Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   12 / 122
(#) dB_Thunder válasza Georgee hozzászólására (») Jan 24, 2007 /
 
Nem értelek benneteket !!!!
Kínlódtok itt trafóval, erősítővel, megy minden vacakkal !!!
Elválasztáshoz: optocsatoló !! Vezérlése, mivel LED van benne 1szerű. Kell még hozzá 1 kondi, két ellenálás és 1 zéner, hogy a tirisztorhoz kapcsoljuk...
TL072vel és pár alkatrésszel lehet hozzá csinálni olyan áramkört, ami mikrofonról veszi a jelet, és a mélyekre villogtatja a stobót...
És mindezt egy tenyérnyi nyákon...
(#) Skip válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 24, 2007 /
 
eddig nekem csak ez az egy kapcsolás működött. mármint a simán villogó strobi! most azt nem akartam szétszedni. ezért ahhoz próbálok meg hangra villogást csinálni! Tény hogy optocsatolóval is lehet de akkor most ami villog azt hagyjam a fenébe egy új de egyszerrűbbért cserébe?

annyire megéri sztetek?
(#) Skip válasza Travolta hozzászólására (») Jan 24, 2007 /
 
Travolta! amit mutattál rajzot ahhoz a hangvezérlés hogy menne? jah és nem microfonról szeretném aszem...
mer ha nem lenne nehéz ahhoz a hang villogtatás akkor teljesen helybe vagyunk mivel az alkatrészek 80 %a megvan eddig hozzá! szóval ha azt tudnám adni éssegíteni akkor annak neki állnák egyből sztem. persze csak ha nem nagy gond! köszi
és akkor összetudnám hasonlítani a kettő közti különbséget mint nehézség mint pedig működés alapján! nem lenne rossz! (Bocs hogy mindig csak kérdezek)
(#) Travolta válasza Skip hozzászólására (») Jan 24, 2007 /
 
A leg1xűbb módja, ha az Urbánelektronikás fényorgona aluláteresztő részét használod fel.És az tud mikrofonról és vanalról is működni.A kimenetét meg rákötöd azon rajz opto ledjére amit adtam neked.
(#) dB_Thunder válasza Skip hozzászólására (») Jan 24, 2007 /
 
Ezt neked kell látnod !!
Én több mint 3 évig fejlesztgettem a "kis" strobómat, mire beállt a kapcsolás, és végleges házába került !! Az evolúció alatt 1 csövesről 3 csövesre nőtt, közbe javult minden paramétere (fényerő,üzembiztosság.....)
(#) Travolta válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 26, 2007 /
 
Szia dB_Thunder!

Tudnál rajzot küldeni a strobodról?Persze ha csak publikus!

Köszike!

Travolta
(#) dB_Thunder válasza Travolta hozzászólására (») Jan 26, 2007 /
 
Az 1,7kwattosét meg találod pár oldallal visszább, a kicsinek meg, csak a fejembe van meg a rajza...
(#) barczap hozzászólása Feb 3, 2007 /
 
Hello!

Én itt új vagyok még,de a témával már régóta foglalkozom,sok strobit építettem már. Ide belinkelve láttam rajzot 1700-as fényerőszabályzós cuccról,aminek most szeretnék nekiállni. Sajna a belinkelt rajz sok helyen olvashatatlan vagy hiányos. Akinek megvan az egész,részletes rajz és NYÁK-terv, esetleg már meg is éptette a készüléket, legyen szíves,ossza meg velem a rajzot és a tapasztalatokat. Előre is köszi! Pete
(#) dB_Thunder válasza barczap hozzászólására (») Feb 3, 2007 /
 
Hát én megnéztem szerintem minden fontos adat olvasható... ami hiányzik az a vezérlője... de az nem kell ahoz hogy működjön...
Más még tudtommal nem építette +.
Nyákról csak 1 fotóm van(fogalmam sincs persze hogy hol...)
Tapasztalat: 1 meghibásodással (KY711 zárlatos lett) megy már 4 éve..
(#) Georgee hozzászólása Feb 4, 2007 /
 
ez a strobi felkeltette az érdeklődésemet, volna egy kérdésem.... mennyi egy ilyen villanócső???
(#) dB_Thunder válasza Georgee hozzászólására (») Feb 4, 2007 /
 
Jelen pillanatban ezt az XOP-15 csövet a Zajban gyártótól függően br 10-14eHUF vesztegetik. (nem olcsó, ezért nem készül a 2.0 verziójú strobi..)
(#) barczap válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 4, 2007 /
 
Sziasztok! Asszem nekiállok az 1700-ashoz megtervezni a NYÁK-ot,remélem sikerrel járok. Tudtam olcsón szerezni IFK-2000 orosz csövet (2000 Ws), ezt raknám bele. Hogy a foglalata miből lesz, az még rejtély. Viszont a rajzon van egy L jelű (feltételezem hogy fojtó)tekercs, amiről nincs semmi info... Tudnál erről valami közelebbit mondani,hogy oda mi kell?
Köszi! P.
(#) Georgee válasza barczap hozzászólására (») Feb 4, 2007 /
 
A csőről dobhatnál egy képet az a trafó meg sztem lehet h a cső gyujtásához kell látni kéne a kapcsrajzot mert így csak tippelni tudok
(#) barczap válasza Georgee hozzászólására (») Feb 4, 2007 /
 
Üdv!

Neem,nem a csőgyújtóról van szó,ez ott van egyből,ahogy bejön a 230V,a bizti után. A kapcsirajzot belinkeltem,a csőről meg majd csinálok képet,ha visszakerül a fényképezőgépem. Amúgy állítólag már nem lehet kapni évek óta ezt a csövet,szal elég nagy kincsként tartják számon,kíváncsi leszek,mit tud.
(#) Georgee válasza barczap hozzászólására (») Feb 4, 2007 /
 
Az az L tekercs valószínűleg azért van ott hogy ha a cső kisűl a hálózatot ne zárja rövidre hátránya hogy nagyon melegszik
(#) barczap válasza Georgee hozzászólására (») Feb 4, 2007 /
 
Igen,ez eddig oké,ez az,amit kissebb teljesítményen ellenállással szoktak megoldani. De vajon pontosan milyen tekercs kellhet oda???
(#) Georgee válasza barczap hozzászólására (») Feb 4, 2007 /
 
Nah igen ezen gondolkoztam én is kissebb strobiknál általában 100ohm 25W szokott lenni nekem is ez van de hogy oda milyen kell
(#) dB_Thunder válasza Georgee hozzászólására (») Feb 4, 2007 /
 
Az csak egy folytó a nagyfrekis zavar hálózatra kerülésének megelőzésére. Pár mikroH vastag huzalból. És nem melegszik abszolúlt, egy gyári stobóból szedtem ki. Mellékletben a strobó nyákjáról készült fotó, figyelem tartalmaz hibákat (de már ne kérdezétek hogy hol)! KY711 nem a nyákon van!
(#) barczap válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 5, 2007 /
 
Akkor elvileg ide viszonylag "igénytelen" tekercs is jó? Mondjuk 1,5-ös lakkozott rézhuzalból,10-es körüli átmérőre 20 menet? Ez csak úgy hasból volt,de az eredeti nyákrajzon nincs sok hely neki,gondolom nem kell egy nagy jószág ide,és talán légmagos is megfelel.
(#) dB_Thunder válasza barczap hozzászólására (») Feb 6, 2007 /
 
Nah ez a folytó kb akkora mint a számítógéptápokba található nagyobbik toroid trafó (ami a diódák után van).Azt egysorosan végig tekerve jó. A nyákon állítva volt.
(#) Tomi20 hozzászólása Márc 2, 2007 /
 
sziasztok

sürgősen segítség kellene.

Holnap veszek egy FT-218-as, orosz gyártmányú villanócsövet, 250Ws-os. Már van egy stroboszkópom, 60Ws-os csővel, de szeretném kicserélni nagyobbra. Más fórumon azt írták, hogy az FT-218-as csőnek nem elég a 300V (230V egyenirányítva) anódfesz, hanem 600V kell neki, és ezt fesz kétszerezővel kell előállítani. Ma összedobtam egy ilyen fesz kétszerezőt, két BY299-es diódából, és két 200nF-os, 1000V-os kondiból. Működik is, 560V-ot ad ki a kimenetén, de egyáltalán nem terhelhető. Mit csináltam rosszul? Nagyon sürgős lenne.
(#) THT válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 3, 2007 /
 
kicsik a kondik.....
(#) pbalazs válasza THT hozzászólására (») Márc 3, 2007 /
 
Így igaz. Nekem 2 x 100µF van a fesz kétszerezőben, és nagyobb frekinél láthatóan gyengül a fénye kicsit.
(#) dB_Thunder válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 3, 2007 /
 
Oda neked legalább 33mikoF kell, ráadaásul kicsi belső ellenállású (tehát a sima elkó NEM jó). Én tömb kondikból rakmám össze a kellő kapacitást,. De abból nemhinném hogy kapsz 1000 voltosat,de 400 voltosat már igen. A megfelelő kacsolás a mellékletben.
Készülj fel rá hogy nem lesz olcsó az a több 10 db kondi, de örökéletű lesz (nem szárad ki mint az elkók..)
Jah a csőhöz menő vezeték a lehető legvastagabb (min. 2,5mm2),és legrövidebb legyen !! Sok mikroF kapacitás spórolható meg ezzel !
(#) Tomi20 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 3, 2007 /
 
Kösz a segítséget, de hál' istennek nem kell kétszerező, mert villog 300V-ról is. (de azért lehet, hogy később még összedobom)
(#) Tomi20 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 8, 2007 /
 
Heló

Bár kiemelted, hogy elkó nem jó fesz kétszerezőbe, de megkérdezném, hogy mi történhet? (most a csövem 300V-ról néha bevillan, de nem mindíg)
(#) THT válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 8, 2007 /
 
semmi.... szar lesz a hatásfoka, és hamar kinyiffannak a kondik. De ha legalább 450V-os kondikat használsz akkor felrobbanni nem fog.
(#) dB_Thunder válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 8, 2007 /
 
Nem kell 450 voltos kondi, elég a 350-380 voltos is. DE speciális kivitel kell,aminek alacsony a belső ellenállása. Ugyanis a sima kondi melegszik, nem kicsit, nagyon !! Én már robbantottam fel így kondit ! xar utána takaritani, és a rád prickelő forró elektrolit sem kellemes élmény....

Ellenőrizd hogy minden villanás előtt eléri a kodi feszültsége legalább 300 voltot. Ha nem, csökkenteni kell a töltőáramot korlátozó elleállás értékét...
(#) Tomi20 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 9, 2007 /
 
Köszi

Létezik olyan, hogy fesz másfélszerző? (találtam a csövemről egy adatlapot, minimum 350V kell neki, és maximum 450V) nem tudom, mi van akkor, ha 600V-ot kapna a cső.
(#) dB_Thunder válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 9, 2007 /
 
Feszültség másfélszerező nemigen van. Ha nem indul el magától a kisülés 600 voltos táp esetén akkor, szerintem semmi baja nem lehet tőle. A feszültség duplásásakor a kondi értékét negyedére kell csökkenteni !
És a töltő ellenállás értékét is növelni kell...
Következő: »»   12 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem