Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   98 / 1154
(#) Kawaszaky válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Sziasztok!

didyman igazad van! Valójában elkapkodták a kiadást és volt sok hiba ez tény! Én csak annyit szerettem volna tudatni, hogy azért nem volt annyi rosz benn mit amiket olvastam róla mert adtól a hajam is az égnek ált amit leírtak és az nem az op.hiba hanem sajnos a felhasználó tudatlansága volt sokszor.
(azért azt valjuk be, hogyha nincs Vista akkor nem születik meg a win7)

belfi2 pontosan úgy van a helyzet ahogy írod én is tapasztaltam ezeket a dolgokat.
Egyszer eladtam egy ki Compaq p3gépet. Kicsivolt gyenge de én imádtam. Főleg javítani. Mikor eladtam
egy nehezebb anyagi körülményeközött élő családnak
azokután szőrnyen rosszul éreztem magam.
A srác az alapdolgokat nem akarta tudni proci, ram, videokártya. De még azt sem, hogy kell egy játékot elindítani! hónapokig járhattam hozzájuk javítani és tanítani. De volt olyan helyzet is bementem egy boltba ide kábelt venni és az eladó hölgyemény azt sem tudta miaz.
(#) belfi2 válasza Kawaszaky hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Üdv !A történet röviden :A Mc os kiadta ha jól emlékszem a Tigris névre hallgató OP sys 2005-ben válaszul a Microsoft a Vistát ami szintén 2005ben 6 hónap eltéréssel.Amire újabb válasz a 2007-ben Leopárd,majd 2009-ben Hó Leopárd. Erre jött a Win 7 a Microsoft-tól.
(#) Norberto válasza Kawaszaky hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Idézet:
„már érvényben nem lévő reisztrációs bejegyzések”

Énszerintem a Registry úgy van, hogy ez nem egy program. Ezt úgy lehetne felfogni, mintha egy motor nélküli adatbázis lenne. Azaz: egy csomó program, illetve maga az OP-rendszer is ide pakolássza a saját beállításainak jó részét, illetve azokat innen olvassa ki. Szóval ez nem egy futó program, ami a Windows-zal együtt indul és állandóan fut. Ha éppen elindítunk egy programot és annak szüksége van valami korábban lementett adatra, akkor megnyitja az adott kulcsot, ill. annak értékét és gyorsan kiolvassa belőle a bejegyzést.

didyman, te mit gondolsz erről?
(#) Norberto válasza didyman hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Idézet:
„időben messze hatékonyabb így javítani, mint újrarakni”

Hajjajj. Aki tudja, mi az az igazán belakott operációs rendszer, feltelepítve sok-sok száz különféle alkalmazással, melyek mindegyike be van már konfigurálva, akkor inkább hetekről beszélhetnénk.

A hibajavítás tehát ilyenkor mindenképp kifizetődőbb módszer. S pluszban, még tanul is az ember, fejlődik, ha problémát old meg.
(#) attrax hozzászólása Szept 8, 2010 /

A múltkor írtam,hogy néha elmegy a kép a monitoromon.Mellékelem a hibát okulásul.
Ő a vidikártyámon volt.
kondi
(#) Norberto válasza attrax hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Teljesen nyugodtan felteheted ide az oldalra is a képet, van rá mód, és hosszútávon is megmarad, nem lesz olyan bizonytalan a kép elérhetősége, mint egy ingyenes képeket raktározó tárhelyen. :yes:
(#) didyman válasza Norberto hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Jól tudod, ez egy adatbázis, amit a rendszer rendszerint a memóriában tart (így például a töredezése nem akkora gond, ha van elég RAM), a benne lévő értékekkel akkor van baj, ha egy adott esetben hibás értéke van (fájltársítások például), vagy vírus által elbarmoltak (hibakereső alkalmazások helyére maga a vírus kerül, változatos programok indításakor maga a vírus fut le). Az adatbázisnak van 6 fájlja, ezek között van rendszerszintű közös és felhasználói fiókra egyedi. Van előnye és hátránya ennek a közös megoldásnak, és olykor oka lehet lassulásnak, de inkább program hibás működésének.
(#) attrax válasza Norberto hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

ok.lehet hogy kevés volt a táp...

DSCF0010.jpg

(#) Norberto válasza didyman hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Idézet:
„a rendszer rendszerint”

Magyarul: rendszer2int

Szerintem az Explorer.exe tartalmazza, illetve aktualizálja a Reg-ben foglaltakat. Már csak azért is gondolom így, mert pár dolgot az Explorer.exe újraindításával szoktam aktualizálni, miután a Reg-ben matatok. Sőt. A Registry tulajdonképp dinamikusan, tehát menet közben frissülni képes, csak van olyan program / szolgáltatás, ami a rendszer indulásakori Reg. tartalommal, statikusan töltődik be, azaz indul. Nem egészen látom át, mi hogy megy ebben a bejegyzés-halmazban, csak erős sejtéseim vannak.
(#) belfi2 válasza Norberto hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Igaz a registry nem egy program hanem egy "tároló".Ide jegyez fel mindent a gép ami történik vele ( legyen az akár egy egér kattintás)de ide ideíródnak a programok regisztrációs bejegyzései is ami a program törlése után jószerivel ott is marad,és ezek "kerülgetése"" okozza a lassulást a gépen.Ezektől kell megszabadulni úgy hogy más működő program ne lássa kárát.
(#) Norberto válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Pedig, ha minden program fejlesztője értelmes, átgondolt módon gondoskodna a Registry-ről, uninstall közben is... jó lenne.
(#) coyote55 hozzászólása Szept 8, 2010 /

A registry pucolásához adalék: legnagyobb megdöbbenésemre az Office kérte a telepítéskor beírt kulcsot. Nem értettem a dolgot, de mikor sorban kérték a programok a regisztrációs kulcsokat, akkor kapcsoltam, hogy egy "nagyon ajánlott" registry-pucolót küldtem a gépre, és az lelkesen törölt minden "nem használt" bejegyzést, és ezzel együtt a kulcsokat is...
(#) Norberto válasza coyote55 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Hát igen, végülis logikus, valamilyen szemszögből.

Tehát a felhasználói programok gyártói mondhatni, jogosan gondolják azt, hogy a Registry egy eléggé védett övezetnek számít elvileg, mondhatni. Tehát bátran jegyzik fel benne a kulcsokat, akár direkt módon, vagy kódolva, ez végülis lényegtelen. Nyilván azért van így, mert azt gondolják, "a védett övezetet a legtöbb felhasználó békénhagyja, nem piszkálgatja, ha pedig valaki mégis belenyúl, nyilván azért, mert ért hozzá". Képbe kerülnek tehát a sok helyen reklámozott, mindenféle gyorsulási reményt keltő programok, melyekkel nagytakarítást lehet végezni. A gond csak ott van, hogy sokan vakon megbíznak ennek a működőképességében és helyességében. Nem tagadom, egy időben, 5-6 éve én is előszeretettel járni próbáltam ezt az utat, aztán miután felismertem, hogy csupán Reg. tisztíttatással nem lehet hosszú távú stabilitást és javulást elérni, 100 %-os mértékben leszoktam róla és más utakat kerestem. :yes:
(#) coyote55 válasza Norberto hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Logikus volt az a lépés is, hogy az illető program ment a kukába?
Tulajdonképpen egyfajta programhibáról beszélünk, mert a "nem használt" nem egyenlő az "üres" bejegyzéssel.
A "nem használt" üres kulcsok törlése nem okozott volna ilyen galibát, de így
(#) Norberto válasza coyote55 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Nem tudom, ezt neked kell eldönteni.

Azt tudom, sok-sok program közül némelyiknél megoldják azt okosan a fejlesztők, hogy ha az Uninstall-t választod, rákérdez, hogy valóban le szeretnéd-e szedni a gépről az alkalmazást, vagy csak Repair, azaz javítani szeretnéd-e. És ha az utóbbit választod, akkor kijavítja a Registry-bejegyzéseket is alapértelmezettre és hasonlók. Az eltárolt kulcsok és menet közbeni, korábbi bejegyzések sajnos ekkor is elvesznek, de legfeljebb újra meg kell adni ezeket, mégsem csak a teljes és néha hosszadalmas újrarakás hozza helyre a gondot.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Dehogy okoz lassulást a kerülgetés. Konkrét címre, azaz kulcsra ugrik az érdeklődő.A szemét ettől még szemét és igen, az eltávolításkor sajnos rendszerint csak a telepítéskor létrehozott kulcsok, értékek kerülnek törlésre. Ugyanez van a fájlokkal is, maga az MSI egy tök jó dolog lenne, ha értene hozzá, aki megírja a szkriptet rá, de erre nagy nevű cégek sem képesek, mintha ők maguk sem tudnák, mi minden keletkezik a programjuk futásakor.
(#) gery1212 hozzászólása Szept 8, 2010 /

Sziasztok
Ez a gond ugyan nem nagyon fűződik ide de megkérdezem hogy:
van egy laptopom de nem tudok bele rakni hdd-t mert nem olyan a csatija a típusa:maxdata 993 magic Boston (MAGIC NB BOSTON)
(#) didyman válasza gery1212 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Ehhez kell egy átalakító, ami az eredeti lemezfiókban volt benne.
(#) gery1212 válasza didyman hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Szia
Nem tudod hogy milyen fajta átalakító kellene?(típus....stb.)
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Az rendben van hogy konkrét címre ugrik de az elérési idő megnő mert a sok szemét miatt nem tudja olyan helyre pakolni az új bejegyzéseket ahonnan gyorsabban elérhetné.Legalább is én így gondolom.A takarításnak az lenne a lényege hogy a biztonságosan törölhető szemetet törölje és az egymáshoz tartozó adatokat össze pakolja.így csökkentve az elérési időt ezáltal gyorsítva a rendszer működését.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

A registry nem soros elérésű, hanem fa szerkezetű, így az elérésében ez nem fog nagy szerepet kapni, extrém eseteket leszámítva. Egymáshoz tartozó adatok minden esetben "össze lesznek pakolva", ezen változtatni nem lehet, hiszen akkor borulna a fa. A memóriában az elérési idő meg...Biztos ismersz memóriát töredezettségmentesítő programokat. Semmi értelmük . Ugyanígy SSD esetében, ott sincs különbség töredezett és logikai elhelyezkedésben sorfolytonos fájlok elérése között, ott annyira, hogy a logikai kiosztás a fizikaitól messze eltér, nem lehet megmondani, hol van konkrétan az adat, ezt csak a logikai és fizikai címeket egymáshoz rendelő tábla tudja, hiszen a wear leveleing-et kompenzáló rutin össze-vissza rendezi az adatokat. Ez az elérési/keresési idő és töredezés egyedül a mechanikus merevlemeznél lényeges.
Amitől lassulhat a gép és összefügg a registry-vel, azok többnyire jobbegérgombos kiterjesztések, explorer alá épülő bővítmények, fájltársításokhoz rendelt egyéb műveletek, és irdatlan mennyiségű adat egy adott ágban. Ezzel összefüggésben a programok által otthagyott szemetek miatt indulni nem képes, vagy várakozó dolgok. Szerintem kicsit túl van misztifikálva ez a registry-lassulás, a legtöbb dolog, amitől meglassul, az nem maga a registry-ben lesz, hanem rajta kívül, és számos, jobb program létezik ezek rendbetételére (shellexview, hijackthis, autoruns, MSICUU például). Szerintem jobb ötlet magukat a problémát okozó dolgokat eltávolítani, a registry-ben lévő bejegyzéseikkel együtt, mint csak magát a registry-t nyaggatni.
(#) didyman válasza gery1212 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Így csípőből nem, ritka és régi a géped. Meg ez nem egy áltaános alkatész, hanem a noteszhez egyedi darab.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Szia! Köszi a részletes tájékoztatást.
"Biztos ismersz memóriát töredezettségmentesítő programokat." Cavinton, bár az a sajátomnak kell :lookaround:
Van egy a Microsoft által kiadott program registry takarításhoz .Érdekes módon az okozta a legnagyobb kárt a gép program állományában.(A nevét nem írom le nehogy megsértődjön valaki)
De lassan túl kell lépnünk ezen a problémán úgyis mindenkinek magának kell eldöntenie hogyan használja a számítógépét.Van egy régi mondás:Tanácsot lehet adni észt nem!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 9, 2010 /

Sziasztok.

Szereztem egy bontatlan ASUS TUSL2-C alaplapot, és a következő problémám támad vele.

Az alaplapban egy 512MiB -os szerver memóriát használok ( 133MHz ECC CL3), és annak megfelelően konfigurálva van.

A problémám az, hogy a BIOS is csak 256MiB -ot hajlandó megcímezni belőle.

A memóriát más gépezetben teszteltem, ott minden rendben van.

A kérdéses alaplapban, egyébként a standard memóriákat képes kezelni, az az ha berakok neki, egy 512MiB -os King$ton memóriát, akkor azt minden gond nélkül lekezeli.

Mi lehet a probléma?
(#) abcdabcd válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Az alaplapod lehet, hogy nem támogatja az ECC memóriákat... A könyvét megnéztem abban nem írja, hogy ecc memóriát támogat... illetve a Kingston ram keresőjében is kipróbáltam és ott se mutatja, viszont az én szintén ASUS P2B alaplapomhoz amihez emlékszek is, hogy lehetne ECC memóriát rakni, ahhoz a kingston keresője is ajánl hozzá olyat...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Hali! Igazad lehet idézet "A rendkívül sikeres ASUS CUSL2-C alaplapra épülő ASUS TUSL2-C egy normál ATX formátumban készülő alaplap, melyen három DIMM memóriafoglalat található, ezekbe pedig maximum 512 MB PC100/PC133-as SDRAM memória helyezhető be."
(2001 jan 30)
(#) _ampervadasz_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Köszi az információt.

A BIOS -ban erre vonatkozó beállítás is van, így nehezen tudom elképzelni, hogy ne támogatná.

Ha az ECC memóriaszintű hibajavítást nem támogatja az alaplap, akkor ugyanúgy tudja használni mint egy standard memóriát, csak ECC nélkül, ettől, még nem kéne feleződnie a megcímezhető memória területnek.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

A szerver memóriák szervezése nem fog tetszeni neki, ha jól sejtem, fele annyi (+ECC) IC lesz rajta, mint a Kingston-okon.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

A King$ton memóriákon 16db memória Ic található, meg egy apró EEPROM talán 4k -os.

A szerver SD memóriákon viszont 18DB memória ic található, továbbá 3db ECC chip ( IDT74ALVCF) és egy pc133 -AS Shiftregiszter ic PI6C2510-133

Eléggé igényesen van kialakítva a memória, még egy SMD ellenállás sem férne rá. Ez egy külföldi szerzemény.

A kivágások is jó helyen vannak, ami szerint 3,3V -os a modul és unbuffered
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Valahogy mégis a szervezéssel lesz baja, arról mit tudni?
Következő: »»   98 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem