Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
sziasztok
Ehhez a mikrofonerősítőhöz nem kell áram?
ja és még valami
Ez jó egy dinamikus mikrofon felerősítéséhez? ab
Még volna 1 kérdésem:
1. Hogyan mérik a fogyazstást,teljesítményt??
Heló!
Nem tudja valaki, hogy érvéghüvelyt hogy kell felrakni? Gondolom rá kéne préselni a kábelvégre v.mi spéci szerszámmal. Vagy van más megoldás?
Akksit csak a névleges Ah kapacitás tizede Amperrel kell tölteni, lehet az magasabb is, de az az akksi rövidebb élettartamát eredményezi.
PC táppal nem próbálnám, mert ami nekem tápjaim vannak azonnal leállnak a túlterhelés hatására. Javaslom a sima trafós megoldást ahol konstans a fesz és az áram változik a töltöttség függvényében....
Van kimondottan érvéghüvely nyomó fogó.
Többféle átmérőben lehet vele nyomni.. Ha nincs éppen kéznél akkor én oldalcsípővel 3x lazán megnyomom(elej-közepe-vége) vigyázva,hogy ne vágjam el a kábelt aztán mehet a sorkapocsba az úgy is befogja ha jól meghúzod.
Ez a rajz így teljesen rossz!
Pl. a T2 soha nem fog vezetni, mert amikor T3 vezet, akkor csak 1-2V-ot kap a bázisára a szükséges 10-11V helyett. A T1 meg azért nem tud kinyitni, mert a rossz helyre kötött R4 "ellopja" a bázisáramát. A T1 mellesleg még lehet, hogy rossz is, mert még így is nagyobb feszültségnek kellene lennie a BE között (vagy valami rosszul van bekötve, vagy nagyok a bázisellenállások...) Csinálj meg egy már működő kapcsolást, és ne alakítsd át, ha nem tudod, hogy milyen alkatrésznek mi a funkciója.
Miértne kéne.Ott a kapcsoláson a táp jele.Csak az érték nincs ott
Egyenáramú, vagy váltakozó áramú teljesitményt?
Kell hozzá áram, azokon a csatlakozókon kell kapnia, amelyik a "kimenete" is. A bal oldalira kell a + feszültséget kapcsolni, legalább 12V-ot adnék neki egy soros ellenálláson keresztül (arról lehet majd levenni a kimenőjelet).
Ez olyasmi kapcsolásnak néz ki, mint amit egy egy telefonba a régi szénmikrofonok helyére be lehetne tenni, a hangot áramváltozássá alakítja. Dinamikus mikrofohoz másfajta kapcsolás kellene.
köszönöm a válaszokat
Hali mindenkinek!
Van egy PC tápról hajtott fényorgonám. Amiben van 2 ventilátor. Az a gondom, hogy ha bekötöm az erősítő elé, a ventilátorok búgása és nagyfekis zaját hallani :no: Hogyan tudnám kiszűrni a ventik zaját? Vagy marad a "másik megoldás", mégpedig az hogy trafóra csere és 2 külön szekunder? Előre is köszönöm! Üdv!
Sziasztok! Az UTP kábel mit bír? 1,5A-t vinnék rajta, 15V-on. (Ezzel KICSIT többet mondtam) Elbírná?
Sziasztok!
Mi a különbség a "Forward voltage", és a "Reverse voltage" között, mert nem tudom, hogy mivel számoljak... Itt olvastam: Bővebben: Link Köszönöm... Szerk.: Ennél a lednél(Bővebben: Link) elég az a hűtőcsillag, vagy még kell rá hűtés?
Sziasztok!
Megépítettem egy keltető elektronikát aminél a termosztát egy 2N3904 tranzisztor segítségével kapcsolgatja a dc5v-os relét, ami egy 12v-os áramkört vezérel.A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám helyettesíteni a relét , mert félek hogy besül. A szilárdtest relé topicot átolvastam, de mivel nem igazán konyítok az elektronikához, ezért ha valaki tudna segíteni egy kapcsolási rajzzal azt nagyon megköszönném. Üdv.:Laci
Szia!
Forward voltage - nyitó irányú feszültség, Reverse voltage - záró irányú feszültség. Az áram számításához a nyitó irányú feszültséget használd fel. Szia
Egy szálon 1.5A? Túl vékony az ekkora áramra, és hosszú vezetőnél nagy feszültségesés lépne fel rajta.
Köszike...
Sziasztok az a kérdésem lenne hogy a mágnesek egymástól is kigyengülhetnek vagy csak a melegedéstől?
Szia! Kösz a válaszod, vastagabb lesz belőle, csak pont 8szál kell, és az 1ben van.
Tudni kellene, hogy pontosan mit akarsz kapcsolni (mekkora áramot és feszültséget, és milyen jellegű a terhelés)
Szia!
2db 12v-os 21W-os izzót, és 2db 12v-os pc-ventillátort. Kb fél percenként kapcsol jelenleg és kb 10mp-t megy.
Eléggé ontopic (azaz kezdő) kérdés következik:
Van 3 jack -em (erősítő, füles, kishangszóró) és van egy számítógépem jack kimenettel, azaz front hang. Szeretnék egy olyan kapcsolást csinálni, ami nem tesz mást, mint a három állása szerint a sz.gép hang kimenetét (ha jól tudom: 3 vezeték: föld, bal, jobb) a kapcsolgatás szerint átkapcsolja az erősítőre, fülesre, illetve a kishangszóróra. Ha jól gondolom, az egészt csak egy jól megválasztott kapcsoló kérdése, de egyszerűen nem tudtam megtalálni a HQVideo-n. Köszi a segítséget.
Ilyesmi kapcsoló jó hozzá.
A harmadik vezetéket, a földet nem kell kapcsolgatni, ezért 2 x 3 állás kell. (Ezzel 6 felé lehet osztani a kimenetet.)
Üdv!
Milyen elven működik az a fáziskereső amelyhez hozzá se kell érni (nem záródik az áramkör) és akkor is jelzi ha ott van a 230? Kösz előre is!
Ilyen karos kapcsolós kialakítású nincsen: http://www.hestore.hu/termek_10022020.html?
Tulajdonképpen ez kéne, csak ON-ON-ON változatban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |