Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm. Csak láttam egy mobiltelefont és abban volt egy fehér led amit kb. 50Hz-el villogtattak és azt hittem, hogy energiatakarékosságból csinálja.
Köszi szépen a választ,de nem nekem lenne hanem az egyik jó barátomnak és az a dologban a pláne,hogy ez egy olyan lámpa amit nem akar szét barmolni,mert az apjától örökölte és minél kisebb hely foglalással lehetne ezt a megoldást kivitelezni.
[OFF] a virágos glimmért meg ne bánkódj mert szerintem még lesz,én folyamatosan járom a kirakodó vásárokat és nem egyel találkoztam.
Nézz utána, az emberi szem ugyanolyan átlagos megvilágítású egyenletes vagy 30-100 Hz-es villogó fényt észlel-e világosabbnak. Valamint annak, hogy ez milyen összefüggésben van az idegsejtek működésével.
Sziasztok.
Segitenétek nekem, hogy hogyan nézzek ennek utánna?
Nem az autofókusz motorjának a hangja hallatszik bele a mikrofonba? Bizonyos digitális fényképezőgépeknél tapasztaltam ilyet videózás közben. Próbálj egy felvételt csinálni manual fókusszal, van-e zörej (nem a zoom-olásra gondolok).
Sziasztok. hogy lesz a lehető legkisebb veszteséggel 6V AC-ből 3,6-4,5V DC? A választ előre is köszönöm.(légyszi ne kérdezd, h mire lesz zseblámpa+dinamó házasítás)
Hali!
Esetleg gratez híd+megfelelő ellenállás? Máté.
Szia!
Az egyik fórumtársunk weboldalán, itt, elolvashatod, hogy hogyan lehet a legkisebb veszteséggel egyenirányítani. Szerintem egy sima graetz híd, utána pár elektrolit szűrőkondenzátor és egy korlátozó ellenállás megtenné a feladatot.
Szia Tomi! Köszönöm válaszod. Asztali számítógépen is lejátszottam, az alapzörej ott is hallatszik. A VCL lejátszóprogramban találtam zajszint szűrőt, kicsit jobb lett...Beszéltem szervízzel, sajnos ezzel a kínai gyártmánnyal nem foglalkozik. Pedig jó kis gép. De találtam egy videó szerkesztőt, a pinnacle-től,15 napos próbaverzió. Nagyon mulattató vele a szerkesztés. Minden jót! M.
Sziasztok!
Építettem egy garázsajtó nyitó szerkezetet. A vezérlése egy NICE gyári vezérlés. Ennek van egy kimenete, amin szaggatott ~24V jelenik meg, amit 4W-l lehet terhelni. Pl. egy villogónak lehetne használni egy izzót. Ezt szeretném felhasználni egy időzített világításra. Tehát ha kinyitom az ajtót, akkor felkapcsolja a garázs világítást és világít egy beállítható időpontig. Van hozzá időkapcsolóm egy 12V-s és egy 230V-s. Erre adjatok valami egyszerű rajzot, megvalósíthatóságra ötletet. Köszönöm előre is!
Sziasztok.
Azt szeretném tőletek megkérdezni,hogy mik a legolcsóbb,de mégis hatékony megoldások a nyák korozió ellen?
Forrasztógyanta feloldva alkoholban és rákenve e NyÁK-ra.
Szia!
Sok féle spéci erre használatos vegyszert árulnak szaküzletben. Én azonban egyszerüsége miatt szeszben feloldott gyantával lekenem és hagyom megszáradni. Ezt én találtam ki itthon, mert ez volt kéznél de biztos más sokkal jobb ötlettel fog előrukkolni mire én is kíváncsi leszek. Hátránya, hogy kicsit későre szárad meg. Volt, hogy lelakkoztam de ezt ritkán és csak akkor mikor nem volt már cínezni való rajta, mert a lakknak képzeled hanem milyen szagja van ha melegíted.
Mennyibe fájna nekem a forrasztógyantás megoldás?
Hello.Egy trafónak a primer áramfelvétele mindig kevesebb mint a szekunderen leadott áram?
Pár Ft. Én mondjuk ipari szesszel oldottam fel igazi fenyőfa gyantát. Kb fél liter 1000 Ft de sokáig eltart és bárminek az oldására vagy tisztítására használhatod annélkük, hogy kárt tennél benne. A műgyanta meg űzletekben olcsó. Kis tégelyekben kapni. Szerintem sok alapból annyira képlékeny szobahőmérsékleten, hogy egy vászondarabbal mártható és dörzsölhető. Ez olcsó megoldás és gyanta és szesz amúgy is jól jön elektronikában. Hanem mint írtam, ott vannak a spéci vegyszerek.
Hát van egy trafó.A primer ~220V és 152W van ráírva.A szekunder az sok kivezetéses.14V-tól a 87V-ig.Lehetséges hogy a szekunder le tud adni 200W-ot is?Összesen.
Szia!
Nem, mert a teljesítményadat természetesen csak az egész trafóra vonatkozhat.
Az nem lehetséges. A primer oldali teljesítmény mindig nagyobb mint a szekunder oldali. Mert ugye 100%-os hatásfokú trafó nincs. Tehát van egy része a befektetett energiának ami nem hasznosul. Hő, meg zúgás lesz belőle. :yes:
Bővebben: HEStore Ennyibe. Plusz még az oldószer, az alkohol, de jó lakkbenzin hígító is.
Ez nagyon sokáig elég!
Helló Mindenkinek!
A kérdésem: Trust HS-2200 headsetnek milyen típusú mikrofonja van? válaszokat előre is köszi
És utána lehet még forrasztani?
Jobban, mint előtte!
Szerintetek ha kimegyek az erdőbe akkor hol érdemes gyantát keresnem?
Hali!
Bár nem vagyok se nem erdész,se nem profi elektrós,szerintem fenyőgyantát fenyőnél keress! Egy kissé meg kell sérteni a fa kérgét,hogy már látszódjon a 'húsa',várni kicsit és ha szerencséd van el kezd 'könnyezni' a fa. Máté.
Hello!
A hangszerüzletben hegedű gyantát vegyél, és vidd ki az erdőbe.. Vagy alkudj meg a brácsással. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |