóval csak hajrá!
(#) gulasoft válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Gyere el hétvégén adok egy keveset kipróbálni.
(#) gulasoft válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Bence ez lerágott csont, fejezd be. Mondtam, hogy az enyém ilyen a tietek lehet másmilyen. Én hívtam fel a figyelmet arra, hogy ha lehet csak szór fénynél történjen az előhívás mert a sima lámpától is levilágítódik. Tudom hogy rám célozgatsz, de nem reagálok rá. Ha lesz időm csinálok videót és felrakom a youtube-ra, csak időm van a legkevesebb.
(#) raw válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Nekem még érkezik, bár Petjaa írta hogy lehetne költséget spórolni, mert ő is debreceni, így elég lenne egy csomagot küldeni, de nem tudom, hogy mi lett a vége.
(#) denon888 válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Megkaptam a csomagot. Köszönöm szépen!!!
(#) emmzolee válasza Ocso hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Igen a sima fénycsővel levilágítást már én is ki próbáltam, és működik.
(#) gulasoft válasza raw hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Neked volt az az irgalmatlan helyrajzi számos címed, lehet a postás nem talált meg.
(#) raw válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Igen-igen ... lehet még keresik hová is kellene vinni.

Bár lekopogom, itt eddig még rendben megkaptam mindent.
Tudnék mesélni a debreceni postákról... durva dolgokat játszottak már el velem.
(#) X Sügi X válasza raw hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Debreceni postahoz meg annyit, hogy tesom skociabol 3 hete kuldott kepeslapot, tegnap kaptam meg, jol osszegyurve...
(#) emmzolee válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Na beszéltünk itt a sárga, és piros égőkről.

Elmentem beszerző körútra, és nem volt a tesóban sem, a lidiben sem, és a prakrikerbem sem. Sőt a praktikerben azt mondták, hogy azt tavaly év végén levették a polcról, mert betiltották őket. Helyettük van szines energia takarékos fény csöves.
Mondom az nem jó, mert biztos van uw kibocsájtása. Mondták, akkor vegyek infra lámpát, amivel a kifőzdések a kaját melegítik.
Most mi legyen.
Lehet veszek olyan izzót vagy 3-at, ami a hűtőben is van, és azzal világítok. Szerintem jobb mint a semmi.
(#) Ocso válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Vicces a praktiker, mert én ott vettem alig 3 hete. (A Bécsi úton.)
De itt is van.
(#) emmzolee hozzászólása Márc 29, 2010 /

Én ezt értem, és olvastam is.
Viszont egy 350Ft-os égőért nem megyek el 30Km-t a Bécsi útra, vagy fizetek ki 1190Ft futár költséget.
(#) tbence3 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Nem értem hová ez a nagy óvatosság. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kell sötétben dolgozni vele. Én egy 100W-os izzó árnyékában valamint egy armatúra alatt szoktam dolgozni. Gyors levágom a kellő méretet és már laminálom is. Előre elkészítem a panelt, laminálót stb.
Sokszor lekapcsolom az armatúrát és csak abban a bizonyos árnyékban vágok és laminálok.
Én így szoktam csinálni.
(#) emmzolee válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Jól van no.

Csak vettem 20m fóliát, és nem akarok úgy járni, hogy kb 1 év múlva, amikor a 150-edszer kinyitott fényzáró dobozból kiveszem, akkorra már előhívódott a szűz fóliám.

De akkor nem pö..ölök vele. jöjjön, aminek jönnie kell.
(#) gulasoft válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Nekem van egy ledlámpám is abban sincs uw. Egy darabig én is vámpírüzemmódban dolgoztam, azért ég és föld a különbség a látok valamit meg a sejtek valamit között. Egyébként meg vágj fel pár a4-es darabot és csak azt nyitogasd. Van 15 m fóliád! Az 75db a4-es! Most mi van ha esetleg leesik maradékként az egész elhasználása során akár 10 a4-esnyi. Vesztettél 650 Forintot.
Nekem egyébként egy kiselejtezett hűtőben van becsomagolva azoké akik személyesen viszik, abban elég sötét van. Ma meg lesz egy kétoldalas nyákkészítés ahhoz még a régit fogom használni van még azon is egy két méter.
(#) sucuka válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Igazán nem belekotnyeleskedni akarok, de anno, mikor apukám hobbiból fotózott, és otthon saját sötétkamrában hívta elő a képeit, mindig egy vörös fényű lámpát használt.
Ha jól emlékszem úgy volt megoldva, hogy egy zárt (de jól szellőző) lámpatest elején a plexi elé tett egy mikuláscsomag-darabot (ez vörös színű volt, 80'-as évek feeling ) Az izzó nem volt nagyobb 15 W-osnál.
(#) gulasoft válasza sucuka hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Én kérdeztem igazi vörös lámpát fotózáshoz hát nagyon durva ára volt. Mikuláscsomag biztos olcsóbb, de sárga mikuláscsomag nincs. Tanán húsvéti csibecsomag lehet sárga, az meg most lesz.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Na megvettem az égőmet. bementem a boltba, elmondtam mi kell, és azt mondták, nem tudják van-e, mert a színes égők már nem mennek, és nem is forgalmazzák. Azért találtak egy modern sárga 40W-osat, meg egy 1000 éves pirosat, aminek a doboza még a szoc reálos volt. Hú mondom ez már jó régi. A tulaj mondta a kiszolgálónak, hogy azért próbálja ki mielőtt eladja. Hát 1 másodperc múlva kidurrant az izzó, és eldőlt, hogy sárgát veszek.
(#) emmzolee hozzászólása Márc 30, 2010 /

Ma volt időm foglalkozni a fóliával.
Hát van még mit gyakorolnom. A víz tetejére felúsztatott fólia gumilehúzóval a nyákra applikálása technikával csináltam, mert az tűnt a legegyszerűbbnek.
Az első fólia úgy lezz sz... ahogy van. A másodiknál már tudtam, hogy miként kell ezt csinálni, hogy ne ragadjon rá idő előtt a fólia. A kész fóliázásról csináltam egy pár képet. Nézzétek meg, hogy lehet a hibákat kiküszöbölni. mindig maradt itt-ott egy kicsi folt, ahol a víz alatta maradt. Így nem is fog azon a részen sikerülni az előhívás sem?
A végén az asszony hajszárítójával fujkodtam, és egy PZSvel meg próbáltam a vizet kihúzni alóla. Ez persze nem ment. A hajszárító 2000W-os, és nagyon hamar fölmelegítette a panelt, és még a mosógép fedelét is, amin csináltam. A laminálásnak mennyire kell erősnek lennie? Az csak azért van, hogy ne jöjjön le a fólia a panelról? Mert akkor nem nagyon kell eröltetni, mert nekem jól tapadt a fólia.
(#) emmzolee válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

és még képek

Még annyit szerettem volna kérdezni, hogy az előhívóból, azaz a mosószódából mondjuk például: 2 deci vízbe mennyit tegyek? Kimérni nem tudom a megfelelő asziszem 1%-os arányt. A mérlegünk nem tud ilyen pontosat. Egy evőkanál, vagy teás kanál, vagy valami ilyen egyszerűbb módszer jó lenne.

Köszi
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

És ha nem sütöm rá, akkor mi lesz az eredménye?

Igazából arra jöttem rá, ha a nyákomat le tudnám rögzíteni, hogy ne tudjon el mozdulni, sokkal könnyebb lenne szépre csinálni.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

szárazon csináld, ezt már megírtam a cikk íróknak is, hogy ez a vizes módszer elég nehézkes. Simpi jól csinálja és nincs is laminálója.
Én laminálom. Először hidegen utána melegen.

Az előhívóban szerintem lejön.
Kimérem neked az egy literhez hogy jön ki evőkanálban mérve.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Köszi szépen.

Most indulok Mosószódát venni.
Lehet venni kéne egy laminátort is. Bár az elején csak simán fogom csinálni, ahogy simpi is írta.

Tényleg, nálad a gyári fotóérzékeny nyák levilágítása, és ez a fólia levilágítása között mekkora volt a difi?
Ezzel is kell tesztet csinálnom.

Megjöttem a Mosószóda beszerzésből.
Itt a nyugta is, a címmel, és a telefonszámmal. hátha valakinek hasznos lehet.

P1250074.JPG

Nem tudom, mert a gyári fotóérzékeny az pozitív maszkos és pont ellenkező az előhívó és a lemosó mint ennél, ráadásul nem tudom mit értesz difi alatt.
Ha időt akkor a gyári fotólakkos az uw cree ledekkel 15perc volt, ezzel a a fóliával nyomdai maszkkal 3, de ilyenkor már majdnem lilán kerül ki a levilágítás alól.
Én szeretem, mert nyugodtan lehet előhívni, mert a hivatalos az egy perc alatt van, de persze ez megint fényforrás függő. Simpi 3 perc alatt a nem nyomdai fóliával agyonhívta a nyákot, nyomdaival szerintem nem lehet agyonhívni, mert nem tud átvilágítani rajta, bár Simpinek biztos van olyan fényforrása ami a fóliát is ráégeti, és csak cikkcakk ollóval lehet előhívni
Egyszer teszteld ki a jól ismert 1 perc két perc x perc módszerrel, csak itt 30mp-es időközöket hagyj, és az előhívásnál egy ecsettel adj neki (és ezt az ecsetet ne keverd az oldós ecsettel (mondjuk én ahhoz nem használok, mert csak bedobom és mikor felhólyagzik kiveszem és lemosom)), ahol le sem tudod vakarni a fóliát ott jó, mert van egy átlátszatlan réteg ami nem látszik, de takar.
Ez mindenkinek szól. Erre figyeljetek.
Én spec úgy szoktam csinálni, hogy késsel megkaparom egy nagyobb rezes helyen és akkor fogjátok érezni, hogy a rezet karcolja vagy azt a fóliát.
A másik módszer, hogy 1 percre berakjátok a maratóba (nem a sósavasba mert abban 3 perc a maratás), és amikor kivezitek látszik, hol kapta meg a rezet és hol nem. Ha maradt fólia, olyan helyen ahol nem kéne azt látni lehet ilyenkor. Vizes öblítés, újra előhívó, vizes lemosás, marató. Eleinte el fogtok játszani vele, és baromi kasa apró kék pöttyös lesz a lemosó ha 3* 4*-er megcsináljátok ezt. A sav, meg a lúg üti egymást rendesen. Nekem elég szokott lenni egy ilyen menet is.
Én nátriumperszulfiizével marom, és az a buborékokkal kasán egyenletes. Este csinálok egy kétoldalast, az a régi fóliával lesz, mert még azt is el kell használni, de ott is ugyan ez a menet, csak ott van külön mattabb oldal, majd rakok fel képet éjjel.

A másik fele érdekesebb lett volna ahol leírja mibű van. Hogyan veszi ki a vizbű a zoxigént.
Egyébként kb. egy evőkanál egy liter langyos vízbe jó lehet, este kikanalazom neked a 10grammot.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

nekem a kvarclámpám ennyi idő elteltével nem is világít a bekapcsolás után.
Következő: »»   9 / 39
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem