Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Köszönöm.
Sziasztok !
Keresek egy tranzisztor típust vagy a helyetesítőjét. Szétszedtem egy ingaórát és a tranzisztort szétmarta a kifolyó elem. A tranyó tetejét megtaláltam ez a felirat van rajta *G 945. Sajnos nem sikerült azonosítani. Help. Előre is köszönöm.
Sziasztok !
Egy kis segítség kellene, a képen látható tranyó helyetesitője ? Válasz előre is köszi.
Kösz szépen, szerintem rossz a BC109-em, a kezdő kérdésekben meg arról kérdezgetek, hogy rossz-e... Szerintem megpróbálom a másikkal, a lábakra majd figyelek.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy 2N388A Germánium tranzisztort mivel tudom helyettesíteni?Illetve hol lehet beszerezni ezt a tranyót?Előre is köszi mindenkinek!
AC127 esetleg?
Hello! Mindenképp ki fogom próbálni..Egy vintage gitar effektet építek..csak abba germanium tranzisztor kellene..ami nem igen van manapság..Amúgy köszi a tippet.
Csak kérdés, hogy mekkora feszültségeket kell elviselnie. Egy-két AC tranyó azért még kapható szerencsére, nem is túl drágán.
Üdv!
Lehet nagyon láma a kérdés de... SOT23 tokozásban az eagle szerint van BEC,BCE,EBC bár alkatrész nincs hozzá kötve csak a pad. Létezhet hogy nem találok másba egy egyszerű tranzisztort csak BEC-be?(teszem azt BC sorozat) Ami katalógus volt azt átnéztem. Írjon már nekem valaki párat ami nem BEC Hanem BCE,EBC és lehet is kapni. Ja és NPN general purpose. Vagy írjon valaki kérem szépen egy olyan katalógust hol találok amiben táblázatszerűen benne van hogy SOT23-BCE,BEC stb...
a 212 pnp és sot23 az is BEC
a 182 meg nincs sot23 (de ha lenne akkor szerintem az is csak BEC)
Igen, SOT, nem TO. Nem figyeltem.
Itt nézz szét: Bővebben: Link A típus mellett szerepel a bekötése. Van keresés funkció is.
Aham ez már tök jó kis link..
bc818 és 817 nél az R utótag jelöli a lábkiosztás külömbséget .. Kösz a tippet
Szia!
A BC182 lenne a legjobb helyette.
SJE-5331-5332 amcsi meghajtó párt mivel tudnám helyettesíteni? Ami itthon beszerezhetö!
Peavey 80 wattos erösitö.
Hello!
Meg tudná nekem mondani, hogy az alábbi kapcsolásban lévő 2N-el kezdődő tranzisztorokat melyik BD- vel lehet helyettesíteni? http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/04/0456253de4f4293b46220...7f.jpg
Bocs TO-3P. Be lehet tenni a sima TO-3 helyere altalaban.
Udv Vili
A BD249-nek alapból SOT-93 tokozása van: Bővebben: Link
Elég sokféle tokkal készül, de én a SOT tokozással ismertem meg. ami szintén jó a TO-3 kiváltására: Bővebben: Link
De ettől még nagyon szeretjük
Miért nem jó a 3055? egyébként BD317-tel lehetne, ha mindenképp vmi más kell, de a lényeg mindkettőnél, hogy ne hamis példány legyen.
Bocsánat elmagyaráznátok hogy a tokozástól mi függ? Én eddig csak ilyen egyszerű tranzisztorokkal foglalkoztam, mint BC128 ahol a tokozás nem lényeg...
A tokozás a félvezetők hűtési igénye miatt és a lábkiosztása miatt változóak lehetnek.Meg a gyártók sajátosságai szerint.
Persze ezek szabványos dolgok.(Kivéve a szar kínai f.sokat azok mulatságosak tudnak lenni)
Köszönöm a sok és gyors választ, de most eléggé össze vagyok zavarodva: mit tegyek a helyére? Kapásból 3db is szóba került, de melyik lenne a legalkalmasabb? (BD317, BD249, TIP3055)
Üdv.: echo11
2N3055-re gondoltam, ami a rajzon is van. Nem a TIP-re.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |