Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   97 / 1154
(#) KTobi hozzászólása Szept 6, 2010 /

Többször volt már itt említve, hogy karban kell tartani a gépeket. Azt tudom, hogy sok hülyeséget tudnak a felhasználók is okozni. Valaki le tudná röviden írni, Windowson mit kell rendszeresen ellenőrizni, megnézni.
Startupot szoktam ellenőrizni telepítés után, és később csak ritkán. Servicesnél ami nem kell letiltom, ezzel kiiktatva felesleges dolgokat.
Végzett "számítógépes" vagyok, de telepítésen kívül, bár beállítást vettünk csak az operációs rendszerrel kapcsolatban, karbantartás,javítást nem tanultunk semmit. Ha le van írva értelmesen, akkor meg tudom csinálni.
XP mellett maradnák, ha lehet, újkorában gyors és jó a rendszer. Most tudom, hogy vírusos, valami terheli, instabil az indulása, és nagyon lassan indul be, utána szépen fut. Tervbe vettem, hogy újrahúzom, de akkor szeretném, hogy fent tudnám tartani 4-5évig ugyan azt a rendszert. Eddig olyan fél évtől 2évig szokta bírni. Ha jól értem, az XP nem kezeli rendesen le a SATA eszközöket, megoldható, hogy kezelje? Ha megoldható, nem szeretnék újabb verzióra áttérni. A Vistáról nem sok jót hallottam, messzebbről láttam is, 7essel volt dolgom, semmit nem tudok megtalálni alatta, problémás a beállítása. Ha sikerül áttérek 64es rendszerre. Utoljára mikor próbáltam, még problémám volt pár driverrel.
Mi lehet az amitől egy rendszer lelassul?
Telepíteni, csak újra instaláláskor szoktam, utólag csak ritkán. Nem szokásom sorba rakosgatni fel a játékokat, meg leszedni. IE helyett Firefoxot használok, korlátozva van az archiválás. Swapet letiltottam, érje be 2 giga rammal, de látom, ezen bővíteni fogok. Kap még 2őt. Idegen anyagokat kerülök. Saját eszközeimre vigyázok ne legyenek vírusosak. Szeretnék egy stabil rendszert, mert nem akarom az időmet ilyesmire vesztegetni, jobban érdekel az elektronika.
Előre is köszönöm a magyarázatokat.
(#) didyman válasza gerry hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Azokban még nem flash lesz, hanem eeprom. Miért kell? Hátha egyezik, egy OPTi lapkakészletes deszkám van, abból tudok dump-ot készíteni talán.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Sok sikert!
(#) didyman válasza KTobi hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Sokmindenbe nyúlsz bele, lehet, össze sem tudom szedni . Nekem a munkavason 2003-ban lett telepítve a rendszer, a mai napig fürge és jó, pedig jön-megy rajta mindenféle dolog. Az automatikus indításhoz az autoruns-ot ajánlom, ott látsz sok minden mást is, amit az msconfig-ban nem. Futó gépen process explorer-rel tudsz nézelődni, hogy ki, mit és honnan, milyen szülőből indulva eszik sokat. SATA-t kezel az XP abszolút rendesen, ha feltelepíted, vagy megmondod neki, hogy hol keresse az illesztőket-Telepítéskor kell kicsit mahinálni (nlite a programod), ennyi a probléma lényege.
Hetes jó anyag, ha elég erős a vas, jobb arra áttérni. 64b a hetes alatt sima ügy, egész jól működik régi dolgokkal is.
Lassulás lehet HDD baja, kábel hibája és féreg is.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Hali ! A Tusihoz találtam egy pár meghajtót de a videó kártyához csak Win 95re valót.
Az Intelhez nincs semmi illetve ami nekem fent van az a legjobb.Az a program ami megkereste pontosan az az Intel oldaláról töltötte le a meghajtókat.Amit ott találtam az le akarta szedni gépről.
(#) karpi válasza KTobi hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Azt rebesgettek hogy a Microsoft meghoszabbitja az XP tamogatasat 2020-ig ( ha igaz).
Minden XP-s cuccom miutan jonnek a netrul a "feljavitasok !" lelassul.Egy notebook-ban lekepcsoltam az automatikus felujitast es siman megy nem lassult semmit.Ahogy jonnek a felujitasok ugy lessul le az XP.Gondolom ez arra vlt jo hogy a nep terjen at a Win7-re mert ugye a Vista az aztan nagyon nem jott be nekik.
Pld nezsted a Task Manager-rel mi fogyasztja a CPU-t?.
mar haromszor szedtem le teljessen ket gepen az XP-t es telepitettem ujra a "svchost.exe" miatt .

Ez ugy "magatol" el kezd "dolgozni" es 90% -ot lekot a CPU power-bol.A jobbik valtozat ezenkivul megeszi a RAM-ot is ..lassan feltolti mig a gep lerogyik.

A "tanacs" hogy telepitsd ujra a "svchost"-ot agy regi "SP3" -bol ott a kliknk stb..letolti az ember ..telepitene de.. ...azonban a draga XP azt "uzeni vissza" ..."a felteleopitett svchost ujabb verzio..igy annal marad !!"

Szoval nem birtam visszatenni a "tiszta" svchost-ot.

Microsoft FAQ oldalon az amatorok "talalgattak " es adtak egymasnak az otleteket ..a moderator ..."hummogott" semi tanacs vagy segites..
Na de ez a nagy bejelentes elott volt lassuk mi lessz.

Az "svchost.exe" egy komplex program csoport tobb van belolle ,anyit irtak a neten hogy "nem virus!" ne toroljetek ki mert lelessul a gep majdnem nullara a neten.
Neztem mindenfele monitorizalo programmal de nem jottem ra mi es hogy ..ehez mar tobb Windows tudas kene..

Mielott az XP-t ujratelepitettem volna ha mukodni akartam a gepel a"svchost.exe"-t leallitiottam a "Task Managerbe" igy sikerult hasznalni a gepet.

Egyetlen megoldasnak az tunik hogy ha XP-n marad az ember a netet nem kikapcsolja ha dolgozni akar a geppel a "svchost.exe" igy nem berzenkedik.
(#) Szebence válasza karpi hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Hali!

Van mikor nekem is elkezdi ez a folyamat enni a CPU-t 90-100%-ba, hiába állítom le a folyamatot, visszarakja... Inkább várok vele 3-5 percet, amíg abbahagyja és folytatom tovább amit félbehagytam.
(#) KTobi válasza karpi hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Nem terheli különösen semmi a CPU-t. Az svhostok igen idegesítőek szoktak lenni, volt, hogy lelőttem őket, csak egyet hagytam, nem okozott összeomlást, ami kellett újraindult. A ram használata nagy, de főleg a firefox eszi.
A lassulás induláskor jelentkezik. Van, hogy 10 perc mire beindul. De volt olyan is, hogy mikor beírtam a jelszót befagyott. Egy hete ment 3 napig egyfolytában nem volt lassulás, csak a következő bekapcsoláskor. A három nap alatt csak annyit vettem észre, hogy feltettem a WAMPot, és sehogyan sem akarta kiengedni, ezt azóta sem sikerült megoldani, valószínűleg valami vírus blokkolhatja. A nyáron vittem táborba magammal a gépet, akkor volt komolyabb problémám. Nem minden bekapcsoláskor volt meg az "internet". Volt mikor szépen dolgozott, de volt, hogy nem volt feltöltésem. Tehát ide a fórumra tudtam írni, weblapokat megnyitni, de már egy képet elküldeni nem tudtam.
Az este megnéztem, és átdobtam a SATA vezérlőt IDEből, ANCI módra, most valamennyit javult az indulása, de még mindig lassú. Ezt úgy értem, hogy a szintén gyöngélkedő XP a P2es laptoppomon előbb feláll, mint ezen az erős asztali gépen. Az autorunsal most kikapcsoltam pár felesleges dolgot, lehet, hogy ez segíteni fog.
(#) belfi2 válasza karpi hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Hali! Az svchost.exe úgy mint a wuauclt.exe a win aktuális frissítéseiért felelős folyamatok kezelője.Javaslom ne háborgasd őket .A lassulás nem frissítések miatt van hanem mert teleszemetelte a NET a gépedet..Ha vissza olvasol a fórumon találsz a karbantartásra megfelelő programot.De csak óvatosan használd.
Üdv !
(#) szilva válasza karpi hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Az svchost egy host process, ami a különböző service-eket futtatja (ha éppen a beszedett gonosztevő service-ként rejtezkedik, akkor láthatod svchost néven, de attól még nem az svchost a ludas!).

Az XP a rendszeres frissítésektől nem lassul le, attól lassul le, ha mindenféle illegális, ellenőrizetlen forrásokból származó cuccokat pakolgatnak fel a felhasználók, és/vagy a frissítetlen, tűzfaltalan, védtelen XP-re az 5 éves férgek (amik ellen már évek óta védenének a frissítések) felkúsznak a netről. Én is XP-ket használok több helyen is, a (legális) frissítésekből nem származott még soha bajom. Van olyan XP-m is otthon, ami már több gépről gépre költözést és vinyócserét is túlélt, de nem lett újratelepítve az elmúlt jópár év során.

Légy szíves, ezt a tévhitet ne terjeszd!
(#) didyman válasza karpi hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Hümm.
Automatikus frissítés. Röviden és tömören: Kell! Nélküle jó eséllyel kapsz be akármit, ami a gépet zombiházat részévé teszi, ezzel nem csak magadnak sikerül ártani, hanem másnak is. Ne érvelj azzal, hogy víruskereső, meg egyebek, azok nem fognak takarót húzni a rendszer foltjaira, mert nem az a dolguk. Ha neten vana gép, akkor muszáj frissíteni. Offline, és elszigetelt, vagy speciálisan erősített céges hálóban ügyködő gépen el lehet tekinteni ezektől, otthon nem.
Svchost. Egy példány van belőle, nem programcsomag. Ez a fájl egy úgynevezett általános gazdafolyamat, vagyis egy keret, amiben egy sor egyéb dolog futhat, a Windows talán leglényegesebb folyamata. Jellemzően minden hálózats dologhoz köze van, jellemzően egy csomó alkalmazásnak nyújt átjárófelületet más szolgáltatásokhoz és erőforrásokhoz. Ezért látsz futni belőle több példányt is. Leállítani mindet nem tudod, egyrészt mert közülük 2-3 miatt a gép is le akar állni, másrészt mert van, amelyik újraindul rögtön.
Svchost 100%-on: Ez két dolog miatt szokott lenni: Féreg (ezesetben az svchost nem a rendszer sajátja, hanem egy másik, máshonnan futtatva), vagy az automatikus frissítés teendőit végzi éppen. Ez rendszerint rendszerindulás után zajlik pár percig, ezalatt már fél G RAM-mal szerelt gépen is jelentős lassulást okoz. Az oka az, hogy ilyenkor rendezi a frissítési katalógusokat, nézi át, hogy aktuálisan mi a teendője. Egy ellenszere van: Hagyni kell, hogy megcsinálja, és amikor a sárga felkiáltójelet feldobja, akkor a frissítést végigvezetni. Ezután nem fog ennyire elszaladni, hiszen elvégezte a dolgát.
Lassulás. Hát megmondom őszintén, hogy leszámítva a rakás új és hasznos, ezáltal nyilván erőforrást is késő szolgáltatást, amit a szervizcsomagok hoznak, egy jól karbantartott XP nem lassul le magától. Persze szokásos dolog, hogy a szakértelem híján az ember inkább újrarakja és szaravindóz, holott a legtöbb, lassulásért felelős egyéb programot az eula-k el nem olvasása és jelölőnégyzetek alapértelmezetten hagyása okozza.
(#) didyman válasza Szebence hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Kattintsd meg te is a sárga felkiáltójelet és hagyd, hogy tegye a dolgát. Az aktuálisan letöltött és várakozó frissítéseket akarja feltenni.
(#) Norberto válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Bocsi előre is, kicsit ironikus leszek az elején, de senkit sem áll szándékomban megbántani, és tulajdonképp nem is célzottan írom!

Szóval ujjal mutogatni nagyon egyszerű, főleg, ha olyan van megszólítva, amely nem tud visszaszólni semmit, jelen esetben a net.

Természetesen, a netről ezer milliárd fertőzést össze lehet szedni, de hihetetlenül sok gond és probléma fakad a helytelen telepítési módszerekből, beállításokból, konfigurálásokból, vagy azok hiányából.

Az addig oké, hogy a net televan mindenhol vírusokkal, férgekkel, lyukvadászokkal, de a felhasználók is nagyon sokszor hibáznak sajnos. Én is teljesen biztosan hibázok, csak talán már kevesebbet, mint amikor még tudatlanabbul álltam a témához.

Mondom én, aki remélhetőleg rálépett didyman útjára azzal, hogy itthon már két gép is van, amelyeken lassan 3 éves az XP és olyan sebességű, mintha 1 hete telepítettem volna azokat. Nopersze, didyman gépe a 2003-as telepítéssel nem előzhető meg csak úgy jobbról, hirtelen...

Tehát a netes férgek védelme mellett ki kell hangsúlyozni szerintem még a PC-kezelői tapasztalatok minőségét, mennyiségét, szóval a hozzáértést, az évek alatt szerzett gyakorlatot. Azt is ki kell emelnem, ha manapság valaki még XP telepítésen gondolkozna, akkor SP3-nál lejjebb ne nagyon adja!

Végül: én azt mondom, aki körültekintően használja a gépét, az szépen fokozatosan "szinteket lép" és előbb-utóbb felismeri, hogy "mi a dörgés". Nekem hasonló gondokat az XP 5-6 éve okozott, amikor még nem nagyon értettem a miérteket, nem néztem mélyen utána a dolgoknak, hogy mi hogyan működik, miért azt és pont úgy kell beállítani, ahogy "szokás". Akkoriban az volt a divat itthon, hogy kb. kéthavonta XP telepítés zajlott. Aztán lassacskán felismertem, hogy ez így nem mehet tovább, mert eszméletlen időpocsékolás, tehát annyira nem élvezetes tevékenység, mint amilyen az eredménye lesz, pár hétig. Egyre többször utánaolvastam a dolgok működésének, és tapasztalatokat próbáltam szerezni idővel. Ennek is tudható be, amit fentebb írtam, a lassan 3 éves XP.

* Az svchost-hoz még egy félmondat: ahogy szilva is említette, ez Windows szolgáltatásokat kezel, menedzsel. Meg fogtok lepődni, de például az audio vezérlőt is ez kezeli részben. Erre úgy jöttem rá, hogy korábban én is próbáltam lelődözni néha ezeket a folyamatokat, és megfigyeltem, hogy ha az egyiket (talán a legnagyobb méretűt, kb. 16 MB) lelövöm, akkor elmegy a hang, nincs lejátszás.
(#) didyman válasza Norberto hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Igazándiból a 90%-a tökegyszerű apróság annak, amit a géppel teszek, semmi nagy dologra nem kell gondolni, olyasmi ez, mint az autód: Ha vezeted 5-10 évig, akkor már tudni fogod, mikor mi baja, mikor mihez kell nyúlni. Nekem azzal van bajom, mert oké, hogy egy otthoni, lelkes felhasználótól az ember nem vár el és nem kezelheti úgy, mint egy ezzel napi szinten foglalkozó embertől akár ilyen mélységű géphez értést, hogy rendszergazda minőségű emberek olyan munkát hagynak maguk után, hogy a hajam égnek áll. Ma is elmentem helyi mindenes boltba szakérteni és rögtön megoldottam két olyan problémát, ami szakiról szakira ment már, megoldás nélkül. És egyik sem egy hűde nagy tett, vagy valami nagy szakmai rutinból fakadó kezemösszecsapom feladat, hanem egyszerű, némi logikával és apró ismerettel megoldható dolog. Nevesítem az egyiket, Diamond raktárkezelő, és onnan nem jó a nyomtatás opció, mert a készülő rendelést elektronikusan kell küldeni. Ezért a nyomtatás képernyőre történik, onnan vágólapra helyezik, majd ablakváltás, word indít, beillesztik, betűtípust és méretet állítanak, hogy a sortörések jó helyen legyenek, mentik, aztán outlook, új levél és csatolják hozzá. Szép hosszú folyamatábra, ugye? Egy PDFcreator és asztalra parancsikon hozzá, hogy két gombnyomással éppen alapértelmezetté lehessen tenni, amikor kell, a DOS alapú, csak az alapértelmezett nyomtató megoldás miatt, aztán automatikusan ablakot vált, sortörések jók maradnak, párbeszédpanelről rögtön nyomkodható az email gomb, és csoki. Még gondolkozom a bullzip-en, mert az rögtön nevet is ad a fájlnak, azt se kelljen mán' beírni :smoke: . Szóval ezek ilyen egyszerű dolgok, én sem úgy születtem, hogy tudtam, csak egy kevés érdeklődésem volt, van hozzá, hogy utánajárjak, megoldjam úgy, mintha én ülnék előtte. Aztán hálópartikon meg mindig van, akinek újra kell rakni a gépét, ez amolyan hagyomány lett, most már lelkesen megtapsoljuk a delikvenst, annyira jellemző, hogy valakinek mindig telepítés lesz .
(#) Norberto válasza didyman hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

A Bullzip valóban jó, én is annak a használatára szoktam rá egy ideje. :yes:
(#) greatman válasza didyman hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

A bullzip szerintem is zsír. Gyakorlatilag minden gépre felrakom az utóbbi időben....
(#) Kawaszaky válasza KTobi hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Sziasztok!

KTobi! Ha elfogatsz egy két dolgot tőlem is!
Nem vagyok tanfolyamot végzett! (egyenlőre)
Csak tapasztalatokból említenék meg pár dolgot ami segíthet.
Általában a lasulásokat okozhatják:
nem op.: rossz hővezetés vagy hőérték, tulzott por, kábelek, hardverek
op:
-fájlok: töredezett, fagyu vagy már érvényben nem lévő reisztrációs bejegyzések, sok futó folyamat vagy kártevők. Arra is érdemes figyelni, hogy ha frissíted a Drivereket akkor lehetöleg mindegyiket próbáld ez azért is fontos lehet mert nem bisztos hogy egy régi driver tökéletesen kompatibilis az új Driverrel.
Az elöttem szólóknak igazuk van abban amiket leírtak!
De azért vannak itt olyan dolgok amikkel nem értek egyet.
A Win7 jó oprendszer nehéz kiismerni de ha megvan akkor igen jó (nekem semmi gondom vele!)
A Vista is jó volt, azzal sem volt gond csak nagyteljesítményű gépekre készítették őket. A másik baj az volt ennél a rendszernél, hogy mielött kiadták volna senki nem hitte el, hogy valójában napvilágra fog kerülni. Azt gondolták ez is majd olyan lesz mint az elődjei.
Hát sok idő és hitegetés után kiadták de a Hardvergyártók nem készítették el a Drivereket Vistára ezért volt az a sok hiba. Apámnak HP 7800as gépe van és 3évet tökéletesen ment rajt a Vista! Soha nem kellett hozzányulnom semit sem! (bár apám nem gémerel rajt)
(#) KTobi válasza Kawaszaky hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Szia!
Persze, hogy elfogadok tőled is segítséget.

Kösz, neked és a többieknek is a segítséget. Ez már menthetetlen. Legközelebb, majd jobban ügyelek ezekre a dolgokra. És igen, ritkán, de azért szoktam nyitogatni. Ha meg már kinyitom, porolom is.
(#) didyman válasza Kawaszaky hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

"A Vista is jó volt, azzal sem volt gond csak nagyteljesítményű gépekre készítették őket"
Másként fogalmaznám: A Vista-t nem optimalizálták megfelelően és elsietve adták ki. A hozzá kernel és UI szinten majdhogy egyező képességű W7 messze jobb nála a régebbi vasakon.
(#) belfi2 hozzászólása Szept 7, 2010 /

Hali! Valóban úgy van ahogy mondjátok de sajnálattal kell közölnöm hogy nagyon kevés embert érdekel a számítástechnika igazi világa.Nem azért tanulják a fiatalok mert érdekli őket hanem mert trend.Egyre kevesebb az olyan ember aki érti is azt hogy mit csinál ,Nem is foglalkoznak vele.mert egyszerűbb gyorsabb egy gépet újra húzni mint napokat eltölteni a hiba keresésével.De mindennel így vagyunk.A rohanó világban nincs idő kivéve ha életbevágó az adat amit menteni kell.Jómagam 47évesen most kezdtem el foglalkozni vele mióta lerokkantam, érdekel nagyon, de már nem úgy fog az ember agya mint 30 évvel ezelőtt.De kérdezni nem szégyen.Ha megkérdeznénk néhány fiatalt aki éppen ki szált az autójából hogy hogy működik az OTTO motor, meglepő válaszokat kapnánk .Így van ez a számítógépekkel is nemérdekli hogy mitől működik, csak működjön.
Ez magán vélemény , természetesen Tisztelet a kivételnek.
(#) andrasaranyos hozzászólása Szept 8, 2010 /

Volt szó az automatikus frissítésekről, így hát én is hozzászólok. Annak ellenére hogy telepítés után mindíg azonnal kikapcsolom, nem mondom, hogy nincs rá szükség. De amikor az xp telepítés után (ezt használom) feldob egy listát több mint 20 elemmel, hogy válaszd ki mit szeretnél egy átlagos felhasználó mint én, honnan tudhatná, hogy mire van igazából szüksége? Én legalábbis csak azt telepítem fel amire szükségem van, de ezzel sokan máshogy vannak, ha már lehet akkor legyen minden alapon, ami megfigyelhető vásárlásoknál is, mindenhol.

Kiváncsiságból megnéztem. 78 különböző frissítést kellene letöltenem, hogy biztonságban legyek. Köszönöm nem! Stabil a gép pedig nem erőmű, minden jól működik, mint egy jól karbantartott használt autóban.
Előre elnézést kérek, nem dicsekvésnek szántam.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Tök jól látod, ez ma a trend. Egy dologgal nem értek egyet, a több napi sz.pással: Én pont azért csinálom, amit, mert időben messze hatékonyabb így javítani, mint újrarakni! És mert adott helyen egy újrarakás nem olyan egyszerű, fél órás rutin, eleve nehezen kivitelezhető és pont az jelent több napi elfoglaltságot, mint pl. egy fotós-zenész ismerősömnél nem rég, neki kismillió plugin, hangminta, speciális hw és azok egyedi beállításai jöttek most egy vadiúj géppel. Ha egy férget negyed óra alatt kiszedek újrarakás helyett, akkor az jobb, bár nem kérhetek érte annyi pénzt, mint egy teljes újrarakás óradíja és igen, ez a másik pont, ahol a leleményes magyar gondolkozik, hogy ez látszólag több munka, és kényelmes is, hiszen zömmel a folyamatjelzőt lesi.
(#) Tomi20 válasza KTobi hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Üdv

Én alapból kikapcsolom az automatikus frissítéseket, és csak SP2-es wint rakok fel. Az SP3-ban valamiért más a hálózat kezelés, ezért vagy nem is működik, vagy nagyon nehezen lehet csak beállítani az itthoni hálózatot (fájl/nyomtató megosztás) Az én laptopom egyben feltöltő gép is, így a nap 24 órájában megy. Jártam már úgy, hogy éjszaka nekiállt frissíteni, újraindult, és reggelig üresen ment a gép, mert jelszót kell megadni a fióknak. Nekem is működik 3-4 évig egy win, időnként töredezettség mentesítek. Nagyban ronthatja a win élettartamát, ha olyan oldalakat nézegetünk, amin sok a vírus (pl xxx, crack) Éppen ezért én ezt a gépet nem használom ilyesmire, bár szerintem az avast megfogná ezeket is. Ha csak ellenőrzött oldalakat nézegetünk, akkor nem kell tartani a vírusoktól sem. A kéretlen e-mailben pedig ne nyissuk meg a jonö.exe fájlt
(#) didyman válasza andrasaranyos hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Az automatikus frissítés olyan a gépnek, mint autónak egy jobb olaj, erősebb ékszíj, vagy éppen adott helyzetben az életedet jelentő jobb minőségű lengéscsillapító, vagy javított kivitelű kábelköteg, ami a kocsi kigyulladását megelőzi (vagyis feltárt hibát javít). De ezt nem érted meg te sem, hogy enélkül netre menni olyan, mintha lehúznád a gumit aktus előtt. Erre szoktuk mondani, hogy az IE6 a bátor, vad férfiak böngészője, a frissítés nélküli gép meg a zombi hálózat játékszere-nézd csak meg, hány frissítés szól távoli kódfuttatásról, és elérésről! Ezek jellemzően olyan lyukakat foltoznak, melyeken keresztül abszolút a tudtod és tünet nélkül lehet a gépet használni bármilyen alkalmas feladatra. Miért kéne bármit is válogatnod? Leszámítva ritka, egyedi eseteket, az automatikus frissítés olyan, amiben vakon megbízhatsz, mert tesztelték előtted épp elég hozzáértő módon. Nem kell a listát olvasgatnod, egyszerűen nyomd meg a továbbot, ha nem értesz hozzá annyira, hogy tudd, miket tesz fel, akkor neked nem is kell olvasgatni, miket tesz fel, csak elhinni, amit a kategóriához ír: Fontos frissítés, mely éppúgy része a precíz karbantartásnak, mint autónál az olajcsere!
A stabilitásnak az erőmű géphez meg égadta világon semmi köze.
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Sasser-blaster párosra emlékszel? Mindenféle cécó nélkül szaladtak be a gépre, anélkül, hogy bármit megnyitottál/megnéztél volna neten. Azóta is vannak ilyen férgek, az Avast meg ugyanúgy, mint a többi víruskergető, nem 100%-os védelmet ad. Az SP3 hálózatkezelésével milyen konkrét problémád van? Mert én rengeteg SP3-as gépen osztok meg fájlt, nyomtatót, meg mások is, működnie kell annak.
Pont a te géped a fokozottan veszélyeztetett kategória, a feltöltések miatt közvetlen nyitott portokkal rendelkezhet, az ilyen gép isteni célpont. Automatikus frissítés meg paraméterezhető úgy, hogy ne akarjon újraindulni, csak figyelmeztessen. Vicces lenne, ha egy MS szerveren hanyattvágja napközben a cég működését a Win, mert ő újraindul a frissítések miatt.
(#) karpi válasza didyman hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Az svchost.exe egyik " kapcsolata" az internettet is kezelo ( ugy nez ki) csinalta a bajt.TaskManager -be leallitottam azt a svchost-ot amelyiknel bealt a foyamatos allando 90-99%-os fogyasztas.Aztan kesobb rajottem hogy ha letiltom a netet es par perc mulva csend lett .Majd kesobb megent rakapcsoltam es mikor lehetett a neten kutattam a problema megoldasara tanacsokert.

De bekapcsoltam a notebook-ot es avval kerestem a netten a megoldas utan.

Az egyetlen tanacs az az SP3 .".kipucolasa" es egy regebbi jo programresz feltelepitese volt.Mint mar irtam nem birtam feltenni/kicserelni a regebbi "drivert" vagy programreszletet mivel a windows nem hagyta .Kiirta hogy jaj de uj programom van es amit en akarok az regi ...".
Mivel nem ertek enyira hozza hogy az SP3 -mat "kiszedjem" es akkor egy regi tiszta valtozatot telepitsek.( sok minden mas tanulmanyozas utan) rajottem hogy hamarabb ujratelepitem az XP-t ..Eggyuttal a mar nemkivant programoktol is szabadulok , nem telepitem mar vissza csak a nagyon fontos altalam hasznalt progikat.

Most mar eltelt fel ev es meg nem csinaltam meg de ha lessz turelmem (letoltottem a Hiren's boot CD-t) az XP-hez csinalok "Disk image"-t .Igy ha valami gyanus vagy virus stb megjelenik ..rogton "Format C:/ es vissza 10 perc alatt a C:/ tiszta kezdeti frissen a fo feltelepitett hasznalni kivant programokkal.

Aztan biztos az lessz hogy a "disk image" utan telepitett programokat/frissiteket amiket a "disk image"-n nem kerulhettek meg ra ujra kell telepitesem.
Igy mukodtem a Win'98 -al eveken keresztul a PQDI -vel keszitett diskimage-val .Nem is volt semmifele virusirtom vagy Firewall-om .

Aztan muszaly volt mar atterjek XP-re .

XP-be nem alkalmaztam meg mert nem tudtam DOS -ba jutni hogy csinaljam a Format C:/ -t innen az alapbol , hogy minden szemet kitorlodjon.
A Hiren's boot CD -ben van program az XP-hez is hozza amivel meg lehet csinalni a dolgot.

Persze kisebb mokak eseten a virusirto vagy a " System Recovery - amivel "vissza allitom egy ket nappal elobbi allapotra kisegit.

A Win7-essel mukodo gepembe van egy komolynak kinezo backup -reszleg ..nem tudom mennyire hatasos meg csak egy virus valami jott be egyszeruen visszatettem ket nappal es eltunt .
Azt is muszaly frissitsem mert kozbe egy csomo frisiites es program kerult fel ra.

Szerintem nem kene a sok frissitest hagyni csak ugy magatol jonni mert a letobb bajt ezek okozzak .Csakkhogy kenyelmetlen dolog mindeg vegigkutatni a Microsoft valamint a Forumok-on megjeleno visszajelzeseket .Igy az ember autiomatara teszi es bizik a Microsoft-ba.

Csakhogy vannakkomoly penz erdekek a dologban!
(#) didyman válasza karpi hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

"Szerintem nem kene a sok frissitest hagyni csak ugy magatol jonni mert a letobb bajt ezek okozzak"
Gépek milliói frissülnek automatikusan. Komolyan gondolod ezt? Van róla fogalmad, mennyi bajt okoznak a nem frissített gépek?

Megkérdezhetem, hoyg eredeti licenszelt XP-d van, vagy valami pistike verzió (reborn, forever, extended)?
(#) karpi válasza didyman hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Eredeti sajat nevemre vasarolt licens-es XP es eredeti Win7.

Az XP mindenfele innen onnan kapott peldanya telepites utan a netrol hozott maganak valamit es rogton leallitotta magat azt "modnva" hogy valami galyiba van a "registry"-ben es 60 masodperc mulva kikapcsolt.

Igy aztan vettem egy windows XP-t , tenyleg a frissitesekkel es a licens miatt beken hagyott a Microsoft.
Mignem jott a frissites "OK" hagyom hogy frissitsen es puff mind romlik a helyezt, erre mivel eppen a gepen voltam visszateszem ket harom nappal es mukodik rendessen .Aztan jott egy automata frisiites vaklamikor egy kikapcsolas elott azt nem tudtam eszrevenni hogy milyen hatasa lehet mivel csak masnaop kapcsoltam be a gepet , aztan kesobb vettem eszre a lassulast ...akkor jott az elso ujtratelepites ggondolvan hogy virus,Aztan a meloba az XP -vel ugyanaz a moka ..gondoltam idekerult a virus vagy innen vittem haza (?)..persze mind a ket alkalommal kutatva lattam a nagy CPU fogyasztast de nem tudtam mit nesek tulajdonkeppen.Ra egy 8 honapra jottem ra othon hogy megent lassul es a"svchost" fogyaszt /duborog magaba megallas nelkul egy ido utan.Virusra gyanakodva irany a Google a Microsoft es wondows help forumok...ott aztan olvasgattam mirol is lehetne szo.De csak a mar leirtakat tudtam meg.

Most egy ideje az egyik gepen frissitek neha csak kivancsisagbol egyenlore nem lett semmi "svchost" dolog .

Most az erdek a Vista sikeres bukasa utan a Win 7 -es eladasa...de ..kozbe mint mar irtam azt mondtak hogy "ok" tovabb tamiogatjak az XP-t.valoszinuleg az altalanos felhaborodas miatt amit kaptak .. hasznaloktol.
Most a Win7-es egy dualcore-n eredeti Intel -es CPU stb 2G RaAM fut igy nem lehet osszehesonlitani amukodesi sebesseget a 2GHz-es Amd-vell 1G RAM .

De azert azt latom hogy jelentossen lelassult es sokat vacakol.

A lassulast csak a porogramok inditasa valamint a kezdeti installalasnal latom.CCleaner-el kiramoltam ami program nem kell nekem inditaskor .

Valamy Registry Cleaner fele progit futattam ..de ?

Hijack this -el nezegetenm de azhoz tobbet kene erteni.
Vanaz a site ahol specialistak online par nap alatt rende teszik a gepet de aztan kikotik hogy milyen oldalakat szabad latogatni es ha nem tartod be masodszor mar nam segitenek,Nekik igazuk van.Ne legyen hiabba valo az onkentes munkajuk.

De az svchost dologgal ott se llattam megoldast .
(#) belfi2 válasza karpi hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Hali! Én nem foglak győzködni a frissítés kikapcsolásának helytelenségéről,szintén üzletpolitikai érdekek miatt. Sőt! Legalább lesz munkája pár számítógépes szakembernek. :csodalk:
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Szia! Éppen erről van szó ,még másnak több napi sz...ás addig egy képzett szakembernek pillanatok műve a rendbehozás. Egy jó szakembernek éve sokasága kell ahhoz hogy azonnal tudjon reagálni a különböző hibák elhárításában.De a magán szférában erre nincs igény. Érdeklődés hiányában marad a telepítőlemez kopásig való használata, mint leggyorsabb megoldás ,a működő képesség eléréséhez magának a működés elvének megértése nélkül.
Következő: »»   97 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem