Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Van egy viszonylag régi AMD Athlon XP 2000+-os számítógépem, AsRock K7S8X alaplappal. 5 évig használtam hiba nélkül, aztán valamikor idén januárban minden előjel nélkül egyik reggel bekapcsolom, erre képet nem ad de elkezd hangosan sípolni. Nem igazán értettem a dolgot, végül úgy csináltam meg, hogy a RAM-ot áttettem a másik foglalatba. Nem is foglalkoztam volna nagyon a dologgal, ha ezután nem vettem volna észre, hogy elindul, de a BIOS Athlon XP 1800+-t írt ki, 1.67 helyett csak 1.50 GHz órajellel. Na ekkor már bevittem szervizbe, megkérdeztem hogy szerintük mi lehet a baja, azt mondták, valószínűleg már tuningolva volt, és most ettől a hibától visszaállt az eredeti értékre. Nem igazán akartam elhinni, mert nem használtan vettem, én pedig nem tuningoltam, de egyébként nem volt annyira zavaró a lassulás, tehát használtam tovább. És most kb. fél évvel később reggel megint nem indul, de most már egyik foglalatból sem. (Előző este még hibátlanul ment.) Megnéztem, a RAM még éppen garanciális (08. 31-ig), bevittem a szervizbe, ellenőrizzék, nem lehet-e a memória hibája az egész. Hibátlan volt, ezután hazahoztam, próba-szerencse alapon visszaraktam a gépbe, ami elindult. DE! a processzor típusa most "AMD Athlon XP, 899 MHz". Tudok valamit csinálni vele, hogy visszaálljon az eredeti helyzetébe? (Új alkatrészt már nem veszek szerintem hozzá, mert amúgy is tervezem új számítógép beszerzését, de amíg az nincs meg, addig (legalább év végéig) még használnám ezt. Ezen kívül így ahogy most megy, ezt már nem is tudnám eladni.) Ja és azt hozzáteszem, hogy BIOS resettel már próbálkoztam, de nem oldotta meg a hibát.
A BIOS visszaállította az FSB-t 166 MHz-ről 100-ra.
Kézzel vissza kell állítani. Viszont: valamitől elállítódott, tehát lehet még valami bibi...
Sziasztok! Van egy xfx 4870-es kártyám. Észrevettem, hogy alapjáraton 70 fok körül megy a GPU. Mivel a tech support-tól értelmes infót nem kaptam, ezért visszavettem az órajeleket a legkisebb értékre, így 56 fok. A táp 460W-os, elvileg annak elégnek kellene lennie. Szerintetek lehet az a baja, hogy mivel ez álló házikó és a kártya hűtője lefele néz, esetleg elvált a prociról?Köszi!
Nekem egy ABIT NF7 lappal van némi gondom.
A BIOS szerint a -5V helyett -61,99V van! Az Everest, és a Motherboard Monitor szerint viszont minden OK. Okozhat ez nekem valami problémát? Vagy ez csak afféle "szépségtapasz"? Köszi előre is a választ!
Igen erre én is gondoltam, hogy kézzel vissza lehetne állítani. De attól még sajnos a típust ugyanúgy hibásan írja ki.
Nem lakik "cica" a hűtőbordák között? A ventilátor fordulatszáma nem esett le?
Nem ismerem a BIOS-át ennek a lapnak, de nem lehet megadni a proci típusát? Az FSB visszaállítása után nem módosította a típust?
Egyébként is nonszensz, Athlon XP 100 MHz-es FSB-vel
Szerintem nem lehet típust változtatni rajta. De most meg újra az 1.50 GHz-et írja ki, és hiba nélkül elindul. Én se tudok kiigazodni rajta, ezt már nem értem Lehet az alaplap hibája? (remélem nem az, mert akkor már nem lehet megcsinálni )
Nekem is volt ilyen lapom csak ennél kicsivel újabb.A képen az északi híd felett lévö jumper-ekkel kell beállítani az FSB-t.A CPU tipusa amit kiír szerintem mindegy. Nekem az alaplap 2800+ sempront ismerte fel 1500+ athlonnak , fsb beállítás után már ment rendesen.A jumper állások rá vannak szitázva a lapra.
Az alaplapi elem pont kb 5-6 év elteltével érik meg a cserére, és hivatalosan a biosban az óraállás tárolásához kellene, de egyébként meg simán okozhat mindenféle megmagyarázhatatlannak tűnő hibát egy lemerült elem, én pl jártam úgy hogy azt kicserélve a nem induló gép megint jó lett előtte meg mindenféle furcsa üzeneteket írt ki pl nem jó CPU... és a csere után rögtön indult jól...
Vagy ha tudjuk, hogy milyen "morzejelet" sipol, akkor azzal elvileg a hibát akarná közölni, hogy pl nem talál ramot vagy vga-t hogy miért nem indul el...
Természetesen így lett kezdve a laptop élete nálam. Szilikont is kapott, az sem volt már a proci és a hűtő között. Az alsó ventis hűtés lehet jó lenne... Biztosan sokat segítene. A hangszórót is be kellett kötni, mert egy vadállat kitépte a kábeleket, meg a jack aljzat is ki volt törve, és néha érintkezett. Akkor ezeket is megcsináltam Most már tökéletes a gép
Én is az elemre tippelnék. 200Ft, és állitsd be újra a biost! Nekem is volt ugyanilyen problémám! Elment a hang, és a proci is lelassult. A hang azért ment el, mert az integrált hangkártya bekapcsolódott az elem lemerülése miatt, és így összeveszett a másik hangkártyával. Szóval nincs semmi gond!
Nem, azt már néztem. Eléggé jól szigetelt a ház (több helyen van szűrő) A venti fordulat is rendben van.
Hát hogy elvált-e nézd meg vedd le és rakd rá megint, vagy nem levehető? Amúgy ha megmozgatod a processzornál fel kell feküdnie ha mozgatod azon a részen kotyog? Ráadásul a legtöbb mai gép álló házban van és a videokártyák hűtése meg úgy van kitalálva, hogy lefelé nézzen... szerintem... valamikor réges régen az ISA buszos kártyák voltak felfelé nézőek 256k..1Mb rammal...
Illetve valamikor ment jól egyáltalán az a kártya? Az is lehet, hogy a hőfokérzékelő nem jó, a hűtőborda ilyenkor mennyire meleg?
Szerintem túlmelegedés
rendesen illeszkedik a proci hűtő? vga hűtő?
CMOS elem lemerülhetett, a RAm tápja vagy a tápegység zajossá vált, ami száradó, dudorodó kondik tünete, a RAM-ot meg kéne pucolni, foglalatot portalanítani. Ezek mind okoznak ilyet. Az 1,67GHz->1,5GHz-re nincs jobb magyarázat, mint egy pár MHz-cel tuningolt FSB (esetleg feloldott szorzózárnál eltérés 12,5 helyett 11,5-re, ez mondjuk az értékek miatt reálisabb), vagy a CPU cseréje.
Nincs -5V a tápegységeden, azért ír marhaságot róla, nem kell törődni vele.
Meg a CMOS RAM összes, BIOS-ban megadott beállításának tárolására, már lassan 20 éve .
Dehogynem lehet, számos olyan baja van, ami otthon, pláne egy Hobbielektronika fórumon javítható .
Sok megoldásnál vagy egy fólia (ami nagy mértékben idomul a CPU geometriájához), vagy valami kompozit, grafit bázisú dolog van a CPU-borda között.
Érdekes, eddig (legalábbis, amikor néztem anno...) korrekt értéket mutatott, és az Everest is, a Motherboard Monitor is hihető - de picit különböző - értéket jelez ki. Nem tudom, hogy ez a jelenség mitől van, és okozhat-e valami gondot akár később, vagy ne törődjek vele?
Hűtése volt neki normális?Mert lehetséges, hogy kezd szénné égni a proci és azért lassul...egyszer már találkoztam hasonlóval, de egy új ugyanolyan proci jó hűtővel megoldotta a dolgot.
Most nekem van egy prblémám.
Ubuntu 10.04 alá felraktam a virtualboxot, az alá meg a windows xp-t.Minden szép és jó, de az xp nem ismeri fel az usb eszközöket.Próbálkoztam állítgatni a virtualbox usb menüjén, de nem értem el eredményt, az xp továbbra is csak az usb vezérlőt ismeri fel, a készülékeket nem.Túrtam a neten is megoldást, de nem találtam olyat, ami segített is volna.Mit tegyek?Köszi a segítséget előre is!
És ezt akkor milyen program írja ki? Mert pl a speedfan nevű program, valószínű, hogy azoknál az alaplapoknál amik nincsenek benne az adatbázisában, az összes alaplapi szenzor értékét mutatja, azt is, amire esetleg adott tipusnál nincs semmi kötve... és ott akkor akármi szerepelhet értékként... Ha ezt a programot használod, valahol a beállítások között van olyan emlékeim szerint, hogy melyik szenzor értékét mutassa melyiket ne
Az ABIT NF7 benne van minden adatbázisban...
A BIOS írja ki ezt a fals (?) értéket, ott, ahol a ventilátorok fordulatszámát is kijelzi. Ha jól emlékszem, PC Health néven szerepel. Megnéztem, a Speedfan is hihető értéket jelez ki, hasonlót, mint az Everest, és társai.
Sziasztok !
bekapcsolás után lefagy a Win XP. egy Pentium 4-es-ről van szó. Memóriát akartunk bőviteni benne, bele is tettük, de kis is szedtük. Újra visszarakosgattuk, de semmi nem változott. A win továbbra is lefagy, irja, hogy a Cd-ről való inditáshoz nyomjak egy gombot, megvan, Win. betölt és lefagy
Esetleg nem hagytatok benne egy windows telepítő cd-t? Az a cd-ről való indításhoz... felirat valószínűleg amiatt lehet...
Az a lefagyás miben nyilvánul meg? Ilyenkor a képernyőn van valami vagy fekete? Ha van megáll és az egér se mozdul? Ha a caps-lock-ot próbálod nyomkodni a billentyűzeten a visszajelző leden látszik hogy ki-be kapcsol? Vagy esetleg ilyenkor kékképernyő fehér szöveggel, ún."kékhalál", van a képen?
Betölt a WIN XP , bejön egy kék képernyő és azon is a WIN XP felirat látható,
Ha van benne lemez ha nincs a jelenség mindig uaz. SZeretném újra telepíteni de azt se bírom
Jártam a Biosba is, ott be van állítva, hogy butoljon( nem tudom, hogy hogyan kell irni), de semmit sem csinál.
a fiam kiszedte a rAM-ot 3 db van benn, rossz sorrendbe raktuk vissza? ( össszesen 4 helyem van és meg van számozva, az első 3 ba van a RAM !. Már nem tudom mit kilódjak vele, eddig semmi baja se volt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |