Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ha az 5kHz-es maximális megjeleníthető frekvencia elég a számodra, akkor csináld meg. Ez inkább egy látványszkóp, mint műszer.
És milyet javasolnál ami nem csak látványszkóp és meg lehet csinálni pár ezer forintból. Valamint aminek nagy a méréshatára és megbízható.
Nekem analóg szkópom van, és az is lesz még egy darabig. Szerintem vegyél egy olcsó analógot valamelyik aukciós oldalról. Ráadásul nem kell hozzá számítógép sem.
Én is analóg mellett döntenék de itten lehetetlen venni olcsó használt analóg oszcilloszkópot. Vagy újonnan vagy sehogyan.
Valami ilyesmi oldalra gondolok:Bővebben: Link
Hali. Eddig nemigen mértem oszcilloszkóppal, csak a minap suliban. Eléggé megtetszett. Most nézem ezt a cikket, még egy pár dolog nem világos, majd rákérdezek. Viszont, a táphoz szükséges 2x9V-os 5VA trafó. Nekem pont msot van itthon egy 2x15V-os 5VA trafó. Ingyen szereztem, de akkor nem adom el, ha ez is jó bele. Elvégre utána stabilizálva van 5V-ra, tehát a bemenet mindegy lenne hogy 9V, vagy 15V..... vagy nem?
Ja, bocs, be sem linkeltem a mérőt
Bővebben: Link
Szerintem, ha belefogsz, érdemes az Eoscope-ba befektetni, mert az már használható valamire.
Pedig az eoscope az aminek eléggé gagyi a bemenőfokozata, látványosnak látványos, de eléggé nehéz bármire használni.
Van itt mondjuk bbatka szkópja, amivel legalább mérni is lehet. Bővebben: Link
Ha az én általam tervezettbe fogsz bele, akkor arra figyelj hogy a könnyen beszerezhető 62256-os rammal nem fog müködni vagy csak részben.
Bele kezdtem kb. 1éve egy sokkal bonyolultabba. Sajnos úgy jártam hogy az egy éves munkának kb. 40%-a a merevlemezzel együtt a sírba szállt. Mentésem nem volt róla. 1 hónapig próbálkoztam a fájlok visszaállításával, de a merevlemez nagyon súlyosan károsodott. Nem hiszem hogy valaha cikk lesz belőle . Egyébként meg leragadtam a dsPIC asm-be való programozás tanulásánál, mert rájöttem hogy a választott grafikus LCD jeleit csak gép közeli nyelven lehet előállítani. Más téma. Úgy alapszinten elkezdtem nézegetni a PIC32 mikrovezérlőket. Hihetetlen számomra, de valószínűleg 80Mhz x 1,57 = 125.6MIPS -re képes. Ez azt jelenti hogy így felszínesen szemlélve talán egy 20Mhz-es A/D és a hozzávaló SRAM-ot meg tudna címezni. Így egy nagyon olcsó szkópot lehetne építeni vele.
Halihó !
Hát csak ismerkedj vele gyorsan - indigóval - ,mert sokan várunk olcsó szkópra Üdv
Hello!
Az LCD meghajtassal kapcsolatban ajanlom figyelmedbe a Solomon ceg SSD1906 tipusu IC-jet, amit a ChipCad kb. 3000 Ft-ert arul. Igaz, az arlistajukon nem szerepel, de ettol fuggetlenul tartjak, mi most vettunk toluk par darabot szines TFT kijelzohoz. A legnagyobb elonye az IC-nek, hogy sokféle kijelzot lehet vele meghajtani, es van benne 256 K RAM! A pic32 meg tenyleg gyors, de azert a 125 MIPS az nem megy. Az DMIPS, aminek nem sok koze a "millio utasitas / sec"-hez. De az teny, hogy az egy utasitas/orajel sebesseget tudja. (~80MIPS) Nem mindig es minden korulmenyek kozott, mert a belso FLASH-e lassu, de van mellette cache es prefetch logika, amitol gyors lesz. Nagyon jo processzor magja van.
Köszönöm a tippet. Ha rendelek a ChipCAD-től akkor biztosan veszek egyet ebből a meghajtóból. Ennek ellenére tovább próbálkozok a dsPIC-el. Szeretem a kihívásokat.
Nem hiszem hogy egy éven belül bele tudok fogni. Nagyon sok munka van még jelenlegivel is. Aztán mielőbb egy saját fejlesztésű riasztót szeretnék kifejleszteni. Decemberben 18 garázst törtek fel ahol a garázsom van. A szomszéd tegnap mondta hogy egy Szamarába valamelyik nap ott sasolt 3 kisebbségi. (Nem általánosításnak szántam) Amikor oda ért egyből elhúztak. Valószínűleg még egy villanypásztort is telepítek belülre. Milyen hasznos hobbi ez az elektronika.
Most meg hogy megjött a jó idő ásom a garázsba az aknát már három napja. Talán holnap végzek az ásással, aztán még hátra van a betonozás. Természetesen még munka után. Ha belekezdek a PIC32-es szkópba, akkor 55ns-os elérésű 62256-os sramot fogok használni, mert az még mindig elérhető üzletben is.
Üdv,
Találtam egy olyan szkópot a neten,ez az Ami elég egyszerűcske, 60KHZ-s mintavételezési frekije van, de nekem megfelelne. A problémám inkább a max 5V-os bemeneti értékkel van. Azt szeretném megkérdezni,hogy ha a bemenetére pontosan azt az előerősítős illesztést tenném be, a reed relés AC/DC váltóval , mint ami a francia 4 csatornás szkópon van, mármint hogy ezen: link Akkor el tudnám érni ezzel azt a bemeneti tartományt, és impedanciát? Bocs, lehet hogy egyszerű a kérdés, de analóg dolgokba nemigen vagyok járatos. Köszi előre is!
Másodszorra is úgyan azt linkelted be.
Szia !
Azért én várom a fejleményeket..... Igazából egy USB szkópot vennék ,vagy egy ilyet építenék ,de a 20Mhz azért jó lenne. Konkrétan nem kell most semmire ,úgyhogy tudok várni További "kisebbségmentest" és ne feledd ,a többség veled van ! Üdv : István
Furdal a kívácsiság hogy mekkora sebességre képes a PIC32, de még annak az asm programozását is meg kell ismernem.
Uff,
Köszi ,hogy szóltál, nem vettem észre... Itt a link: Bővebben: Link Gondolom úgy is ismeritek. Szóval a kérdés az, hogy a kapcsolási rajzon látható bemenetet egészen a DS1267 digit poti-ig (egy csatornán természetesen) ha illeszteném a fentebb linkelt egycsatornás szkóphoz, akkor az úgy jó lenne -e? Természetesen reed relé helyett sima kapcsoló lenne az AC/DC váltó. Illetve a kérdésem az lenne még,hogy a méréshatár váltást hogyan kellene megvalósítani?
Nem lenne jó. Mindenképpen a teljes analóg áramkört meg kell építened beleértve a digitális potmétert is. A MAX114-nek a Vin-je az adatlapja szerint +-2,5V, de azért nézd meg hogy a PIC18F4550-nek is jó-e ez. Lehet hogy akadnak majd offset állítási gondjaid.
Hja, igazad van, nem lenne jó. a PICnek garantáltan nem megfelelő...
Sziasztok 4
Digitális osszcilloszkópnál meg tudná nekem mondani valaki hogy a relék milyen típusúak? http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/digitalis_oszcilloszkop_...3.html Mert az alkatrészlistán nem szerepel már írtam Fazynak de nem adott eddig választ rá! Köszönöm!
Szia
A relék DIP tokozású Reed relék. Pl. HAMLIN, MEDER 5V 1x morse
Szia bbatka
Ha PIC32-est szeretnél programozni, akkor felejtsd el az assemblert. Lehet assemblerben programozni, de túl bonyolult, teljesen eltér korábbi PIC assemblertől Ha már ismerkedni akarsz a programozásával akkor a C nyelvre koncentrálj.
Esetleg van valami anyagod a PIC32 assembly programozásáról ? Engem érdekel.
például itt :http://www.johnloomis.org/microchip/pic32/assembly/assembly1.html
Egyébként a google-ban beírod pic32 assembler s máris dobálja ki az oldalakat. Most, hogy utólag elolvastam és értelmeztem a fenti programot derült ki, hogy az mPORTDClearBits és a mPORTDSetBits C makrókat visszafordította assemblerbe. Amint látható a C nyelvben a D port bitjeinek törlése és beállítása csak-egy egy kézzelfogható utasítást igényel.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem eOscope projekttel kapcsolatban. Az eredeti projekthez képest 4-szer akkora fifo memóriám van. Át is tudtam írni az egyik fájlban az 512-t 2048-ra a forráskódban, ami fent van a honlapjukon. Viszont most az összes fájlból kéne csinálni egy hex fájlt. Le kéne fordítani, de sajnos nem értek a WinAVR-hez... Próbáltam a forráskódot lefordítani, de mindig valami hibát írt ki, nem csinálta meg... :no: Valaki tudna segíteni nekem, vagy le tudná nekem fordítani? Előre is köszönök bármiféle segítséget! Üdv!
Sziasztok!
Találtam itt Hobbielektronikán egy digitális szkóp kapcsolást, azt kezdtem el után építeni. Viszont sajnos a program nem indul el. Hiányzott neki a "comctl32.ocx" fájl, amit letöltöttem, és bemásoltam mellé, de most ezt írja ki: "System Error &H80040111 (-2147221231). A ClassFactory nem tudja szolgáltatni a kért osztályt." Ezzel mit kezdjek? Volt valakinek hasonló problémája?
Szia!
Ez egy Visual Basic hiba. Rossz verziójú ocx fájlt töltöttél le. 5.0-ás verziójúval próbálkozz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |