Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alacsony költségű digitális oszcilloszkóp
Lapozás: OK   74 / 118
(#) kadarist válasza edison14 hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Szia!
Ha az 5kHz-es maximális megjeleníthető frekvencia elég a számodra, akkor csináld meg. Ez inkább egy látványszkóp, mint műszer.
(#) edison14 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

És milyet javasolnál ami nem csak látványszkóp és meg lehet csinálni pár ezer forintból. Valamint aminek nagy a méréshatára és megbízható.

Nekem analóg szkópom van, és az is lesz még egy darabig. Szerintem vegyél egy olcsó analógot valamelyik aukciós oldalról. Ráadásul nem kell hozzá számítógép sem.
(#) edison14 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Én is analóg mellett döntenék de itten lehetetlen venni olcsó használt analóg oszcilloszkópot. Vagy újonnan vagy sehogyan.

Valami ilyesmi oldalra gondolok:Bővebben: Link
(#) jdani hozzászólása Márc 6, 2010 /

Hali. Eddig nemigen mértem oszcilloszkóppal, csak a minap suliban. Eléggé megtetszett. Most nézem ezt a cikket, még egy pár dolog nem világos, majd rákérdezek. Viszont, a táphoz szükséges 2x9V-os 5VA trafó. Nekem pont msot van itthon egy 2x15V-os 5VA trafó. Ingyen szereztem, de akkor nem adom el, ha ez is jó bele. Elvégre utána stabilizálva van 5V-ra, tehát a bemenet mindegy lenne hogy 9V, vagy 15V..... vagy nem?
(#) jdani hozzászólása Márc 6, 2010 /

Ja, bocs, be sem linkeltem a mérőt
Bővebben: Link
(#) 5aeb válasza jdani hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Szerintem, ha belefogsz, érdemes az Eoscope-ba befektetni, mert az már használható valamire.
(#) MaSTeRFoXX válasza 5aeb hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Pedig az eoscope az aminek eléggé gagyi a bemenőfokozata, látványosnak látványos, de eléggé nehéz bármire használni.
Van itt mondjuk bbatka szkópja, amivel legalább mérni is lehet. Bővebben: Link
(#) jdani hozzászólása Márc 19, 2010 /

És az amit én linkeltem, inkább bele se kezdjek?
(#) bbatka válasza jdani hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Ha az én általam tervezettbe fogsz bele, akkor arra figyelj hogy a könnyen beszerezhető 62256-os rammal nem fog müködni vagy csak részben.

Bele kezdtem kb. 1éve egy sokkal bonyolultabba. Sajnos úgy jártam hogy az egy éves munkának kb. 40%-a a merevlemezzel együtt a sírba szállt. Mentésem nem volt róla. 1 hónapig próbálkoztam a fájlok visszaállításával, de a merevlemez nagyon súlyosan károsodott. Nem hiszem hogy valaha cikk lesz belőle . Egyébként meg leragadtam a dsPIC asm-be való programozás tanulásánál, mert rájöttem hogy a választott grafikus LCD jeleit csak gép közeli nyelven lehet előállítani.

Más téma. Úgy alapszinten elkezdtem nézegetni a PIC32 mikrovezérlőket. Hihetetlen számomra, de valószínűleg 80Mhz x 1,57 = 125.6MIPS -re képes. Ez azt jelenti hogy így felszínesen szemlélve talán egy 20Mhz-es A/D és a hozzávaló SRAM-ot meg tudna címezni. Így egy nagyon olcsó szkópot lehetne építeni vele.
(#) slogan válasza bbatka hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Halihó !

Hát csak ismerkedj vele gyorsan - indigóval - ,mert sokan várunk olcsó szkópra

Üdv
(#) killbill válasza bbatka hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Hello!

Az LCD meghajtassal kapcsolatban ajanlom figyelmedbe a Solomon ceg SSD1906 tipusu IC-jet, amit a ChipCad kb. 3000 Ft-ert arul. Igaz, az arlistajukon nem szerepel, de ettol fuggetlenul tartjak, mi most vettunk toluk par darabot szines TFT kijelzohoz. A legnagyobb elonye az IC-nek, hogy sokféle kijelzot lehet vele meghajtani, es van benne 256 K RAM!

A pic32 meg tenyleg gyors, de azert a 125 MIPS az nem megy. Az DMIPS, aminek nem sok koze a "millio utasitas / sec"-hez. De az teny, hogy az egy utasitas/orajel sebesseget tudja. (~80MIPS) Nem mindig es minden korulmenyek kozott, mert a belso FLASH-e lassu, de van mellette cache es prefetch logika, amitol gyors lesz. Nagyon jo processzor magja van.
(#) bbatka válasza killbill hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Köszönöm a tippet. Ha rendelek a ChipCAD-től akkor biztosan veszek egyet ebből a meghajtóból. Ennek ellenére tovább próbálkozok a dsPIC-el. Szeretem a kihívásokat.
(#) bbatka válasza slogan hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Nem hiszem hogy egy éven belül bele tudok fogni. Nagyon sok munka van még jelenlegivel is. Aztán mielőbb egy saját fejlesztésű riasztót szeretnék kifejleszteni. Decemberben 18 garázst törtek fel ahol a garázsom van. A szomszéd tegnap mondta hogy egy Szamarába valamelyik nap ott sasolt 3 kisebbségi. (Nem általánosításnak szántam) Amikor oda ért egyből elhúztak. Valószínűleg még egy villanypásztort is telepítek belülre. Milyen hasznos hobbi ez az elektronika.

Most meg hogy megjött a jó idő ásom a garázsba az aknát már három napja. Talán holnap végzek az ásással, aztán még hátra van a betonozás. Természetesen még munka után.

Ha belekezdek a PIC32-es szkópba, akkor 55ns-os elérésű 62256-os sramot fogok használni, mert az még mindig elérhető üzletben is.
(#) robotech hozzászólása Márc 27, 2010 /

Üdv,

Találtam egy olyan szkópot a neten,ez az

Ami elég egyszerűcske, 60KHZ-s mintavételezési frekije van, de nekem megfelelne. A problémám inkább a max 5V-os bemeneti értékkel van.
Azt szeretném megkérdezni,hogy ha a bemenetére pontosan azt az előerősítős illesztést tenném be, a reed relés AC/DC váltóval , mint ami a francia 4 csatornás szkópon van, mármint hogy ezen:

link
Akkor el tudnám érni ezzel azt a bemeneti tartományt, és impedanciát?
Bocs, lehet hogy egyszerű a kérdés, de analóg dolgokba nemigen vagyok járatos.
Köszi előre is!
(#) bbatka válasza robotech hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Másodszorra is úgyan azt linkelted be.
(#) slogan válasza bbatka hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Szia !

Azért én várom a fejleményeket.....

Igazából egy USB szkópot vennék ,vagy egy ilyet építenék ,de a 20Mhz azért jó lenne.
Konkrétan nem kell most semmire ,úgyhogy tudok várni

További "kisebbségmentest" és ne feledd ,a többség veled van !

Üdv : István
(#) bbatka válasza slogan hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Furdal a kívácsiság hogy mekkora sebességre képes a PIC32, de még annak az asm programozását is meg kell ismernem.
(#) robotech válasza bbatka hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Uff,

Köszi ,hogy szóltál, nem vettem észre...

Itt a link:
Bővebben: Link

Gondolom úgy is ismeritek.
Szóval a kérdés az, hogy a kapcsolási rajzon látható bemenetet egészen a DS1267 digit poti-ig (egy csatornán természetesen) ha illeszteném a fentebb linkelt egycsatornás szkóphoz, akkor az úgy jó lenne -e? Természetesen reed relé helyett sima kapcsoló lenne az AC/DC váltó.
Illetve a kérdésem az lenne még,hogy a méréshatár váltást hogyan kellene megvalósítani?
(#) bbatka válasza robotech hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Nem lenne jó. Mindenképpen a teljes analóg áramkört meg kell építened beleértve a digitális potmétert is. A MAX114-nek a Vin-je az adatlapja szerint +-2,5V, de azért nézd meg hogy a PIC18F4550-nek is jó-e ez. Lehet hogy akadnak majd offset állítási gondjaid.
(#) robotech válasza bbatka hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Hja, igazad van, nem lenne jó. a PICnek garantáltan nem megfelelő...
(#) rbreki hozzászólása Márc 29, 2010 /

Sziasztok 4

Digitális osszcilloszkópnál meg tudná nekem mondani valaki hogy a relék milyen típusúak?
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/digitalis_oszcilloszkop_...3.html

Mert az alkatrészlistán nem szerepel már írtam Fazynak de nem adott eddig választ rá!

Köszönöm!
(#) jano36 válasza rbreki hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Szia

A relék DIP tokozású Reed relék. Pl. HAMLIN, MEDER

5V 1x morse
(#) jano36 válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Szia bbatka

Ha PIC32-est szeretnél programozni, akkor felejtsd el az assemblert. Lehet assemblerben programozni, de túl bonyolult, teljesen eltér korábbi PIC assemblertől Ha már ismerkedni akarsz a programozásával akkor a C nyelvre koncentrálj.
(#) bbatka válasza jano36 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Esetleg van valami anyagod a PIC32 assembly programozásáról ? Engem érdekel.
(#) jano36 válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

például itt :http://www.johnloomis.org/microchip/pic32/assembly/assembly1.html

Egyébként a google-ban beírod pic32 assembler s máris dobálja ki az oldalakat.

Most, hogy utólag elolvastam és értelmeztem a fenti programot derült ki, hogy az mPORTDClearBits és a mPORTDSetBits C makrókat visszafordította assemblerbe. Amint látható a C nyelvben a D port bitjeinek törlése és beállítása csak-egy egy kézzelfogható utasítást igényel.
(#) AtomCity hozzászólása Ápr 17, 2010 /

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem eOscope projekttel kapcsolatban.
Az eredeti projekthez képest 4-szer akkora fifo memóriám van. Át is tudtam írni az egyik fájlban az 512-t 2048-ra a forráskódban, ami fent van a honlapjukon.
Viszont most az összes fájlból kéne csinálni egy hex fájlt. Le kéne fordítani, de sajnos nem értek a WinAVR-hez...
Próbáltam a forráskódot lefordítani, de mindig valami hibát írt ki, nem csinálta meg... :no:
Valaki tudna segíteni nekem, vagy le tudná nekem fordítani?
Előre is köszönök bármiféle segítséget!
Üdv!
(#) Carlen hozzászólása Máj 11, 2010 /

Sziasztok!
Találtam itt Hobbielektronikán egy digitális szkóp kapcsolást, azt kezdtem el után építeni. Viszont sajnos a program nem indul el. Hiányzott neki a "comctl32.ocx" fájl, amit letöltöttem, és bemásoltam mellé, de most ezt írja ki:
"System Error &H80040111 (-2147221231). A ClassFactory nem tudja szolgáltatni a kért osztályt."

Ezzel mit kezdjek? Volt valakinek hasonló problémája?
(#) kadarist válasza Carlen hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Szia!
Ez egy Visual Basic hiba. Rossz verziójú ocx fájlt töltöttél le. 5.0-ás verziójúval próbálkozz.
Következő: »»   74 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem