Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   984 / 2208
(#) CHZ válasza walter hozzászólására (») Máj 21, 2010
Fázisfordító fokozat munkapontját beállítanám a felhasznált csőnek megfelelően (eredeti beállításban már 1% felett torzít ez a fokozat ) .
A C5, C6= 100nF , C2 min. 100µF .
C1 elhagynám , jó kimenővel a C9 , C10 , R16 , R17 sem kell .
C3 kompenzálást R/C taggal oldanám meg az R1 ellenállással párhuzamosan , de ez sem biztos , hogy kell , jobb kimenővel (mérések megmutatják szükségességét) .
C11 értékét 10KHz négyszöges méréssel határoznám meg , a kimenő átviteléhez belőve .
Nagyjából ennyi , de bátrabbak DC csatoltra is tervezhetik a meghajtó fokozatot minimális változtatással , nem csak a kevesebb alkatrész miatt .
Így már 10W simán elérhető alacsonyabb torzitás mellett .
(#) NHGY válasza Schins hozzászólására (») Máj 21, 2010
Nem kell olyan messzire menni itt akad választék. Sejtem az ár valamennyire tükrözi a minőséget. Nem hinném, hogy előfok csövet lehet párba v. kvartettbe válogatva venni.
(#) s.robi81 hozzászólása Máj 21, 2010
Sziasztok.s.sanyi vagyok sajnos a monitorom elment örök mezőkre és nem tudok saját jelszavammal bejelentkezni most az öcsémtől irok.Lehet nagy kérésem van de valaki csinált-e kimenőt 5 köbcentis magra mellékelem a fotót .Ha valaki lenne szives kimenő adatokat megadni ezekhez a trafókhoz el 84 se hez jól jönne mert eggy kollégám megigérte,hogy megtekeri nekem őket.Most rádió kimenőm van ahol a közép és a magas tartomány nagyon szépen szól de én szeretem a mélyeket amit hiányolok,sajnos még csak most olvasgatom a kimenő számitást ami még nekem nagyom magas téma talán majd eggyszer megtanulom.milyen minőséget lehet elérni ilyen mérettel?Ha tud valaki segiteni

DSC00034.JPG

(#) hangszoros válasza Schins hozzászólására (») Máj 21, 2010
A végcső után a fázisforditó a legfáradékonyabb.
Esetleg ha probálod csere berélni juthatsz elöbbre
Elő cső guberáció szempontja a_ kapcsolástól függ_, hogy a fúzisforditócsőnek a kétoldala leggyen egyforma
Macera a vizsgálata, mert karakterisztikát kellene összehasonlitani
Én csináltam egy küttyüt: 4 cső karakterisztikáját egyidejüleg felrajzolja a szkópra, 5 dekád logosan. 1A felett a vége
Piszok sok kornyadt, gázos csövet találtam általa. Újak között !!!
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Máj 21, 2010
Nekem 10W-ot ad le, pár ellenállást lecseréltem. A fázisfordítóba 68-68K került. a katódellenállását is módosítottam. Csak 270V tápfeszem van, ebből még lejön a katódellenálláson és a kimenőn eső feszültség. Nekem elegendő a teljesítmény, ez már alkalmas komolyabb zenehallgatásra.
(#) walter válasza Norberto hozzászólására (») Máj 21, 2010
köszönöm!
(#) fleta válasza s.robi81 hozzászólására (») Máj 21, 2010
A trafód 5 cm2 nem köb!
Primer 2500 szekunder 96 menet8 ohm.
(#) s.robi81 válasza fleta hozzászólására (») Máj 21, 2010
Köszi szépen 4 ohmra gondolom a szekunder fele? Ezt több részre kell osztani vagy csak simán igy megtekerni?
(#) Schins válasza NHGY hozzászólására (») Máj 21, 2010
Köszi ezt én is megtaláltam, ezeknek a csöveknek hangzásbeli különbsége is van vagy csak ménőségi?
A a csövek munkapontját illetve más paramétert nem kell állítani az új csövekhez?
(#) fleta válasza s.robi81 hozzászólására (») Máj 21, 2010
Nem fele a szekundernél a 4 ohm! 70 menet.
Lehet több részre osztani, pl a primer 625-1250-625menet, a szekundert közé tekered 2 részben megfelezve, majd sorbakörve.
(#) s.robi81 válasza fleta hozzászólására (») Máj 21, 2010
Nagyon szépen köszönöm
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Máj 21, 2010
A PL82 PP-nél lesz még egy kis gondom, mert a tápfeszültség 200V lesz akkor nem tudom majd alkalmazni a PCF80-at meghajtó csőnek. Ugyanis a triódáját akartam katodinnak felhasználni. Vagy ha esetleg kicsi ellenállást teszek be (10-10K) és viszonylag nagyobb ( 3-4mA) nyugalmi áramot állítok be akkor jó lehet?
(#) kocos válasza Schins hozzászólására (») Máj 21, 2010
Miféle kombó ez, hogy 4 db 12AX7 van benne, de félvezetős a végfoka ? Nem biztos, hogy az elöregedett csövek miatt "tompa" ...
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Máj 21, 2010
Itt a PCF80 adatlapja.

PCF80.pdf

(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Máj 21, 2010
használhatsz a meghajtónak nagyobb tápfeszültséget, mint a végfoknak .
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Máj 21, 2010
Nem lehet, mert csöves egyenirányítás lesz 2db PY82-vel. Ez a full P-csöves projekt. Minden fűtés sorba lesz.
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Máj 21, 2010
Nekem is van egy ilyen kombóm. Már régóta tervezem hogy a végét is csövesre csinálom, de még nem volt rá idő.
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Máj 21, 2010
Sajnos ez a hátrányuk az alacsony táppal üzemelő végcsöveknek (pl . 6AS7) . Meghajtás tápját segédtáppal megnövelném , kisebb torzítás érdekében .
(#) Longa György hozzászólása Máj 21, 2010
Hali.Kapcsolásirajz nincs véletlen az imént említett kombóhoz.Most tervezgetek de még nem döntöttem, milyen előfokot készítsek.Üdv.
(#) walter válasza CHZ hozzászólására (») Máj 21, 2010
Köszönöm!
Nálam:
A C5, C6= 47nF , C2 min. 47ľF . C1 470 nF, Már ezek az értékek is bőven elégségesek a jó fa-hoz . ( C9 , C10 , R16 , R17 nincs,( ezt nem is tettem be már az elején sem)
A visszacsatolás 4,7K ohm áthidalva 270pF C11,(itt még élesek voltak a sarkok,de van egy kis túllövése a négyszögnek a felfutó élnél, így marad. A végerősítő katódjában szimmetria állítható.
Ezekkel a módosításokkal mértem le és a fotók is ezekkel készültek.
Ha meggyőzőbb négyszög jelről is készítek fotót, ( talán JPG-be sikerül),de szerintem az RMAA többet mond a hangról.
És C3 nincs.
(#) walter válasza s.robi81 hozzászólására (») Máj 21, 2010
Ha szeretetnél mélyeket, legalább 9-10cm2-keresztmetszetű vas kell, légréssel, ezt a gyakorlottabb SE tulajdonosok jobban tudják, hogy mekkora legyen. általában 0,1-0,2mm ahogy tudom.
(#) hangszoros válasza CHZ hozzászólására (») Máj 22, 2010
Én inkább külön tápot csinálnák. meghálálja magát
(#) hangszoros válasza kocos hozzászólására (») Máj 22, 2010
Én is kiváncsi vagyok rá, hát még a kapcsolására
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Máj 22, 2010
Azt tudom, viszont gyáriban - bár nem tudom, hogy ez az-e, csak következtettem - nem láttam még ilyen öszvért ... általában egy árva ECC83/12AX7-et bekötnek, és akkor már rámondják, hogy "előfokcsöves" ( a VS100-ban érdekes módon 250 V-os anódfesz van a csőnek, és a tiszta, és torz csatorna jele is "átmegy" rajta, de nem ez a "megszokott" )
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Máj 22, 2010
Sajnos nincs rajzom, de annyira egyszerű mint a zsíroskenyér. Az egyik cső a rugószengetőt vezérli.
Rakötöttem a SLO effektbemenetére, és a Marci1936-os T75-öst. Szerintem olyan Marshall kopy lehet.De jól szól!
CORT gyártmány, ebből keveset adtak ki.
(#) hangszoros válasza kocos hozzászólására (») Máj 22, 2010
A Luxmann, meg a Cd játszojába berak egy csövet, az előlapra üvegablakot, lásd (vakulj paraszt) , hogy ég a cső
Bocsánat 2 csövet
(#) CHZ válasza walter hozzászólására (») Máj 22, 2010
Bemeneten én elhagynám a kondit ( C1 ha már van) , akkor milyen elgondolás alapján kell akkora (470nF) , ezt megmagyarázhatnád , mert nem értem , többi csatoló pedig kicsi ...
Csatoló kondik nem csak az fa értékébe szólnak bele , alacsony frekis fázistolás nagyságát is befolyásolják , ezért is kellene növelni .
Legfontosabb módosításró sajnos még most sem olvastam , a fázisfordító munkapontjának beállításáról .
(#) CHZ válasza walter hozzászólására (») Máj 22, 2010
Előkerestem az EL84PP beállításakor mért képeket .
(#) sturbi válasza CHZ hozzászólására (») Máj 22, 2010
Azért kiváncsi lennék az eredeti, "Modern" rádió kapcsolási rajzára (akinek megvan betehetné), mert a fázisfordító végülis ECC82-höz jó lenne. (azt írta a szerző, hogy ennek a rádiónak a kapcsolását másolta, nehéz elképzelni, hogy a gyárban ECC83-hoz 2*22 K munkaellenállást terveztek volna). 680 K rácslevzetőhöz szerintem a 47 nF csatolókondi nem olyan nagy "istenkáromlás", amit érdemi hibának lehetne felróni. Jó kimenőtrafóval, az ebből eredő felesleges alkatrészek elhagyásásával, valamint a fázisfordító fokozatnak az alkalmazott csőhöz megfelelő munkapontba állításával jónak nevezhető a kapcsolás. PP-nél automatikus rácselőfesszel én a közös katódellenállás híve vagyok, párbaválogatott csövekkel (1*135 ohm). Ok: ekkor ennek hidegítése csak nagyon kis mértékben kerül a hang útjába, ha a csövek dinamikusan is egyformák).
(#) ticseboy válasza fleta hozzászólására (») Máj 22, 2010
Szia. Azok már az Eminencek? Jók gitárhoz? Köszi a sok rezet megkaptam.
Következő: »»   984 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem