Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Üdv!
Tudna nekem valaki küldeni bekötési rajzot CK25 és 2X63(Tungsram) csőhöz?Elvileg ezek egyenirányítók. előre is köszönöm!
Sziasztok!Én kaptam a minap egy nagyon jó ismerősömtől egy el34-es csövet és azon gondolkodom hogy belehet-e rakni az ecl86 helyére(Videoton r 4901-es rádió)mert érdekel hogy mit tud! A fűtése mindkettőnek ugyanott van.Legalábis úgy tudom!
![]()
Nem lehet helyettesíteni az EL34-el, mert az ECL86-ban van egy trióda is a végerősítő-pentóda mellett.
Már hogy lehetne. Az EL34 egy végerősítő pentóda (kapjál a szomszédtól mégegyet, építhetsz egy jó végfokot belőle) az ECL 86 meg egy kettős cső, trióda végerősítő prntóda. A fűtés kivezetésen, éa feszültségen kívül semmi sem egyezik, sem a foglalat, sem a többi elektróda kivezetése sem.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek akkor elkérem még a többi ötöt is tőlle mert ő ilyen híradástechnikai valami és nagyon ért az erősítőkhöz meg a rádiókhoz igazi gyülítő vannak nagy kuriózumai kb 20 éve foglalkozik vele.És szerintetek lehet belőlle jó erősítőt készíteni?
Most nem kötekedni akarok, de az EL34-ECL86 már a foglalatnál megbukott. Ugyanis a PCL86 9 lábú novál cső, az EL34 meg 8 lábú oktál cső. Az EL84-gyel megegyezik az ECL86 fűtő feszültségei, és a lábai, de az megint más.
Ferike, ha tudsz, tényleg szerezz ebből még, mert jó kis cső...
Azon kívül nem is nagyon férne
![]()
Persze értem és köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmem csak tudjátok én elég fiatal vagyok ésnem értek olyan nagyon-e fajta végfokokhoz de plyan érdekes a hangjuk!Úgy öszességében az a baj hogy nincs tapasztalatom!
![]() ![]()
Amúgy szinte bármilyen végcsőből jó erősítő építhető
![]()
Ajajjj... ha ezt megkérdezted volna a giga szaki, nagyon jó ismerősödtől, akkor szerintem nem adott volna neked semilyen csövet
![]() Egyébként a PDF-jét le lehet tölteni az összes létező csőnek. Ez idáig milyen kapcsolásokat építettél?
Nembaj, ha megcsinálod az elsőt, az majd elindítja a lavinát
![]()
Szia!Én ezt most lehet hogy félre értem de egykis lenézést érzek! Ha igen előrre is bocs de amúgy is 80 km-er van köztem és az ismerősöm közt most nem azért írtam hogytud hogy hencegjek hanem azért mert nagyon tisztelem és elég sokat tanított már nekem !De köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást!
![]()
Nem lenézés, de ha valamihez nem értesz, és ilyet kérsz, azt tartsd titokban, így mentesülsz a kétségei felől
![]() ![]()
Köszönöm a biztatást! Szerintem én vagyok ezen az oldalon a legfiatalabb nem szégyellem bevallani 17 éves vagyok.
![]() ![]()
Ne is kötekedj, hanem olvasd el amit írtam.
![]()
Dehogy nézlek le, bocs a poénkodásért.
Az EL34, az egy jó kis cső. Főleg PP, kapcsolásokban és leginkább hangszer erősítőkben elterjedt. Ugy saccra 8-10 ezer Ft-ért tudnál csináltatni hozzá kimenőtrafót. Én a Fleta mesterrel szoktam tekertetni.
Van az "Öregnek"
![]()
Van itt 14 év alatti fórumozó is.
Én azért megsúgom neked, hogy vannak itt fiatalabbak is.
![]()
Bocs bocs nemgondoltam én úgy csak ez az ember akitől kptam a csövet tényleg nagyon sokmindent tanított és mutatott egy valamilyen ismerős nem muatna meg ilyesmiket mint ő.De mégeyszer elnézést hogy nemértettem a poént!
![]()
uhhhhh...Akkor megnyugodtam
![]() ![]()
Van ilyen...
![]() ![]()
Nagyon nagy respect mindenkinek !
![]()
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a GU-29 és a GI-30 mennyire azonos csövek? Látszatra az anódlemez színét kivéve teljesen egyformák (az egyik 72-es, a másik 83-as gyártmány).
Szerintem 95%-ban igen, legalábbis egymás helyére berakva őket semmi különbség…
Rendben, akkor nem csinálok belőle problémát. A börzén vettem őket és eszembe se jutott megnézni, azonos csöveket veszek-e.
Nézz rá az adatlapokra, ott is szinte egy fénymásolatot látsz… Jó kis füleserősítőt lehet belőle építeni
![]()
Szakiknak újabb kérdés. Ezúttal a 6e5P csőről.
Ennek három féle változatát találtam: 6e5P 6e5P-I (fordított N) 6e5P-E Ezek közül az első, utótag nélkülim van. Ez mit jelent. Gondolom az E a hosszított élettartam, de mi az I? Olyat találtam, hogy a sima az valami improved reliabilty, ezek szerint ez a közepesen jó?
Hello
Tegnap szereztem 4db 6JU6 tipusú csövet. Soha nem voltak használva és MADE IN CANADA (szerencsére nem kínai). A kérdés hogy lehet ezekből építeni erősítőt?
Hogyne lehetne, erősitőt mindenből lehet csinálni
![]() Ez egy TV sorvégcső, hasonló mint a nálunk elterjedt PL500 vagy PL504. Nagyon sok kapcsolás van a neten ha rákeresel (mondjuk épités előtt érdemes atgondolni a különbségeket (például fűtés)). |
Bejelentkezés
Hirdetés |