Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Most tejesen szétkaptam.Van a trafó,(egyik fele ugye a 220-230V) másik felén meg van a 4 dióda 1 ellenállás 1 led meg a kondi amit írtam. és a szivargyújtó foglalat.
Sehol nincs biztosíték. A kondit letudom mérni valahogy? vagy kicserélhetem? 1000uf 25V és nekem van egy 1000µF de csak 16V os.
Először mindenképp mérj rá a trafó tekercseire.
A primer pár 100 ohm, a szekunder pár 10 ohm körülinek kell lennie. A hőbiztosíték ált. a primer tekercsre van rögzítve és ezzel sorba kötve, szóval ha kiment, akkor itt szakadást kell mérned. Ha szakadt, akkor óvatosan lehámozod a szigetelést a tekercsről és ha szerencséd van akkor hozzáférsz és ki tudod iktatni egy drót darabbal. De ismétlem, ez nagyon nem egzakt dolog, szóval, ha leég a ház, akkor ne engem okolj!
Itt van a bűnös.Ilyen van benneBővebben: Link
Na és mi van ha kicserélem? Akkor nem ég le a ház.nem? Köszi a segítséget.Szerintem veszek egy ilyet 100 ruppó
Kitartok az állásomnál mi szerint induláskor túl nagy áramfelvétel miatt kapcsol le a táp. Nem hiába nem sűrűn alkalmaznak kapcsolóüzemü tápot induktiv fogyasztó esetén. Ha valóban 40W-os amit könyen megnzéhetsz kocsiról üzemelve az áramfelvétel és feszültség szorzatából akkor kicsi transzformátoros tápokkal ne is próbálkozz, mert hamar úgy járnak mint elődje. Igaz, hogy egy 40W-os trafó nagyobb helyet foglal és súlyosabb mint a kapcsolóüzemü testvérei, viszont nem érzékeny a csúcsokra.
Sziasztok
Laikus vagyok,lehet egyszerű a kérdésem. Keysmart tvről van szó.Bekapcsolva volt egyszer kikapcsolt. Amikor a bekapcsoló gombbal bekapcsoltam a piros készenléti led pulzál,és mint egy időzitett bomba ketyeg egyfojtába.semmi nem jön be a tv-ét nem lehet üzembe helyezni. Mi lehet a hiba? Drága a javitása? Előre is köszönöm a válszokat
Szia!
Itt érdeklődj.. Szerintem a táp ment meg amúgy. Lehet kondicserékkel helyrejön. Sokszor ez a hiba, hogy kiszáradnak.
Sziasztok!
Koszonom a tegnapi segitseget kobzolinak es stormnak (az ekezet hianyokat nezzetek el nekem), csak kozbejott valami es nem voltam gep elott. Szoval miutan szepen kidurrant a nagyobb 2200uf-os kondenzatorom, ra cineztem egy kisebbet egy 1000uf/16v-ost, nagyobb egyelore nincs. Szoval kiprobaltam a kis tapomat, de meg sem moccant a furo. Igy hat ki probaltam mas valamivel es mukodik a tap. Mint kiderult elozoleg forditva kotottem a hidra a kondit. Majd a jovo het folyaman veszek nagyobb kondenzatort es kiprobalom azzal, gondolom tul kicsi az erteke. Ugy olvastam valahol az egyik cikketekben, hogy legalabb 2200µF/A, hat ez nekem kozel sincs meg, mivel a furo egy ampert vesz fel.
Ha nem boldogulok ezek utan sem keszitek egy rajzot, ugy is meg szeretnek tanulni valamelyik elektronikai programon dolgozni.
A fúrónak mennie kellett volna 1000µF-al is, attól eltekintve, hogy lehetne nagyobb kapacitásu a kondi.
Szia!
Akkor valami gubanc lehet. Szet bontottam a furot, mert attol tartottam, hogy valami hujeseget csinaltam es leegettem valamelyik diodat, mert megprobaltam forditva is, meg csereltem a polusokat. Van benne egy kis egyszeru aramkor, azt hiszem regulatorkent dolgozik, mert szabalyozni lehet a fordulatszamat. Megneztem a multiteszteremmel a diodakat, ugy nez ki nem lett semmi bajuk. Tenyleg milyen erteket mutat a teszter mikor kiegett egy dioda, mert nekem harom van benne, ha jol emlekszem 1N4002, kettonel valami 500 koruli erteket mutat, de a harmadiknal meg sipol egyet, most ez okes
A fúrónak menni kéne akkor akondival esetleg még megnézhetnéd hogyha bekapcsolod a fúrót mennyi fesz marad a kondiban mert ha nagyon leesik akkor viszont a trafó kicsi
Az gáz ha sípol akkor ott bajvan tudtommal ha fordítva teszed a műszert akkor nem kell neki mutatni semmit ha pedig jól teszed rá akkor valamilyen értéket a te esetedben ezek szerint 500 körülit de sípolni nem kéne neki.
Amikor helyesen raktam ra a tesztert sipolt es amikor ellenkezoleg akkor semmit vagyis egy 1-est. Akkor ott lehet a baj, ki kell csereljem azt a diodat, lehet hogy tonkre tettem mikor forditva kotottem a furora a polusokat, mert megprobaltam igy is.
Nem, ez nem egy akksis furo, hanem halozati. Csak mikor megvettem online, akkor meg nem tudtam hogy, tapot nem kapok hozza. Amugy a transzformatorom 2x12v/5A.
Ez egy mini furogep, egy elektronikai oldalrol vasaroltam, nyakot furni meg hasonlo dolgokra hasznalni.
Sziasztok.
Van valakinek olyan beltérije ami az internethez van csatlakoztatva? Halott valaki ilyenről?
Szia! 1 millió ilyen van. Nézegess műholdas technikával foglalkozó oldalakat. Némi kreativítással minden kérdésedre választ fogsz kapni. Üdv.: Yoe
Tökéletes
125 C kicsit már nincs a határon? Szerintem 80 és 120 között optimálisabb lenne. Ha jól tudom 140 C felett a lakkréteg már adja meg magát és egy trafó üzemi hőmérséklete 60-70 C. És szerintem teljesen termikusan nem lehet ezt a biztosítékot a trafóhoz illeszteni ami azt jelentheti, hogy hőkülönbésg léphet fel. Lehet hülyeség amit írtam, de én biztos kisebbre méretezném, ha már biztonság, és rendelnem kell úgy is.
1W-os ledet lehet közvetlenül elemről használni, vagy mindenképpen kell neki áramgenerátor vagy ellenállás? Mennyivel rövidül első esetben az élettartama?
Ellenallas mindenkeppen kell neki, kulonben igen rovid az elettartama
A korrekt modszer az aramgenerator. Nem olyan bonyolult az. Ugye a fo baj az, hogy ha sima ellenallast raksz, akkor a melegedessel csokkeno virtualis 'led-ellenallas' miatt nagyobb aram fog folyni, ami egy ido utan megfozi a diodat. Ha kelloen nagy ellenallast teszel, akkor meg nem tudod kihasznalni a fenyesseget. De kb a nevleges aram 65-70%-arol hajtva jo kompromisszum a fenyesseg es melegedes kozott.
Értem, tudnál nekem egy áramgenerátor leírást linkelni ami 1W-os ledhez használható? A lényeg, hogy nagyon kicsiben meg lehessen építeni
Hany voltos az elemed? Hany 1W-os ledet akarsz sorbakotni? Mekkora a nyitofeszultsege a led-nek?
Köszi a választ.
Na de akkor miről legyen meghajtva ez a porszívó ha ez a 80W os Kapcsoló üzemű hálózati adapter nem bírja (hisz erre találták ki állítólag). De mindenféleképpen olyasmi kéne amit 220-ba kell bedugni és a végén meg szivargyújtó vég legyen. De még ha át is kellene alakítani sem baj csak menne. Vagy építeni?: de milyet?
maximális áram: 350mA (1W)
maximális feszültség: 3.2-3.5V 1db ledre gondoltam. Akkor ha jól sejtem 2x1.5V elem vagy esetleg 3x1.2V akkuval is mehet?
Hello!
Mivel tudnám lemaratni a fejhallgotó vezetékéről a színes festéket hogy megtudjam forrasztani?
Üdv!
Leégeted öngyújtóval, utána már könnyel lekaparható.
Valaki tudna egy icipici áramkört ennek a lednek
maximális áram: 350mA (1W) maximális feszültség: 3.2-3.5V 1db ledre gondoltam. Akkor ha jól sejtem 2x1.5V elem vagy esetleg 3x1.2V akkuval is mehet? a meghajtására?
Le ne kapard! Simán átforrasztható, lévén műanyagbevonat. Pillanatpákával szoktam, a pákahuzal öblébe egy kevés ónt felveszek, majd a huzalt belehelyezem. Néhány másodperc múlva átmelegszik, a szigetelés leolvad, és az alatta levő fémtiszta felület beónozódik.
Otthon van egy-ketto, en MCP-s ic-vel csinaltam, van setup es stepdown-os valtozat is, nagyjabol olyan 2x3cm-es a nyak.
Ha elemekkel akarod, akkor azert a nyitofesznek meg kell lennie, plusz a szabalyzonak is efole kell mennie kisse. Mire kellene? Biciklilampa? |
Bejelentkezés
Hirdetés |