Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A hangkütyü telepítése előtt a realtek hdaa drivert is telepítsd, ez nagyon sok integrált hangkártyánál bevált már.
http://www.drivershq.com/driver-update/audio-and-sound/fujitsu/soun...55109/
esetleg ez? opsz ez nem jo mert valami driver detektiv program fizetös
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült megoldani a problémát. Nem voltam ott, amikor sikerült, de beállítottam mindent, amit javasoltatok, nálam egyből lett net, wifin is, aztán a gép tulaja hazavitte a gépet, próbálkozott egy kicsit, és megy a net! Érdekes, hogy mikor én próbálkoztam ugyanezekkel a beállításokkal nála, akkor nem volt net. Lehet, hogy újra kellett volna indítanom a modemet
Köszi!
Találtam egy oldalt hátha segit
http://www.fixya.com/support/p340898-fujitsu_siemens_scenic_c600_pc_desktop
Egyébként az lehetséges, hogy youtube-os, indavideo-s videók több erőforrást emésztenek fel, mint egy HD videó? Mert nálam a proci felmelegszik maximumra, ezáltal leszabályozódik a proci sebessége, tehát szaggatnak egy pár perc után az ilyen videók... A plugincontainer vagy mi meg folyamatosan terheli a procit, akár megy a fim, akár nem... ?
Közben van nyitva valami más? Mert a javascript egy egymagos gépet eddig akármilyet próbáltam meg tud fogni úgy, hogy 100%on megy a cpu, bizonyos oldalakon annyi különböző javascriptet helyeznek el... megoldás lehet Adblock plus ezzel letiltani azt ami nem kell mert pl úgyis reklám... de a site saját scriptjei közül is lehet válogatni próbálkozni kell vele, hogy mit lehet meg mit nem, pl a vaterán több mint 200 hirdetést meg tudtam nyitni egyszerre szinte az össze script letiltásával és amelyik meg érdekelt nyitottam hozzá opera böngészőt és abban, futó scriptekkel megnyitva tudtam kérdezni az eladótól... miközben a 200 betöltött oldal FF-ben kb0% cpu-t fogyasztott... amúgy meg pár hirdetéstől már 100%on lett először...
Valaminek nem helyes ott a működése; egy HD videóhoz képest nem szabadna jobban terhelődnie egy YT-os videó miatt a CPU-nak.
Nem, találtam alkalmasabb topicot a kérdésnek, és google se segített, vagy én nem tudok kérdezni.
A mai számítógépeknek már általában van 6 darab 3,5es jack csatlakozójuk, és támogassák a 7.1es rendszer. A régi megszokott 3 csatlakozó mellé kaptunk még hármat. Az ilyen legalább 4 csatlakozón kell, hogy támogasson hangkimenetet, vonalszintű jellel. Azon morfondírozok, hogyan lehetne megoldani, hogy az egyik kimeneten ez szóljon a másikon az. Például a zene szóljon az első kimeneten de a második kimeneten én videót nézhessek a netről. Tehát beállítani mi hol szóljon?
De, sajnos lehetséges. A flash minden, nem IE-s pluginja egy eszméletlen erőforrás zabáló vacakság. Egy 480p-s tecső videó simán meghaladja egy 1080p-s videó lejátszását pentium M-en pldul..
Macera. Egyes illesztők, főleg azok nem cégen belüli átiratai tudnak ilyet, de korlátozottan. A Winamp is tud trükközni egyes anyagokkal.
Csak a te kedvedért most megnéztem egy 480-as YouTube videót. A proci kicsit izzadt, ezt figyeltem. Viszont ami a lényeg, mégis teljes képernyős módban futott a videó 98 %-os minőségben (azaz 20 mp-enként 0,1 mp-es megállással, de még épp nézhető volt részemre a videó így).
A HD-t korábban próbáltam, kb. 5-féle lejátszóval, siralmas, soha nem próbálom többé ezen a gépemen. Szóval a flash nem túl baráti erőforrásigényét aláírom, ez tény. Mindenesetre nálam mégsem haladja meg egy HD-film lejátszási erőforrásigényét, meg sem közelíti azt.
Próbáld a hd-t VLC player-rel. Nekem egy 720p-s filmet az itt nemrég említett Asus P2B-B alaplapommal 1Ghz P3-al az volt az egyetlen lejátszó ami le tudta játszani anélkül, hogy akadt volna, vagy hogy a hang elkezdett volna lemaradni a képtől...
Egy magos gépem van
Winamp, és kész. Ha azt is bezárom, akkor már "csak"feleannyira szaggat a film. Külső FLV player-t is fogja a videó, és túlmelegszik a gépem (megjegyzem halkan: 1800MHz AMD), viszont egy film, ami elvileg HD, alig terhel valamit. De már érzem, hogy bele fogok törődni Hátha télen hidegebb lesz, és nem melegszik ennyire a gépem
VLC-vel is próbáltam, sajnos azzal is hihetetlenül szaggat a kép is és a hang is, már 720p-nél is.
Akkor lehet, hogy "szimplán" a túlmelegedés az oka, egyszer egy intel 2,3G celeronnal láttam olyat, hogy elért 66fokot az alaplapi érzékelő szerint a cpu hőmérséklete valószínűleg bekapcsolt a cpu hővédelme és úgy belassult az egész, hogy alig lehetett leállítani a futó programokat az egér akadozva ment... Lehet látni ilyen hővédelem bekapcsolásáról őrült videót a youtube-on, én olyat láttam egyszer, hogy azt próbálták bemutatni, hogy mi a különbség a régi amd meg intel között talán p3-ast meg azzal egykorú amd-t próbáltak, az egyik srác játszott quake-kel ott volt előtte az asztalon ház nélkül a gép, a másik meg fogta és leemelte az egyébként nem rögzített bordát a processzorról, az intelnél bekapcsolt a hővédelem és bazi lassú lett , az akkori amd-ben meg állítólag túl lomhán reagáló védelem volt, az el is kezdett füstölni..., az újabbakban állítólag már nincs baj lehet viszont a te géped is ezért lassú mert túlmelegszik... hány fokot ír a gép a processzorra?
Én is tapasztalttam már ilyet és gyakran proci függő játékoknál kilépet a Windos hibára utalva,és lelötte a játékot.Ilyenkor egy tennivalom volt hütőborda takaritás venti le porcica leseper és a proci egyböl 52C fölé nem megy de egy milka porcica és 84C!!!
Tudom, hogy nekem vannak túlzó igényeim, de a mondataid elemzése és megértése 2-3x-i elolvasást igényelnek. Lennél szíves alkalmazni mondatokat tagoló írásjeleket és a fogalmazást nagyobb igényességgel elkövetni? Többen hálásak lennénk érte azt hiszem. :worship:
Én is tapasztalttam már ilyet és gyakran proci függő játékoknál kilépet a Windos hibára utalva,és lelötte a játékot.Ilyenkor egy tennivalom volt hütőborda takaritás! Venti le,porcica leseper. És a proci egyböl 52C' fölé nem megy! De egy milka porcica és 84C'!!!
Köszi a segítséget a Fujitsu Simens driver keresésben végül ITT találtam meg .
Üdv belfi!
Most nyáron esti torrentezésnél nem kapcsol be a venti, ilyenkor 50fok körül van a proci, rendes használat, netezés, zene, stb 60-70fok, flash videó 82 felett kicsivel, ekkor kezd el a proci visszalassulni. Egyébként szedtem le tényleg HD 1080-as filmet, mkv formátumban, hát nem tudtam vele semmit kezdeni Viszont a DivX-es "HD" nagyon szép, és akadás nélkül megy. De nekem megfelel ez a gép, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, amire kell nekem, arra pont jó Van rajta LPT port, S-video kimenet, VGA kimenet, minden, ami szem-szájnak ingere
Esetleg ha nincs a ház hátuljában ventillátor tegyél bele, mert lehet hogy nem is a processzorhűtővel van a fő gond, hanem hogy a meleg a processzor környezetéből nem megy el, ezen segíthet ha 12cm-es ventillátorral szerelt tápod van, vagy a ház hátuljába teszel ventillátort esetleg az elejébe is és azokat ha kell akkor bedugod és használod... Próbáltad már, hogy mielőtt ilyen "fűtő" programot indítassz el leveszed a ház oldalát? Ha igen akkor ilyenkor valamit javul a helyzet?
Ezek a hőértékek nem túl jók sajnos.
Az egyik itthoni asztali konfig is olyan, mint a tiéd kb., tehát Athlon XP 2200+ egy NF7 2.0-s lapban, 1 GB RAM-mal és kb. olyan 40 fok körül van a proci hőmérséklete, igaz, nem a gyári hűtéssel, hanem attól egy szinttel jobbal. Gyári hűtéssel kb. 6-7 fokkal lenne több, de netezéskor, zene és alap dolgok mellett se lenne gyári hűtéssel 55 fok felett, nyári melegben.
sziasztok.
Kéne nekem egy kis segítség, mert én nem nagyon értek hozzá ellentétben veletek. Van egy notebook 7 és erre szeretnék vodafon mobil internetet tenni. Pontosabban vodafone mobil k3565z. Csak nem tudom rátenni. Az usb port nem ismeri fel az internetet. Ha tudtok segítsetek már. Előre is köszi:
Ha a modem olyan, hogy van benne egy a gép által flash meghajtóként kezelhető terület, és azon vannak a hozzávaló driverek, akkor lehet, hogy a windows 7-es nincs rajta, ilyenkor ha megkeresed a neten és feltelepíted külön úgy lehet megoldani a dolgot, ha meg nincs is flash meghajtó de driver se akkor is Vagy a Vodafone-t kérdezted már? Ha már van nekik ügyfélszolgálatuk...
Amúgy találtam hozzá most valamit: A modemhez egy leírás illetve arról, hogy hogyan vodafontalanítható Illetve ezen a fórumoldalon, a legalsó hozzászólás azt mondja, hogy amit linkel a vodafontól azt le kell tölteni és neki működik: A modemhez egy leírás illetve arról, hogy hogyan vodafontalanítható
Azaz a második linkhez én nem ezt a szöveget akartam de valahogy így sikerült, szóval az az a fórum oldal amiről előtte írok
Miért nem hívod fel a vodafone support-ot? Valószínűleg rögtön tudnak egy működő linket küldeni eszközillesztőhöz..
Laptopról van szó Ebben az esetben szerintem teljesen korrektek az értékek, és igazatok is van, a hő nem tud elég gyorsan távozni a gépből. Plusz még azt is figyelembe kell venni, hogy integrált 64MB-os videókártya van benne, tehát a procira rengeteg feladat hárul.
Viszont 12eFt-ért bőven-bőven-bőven megérte (1800Mhz AMD, 40GB ram, 64mb vga, dvd-combo, 256mb ram, lpt, soros-port, vga, s-video kimenetek, pcmcia, lan, 2xusb1.1, 40perc akksi üzemidő). Azóta már minden jóval fel lett turbózva, dvd-író, +512mb ram, +4db 2.0usb, +250GB külső HDD, bluetooth, nemsokára Wifi, stb
akkor esetleg valamilyen "laptop állványban" gondolkodhatsz ez egy olyan cucc, ha nem láttál volna még ilyet, ami kicsit megemeli a laptop alját mondjuk 15fokban megdönti feléd, és az alján vagy van ventillátor vagy ha nincs akkor is onnan tud így levegőt jobban beszívni, mintha csak az oldalán tudna, ha az asztalra van téve, persze ha van az alján nyílás... 12ezerért persze hogy jó ha működik egyébként
|
Bejelentkezés
Hirdetés |