Fórum témák
» Több friss téma |
koszonom szepen en is a valaszokat,viszont meg mindig nem tudom hova es hogy dontsek,mert gozom nincs melyik a jobb,tulajdonkeppen az lenne a leg idealisabb ha rejtett lenne a hangszoro....eso,sar nem folyna ra viz allo festekkel le kennem es lehetne ki tenni a szabadba........erre valakinek valami tippje???
Udv Hunor
A rejtett hangszóros sokal jobb,kevesebb környezeti hatás érri pl.: berúgják leöntik stb..
..szerkesztve..a csupa nagybetű kiabálást jelent, ne kiabálj !.köb..
Az egy sima 45-50Hz-re hangolt b-reflex.
HD 15-től viszont egy 130Hz-es kiemelésen túl nem sokat lehet várni...
Szia!
Hát nem olyan sok ez a pénz. Néztél szét már hangszórók esetleg hangfalak és erősítők terén? Ennyi pénzből egyikre ha futja szűkön. Építeni szeretnél vagy készen vásárolni? Valami elképzelés hangfalak terén?
úgy építeni hogy pl. néztem a honlapon amit linkeltem egy macaudio csomagot ami mélyláda+erősítő, (29krumpli) és hozzá egy ugyan úgy macaudio hangszőrszett (2utas, 12rugó) ezígy 41 és ezeket összeszerelni.
Esetleg tudnád az egészet külön mellékelni? A mélyláda + erősítő 29e Ft-ért nem drága de a hangszórószettednek is kéne erősítő. Erre gondoltál?
Ha mozgatni kell jó dolog ez az akciós csomag mély terén. Hanem elgondolkozhatsz azon is, hogy aktív mélyládát veszel és nem autósat. Az az egy erősítő meg vagy csak a mélyládának elég vagy csak a két hangszórónak. Mellesleg általában az autós hangszórókat párban árulják.
Az aktív ládák (mostgyorsannéztem) 100.000-nél kezdődnek úgyhogy azt nemnagyon veszek.
Van annyiért is biztos de én erre a kategoriára gondoltam és hasonlókra. De ezek kültéri zenehallgatásra még mindig elenyésznek. Zárt térben jók.
Ugyan ott vagyok ezis 29.
Amúgy beltérre kéne mondjuk egy szobányi reületre.
Ugyanott vagy de azzal a különbésggel, hogy ezt lakás akusztikához tervezték míg a másikot autó akusztikához.
Sok van ha hiszed ha nem. Amúgy légyszives használd a válasz gombot.
Na és a legfontosabb ami most jut eszembe így utólag és ezzel gondolom 180 fokos fordulat következik be döntésedben. Remélem arra gondoltál, hogy az autós erősítőd 12V-al működik és nem hálózatról.
Sziasztok van egy SAL(SXA 2540) 250w 4ohm SUBWOOFEREM ehez szeretnék ládát csinálni de nagyon nem értek ezekhez a méretező programok hoz Így hát nem tudom milyen méretű ládában szólna szépen.Van hozzá még adatom nem tudom mi kell pontosan.Külső átmérő(255mm)Beépítési átmérő(253mm)Beépítési mélység(110mm)Mágnes átmérő(140mm)még ezen kívül van két képem a hangszóró adatairól nem tudom pontosan mi kell hozzá meg hogy kell.Erről lenne szó a tudnátok benne segíteni.Előre is köszönöm.
Autóba akarod?
Valószinü ,hogy csak kisméretü zárt dobozban fog jól működni. 25-30 liter környékén érdemes próbálkozni. Adatlap szerint ez max 100W -os nem 250W.
Nem tudom elég nagy betűkkel írták rá hogy 250w de nekem ez nem is nagyon fontos az az igazság hogy inkább olyan itthoni használatra meg esetleg a hegyre ha partizunk az is lehet hogy nem is csont méllyel lesz hajtva szerintem az autóba nem teszem bele.
Pedig autón kívül elég elveszett ez a "hangszóró", nagyrészt az alacsony érzékenység miatt. Az előző hozzászólásokban említett 25-30 litert viszont valószínűleg emelni kell, 35-40 környékére (de legalább 35), ha nem autós, hanem egy átlag lakószobai felhasználásra gondolunk.
És ezt hogy tudnám kiszámolni már mint hogy mekkora ilyesmi?Tudom van progi de nem tudom én azt használni.
A hogy halottam van progi amibe adatokat kell a hangszóróról és ki irja hogy milyen lenne az ideális és mekkora egy ilyesmivel egyszer már próbálkoztam de nyelvtudás hiányába vagyok meg ilyesmi azt nem igen jutottam vele semmire.
A 35 litert már csak át kell számolnod egy téglatest formába, ettől több méretezés nem kell.
magasság szélesség hosszúság 35cm ez szerinted jó lesz?
Ha jól számoltam az 40l körül van nem?
43, még levonod belőle azt a térfogatot, amit a hangszóró elvesz, és kb. 41 lesz. Az alsó határfrekvencia kb. 45Hz csillapítóanyag nélkül, és olyan max. 100W-ig terhelhető mechanikailag.
Csáo neki is álltam és közbe egy fontos dolgoba ütköztem amit el is felejtettem kérdezni szerintetek hogy zárt legyen vagy ne?
A zárt doboz az általában zárt.
Nem erre gondoltam hanem csövet tegyek bele vagy ne?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |