Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC VGA -> TV Scart
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 29, 2005
Témakörök:
Van, de az a régi RGB-s, BNC bemenetű monitorokhoz volt. Viszont oda kell még két ér a szinkronjelekhez. Így épül fel a komplett RGB kábel. A Te kábeled maximum a componentre jó, de jó az s-video, compozit-ra is, de akkor nem a SCART csati RGB lábakra kell kötni.
A legegyszerűbb, ha a PC-n compozit-ra állíod, és a tv sárga (AV - video in) csatijára kötöd egymás után a három kábelt. Elvileg a háromból egyen mennie kellene.
Valahol már láttam ilyen kapcsolást itt a fórumban talán a pirosra kell kötni megyek és ki is próbálom
Kipróbáltam és a következő történt:
Kék kábelre bejött egy ilyen nemtudom milyen minta és futkosott a képen+gép is érzékelte a tv-t Zöld kábel ugyanez Piros kábel semmi reakció (viszont a piros kábel végén az rca burkolat mozog és mintha alatta szigetelőszalag lenne, de nemtudtam teljesen levenni) Van valakinek valami ötlete mi lehet a gond? Meg még annyi, hogy a progiban csak akkor tudom kiválasztani, hogy mivel csatlakozok, ha teljesen az a csatlakozási módom vagyis a gép is annak érzékeli ami
Megtaláltam egy rajzot itt a fórumban és az érdekelne, hogy ez működhet-é vagy sem?
Elvileg van ilyen átalakító gyári kivitelben is de ha működik akkor saját magamnak csinálnám meg
Ebből a felsőt kösd csak be, az a sima kompozit (sárga/video) jel. Ha kiméred a meglévő piros csatid, az valószínű, hogy ugyanoda van kötve.
Nem! megnéztem és ha jól emlékszek a piros az 1-6-ra van bekötve ez pedig az 1-5-re (mármint a compozit)
Kedves Urak!
Engem is régóta foglalkoztat ez a téma, de sajnos még nem találtam 100%-os megoldást. Ha esetleg vetne valaki egy pillantást erre a rajzra és elmondaná a véleményét, hogy működik-e? akkor azt megköszönném!
Bss-en ezt a rajzot találtam valamelyik nap lett feltéve. Valaki ellenőrizhetné Bővebben: Link
Megfelelő kártyával/szoftverrel működhet.
Oké akkor majd meg is építem mert a szoftver az megvan gyárilag a TV meg csak tudja kezelni
Hali!
Na mizujs srácok? Valakinek működik a dolog??
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nvidia 9800 GT kártyával működik-e valamelyik kapcsolás és ha igen akkor kell külön program hozzá? A TV Panasonic. Esetleg olyan kapcsolás is jó lenne ami compozit jelet ad ki (sárga rca). Előre is köszönöm!
Sziasztok ...
Ennek fussál neki még egyszer. A képeket pedig elég linkelni, nem kell újra feltölteni. Action2K
sziasztok!
én is évekóta kisérletezek és semmi se most találtam ezt szerin tettek muxik?Bővebben: Link
itt egy másik ehez van kapcsolási isBővebben: Link
és még valaki bár lehet hogy tévedek mert rossz az angol tudásom de nem járt messze az 'igazságtól'.Bővebben: Link
Hali én egyszerübb megoldást javaslok composit jel előállitásra ,egy kiszuperált videolejátszo csak meg kell keresni a szin és a szinkron bemeneteket. Olcso és tuti udv:Tamás
Igazad van! Régen mikor nem volt monitorom én is ezt csináltam volt egy csöves videoton akropolis tv rákőtőttem a karit a videóra a tvn megkerestettem ntsc-nek ismertebe és jóvolt.bár mivel a tv képcsöve 50 vagy 60hz-s ezért eléggé 'pislogott' de egy ujabb fajta tvvel pl egy daewo 20q1-el már egész jó
EZT olvasd el ebből minden lényegeset megérthetsz...
Bár én még nem építettem meg, de igazából a lényeg itt van, ahhoz hogy bármilyen ilyen kapcsolás működni tudjon, ahhoz a videokártyát rá kell venni arra, hogy 50Hz-es váltottsoros (interlaced) módban adjon ki képet! Ehhez az ebben a cikkben ismertetett program jöhet jól mert ezzel be lehet állítani olyan módot is elvileg, amit a kártya drivere nem ajánlana fel egyébként... Van ettől az ic-stől egy elvileg egyszerűbb megoldás is xor kapukkal állítja elő a szinkronjelet a tv-nek, de oda is ez a képfrissítés kell És persze a megfelelő felbontással! Meg a cikkben lévő ic -n kívül van még egy jópár amivel készült kapcsolásokat találtam a neten, ugyanerre a célra...
Hali most találtam Mc1377p a vaterán 250 huf db megéri mert a sininél 12 000 megnéztem én vettem 5 db t Üdv Tamás
Hali!
Én találtam egy egyszerű szinkronjel közösítős sémát, amely nVidia kártyákhoz jó, amelyek nem tudnak közösített szinkronjelet kiadni. nVidia áramkör Hozzá pedig a legújabb PowerStrip: PowerStrip 3.89 Valamint PowerStrip beállítás 640x480 esetén: Beállítások PowerStrip timing parameters: 640x480=640,24,96,40,480,2,2,41,10504,14 Generic timing details for 640x480: HFP=24 HSW=96 HBP=40 kHz=13 VFP=2 VSW=2 VBP=41 Hz=25 VESA detailed timing: PClk=10,51 H.Active=640 H.Blank=160 H.Offset=8 HSW=96 V.Active=480 V.Blank=45 V.Offset=2 VSW=2 Linux modeline parameters: "640x480" 10,510 640 664 760 800 480 482 484 525 interlace -hsync -vsync Fontos: nVidia kártyáknál a PowerStripben a horizontális és a vertikális polaritásnak is negatívnak kell lennie! Remélem segítettem, ha van kérdés, szívesen válaszolok. Üdv, J
Sziasztok valakinek nincs ilyen kártyája? :
Sziasztok!
Sajna én is próbáltam 1-2 trükköt, de egyik sem ment. Ráadásul a powerstrip csak XP-n megy. Nekem pont az a bajom, hogy nem merek video kártyát cserélni, mert az újakon csak HDMI van a régi s videos TV outok helyett. Van kész átalakító, de az 10 ruppó. Az épített panel meg csak powerstrippel megy. Ezért rakjam vissza az xp-t? Nane. Ha valaki tud okosat, érdekelne.
Szia én is evvel szenvedek össze is raktam mc1377 ic vel a palelt de a szinkron nem jo.A számtec boltba mutattak 12000ft ért usb-s tunert azzal tudja vin7-en.Amugy az mc1377 is ennyibe kerül a sininél én kézalol vettem olcson 5db-t
Hát figyi, ha valakit érdekel, ez működik, már másnak üzemeltem be, de egy tizes:
http://www.alphasonic.hu/product_info.php?cPath=5_141&products_id=1902
Na jo de amit nekem mutattak veszi a digitállis adásokat is tehát jobban megéri.
Üdv mindenki.
Keresem a Maxim által gyártott MAX 7450; 51; 52 chipek valamelyikét. 4 darabra lenne szükségem. Ha valakinek van fölösleg, kérnék egy mailt.
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy amit a boltba árulnak vga scart átalakítót kb 2000ft-ért nem ér semmit? Mert átolvastam a fórumot és nagyon úgy tünik! ATI HD 5770es vidikarim van és 1 samsung plano tv-vel szeretném összekötni! A válaszokat előre is köszönöm! Ha figyelmetlen voltam akkor elnézést de sík hülye vagyok az ilyesmihez és nem szeretném tönkretenni se a tv-t se a karit! Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |