Fórum témák
» Több friss téma |
A "villogó " autós kulcstartók élébe van beépítve egy kb. 3.5mm széles és 45mm hosszú napelem, nem villog a cucc, csak egy ff. teli LCD maszkot kapcsolgat ki-be a csillogó feliratos háttér előtt. nA nagyságrendű lehet a terhelhetősége.
vagy, ha kerti lámpákból szedem ki a napelemet, akkor mennyit kell összekötni??? engem ez nagyon érdekel, mert amit írt DigitalSlience az optikai meghajtóról cd-rom, dvd-rom...nem jött össze...ebben az esetben nem tudsz nekem segíteni, mert a cd-rom-ot sima cd-nek értelmeztem, amit be kell rakni a gépbe és le tudja olvasni a játékot, vagy lehet rá írni zenét stb. , de egyetlen mAh-t se tudtam kicsikarni belőle....... ''Össze kell gyűjteni egy halom kidobott optikai meghajtót(cd-rom, dvd-rom).
A fejegységből ki lehet szerelni az érzékelődióda panelt, az rögtön 8db fényérzékeny felület, valamint a lézerdióda után lévő un. FS-diódát, ami szintén az. Azután lehet szépen sorba kötögetni. Nekem volt kis zsebszámológépem, ami erről táplálkozott.''
Szerintem inkább vegyél szolárcellákat ( napelem ) és azt használd az akkumulátor töltésére.
Ezek a cellák 75mA (maximum) terhelés melett 3,6V (maximum) kapocsfeszültséget tud szolgáltatni. Amit kerti lámpában stb, eszközökben találsz azoknak nagyságrendekkel kisebb a kivehető árama, és kapocsfeszültsége. Jelen esetben az mp3 lejátszóm töltöm így.
Hasonló legendákat TO-3 tokozású tranzisztorokról is hallottam...
Ez nagyon jó a blogot is megnéztem és tetszik! Milyen boltokban lehet venni szolárcellákat és mennyiért?
van mégegy ötletem, amitől hülyének néznek majd...jövőre kapok egy új biciklit, és a mostanira rászerelek egy dinamót, arra rákötök egy ceruzaelemet, és töltődik menet közbe...egyszerű és nagyszerű, energiaigénylő és ''húsdaráló''...de ez van, ezt kell elfogadni, nem igaz?
Köszi a dicséretet, jómagam csak "információval töltöm meg, aki készítette a blogot az VtSoftware volt. Anno pár éve vettem a lomexben Pesten. 500ft / modul áron.
láttam egy pár dolgot ezen az oldalon, és az a kísérlet se sikerült, hogy ecetbe kell lógatni réz és forrasztóóndarabot, de semmi áram nem volt rajta... :no: :no:
amúgy a szolárcellákat csak így simán adják, vagy be van szerelve valamibe?
Szia. Nem, semmibe nem volt beszerelve. Darabokban kapod meg. Ahhoz hogy ugyan ezeket a paramétereket produkálni tudd, ahhoz nyolc darab modul szükségeltetik.
Az egyik oldal hordozza a cellacsoportot, a máik oldalon meg beforrasztod vezetéket és kész. Úgy raktam össze, hogy a forrasztható oldalakat (ami egy nyáklemez) egy pár forr pöttyel összefogtam, és készen is volt. Semmi burkolata nincsen, csak maga hordozóanyag. Ügyelni kell arra, hogy a fényes felület ne sérüljön, amit egy védőfóliával, vagy egy üveglappal meg tudsz oldani. Olyan fóliát használtam, amivel a telefonok kijelzőjét fóliázzák le, ne hogy karcos legyen a fényes felülete.
A fóliával vigyázz, mert hosszútávon rá tud égni a nap hatására...
és az ilyen szolárcellákat nem árulják mondjuk praktiker-ben vagy metró-ban? csak a lomex-ben???
Szia. Sajnos nem, csak elektronikai szaküzletben tudod megvenni.
Köszi az információt, ilyen probléma nem lesz, mert ez egy speciális vegyszerbiztos fólia ami kereskedelmi forgalomban nem kapható. munkahely termése
Az, hogy vegyszerbiztos nem sokat jelent, a hő és az UV terhelés tud meglepetést okozni.
Eddig nem volt vele probléma, ha 10 éve a cégnél ezt használják, na meg fél éve jómagam is.
Van UV reagens PA383 -as öntvény alkatrész konzerváló olajam, ott ahol fóliával árnyékoltam, nem aktiválódott, ahol igen, ott kísérteties ibolya színe lett. Tehát a műanyag alkatrészeknek ez gyógyír.
A kísérleti eredmény bíztató...
Én ablakfóliát láttam hasonló célra, ami még a jég ellen is véd valamennyire.
régebben mindig kísérleteztem ezzel a rézdrót forrasztóón ecetben, meg rézdrót forrasztóón sóoldatban, de nem jött össze...kaptam egy könyvet amibe volt egy olyan kísérlet, hogy "citrom akkumulátor" amihez kell 4db horganyzott szög (cink, de én a leclanché-elemből szedtem ki a külsejét) 4db vörösrézdrót, és 4 felé vágott citrom.a kísérletet úgy kell elvégezni, hogy a rézdrótokat össze kell kötni a h.szöggel és az egyik drótot félbevágni,tele kell tűzdelni a citrom darabokat, és ahol a drótot félbevágtuk érintkeztetni egy kevesebb, mint 1 v-os leddel,ami persze világítani fog ! próbáljátok ki, ha nem sikerült, kérdezzetek!
s emmi de ha a téma elejét megnézed, akkor fogsz találni ilyen dolgokat.
lehetséges napelemet létrehozni vágj ki két ugyan akkora réz lap egy pet palack tetejét rakd ugy be rézlemezt a palacka hogy kilogjon belőle 2cm adj hozzá sos vizet és már mükődik is
És ez mitől napelem? A nagybetűs mondatkezdés, és a mondatokra tagolt írás, rád is kötelező. (miért kell a galvánelemek különböző formáját idekeverni?)
Ha már napelemmel akarsz kísérletezni, használj szelén cellát, vagy vegyél szílícium napelemet, otthoni körülmények között készíteni egyiket sem lehet.
Azért napelem, mert ha kirakod a napra akkor az már napelem.
Nem napelem, legfeljebb napos elem
Ajánlom figyelmetekbe a következő videót. Ezek szerint mégis vannak módszerek otthoni napalem készitésre, persze közel sem elég hatékonyak, de lehet próbálkozni
Bővebben: Link
Jó napot kívánok!
Elnézést hogy ide belerondítok de: Egyetemista vagyok és laboron készítettünk napelemet. Jegyzőkönyvet kell róla írnom de egy részt nem tudom hogy kéne megfogalmazni. jegyzokonyv Ebben a Szilícium egykristály I-U karakterisztika magyarázatnak ez jó?: "A mérés során ahogy az ellenállás dekád értékét csökkentettük az áram értéke nőtt. A rövidzárási áramot árammérővel megmérve azt kaptuk hogy az 2.21A." 10Kohm ról egész 1ohmig terheltük a naplemet és mértük a feszültséget.... "Ahogy az áram nőtt a napelem soros ellenállásán akkora feszültségesést hozott létre, hogy ezzel meggátolta a görbe további pontjainak felvételét." Ez így jó?
Napelem építéséhez *
*Sajnálom, de ez reklámnak minősül, a fórumon viszont tilos .
Elkészült a napelem rendszerem de ti már gondolom túl vagytok rajta. A belső hálóra táplálok vissza. Van valakinek már hosszútávú tapasztalata ezzel kapcsolatosan?
Küldjél már egy képet az FS diódáról,hogy néz ki? Párhuzamosan kötötted?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |