Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RTL8186 + linux

Témaindító: nrg, idő: Szept 19, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) nrg hozzászólása Szept 19, 2010 /

Hello Kedves Fórumozók!

Van egy Sitecom wifi-s routerem, amit kissé "módosítani" szeretnék. A helyzet a következő, van benne egy RTL8186-os mikroproci, néhány egyéb cél-IC (pl. wifi fizikai réteg) és memória (2Mb NAND-Flash és 8Mb SRAM).
A panelen ki van vezetve JTAG csatlakozó és a mikroproci soros portja. A procin linux oprendszer fut, aminek a forráskódja elérhető. Erre szeretnék egy torrent klienst felpakolni. Tudom, hogy a 2Mb flash nem elég neki, ezért a következőre gondoltam. A flash-be még belefér egy kernel-driver ami tulajdonképpen egy SD memóriakártya meghajtó lesz. Ezután startup során automatikusan mount-olná a kártyát, amin a torrent kliens futna, és a oda is mentené a fájlokat. A procinak van elég szabad GPIO lába, ahova a kártyát lehetne kötni.
A linux konzolt pedig ki lehetne vezetni a soros portra -gyanítom a gyári is így működött-, de sajnos a soros portján jelenleg nincs semmi.
Csinált már közületek valaki ilyet, esetleg valami ötlet a JTAG programozóhoz, vagy úgy általában az egész elgondoláshoz??

Üdv.:
nrg
(#) minitrue válasza nrg hozzászólására (») Szept 19, 2010 / 4

Üdv!

A témával kapcsolatban - ha még nem ismered - látogass el az OpenWRT weboldalára.
Előzetesen: a 2MB flash szűkös, de a fő probléma a kevés RAM lesz. A "tárhely" bővítését az általad leírt módon még meg lehet oldani, de a kevés memóriába maga a rendszer alig fér el. Mint azt majd meglátod, elsősorban a legalább 16MB RAM-mal bíró eszközökkel foglalkoznak a fejlesztők / felhasználók.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem