Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   946 / 3986
(#) kadarist válasza c27 hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

A 2V kimenő feszültség biztosan nem jó. Feszültségeket kellene méregetni a tápban.
(#) c27 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Azért mondtam, hogy ha 2V lenne a kimenet az magyarázná a hibát, de nem annyi a kimenet, legalább is még nem mértem csak holnap. Ha annyi lesz vagy 2V környéki nem marad más csak az lm317. (Holnap már biztosabbat tudok mondani, de ha az lesz érdemes lenne valami jobbra cserélni nem? Kb 2évet bírt, persze még nem biztos, hogy az a baja vagy egyáltalán a táp.)
(#) kadarist válasza c27 hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Rendben! Várom a fejleményeket.
(#) vladcepes válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Okés köszöntem,holnap kipróbálom és visszaszólok.
(#) saraha hozzászólása Aug 1, 2010 /

Sziasztok.
Egy hülye kérdésem lenne.Szabvány szerint a jack dugónak a "hegye" a bal vagy a jobb?
(#) kadarist válasza saraha hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

(#) saraha válasza kadarist hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Köszi mindkettőtöknek
(#) c27 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Helló.
Na akkor megvolt a mérés: 2-12V helyett 19-25V van a kimeneten. Mivel csak ellenállást, kondit és diódát tartalmaz a kapcsolás az lm317-en kívül így én csak erre tudok gondolni. Semmi más nem romolhatott el benne csak ez az ic. (Diódákat átnéztem nincs sehol se szkaadás ellenállásoknál nincs rövidzár szóval valószínűleg valami átégett az lm317-nél.) Ebben kérnék megerősítést vagy lehet e más baja. A másik kérdés az antennánál vajon okozott e valami kár a nagyobb 2x-es feszültség? Ha az lm317-es ment tönkre akkor pedig cseréljem ki vagy érdemes valami helyettesítőt keresni vagy valami jobbat, vagy felesleges? (Az elkot érdemes kicserélni?) Várom az ötleteket.
(#) zolika60 válasza c27 hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

No meg az erősítő a fejben nem biztos, hogy túlélte a dolgot.
(#) kadarist válasza c27 hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Nézd meg, hogy a feszültség beállító potméter körül nincs-e szakadás. Ezek szerint van szabályozás csak nem jó tartományban. És valóban, az erősítő lehet, hogy belepusztult ebbe a nagyobb feszültségbe.

Hát szerintem nincs tegnap nézegettem, de akkor minden rendben volt. De nem gondolom, hogy lenne szakadás, mert akkor nem lenne szabályozás. A szabályozás is elég gyenge mindössze 6V-os tartományt fog le az eredeti pedig 10V-ot. Még szétnézek, azért benne. (Az erősítőt is lehet megnézem valamikor hátha nincs nagy baja.)

Érdekes, mert 18V ac jön amiből lesz 25V dc és elvileg ez a 25V majd kijön a kimeneten ha a potit csavarok akkor le tudja vinni 19V-ig, de eléggé el van tévedve a fesztartomány. Szerinted mi lehet a hiba? (Amúgy az állító potinak csak a középső és az egyik szélső kimenete van bekötve. Ha valamikor elkopik annyira, hogy néha megszakad akkor az elég gáz nem? De még most jó ahogy mértem.)

Mérd meg a potméter ellenállását, majd próbáld meg visszarajzolni a kapcsolást, és úgy kideríteni a hibát. A poti simán megnyúlhatott. A 317-et is cserélheted. Pufferkondit mindenképpen cseréld!
(#) gulyas hozzászólása Aug 2, 2010 /

Sziasztok!

Az normális, ha egy graetz-híd annyira melegszik, hogy már kellemetlen kézzel megéríteni? Elvileg 6A-es, és a multiméter szerint 2A terhelés van rajta.

A poti 26-28K ellenállású tegnap mértem, de már nem emlékszem pontosan. A poti megnyúlásán mit értesz? Megnőtt az ellenállása? Esetleg megnézem holnap hátha van ráírva érték és akkor össze tudom vetni.

Igen, az ellenállásának a megnövekedésére gondoltam. Természetesen a ráírt értékkel hasonlítsd össze. Ugye nullától lehet 26 kiloohmig állítani.

Igen azt hiszem 0-20 valameddig majd holnap megnézem pontosan, de szerintem annyira nem tud elváltozni az ellenállása, hogy ennyire eltolódjon a kimenet. (Azért megnézem, majd írok.)

Igen azt hiszem 0-20 valameddig majd holnap megnézem pontosan, de szerintem annyira nem tud elváltozni az ellenállása, hogy ennyire eltolódjon a kimenet. (Azért megnézem, majd írok.)
(#) kadarist válasza gulyas hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Milyen Graetz ez? Hűthető?
(#) gulyas válasza kadarist hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

(#) kadarist válasza gulyas hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Ez nem jó link.
(#) Leadtek válasza kadarist hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Dehát új arculatot kapott a Spektrum! Ez mindennél jobb hír örülni kéne neki!
(#) kadarist válasza Leadtek hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

[OFF]Áldja meg az Úr a Spektrumot.[OFF] De mi lesz így a egyenirányítóval?
(#) gulyas válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Valóban. Ez már annál inkább.
(#) kadarist válasza gulyas hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Ez csak 4 Amperes, és nem igazán hűthető. Elviekben még 100°C-on is biztonságosan működtethető.
(#) lapose válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Szia!

"Device mounted on PCB with 0.375 " (9.5 mm) lead length and 0.5 x 0.5" (13 x 13 mm) copper pads."

De rugós rögzítővel is lehet alulapra szerelni. Érdemes..

Ui: Bocsi Gyulyasnak akartam írni.
(#) Leadtek válasza gulyas hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Nekem is ilyen van 6 amperesbe és 2 ampernél valóban nem lehet hozzáérni. Szerintem nem baj biztos így van kitalálva. Nem ajánlom az ilyenfajta hidakat mert nagyon de nagyon melegedősek, inkább a lukas négyszögletes a befutó nálam.
(#) kadarist válasza lapose hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Ezt én nem mertem volna leírni itt. Gulyasnak: A csavarozható kivitelt ajánlom! Jóval praktikusabb hűtés szempontjából.
(#) lapose válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Az idézetre gondolsz?
(#) kadarist válasza lapose hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Nem, a rugós rögzítésre. De ez már az én rossz májam... Nem érdekes
Következő: »»   946 / 3986
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem