Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Szívesen. Segítő oldal: Bővebben: Link
Sziasztok!
Az asz1015-ös tranzisztort mivel lehet helyetesiteni? A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Milyen áramkörbe kellene? Ha nem fontos, hogy germánium alapanyagú legyen, akkor egy 100V, 6A-es PNP szilíciumtranzisztorral helyettesítheted. Például TIP42C-vel.
Szia!
Villanypásztorba kellene.És az első tranzisztor az.
Oda nyilván jó lesz a szilícium is. De miért nem csinálsz egy invertert gyári trafóval, 555-el. Nem kellene tekercselgetned.
Szia!
Mert nekem eddig az 555-ös IC-vel nem sikerül mert mindig melegszik. Meg amugy úgy gondoltam ez is műkődik sima 9/230v-os trafóval.
A gyári trafó egy fazékvasmagos trafó volt, ráadásul három tekerccsel van felszerelve, mint ahogyan a rajzon is látszik.
Szia!
Kösz a választ. majd akkor megpróbálok egy invertert
Valaki nem tudja hogy mivel helyettesíthető az EB13001 tranzisztor? Olyan kütyübe kellene ami fénycsövet gyújt meg és 110Vos a cucc. De azt nemtudom a fénycsőnek hány volt kell, nincs feltüntetve semmi. c3206 tranzisztort rakta be az eb13001 helyet de melegszenek, tűzforróak a kondenzátrok a 110v bemenetnél. 12-13V AC-t nértem a kimeneten a c3206 esetén.
Alaphiba az volt hogy a 110v os fali világítós akváriumot a 230ba dugák be és elhalálozott a tranyó... Szóval ha kitudom valamire cserélni a tranzisztort működne a dolog szerintetek? Miért melegszenek a kondik ? Ja és a tápfeszt egy transzformátoron kereszül kapja, 230 -> 110V.
Szia!
Ezzel helyettesítheted. Más a tokozása, de jó az eredeti helyett.
köszi, és esetleg arra van ölet hogy miért melegszik a kondi, pedig jól van bekötve
Jajj elfelejtettem, mi az eb13001 lábkiosztása?
Találtam itthon egy BU806-ot esetleg ez is jólenne az EB helyett?
A BU nem jó, mert az Darlington. Az EB13001 megegyezik az MJ13001-vel.Bővebben: Link
Kereskedelmi forgalomban milyen kisjelű germániumtranzisztort lehet még találni? Olyan kellene, amire még az áramkör-szimulátorok is emlékeznek. (Multisim 10)
Talán az AC125 még lehet, hogy benne van.
És az AF vagy AFY sorozat? Ezek nagyfrekis tranzisztorok. Ha jól tudom, akkor UHF-SHF-frekvenciára még gyártanak germánium-tranzisztorokat.
Üdv.
Régi vidi erősítőbe volt T1819 és T1820 jelű tranyó. Nem találtam róla semmit.BD 241/242-vel lehet helyettesíteni?
TE1819-20 = BD809-810 ma a BD911-912 jó a helyére.
Köszönöm szépen.
Ha esetleg találsz egy 1015 feliratú tranyót, akkor az jó lenne BC212 helyett (2SA1015).
Vagy a lap alján, a Cross References-nél megtalálod a fellelhető összes helyettesítőt.
Jó, hogy írod, van egy rakás ilyenem, gondolom sejted miből bontottam.
Egyébként hova kellene? Lehet jó oda más fajta BC tipus is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |