Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szerintem még sok is.
Ha túlzottan nagy ellenállást használsz a közösitésre, akkor egyrészt csökken a jelszint (következő fokozat bemeneti ellenállásával képez feszültségosztót) ami végülis nagyobb zajszintet eredményez, másrészt könnyebben összeszed zavarokat a magasabb impedancia miatt (gondolok itt például a brummra). Én még a 10k-t sem tartanám túlzottan kicsinek (de ez egyéni vélemény)...
Helló.Szertnék segítséget kérni. Szóval, van egy trafóm ami 16,5 v ac-t ad le a cimke szerint, van rajta egy 160 mA-os bitosíték egyébként 20VA-os.Azt szeretném megmérni multiméterrel, hogy hány mA-t képes leadni, mert egy 4Ah-s riasztóakksit szeretnék tölteni vele és ha jól tudom ahhoz 400 mA szükséges, de javítsatok ki ha nem így van.
Szia! Én sokáig szoktam melegíteni pákával és közbe adagolom neki a cint rendesen, nekem mindig sikerül így megcsinálnom.
Az a probléma hogy a riasztón van egy relé is és ha az be van kapcsolva,akkor a telefonhívás közben lekapcsol a mobil benne, mert leesik a fesz.Mondjuk jó nahgy relé
és még egy töltőegység is terheli, később még 7 mozgásérzékelőt is vinne kéne.Na ezért gondolom h kevés.A második képen a relé és a töltő is látszik.
Hello!
Szerintem jó lessz neki a négyszög is. 12V-bol mennyi jönne igy ki?Hány volt? Tudsz egy egyszerü kapcsolást 555-el?
Sziasztok! Bocsássatok meg, hogy most ennyit fogok kérdezni, de ritkán jutok netközelbe. Nagyon fontos lenne, hogyha hamar tudnátok válaszolni:S
Az első kérdésem: A 12-220V-os inverterbe tényleg 10W-os ellenálások kellenek? -A 2SC1061-es tranzisztort mivel lehet helyettesíteni? Ilyet a hestore oldalán nem találtam... Mi az a metal-film kondenzátor? így kb ennyi lenne. Előre is nagyon szépen köszi!
Milyen egyszerű megoldást tudtok ajánlani ami 6V DC-ből csinál 2,7-3,3V DC-t, ez a két érték között bármi jó, és stabil táp kell, mert PIC-et és egy kijelzőt fog hajtani. LM317-re gondoltam, és csak azért érdeklődök, mert az verébre ágyúval típus, de ha nem lesz más ami nem kerül pénzembe akkor marad az lm317.
Kérlekszépen segítsetek! Bocs h türelmetlen vagyok de mindjárt lépnem kell....
Lehet kapni 3.3V-os stabilizátort(2.7V-t is), de nem olcsóbb(kb. egy ár) mint a 317. Pl.: TS1084CZ-3.3, TS1086CM-3.3, TS1085CM-3.3 (Lomex)
Legalább a rajzot belinkelhetted volna. A tranzisztor helyettesítői: Bővebben: Link, de lehet kapni az eredetit is.
A kondenzátor: MKP. **
Köszönöm szépen, bocsánat, hogy nem linkeltem!
Most még nem késő, megteheted a link hozzáadását.
Rendben! Megrendeltem minent a 220V-os inverterhez, szerintem 2 nap alatt összedobom. Egy nagyon ciki kérdés. egy vonal és egy 3 szög a végén a GND ugye?
Bővebben: Link
Marad/maradt az lm317. Az van itthon, és pénzbe most nem kerül.
Ki kell próbálni. Gondolom nem megy el tápig, picivel kevesebb lesz. Kapcsolás:Bővebben: Link
A neked szükséges értékek a csatolt képen (50Hz-re) Azért azt még tudni kéne, hogy mennyi áramot eszik, mert lehet, hogy az 555 nem bírja szuflával ! Akkor egy(-két) kisebb BD tranzisztor vagy fet segíthet
Helló
Ez a MOSFET egy alaplapról származik. A típusa L3103S és az IRL3103S-el találtam egyezést. A datasheetje itt van: http://www.irf.com/product-info/datasheets/data/irl3103s.pdf Kérdésem nagyon, nagyon egyszerű és *** Mi ez, mit csinál és mire való? Köszönöm. ***nem kívánt rész törölve !
Arra való, amire a tranzisztor: leírás. De ez nem "sima" tranzisztor, hanem egy MOSFET.
Nem is egy hétköznapi: "Logic-Level Gate Drive", ráadásul 2V alatt nyit
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy egy lézernyomtatóban hány mW-os lézer van és hogy infra fényt bocsájt-e ki?
Sziasztok! A következő kérdésem lenne:
Tranzisztornál minden rétegen 0,6 V esik, és egy képlet szerint a kollektor és a bázis feszültségének az előjeles összege adja az emitter feszültséget. Hogy határozom meg, hogy a bázis emitter, illetve a kollektor bázis rétegein mV pontosan mekkora feszültség esik? Mert egy java-s programban kiírja hogy 657 és mondjuk 627 mV, akkor az emitter feszültség az 30 mV. Na de én csak azt tudom, hogy rétegenként 0,6 V esik, hogy lesz ebből pontosabb érték, honnan tudom én azt kiszámolni? A választ előre is köszi.
Köszönöm, de nem tudud, hogy hány mW-os. Egy átlag érdekelne ami nagyjából minden nyomtatóban biztos benne van.
Igen, használható, sőt sokszor jobb hatásfokkal, mint a bipoláris (hagyományos) tranzisztor. Kis feszültségen nagyon kis belső ellenállású kapcsolóeszközt lehet készíteni MOSFET-el. Ráadásul nagyon kicsi a vezérlőenergia igényük, mert a gate-be csak addig folyik áram, ameddig a saját gate-kapacitása fel nem töltődik, ellentétben a tranzisztorral, amelynél a vezérlés egész ideje alatt kell áramot küldeni (bázisba).
Sziasztok.
Ennek mekkora üresjárati áramfelvétele lehet egy jól méretezett toroiddal?
Ha jól értelmezlek, egy idő után már nem is kell áramot adni neki, hanem magától bekapcsolva marad. Tehát amikor ki szeretném kapcsolni, akkor is bekapcsolva marad. Kb olyan, mint a FET-ek voltak, amivel a ködlámpáimat kapcsoltam be, de náluk ez a jelenség csak azután jelentkezett, hogy leégtek hűtés hiányában.
Ha már itt tartunk, mi az a FET és a MOSFET? (Úgy, hogy én is megértsem)
Gugli a haverod, keress rá bátran, remélem úgy írtam hogy "megértsd"
Emlekeim szerint kb. 5mW volt. De nem eskuszom meg ra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |