Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   90 / 1154
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

start menü, futtatás: regedit. Itt: HKEY_LOCAL_MACHINE/ SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Class/{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} kulcshoz navigálj és töröld ki az összes lowerfilters, és upperfilters bejegyzéseket. Az értéküket írd le ide, de valószínűleg alcohol, daemon, vagy nero maradékai lesznek.
(#) Collector válasza bbb hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Idézet:
„* DScaler 32bites - nem lehet normálisan működésre bírni”

Nálam működik win7 64bit alatt. Bár a csatornaváltás valamiért lassabb.
Ami viszont nálam problémát okozott: SBlive win7 alatt kilőve.. abszolút semmi támogatás, se beépítve, se letölthető új driver, elég katasztrofális ez az egész, mert egy 10éves sblive még mindig jobb, mint az alaplapba integrált hangkártyák.
(#) didyman válasza bbb hozzászólására (») Aug 22, 2010 / 1

BT878-ban ne is reménykedj, az 32bit alatt is hattyúdalát éli már, amúgy is egy ósdi, kifutott lapkakészlet, bár amellett sem szól semmi, hogy lecseréld. A többi dologra meg idővel lesz megoldás, a 64bit meg egy igen kívánatos dolog végre, évek óta létezik 64bit-es CPU, ráírt dolgok élből jobban tudják a HW-t kiaknázni, és hogy valami kontrát mondja 32bit-re: CS5.
Én új gépre nem is szívesen teszek 32b rendszert, ha támogatja a 64b-t, egyszerűen ez a fejlődés útja, kisebb-nagyobb átmenettel, de meg kell lépni végre, és hagyni a fenébe a 32b korlátjait már. A többi a szoftvereket író embereken múlik, ha elég sokan használnak 64b rendszert, akkor nekik is érdekük lesz tisztességesen portolni és kiaknázni 64b környezetben.
(#) radocziandras válasza bbb hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Amit én használok, programot, megy 64 biten. A videokártyának meg a hangkártyának van 64 bites drivere.Ezek után mi baj lehet?Játékkal, csak egy-kettővel játszok néhanapján, de azok mennek, mert ismerősnél is úgy van.
(#) CsemanAttila hozzászólása Aug 24, 2010 /

Üdv mindenkinek! Adott egy laptop amibe ramot szeretnék bővíteni. Hogy tudom megnézni, hogy pontosan milyen ram való bele? Régi darab, 5-6 éves. Eddig csak annyit tudok, hogy Acer. Este keresek rajta valami más azonosítót is. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) didyman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Van típusa, azalapján megtalálod az Acer honlapján a konfigurációt. DDR, vagy DDR2 lesz benne, ha ilyen korú.
(#) ABU válasza Collector hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Idézet:
„SBlive win7 alatt kilőve...”

Nekem hasonló gondok voltak SB0570-el, de még akkor jelent meg a win7. Azóta már van hozzá driver, ami elég szegényes funkciók terén, kb hangszórómód meg hangerő az egész. Később rátaláltam a creative fórumán moddolt driverre, amit egy volt alkalmazott készít. Jelenleg a 2.7-es a legfrissebb, abban van live-hoz támogatás meg minden egyéb, ami xp-n elérhető volt. Bővebben: Link Creativeról meg annyit, hogy mindig max a legutolsó terméküket támogatják rendesen, a többivel nem foglalkoznak.
(#) pep80 hozzászólása Aug 24, 2010 /

S.O.S
a következő a problémám adott 2gép amit hálózatba szeretnék kötni az 1,számú 1db integrált és 1db pci-os hálókártyával kellene üzemeljen a 2.számú 1db integrált hálókártyát tartalmaz.
az op.rendszer jelenleg win 7 mindkettőn

előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget.
(#) abcdabcd válasza pep80 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

De mi a probléma?
(#) mizsei.robi hozzászólása Aug 24, 2010 /

Sziasztok!
A gépem/Alaplapom a DDR400as ramot csak DDR333-on akarja hajtani.A biost már átnéztem , de SDRAM freqency-nek csak DDR333 vagy DDR266 vagy Auto-t lehet választani DDR400at nem.
A konfigom:
Asrock P4I65PE-M
Intel celeron D 330 2,66ghz
Kingmax 1Gb PC3200 DDR ram 2 oldalas.
Szerintetek hogy lehet megoldani hogy DDR400-asként járassa a gép a ramot?
(#) pep80 válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

hát ez az nem tudok é sem tény nem akarja az igazságot nem látják 1mást
(#) Tomi20 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Szia

A probléma az, hogy Celeron processzor van a gépedben, ami 533MHz-es FSB-vel megy, ahhoz hogy 400MHz-en menjenek a RAM-ok processzort kell cserélned.
(#) mizsei.robi válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Vagyis vennem kell majd a gépbe egy 800mhz FSB-s processzort hogy menjenek rendesen a ramok?
(#) abcdabcd válasza pep80 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Hát ha visszaolvasol itt akkor valahol egyszer pár hónapja leírtam hogy a windows xp ben a hálózat hány féle képpen tud elromlani és miket kell megnézni ilyen esetben most nincs kedvem összeszedni de megtalálod ha keresen ebben az évben volt a hozzászólás talán nyár eleján valamikor és elég hosszú volt, a lista persze nem biztos, hogy teljes, de az ott leírtakat célszerű végignézni, azt nem írtad, hogy xp vagy mi alatt kéne amúgy, de előbb nézd meg, elvileg megtaláltam #730868 -ez a számú hozzászólásom, de lehet írtam előtte is meg utána is de ha onnan felveszed a téma ritmusát megtalálod, ha ezeken kívül nem világos valami írj
(#) didyman válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Csak a RAM-ok miatt teljesen felesleges a processzort cserélni, DDR333 dual channel-ben bőségesen kiszolgálja az 533MHz FSB-t és az időzítések is jobbak maradnak így.
(#) didyman válasza pep80 hozzászólására (») Aug 25, 2010 / 1

Összedugtad őket és várod a csodát? Mivel egyik gép sem DHCP kiszolgáló, ezért nem fog történni semmi. A kábel kereszt (crosslink) kell legyen, bár ez elvben mai LAN-vezérlőknél nem követelmény, a PCI-os úgyis RTL8139 lesz, gondolom. Mindkét gépen beállítasz IP-t kézzel a kártyákhoz, praktikusan a 10.0.0.1 és 0.2 legyen. Ha netezni akarsz a másik gépről, akkor az egyik IP-jét kell megadni átjárónak, és szintén az egyikre feltenni egy analogX proxit például (elvileg a megosztási varázsló megtudja osztani a netet, de ennek sikere nem garantált, egy kört lehet azért futni vele, de a proxi meg pár kB és azonnal működik). Aztán célszerűen egy munkacsoportba teszed őket, aztán csoki.
(#) radocziandras hozzászólása Aug 25, 2010 /

Sziasztok!
Van egy alaplapom ami nem biztos hogy működik.De csak az alaplap van, se processzor, se memória, se videokártya.Bele merjem rakni az enyémeket, hogy megtudjam, jó-e?És milyen programot futtassak, hogy rájöjjek hogy jó-e?Esetleg arra gondoltam, hogy egy linux cd-ről megpróbálhatnám elindítani a memóriatesztet egy 256mb-os memórián.Egyébként az alaplapot néztem, nem találtam rajta púpos kondit.
(#) didyman válasza radocziandras hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szerinted erre lehet biztos választ adni, egy előttünk is tök ismeretlen előéletű deszka esetében? Tápokat ki kell mérni, ha vcc irányban zárlat van, akkor semmit sem szabad belerakni, de ezen kívül még húsz egyéb oka lesz, ha elsül benne mégis, amit beleraksz.
(#) Lázár Péter válasza didyman hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Nem lesz egyszerű, ugyanis mostanra teljesen beadta a kulcsot. Próbálkoztam korábbi szervízpackal de vagy 2 óra elteltével szintén kék halál egy villanásra, majd úraindult, de már be se melegszik a gép. Elindulnak a ventillátorok majd egy kicsit lelassulnak és újratöltene a gép. De semmi csutka halál, 2-3 másodperces eltolással mindig újratölt, de a bios sem tölt be, csak a ventik pörögnek föl. Az biztos, hogy nem viszem az eredeti boltba be, mert többe kerül lassan a leves mint a hús, egy helyi üzletbe megnézetem mi a ludas, aztán lesz valami max kuka, nyeremény lónak ne nézd a fogát alapon
(#) Tomi20 válasza didyman hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szia

Na igen, ha csak az FSB lenne a különbség, akkor nem is lenne érdekes. De a P4-es prociban 1M cache, Hyper-Threading, és ha ezt veszi meg, akkor 3GHz. Én 4ezerért vettem egy ilyen procit, annyit simán megér, mert ég és föld a celeronhoz képest.
(#) pep80 válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

nem igazán találtam a régiekben megoldást
1ébként "
Idézet:
„az op.rendszer jelenleg win 7 mindkettőn"”
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szia.Sajnos már nem vagyok az a gépközelben amelyikről írtam de továbbítom. Itt egy kép: Bővebben: Link A lowerfilters, és upperfilters bejegyzés az melyik? Ami az összes baloldali részhez tartozik"{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" tehát azon belül vannak kis mappák és ha ott valamelyikre rámész akkor jobboldalt megjelenik ami ezen a képen is pont látható.Tehát pontosan mit kell törölni? Ez a kép ez most nem arról a gépről lett csinálva(ezt csak próbaként csináltam). Köszönettel Üdv:
(#) radocziandras válasza didyman hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Ja...Azt hittem, egyszerűbb dologról van szó.Akkr majd igyekezek vacak alkatrészeket keresni.De azért köszi a választ!
(#) Tomi20 hozzászólása Aug 25, 2010 /

Üdv

Olyan kérdésem lenne, hogy ezen a videokártyán a belső csatlakozó az mi lehet? A tűset tudom, 26 pines VESA Feature csatlakozó, de a másik nagyobb az mi lehet? Remélem valaki tudja, mert neten nem találtam még a használati utasítását sem a kártyának, hogy legalább onnan lelesném.
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

A kérdező nem azt kérdezte, hogy miként lehetne gyorsabb a gépe, plusz befektetéssel, hanem hogy miért nem megy DDR400-on a RAM. Tudom magam is, hogy a HT-s Prescott mennyivel gyorsabb, ahogy azt is, hogy mennyivel fogyaszt többet (ami egyáltalán nem mellékes a Prescott eme példányánál, az alaplap oldaláról sem, amíg arról nem tudunk semmit, jobb, ha nem ajánlunk akármit helyette), és hogy pénzbe kerül. Mégis van olyan, hogy egy Celeron D-s géppel elvan az ember és nem érzi szűkösnek a CPU-t. Akkor meg minek rábeszélni egy beruházásra?

Az SLI csatlakozója.
(#) Tomi20 válasza didyman hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Bocs, ha úgy tűnt, hogy ki akarlak oktatni, nem annak szántam. Gondolom, ha az zavarja, hogy nem megy 400MHz-en a RAM, akkor nincs megelégedve a gépe sebességével, ezért bátorkodtam linkelni neki, hogy nem egy hatalmas összegért (nem 10-erek) sokkal gyorsabbá teheti a gépét. De majd eldönti.

didyman: Köszi, de tudtommal nem lehet sima PCI-os videokártyákat összekötni, így nem valószínű hogy az. Annyit tudtam kideríteni róla (de nem biztos), hogy hardveres dekódert lehet beledugni, így könnyebbé téve pl a filmnézést, stb. Konkrétan a lábkiosztása érdekelne, de mivel nem tudom a nevét, így rá sem tudok keresni.
(#) mizsei.robi válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Köszönöm a segítségeteket.Szerintem a közeljövőben lehet megveszem a gépbe a processzort amit linkeltetek.

De ha mondom, hogy SLI. Tökmindegy, milyen interfacén ücsörögnek, a 3dfx már ezelőtt 1x évvel kitalált masszívan párhuzamosított gyorsítókat, amiket ezzel a 34 eres csatlakozóval lehetett összekötni.
(#) Napstermaci hozzászólása Aug 25, 2010 /

Van egy Foxxconn 915 alaplapom rendkivül hárklis alaplapnak indult,mert egy Multi Combo alaplap de jobb mint a mostani.Nos a bibi ott kezdödött vele hogy áramszünet után nem indult el a video kártya,minden más igen.
Egy szerelő ismerösöm azt ajánlota vegyem ki az elemet,esetleg zárjam rövidre egy pillanatra és probáljam ujra.
Következő: »»   90 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem