Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1138 / 3601
(#) tatabike válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Hm, a tények viszont ugyanazt mutatják, mint bármely másik embercsoportot ha megnézünk. Létszámhoz viszonyítva ugyanolyan arányban vannak a papok között is trógerek, tolvajok, bűnözők, pedofilok, stb. Tudom, nem hivatástól függ, hogy ki 'áll át a sötét oldalra', de a papi hivatás jellege arra enged(ne) következtetni, hogy ott ez másképp van. De nem. Akkor mi is az értelme ennek?
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Idézet:
„Viszont a sóska már nálunk is "szüretelhető" állapotba került, csak nemigazán tudok belőle nekem ízlő ételt.”

Én sem tudok, de azért van az asszony, hogy ő viszont igen.
(#) tatabike válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Én nem arról beszéltem. vagyis nem arra gondoltam. Ahány nép, annyi isten, sőt, még a szektáknak is van saját. Mindegyik a sajátját vallja igazinak. Nekem is van, én a természetet ismerem el olyan 'felsőbb hatalomnak', mint mások a istenüket. Ez azért reálisabb, mint egy nem létező 'valamit/valakit' imádni, istenként tisztelni. A természet, az kézzelfogható, saját bőrünkön tapasztalható, és nem uralható, ellenben azt csinál velünk, amit akar...
(#) Rober_4 válasza VIM hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Van egy nagyon ügyes öttusázó ugyanilyen névvel, azt hittem rá gondolsz, mert ugyebár neki eredményei is vannak.
(#) zolika60 válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Arra azért kíváncsi ennék, honnan veszed ezeket a "tényeket"?
(#) DuMatyi hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Kedves kollégák! Annyiszor mondtam már, de megismétlem. A család az elsődleges szocializációs faktor. Tisztelet a kivételnek, de ma már NINCS család. Válások, családon belüli erőszak, kulcsos gyerekek...
A másik probléma. Tartom a kapcsolatot volt tanáraimmal, köztük az iskolák volt könyvtárosaival - nekik még mindig "Matyikám" vagyok. Ennek ugyebár érzelmi töltete van...
Erzsi nénivel az általános iskolából szoktam néha beszélni telefonon. Minden szóba kerül. Többek között az általános szint ami a mai diákokat jellemzi.
Annó 10 éve amikor én ballagtam, akkor volt 3 neveletlen gazember az osztályunkban, akik összeférhetetlenek voltak. Volt 27 NORMÁLISAN szocializált osztálytársam, ennek ellenére széthúzott az osztály. Nem volt jó hangulat. Ma meg az arány megfordult. Ma van 3 NORMÁLIS, és 27 aljas gazember. aki szó szerint terrorzálja és megnyomoritja egy életre azt a 3 szerencsétlent. De mi várható el a gyerektársadalomtól, ha ezt látják otthon? Ezt hallják hogy jaj de jó megtapostam valakit előléptettek és 5 ezer forinttal többet keresek. Ha nem is hallják, látják. Mert ma az iPod meg az új mobil a fontos. Érzelmek ohne.

Ezért ma megtörténhet olyan, hogy valakinek azt mondják egy jónevű EGYHÁZI iskolában az osztálytársai a sebes karcos kék lila kezére, hoyg mit csinált a hétvégén. Amikor azt a választ kapja, hogy madáretetőt, akkor "dicséretként" elhangzik, hogy ne már mit érsz vele? most hogy néz ki a kezed? Ez tök ciki! Igen. Eljutottunk ma odáig hoyg valamit csinálni ciki. Ciki ha valamit akarsz az élettől. Csupán az a baj, hogy azok az emberek fogják eltartani az adójukból a léhűtő tömeget - ami többségében alkalmatlan bármiféle munkavégzésre illetve gondolkodásra, akik annak idején "cikik" voltak. Na ez a ciki!

Szerintem az a normális ha valaki az életébe töltetet visz be. Mindegy, hogy mit csinál, de aktivitás legyen, és ne passzív TV-néző. Ez kezd abnormálissá válni. A normát a társadalom határozza meg. Az a norma amit többség elfogad. Emberek! Én büszkkén vállalom, hogy nem vagyok normális. Nem szégyellem. de inkább leszek ciki, idióta, nem normális, mint a "normális" tömeghez csatlakozzak.

Szintén egyházi sikola a téma. Valaki összerakott egy erősítőt. Nagy büszkén mutogatta nekem is meg másnak is, erre a haverja kommentálta: oké és megérte szarakodni ezzel? Mit érsz vele? Ja persze mondani sem kell, hogy az illető egy szöget sosem vert bele egy fadeszkába.

Fentiekből látható: az egyházi iskola erkökcsi rendjében nem különb a többitől. Oda csupán az agytröszt miatt a jóképességűak mennek. Attól lehetnek törtető vademberek.

Bravó. Fantaszikus tásadalom. Ezt az utódgenerációt sikerült kinevelni. Robi van egy rossz hírem. A te normális környezetben nevelt gyerekeid sajnos kitaszitottak lesznek. Azért mert az értékitéletünk szerint normálisak, és nem sorozatfüggő agytompitott fogyasztásra nevelt tömegnép, ami ma a többség által normálisnak tekintett azaz elfogadott.
(#) tatabike válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Miért, Te nem követed a világ híreit? Az elmúlt csak 10 évben hány pap borult meg mindenféle szexuális bűncselekmény, adománysikkasztás, részegen vezetés, stb. miatt? Létszámukhoz képest arányaiban kb. annyi, mint ahány nem pap ember. Vagy azok a papok nem papok? Akkor bocs.
(#) lpcollector válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Mondhatnám, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess, de inkább azt mondom, hogy ne az alapján ítélj, amit a kívülrekedtek (ilyen vagy olyan indítatásból) mondanak, nézd meg belülről

Visszavettem az önimádatomból, így mindjárt távolabbra láttam...
(#) zolika60 válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Tévedsz, csak a média fújja ezeket a dolgokat jelentőségüknél nagyobbra. Ha valahol a világon egy pap valami olyat tesz ami egy politikusnál példának okáért még csak nem is hír, hónapokon keresztül csámcsog rajta.

Várjál, mi az, hogy kívülrekedt? Micsodán kívül? Én nem érzem magam annak. Vagy ha ez az, akkor örülök, egy gonddal kevesebb. Van így is elég.
(#) tatabike válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Nem tévedek, Te értelmezel rosszul. Ismétlem, arányaiban, érted? Arányaiban. Persze, hogy felfújják, meg csámcsognak rajta, mert egy átlagemberben, mint már említettem, a papokkal kapcsolatban pont nem ez a kép él, hanem az, hogy rendesek, van elhivatottságuk, és jó példával járnak elöl. Naná, hogy mindenki felkapja a fejét, hogy hát ez hogyan lehet, Ő éppen arra tanít, hogy ilyet ne csináljunk, erre pont Ő...csodálkozol, ha felfújják? Mondjak hétköznapi, hasonló példát? Nem kell messzire menni. Önmagát kirabló postás, pénzszállítót kirabló pénzszállítón dolgozó fegyveres őr, tolvaj biztonsági őr, soroljam? Ezekre nem kapja fel senki a fejét? Dehogynem. Foglalkozás körében elkövetett bűncselekmény. Érted már...?
Szerk.: Politikusokról meg mindenki tudja, hogy 3 dologhoz értenek: lopni, csalni, hazudni. Ezen mi a hír? Állandóan ezt csinálják...

Én is rövidlátó vagyok, de kontaktlencsét hordok. De nem imádom magam, így se vagyok szebb, mint szemüvegben... (Bocs a hülye poénokért, csak nem akarom, hogy komolyan ezen vitázzunk. Illetve vitázni lehet, csak valami sötét fellegeket látok gyülekezni, ezért oldanám kicsit a feszültséget, ha nem baj.)
(#) VIM válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Azt hittem vagyok, de nem, mert DuMatyi is arról beszélhet amiről én. Ilyen egyszerű dolgok, amik emberiek, lehetnek ilyen megindítóak, még ha nem is gondolod, hogy az az, amit csinálsz, láttatsz vagy adsz az embereknek.
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Azért, mert bizonyos emberektől a kis bűn is nagynak hat. A nagy meg végzetesnek. Annak semmi joga engem megfeddni, aki maga nem jobb nálam abban a tulajdonságban, amiért engem pellengére állít. Ha a pap a jóságról és a tiszteletról prédikál, jogalapját veszti és nevetségesé teszi mind a vallását mind pedig saját magát, ha ő maga nem tartja be azokat az előírásokat.

Egy sztori: Mikor a nagyszüleimnél laktam egy darabig, egy kis vidéki faluban, tudod ki volt a legjobb barátom? Egy katolikus pap. Öreg volt, nagyon okos, és jóságos, pont olyan, aki eszébe jut az embernek, ha a papokra gondol. Sokat beszélgettünk, és megmondta nekem a frankót:
'Attila, azt hiszi, hogy mert ez a sok öregasszony idejár engem hallgatni, akkor rendes emberek? Egy frászt. Kilépnek innen, és ugyanúgy megy az acsarkodás, furkálódás, még a saját rokonaikat sem kímélik. A vallás nem változtat meg alapjában véve senkit, csak az a baj, hogy sokan a vallással takaróznak. Mert egyszerű azt mondani, hogy 'rendes ember vagyok, mert minden héten járok templomba', ahelyett, hogy tényleg rendes emberként élne. Remélem, magát nem fogom sosem közöttük látni.'

Idézet:
„Én is rövidlátó vagyok, de kontaktlencsét hordok.”

Látod még ebben is egyezünk...
(#) tatabike válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

mint mindenben...
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Te nekünk is "Matyikám" maradsz.

(Tegnap néztünk meg a gyerekkel egy 3d-s filmet a moziban, meg kapott egy kiló makugánt szülinapjára )
(#) Rober_4 válasza VIM hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Na most mentem ebédelni!

Sportolás miatt kellett, igazolt focista voltam (vagyok?) egy vidéki csapatnál. Most már nem kellene, de cirka 10 év alatt hozzászokik az ember.

Persze, ez a farizeus és a vámszedő esete a templomban. (Kinek őszintébb az imája...)
Ebben a Te történetedben sem az öregasszonyok a főszereplők.
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

...kém. Voltak a DD-s floppyk (double density), most meg vannak a DDD filmek? (3D)

No ez viszont már különbség, én soha sem voltam jó viszonyban a labdával
Lágylencsét hordok mintegy 25 éve, sajnos enélkül csak a fülemre hagyatkozhatnék ...
Viszont én is letekertem néhány ezer kilómétert nyaranta, amíg elfértek a kerékpártúrázók az utakon az autóktól...
(#) lpcollector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Ha kettő van, úgy a szemüveg is jobban megáll rajta

Nekem alapvetően egy bajom van a vallásokkal. Mindegyiknek az alapja az emberek butasága. Anno régen volt pár pók, aki rájött, hogy okosabb mint a nagy átlag, ezért elkezdte a többieknek hinteni a rizsát. Alapjában véve szinte minden vallás így alakult ki. Az emberekben meg megmaradt ez a beidegződés. És az évszázadok folyamán ezt egyre csak erősítették mesterségesen. Még nagyobb templom, még több arany, még több csillogás. Nem mondom, nekem is tátva marad a szám egy szép templombelsőtől, de komolyan, Isten szolgája csak így láthatja el a feladatát? És ha megnézed az újabb vallásokat, vagy a legújabbakat, egyiknek a vezetője, prédikátora, pásztora sem szegény ember. Minek Nekik a gazdagság? Nagy átverés ez az egész, az a véleményem.
(#) Action2K hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Direkt külön írom, nem akarok senki mondókájára reagálni, majd Ti reagálhattok erre:

Nem csak a fenti elvárásokat várnánk el a papságtól, hanem azt is, hogy a hívei pénzéből normálisabban gazdálkodjanak.
Hogy mit is értek alatta? Ha valaki még nem tudná, itt ahol én lakom, itt van a papság egyik nagy központja: Nagyboldogasszony és Szent Adalbert prímási főszékesegyház (esztergomi bazilika).
Magyarország legnagyobb egyházi épülete, és egyben az ország legmagasabb épülete. Méreteit tekintve Európa negyedik legnagyobb bazilikája, a római Szent Péter-bazilika, a londoni Szent Pál-katedrális és a Kölni dóm után.
Szinte nekik lett elsőként színes lézernyomtatójuk, (akkoriban félmillió körüli volt az ára), Egyéni műholdas TV előfizetés (több mint 500 TV, rádió csatorna) minden egyes főpapi szobában, belső mikrohullámú internet...
A velük egy városban lévő kis kertvárosi templomban meg nincs pénz a fűtésre, a hívek dideregnek, s idén télen a parókia vízvezeték rendszere el is fagyott, nem kis kárt okozva ezzel, amit szintén a kis templom saját adományaiból állíthat helyre.
Szóval ez is egy durva kontraszt, aminek nem így kellene lennie.

Én most is elférek, gyere utánam... :yes:
(#) tatabike válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

No comment. Vagy mazsolázz az előbbi hozzászólásaimból. Van ami passzol erre, sajnos...
Szerk.: De úgysem látja be a sok 'hívő', hogy a vallásban sincs semmi különb, és magasztosabb, mint bármi másban. Ez is a pénzről szól, meg az is. Egyszerű a dolog, mint a faék.
(#) Action2K válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Idézet:
„Kilépnek innen, és ugyanúgy megy az acsarkodás, furkálódás, még a saját rokonaikat sem kímélik.”

És milyen igaza van! Én is tudok erre jó pár példát sajnos.
Következő: »»   1138 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem