Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dallamcsengő

Témaindító: perlaci, idő: Feb 5, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 4
(#) pipi válasza denes44 hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

http://www.beyondlogic.org/pic/ringtones.htm
de melléklek is, ha nem törlik a modik

rtttl.zip

(#) denes44 válasza pipi hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

Ilyenek vannak nekem is, de mint írtam nem azt szeretném, hogyha valaki becsenget lejátszódjon egy komplett főcímzene, hanem csak valami pár másodperces dallam.
(#) pipi válasza denes44 hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

tekintve hogy textfájl, nem nagy kunszt kiszedni belőle a felesleges hangokat a végéről
(#) erdoszoli hozzászólása Feb 20, 2009 /

Sziasztok,nos én egy olyan dallamcsengőt szeretnék amire bármilyen hangot rá lehetne tölteni, akár szgépről is. Nem tudom ez mennyire megoldható.Elég durva ötleteim is támadtak már, pl mp3 lejátszót picit átépíteni és úgy rákötni a vezérlőjét vmi érzékelőre, de aztán letettem róla Szóval vmi nagyon egyszerű dolog kéne , amire persze én soha nem gondolok. olvasgattam itt ezeket a rtttl dolgokat de ez nekem "made in china" . Persze lehet h ez is jólenne nekem csak szimplán nem tudom mi ez , és a szép angol 'beyondlogic' honlap meg nekem mint mezei elektronikusnak nem sokat mondott.
(#) Frankye válasza erdoszoli hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Minden előképzettség nélkül ez elég nehéz lesz!
Az MP3 jó alapnak, de egy erősítő mindenképpen kelleni fog rá, és meg kell tudnod oldani azt is, hogy hogyan fogod elindítani a lejátszást...
(#) vicsys válasza erdoszoli hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Bővebben: Link
Itt van a HE-n a kapcsolások között...
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Bakker, erről már teljesen meg is felejtkeztem! Hiába, no, öregszem... Négis igazad lesz, Vic barátom...
(#) erdoszoli válasza vicsys hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Köszi vicsys, kb pont erre gondoltam...
Frankye van itt előképzettség, csak az ötlet hiányzott a megvalósításhoz..
Szép napot!
(#) attika hozzászólása Márc 7, 2009 /

Sziasztok talán pont ide illik ez a kérdésem egy olyan problémával fordulnék hozzátok,hogy van 1 dallamcsengőm elég régi,de évek óta jól működik,és az lenne a probléma,hogy minden sz****ra megszólal.Pl:lámpa gyors kapcsolgatása,hosszabitó kihúzása a konnektorból,cirkó kikapcsolása.és erre szeretnék valami megoldást találni,mert igen bosszantó ha hajnali 2kor megszólal.Előre is köszi mindenkinek.

Ne káromkodj! Frankye
(#) pipi válasza attika hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

nem írtál túl sokat...
szűrd meg a tápját alaposan elkóval és kerámia 100nF-val, és az indítójelet (nyomógomb) is valami pici elkóval ha dc-t kapcsol
(#) attika válasza pipi hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Köszönöm a hozzászólást,igen a nyomógomb dc-t kapcsol ha tudnál felrakni egy rajzot arról,hogy,hogy kössem be a kondikat(elkó),és,hogy mennyit rakjak bele és mekkorát akkor megköszöném,mert sajnos nem sokat konyítok az elektronikához(Rajz alapján szinte bármit összerakok,de hibajavitáshoz/kereséshez semmit) és nem szeretném elrontani.

(#) pipi válasza attika hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

látatlanban a tápra nem tom mondani hová, keress rajta egyenirányítót, stabilizátort, a kimenetükre rakj kb 100-1000µF kondit.
A nyomógombon nézd meg a polaritást, majd annak megfelelően köss vele párhuzamosan kb 10µF elkót. Azért nézd műszerrel, a gomb elengedés után mennyi idővel töltődik fel a kondi, ha túl lassan, akkor csökkentsd az értékét
(#) attika válasza pipi hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Nagyon köszönöm ennyi pont elég lesz ha valami nem megy akkor csinálok róla képeket,és felrakom,stabilizátort ismerem kimenetet megtalálom,műszert is használtam már,remélem megoldódik a problémám.Még 1*köszi ha összejön mindenképp jelzem.
(#) attika válasza pipi hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Köszi szépen eddig úgy néz ki,hogy működik a dolog huuuurrrrrrrrrrrrrrrrááááááááááááá még 1x köszi szépen.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Aug 13, 2009 /

Sziasztok!

Belefogtam egy kuriózumnak számító csengő építésébe. Igazából nincs benne vezérlő elektronika, pusztán egy elektromechanikus eszközről van szó. Sok kísérlet után végül is a hagyományos "bim-bam" csengő 230V-os elektromágnese mellett döntöttem. Ezzel felépíteni a legegyszerűbb. Azért írom mindezt, mert ha tőletek érdeklődik valaki a szerkezet felől, szívesen megosztom a műhely rajzot. Eddig rendkívül jó kísérleti eredmények születtek.

Két különböző hosszúságú 35mm átmérőjű alumínium cső a hangkeltő eszköz. Az egyik 570mm, a másik pedig 500 mm. Szerintem egészen kellemes hangja van.

Üdv.
(#) Pixi hozzászólása Dec 2, 2009 /

Hali!

Gondoltam ide írom be, mert valamennyire ide is illik a kérdésem!
Nos arról lenne szó, hogy van egy lakásriasztó külső egységem amiben ugye van a hangszóró és az elektronika!
Én azt szeretném megoldani hogy a hangszóró felhasználásával egy adott dallamot szeretnék rajt dudaként használni! Konkrétan a hazárd megye lordjai címü filmben lévő dallam kürt hangját!
Tudna erre nekem valaki megoldást, hogy lehetne megvalósítani?
(#) vicsys válasza Pixi hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Letöltöd a dallamot és ezt használod:
Bővebben: Link
(#) Pixi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

1000 köszi!
Pont ilyenre gondoltam!

üdv
(#) Pixi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Netán lenne valaki aki meg tudná nekem építeni ezt a kapcsolást ami a linken szerepel a fentebbi kommentben?
Aki vállalná, kérem írjon privit!
Köszi!
(#) Moderátor hozzászólása Pixi hozzászólására (») Dec 3, 2009

Khm! Ennek inkább az Apróhirdetési rovatban lenne a helye!
(#) Pixi válasza (») Dec 3, 2009 /

Bocs! Nem tudtam hogy hol lenne jobb helyen!
De akkor bedobom oda is!
Köszi!
(#) pipi válasza Pixi hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

privátban kérdezd meg a szerzőt első körben
(#) Pixi válasza pipi hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Megvolt, köszi, de nem jött válasz!
(#) gulyas hozzászólása Dec 20, 2009 /

Megépítettem a Topi féle AVR-dallamcsengőt egy kis módosítással. Annyi, hogy két nyomógomb van, az egyik egy dallamot játszik le, a másik pedig folyamatos hangot ad addig, amíg nyomva tartják. Mind a két csatornán van opto.
A csengő egy panel 3. emeletén van. A lenti gomb úgy működik, hogy 6VAC jelenik meg a vezetékpáron ha nyomják. Így erre rá van téve egy Graetz, meg egy relé (ha jól emlékszem kondi is van. ez a "modul" az előző csengőből lett kiszerelve).
A probléma az, ami a régi csengpnél is volt (az is diy volt), hogy néha elkezd "recsegni", és van amikor fél percig is csinálja folyamatosan. Gondolom a lenti gomb miatt csinálja, ott szed össze valami zavart, mert ami az ajtó előtt van nyomógomb, annak max 2 méter a kábele, meg az lejátszaná a dallamot végig.
Szóval hogy lehetne megoldani, hogy zavarérzéketlenebb legyen a csengő? Gondolom lehet szoftveresen is tenni ellene, de hardveresen se lenne rossz.
(#) Hollowdrums hozzászólása Feb 16, 2010 /

Üdv!

Csak egyetlen kérdésem lenne.
Ebben a kapcsolásban egy ATtiny2313-mas van. Megfelelő ehhez a mikrovezérlőhöz a HEKIT-301 (AVR-ISP) programozó?

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Aug 15, 2010 /

Helló.

SAB 0600-as IC-vel készült gongot épített e már közületek valaki? Ha igen egy hangmintát szeretnék kérni, hogy milyen a hangja.

Köszönöm szépen.
(#) Frankye válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Nem erre az IC-re gondoltál? Ez gong IC.

Bocs, most nézem, a SAB 0600 is gong IC...
(#) Zoli_bácsi válasza Frankye hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Természetesen ennek a hangja is érdekelne, hogyne. Sőt talán ez a továbbfejlesztett, de olcsóbb változat. Köszönöm, Frankye.
(#) Frankye válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Felvételem nincs róla, de egyet összedobtam egyszer. Kicsit halk, és az én ízlésemhez képest kicsit "fémes" volt a hangja (tudom, gong esetében ez alap lenne, de nekem a fogtöméseim is megrezegtek, mint amikor laposelemet nyal meg az ember...), szóval annyira nem tetszett, de tény, hogy érdekes hangzása van. Jól hallható az adatlapon található lépcsős lefutás, ha a triggere elég "lassú".
(#) derbi hozzászólása Szept 3, 2010 /

Sziasztok!
Van egy vezetékes, elemről működő csengőm, amibe beépítettem egy kapcsolót. Sajnos sokszor kikapcsolva felejtem. Kérdésem, lehetne-e beépíteni egy világító diódát, ami figyelmeztetne a csengő kikapcsolt állapotára?
Kettő 1.5V elemmel működik a csengő, amit majd szeretnék kiváltani egy telefontöltővel. A töltő 3.7V , 350mA. Ez az átalakítás megoldható?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem