Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
azt hittem tip-re gondolsz, mert egy másik fórumon azt is ajánlották...de úgy nézem hogy ez is viszonylag jól beszerezhető és árban is jó alkatrész és valószínűleg ebből nincsenek hamisítványok, mint a BD -ből. Mindenkitől köszönöm a válaszokat...
Rosszul gondolod, azt is fake-elik rendesen.
Akkor honnan szerezhetek eredeti tranzisztorokat? Például egy sima kis elektronikai szaküzleteben (ahol nagy beszállítóktól veszik a cuccokat) is átvághatnak?
És ugye nem csak berakás után derül ki hogy hamis?
Őket a nagyok vágják át.
Eredetit, például használtat, vagy újat de régi eredetit is vehetsz, szoktak árulni a vaterán is és az apróba is, de érdemes átnyálazni, van egy ilyen topic is, hogy hamis tranzisztorok, onnan többet megtudhatsz róluk, van kép is a hamisról és az eredetiről. De ne ijedj meg, azért a hamis tranyók is működnek, csak nem szabad agyon gyilkolni őket. Kicsivel kevesebbet bírnak mint az eredeti.
Üdv.
Ok köszi majd utánajárok. Egyenlőre még úgysem akarok semmit csinálni.
:google: Bővebben: Link
Ne haragudj de, ez nekem nem mond semmit
Meg néztem több oldalt is, de csak max. 2010.5.11 lesz legközelebb
Frissítés miatt az oldal nem elérhető, csak várnod kell, amúgy itt lehet kapni.
Azt meg tudod mondani, hogy van üzletük, és ha van, akkor Budapesten van?
Fogalmam sincs, de szerintem nem.
Itt van róla egy kis infó (a legfelső az) Azt írja: GYORS, 24 órán belüli kiszállítás
Sziasztok! Nagy gondom lenne. Az alábbi tranzisztoroknak nem találom a helyettesítőjét. Remélem Ti tudtok segíteni:
2SB 772 2SB 1151 2SC 945 2SD 882 2SD 1691
Szia!
Ide írd be a tranzisztorod típusát (a betűt-számot egybe, szóköz nélkül!) és megkapod a helyettesítőjét.
1000 köszönet!!!
Húúú ez a tranyó helyettesítő oldal ez nagyon jó. Énis köszönöm
Üdv Urak!
SC238-as NDK Vermona elöfokában van, szeretném kicserélni kis zajú BC413- asra, jó lenne ez bele? Elöre is kösz!
Szia!
Igen, jó helyette, de a BC414 még jobb lenne, mert nagyobb a max. kollektor-emitter feszültsége.
Sziasztok. Sikerült az összes tranyót helyettesítenem 1 kivételével. 2SB 1151-et. Még a kereső sem adott ki rá semmit. A paramétereit tudom : 60V 5A 20W
De legjobb az 550 vagy 546, mert ahhoz meg könnyebb hozzájutni.
Meg elvileg 1151 néven is kapható valami (sininél).
És a kereső is sokat segíthet: Bővebben: Link
Jó bele, de az nem rosz tranyo. Nem biztos hogy elörébb leszel, zajban, mert az NDK-sok valóban zajszegényt válogattak a kritikus helyekre.
Visszont lehet, hogy bezejosodott az eredeti az igénybevételtől.
Érdekes, pedig ilyen kibontott tranyókkal egész jól működő zajgen. kapcsolást lehetett csinálni.
Hát,igen szinte használhatatlan a cucc, akkora a zaja.
(Vermona 221) ezt probálnám megszüntetni. A végfok még elmegy, de az elöfok!! Rettenet!
A kis zajú tranyok nem szeretik a durva túlvezérléseket. Bezajosodnak. Ki tudja elöző éltébe miket kaphatott szerencsétlen bemenő tranyó.
Gondolj bele mikor "ráz, csip " a cucc. Az hány volt ? És a feltöltött pullóver ami a bemeneten sül ki ? jó nagy szikrával . Én nem bántom az NDK cucokat. Úgyanúgy meg kell csinálni mint a mai JBL-eket is, vagy egyebbeket
A bemeneten biztos nem sül ki sztatikus töltés, ha pár mm-re tőle ott a csatlakozón egy test....
De hogy ezek a képek hogy jönnek ide......
Jellemző erre a korszakra. Pl. az AET 453 is hasonló cipőben járt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |