Fórum témák
» Több friss téma |
Értem. Újratelepíteni valószínűleg nem szükséges. Az is lényeges lehet, hogy melyik ram hol van, úgyhogy próbáljátok meg azt, hogy csak 1db legyen benne az 1-es számú helyen és lehetőleg ez az legyen ami eddig is benne volt, vagy 2 volt benne? És ahogy köbzoli is írta, tényleg jól benne legyen: ki kell nyitni a 2 oldalán a rögzítő füleket ütközésig, a benne lévő ram kivétele után aztán nyílegyenesen függőlegesen bele kell rakni a ramot,
vigyázva, hogy a kis pöckök az alján, amik mutatják hogy hogy szabad benne lennie jó helyen legyenek, azaz ne fordítva rakjátok bele, ,és ugyanilyen nyílegyenesen határozottan lefelé nyomva addig kell nyomni amíg nem csak hogy bele nem illeszkedik, hanem fel is csukódik a 2 rögzítőfül az oldalára, ha esetleg nem kattan tökéletesen bele akkor már azt az 1-2mm-t kézzel is rá lehet csukni, de mindenképpen magától kéne felcsukódnia a 2 pöcöknek a szélén és akkor jónak is kell, hogy legyen
3 volt benne
csak a gyerek nem figyelte meg hogy hogyan melyik hol volt,
És akkor most másik 3-ra cseréltétek? Vagy a csere akkor a 4. lenne de az most nincs is benne?
Próbáljátok úgy, hogy csak 1et raktok bele az 1. -be és ha nem az egyik majd a másik jó lesz, próbának először... Az alaplapnak mi a tipusa? Fehér kb fél centis vagy nagyobb betűkkel szokták az alaplapra írni, ha megmondjátok akkor megnézem a leírását a neten, hogy hogy kell belerakni a memóriákat, és van-e esetleg valami korlátozás, hogy mondjuk egy nagyobb kapacitású csak esetleg valahanyadikba rakható csak...
ABIT-IS 7,
Az első ram helyen leprobáltam az Összes ramot, semmi változás nem tortént. 3 RAM volt benne eredetileg most vettünk bele 4-et, de csak 256 -os volt, és azt mondta srác, hogy szerez nagyobbat, ezért kiszedtük. és vissza tettók a mi eredeti 3 ramunkat
Ahogy nézem a könyvében, nem ír korlátozást a ram modulokra, hogy esetleg egy nagyobbat csak valamelyikbe lehetne rakni, szóval szerintem így az lehet, hogy vagy nem jól raktátok bele, tényleg erősen le kell nyomni, amikor belerakjátok, nem baj ha addig kicsit be is hajlik az alaplap egy gyors erős határozott de nem kapkodó mozdulattal kell addig nyomni amíg a 2 pöcök a szélén föl nem csukódik magától és aztán megnézni hogy rá is záródott-e, ha nem, akkor rázárni kézzel.
Vagy kontakthibás a memóriaaljzat, nem megy bele furcsán a memória? Vagy ha van otthoni gyógyszertári tisztaszesz- (etil alkohol) azzal lehet esetleg megpróbálni zsebkendővel a memóriaérintkezőit végigtörölni, elég az egyiket próbának, mivel egyikkel se volt jó... Vagy akkor nem az első aljzatban, hanem valamelyik másikban megpróbálni, mivel elméletben bármelyikbe lehet rakni azt írja a könyv, illetve még annyi kérdésem van, hogy az első az sorrendben az első volt ahol próbáltátok, vagy úgy az első ahogy az alaplap számozza és mellé van írva? Mert a saját száma szerint az elsőt is próbáljátok ki, ha esetleg nem úgy lett volna... Vagy ha ez se segít, akkor meg lehet próbálni az alaplapi elemet kivenni 1-2-3 percre és aztán visszatenni, csak kell akkor valaki aki a bios-t beállítja utána, ha esetleg valami külön az alapbeállításoktól eltérő lenne benne beállítva, hogy működjön...
Sziasztok.Olyan gondom lenne hogy a lapomon beindul minden csak a vga nem.Nem sipol a vga jó,és a proci is és a ram is jó.Ha valaki tudna segiteni azt megköszönném.
Nem csúszott ki a monitor kábele, valamelyik végén?
Nem.Másik lapba beraktam mindent és megy.
Szia! Köss rá egy külső monitort első körben a hiba kiszűrése érdekében.. Ha azzal megy akkor valószínű inverter vagy fénycső a gond. Ha azzal sem meg akkor egy teljes áramtalanítás és bios reset nem ártana első körben (a bios RTC elemet is ki kell venni egy fél órára)
Én is laptopot olvastam először, de nézd meg jobban "lapomon"-t írt... kérdés, hogy akkor most mire is gondol
Vagy végülis kivehetitek az elemet, olyan nagyon nagy dolog valószínűleg nincs beállítva ott, ami miatt ne működne utána, inkább egy két finomhangolás pl hogy ne keressen minden induláskor új winchestert a gépben így majd fog de úgyis megtalálja ami benne van, szóval próbáljátok meg kivenni az elemet egy kicsi lapos csavarhúzóval benyúlva azon a helyen ahol látszik egy kis rés hogy kipattintható az elem, meg megtisztogatni a ramok érintkezőit, ha nincs alkohol legalább egy száraz zsepivel (arcszesz nem ide/alkoholos dezodor), és aztán vissza a ramokat, elméletben mindegy a sorrend is és vissza az elemet és indít... ja meg a konnektorból jövő tápkábelt is kihúzni a művelet alatt!
de tényleg kérdés, hogy mit akar a hozzászóló mije is van
Köszi a segítséget de nem megyek vele semmire, marad a szerelő.
Nem értem, mert bekapcsolásnál minden memóriám megvan.
Szia
Amikor beinditod a gépet halod a bejelentkezö hangot? Ha nem akkor probáld meg kivenni a videokarit és esetleg tiszticsd meg a foglalatot meg a csatlakozot Ha ez sem jo akkor még az lehet ne h ha több kimenet van rajta akkor lehet h másikra valahogy áttállt vagy átállitották De télleg ajánlani tudom h vedd ki az elemet és kösd le a tápkábelt a gépedröl és a monitor csatlakozot is
Ja és még valami
Nem kell él oát várni, böven elég lesz 5 perc Tapasztalatbol mondom, számtalanszor találkoztam már ilyen hibával És tejes áramtalanitás közben azért még nyomd meg párszor a bekapcsolo gombot, mert keringhet az áram itt ott
Ez már megvolt, kicseréltem az alaplapi elemet, mert előtte véletlenszerűen kékhalál-üzenetekkel újraindult, ez kb. májusban vagy júniusban volt. És utána újra beállítottam a BIOS-t, de a processzor továbbra is XP 1800+ maradt a 2000+ helyett. De utána megint működött, sőt most visszaállt erre az 1.5 GHz-es állásra a proci, és azóta megint megy.
A hővédelemre mindig nagyon figyeltem, úgy van beállítva, hogy már 64 fokon lekapcsoljon, de eddig se szokott melegedni, átlagban 50 körül van.
Szoval akkor már ad le képet?
Akkor mi a gond?
Hali Egy kis segítség kellene. Megint a géppel van gond. Felépítése: AliveXFire-e SATA" R3.0, Samsung HDD 500GB Ecogreen, Ati Radeon HD4830 PCI-E, AMD PhenomX3, Zeppelin 2x1GB, PCIE Switch Card, Super Writemaster DVD. A helyzet a következő, új gépről van szó amit hibás HDD-vel kaptam ez utólag már kiderült és ki is cserélték. Mondom oké most már jó lesz de nem! Xp-t telepítettem fel újra, föl is ment rendesen. Majd a kapott lemezekről telepítettem föl a dolgokat. Itt megemlítem, hogy az alaplapi telepítés során az egyik kiegészítőnél üzenetben kaptam, hogy szerviz pack-ra van szükség. Nos oké megkapta a SP3-at így a usb hibajelenség megszűnt. Majd telepítettem ezt azt mindig megkapta az újraindítást ha akarta stb. Még nem egyszer csak kék halál. Az üzenet nem teljesen értelmezhető számomra, de azt vettem ki belőle, hogy mintha túl lenne esetleg húzva a gép, vagy valamilyen hardver nem tetszene az xp-nek. Az érdekesség ezután következett ugyanis nem lehetett újratelepíteni az operációs rendszert mert betöltés közben hol itt hol ott leállt, és nem csinált semmit, és ez újbóli próbálkozás esetén is előrébb tolódott. Nos ekkor már elfáradtam, és másnap mily meglepő betölt a gép a windows súlyos hiba után állt helyre. Nos kapott windows frissítéseket neten keresztül, és az alaplap is megkapta a legfrissebb xp kompatibilis frissítéseket. Minden ment szépen, mégnem egy idő után újabb összeomlás nem történt. Sem normál sem csökkentett üzemmódban nem csinál semmit csak fekete képernyő van. Nos a telepítés az újra elkezdődött de nem ment végig, amin már meg sem lepődök, bár most írt ki egy hibaüzenetet azaz hiányzik: NTLDR amit nem tudom mi lehet. Előfordulhat, hogy valami nem kompatibilis valamivel vagy az operációs rendszerrel, ugyanis a kellő hűtés megvan, kábeleket végignéztem tanácstalan vagyok
A kék halált azért idézd be ide, hibaüzenet és stop kód érdekes. Amúgy valószínűéeg alaplap, déli hídja kissé megrottyant. Próbáld meg aktívan hűteni, ha ez megoldja, adhatsz vele pár hónapot, évet a gépnek még.
Esetleg lehet gond a memóriával is, de az intergányolt VGA is belekeverhet a levesbe, ha van rá opció, tiltsd le, a HD4830-cal nem érdemes párosítani sem, ha esetleg tudja.
Sziasztok. Eltűnt a dvd író meghajtó.Az eszközkezelőben van is egy felkiáltójel.Letöltöttem a hozzávaló drivert(firmware-t) de simán nem engedi telepíteni.Hogy kell? itt egy kép: Bővebben: Link
Előre is köszönöm a választ.
Miért a FW-t akarod nyaggatni, mikor a meghajtóval probléma van, tehát elérni sem lehet? Elébb a hibaüzenetnek nézzünk utána.
Ja nem lehet elérni. A saját gépben nincs,onnan eltűnt. Az eszközkezelőben meg ott van(amint a képen is látszik) és ezt írja ki:A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)
Szétkaptam és rádugtam a Vinyós kábelre Slave-ként.Bekapcsoltam a gépet ki is írta lent az óránál hogy új hardver meg fel is ismerte de ugyan az a problematika.
Sehol nem jelenik meg.Az Eszközkezelőben ugyan az a hiba így gondolom nem kábel hiba.
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy 64 bites op.rendszer alatt futnak a 32 bites programok?Mert én úgy tudom, hogy futniuk kell, mert lefelé kompatibilis.Ha nem így van, javítsatok ki, legyetek szívesek.
Majdnem minden elfut, de a driverekkel lehet, hogy megszenvedsz.
Olyan nagyon különleges driverek nem kellenek, amik meg kellenek, szerintem bele vannak rakva gyárilag a win 7 be.
Hacsak nincs igényed a 64bites rendszerre (pl. 4giga, vagy több memória), akkor inkább a 32-est használd.
Csak pár apróság: * CorelDraw Thumbnail 32bites - nem jelennek meg a miniatűrök a 64bites rendszerben * DScaler 32bites - nem lehet normálisan működésre bírni * BT878-as TVtuner kártya 64bites driver? majdhogynem felejtős... (ennek örömére van nálam tiltva az aláírt driverek szükségessége) * kínai webkamerák? 64bites drivert felejtsd el, egyszerűen nem léteznek * hasonlóképp pár kártyaolvasó ugyanezzel küzd... * játékok... na itt igen vegyes a paletta, de pl. Soul Reaver II nem ismeri fel a gamepadot (32bites rendszeren felismerte!) Szóval vegyes a kép, de egyelőre inkább ha nem szükséges a 64bit, akkor inkább a 32bites rendszert használd. |
Bejelentkezés
Hirdetés |