Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Ez egy magyar kft terméke... gondolod, hogy kiadták bárkinek is a dokumentációját? Egyébként nem lehet egy bonyolult cucc. Építeni akarsz valami ilyesmit?
Hát nemvalami ilyesmi kéne hanem pont ugyanez mert egy 12v-os 7Ah akksiról megy egész éjjel és 1db már van .
Jó nagy mikrofon lehet, hogy ha 12V-ról működik és 7Ah akkumulátorról.
Enyém házilag készült 3Voltos kisméretű akkuról napokig megy. Wirelless módban.
Nem elekötni akarok abba amit írtál de én mikrofon erősítőről beszélek nem mikrofonról ...
Üdv Mindenkinek.
Egy termosztát kapcsolást keresnék amelynek hiszterézise 10 celsius fok körül van. Hűtőborda hűtését szeretném megoldani. A hőérzékelő NTK ellenállás (üzemi hőmérsékleten pár száz ohm), a ventilátor 220V-os. Ha valaki tud ilyet, megköszönném.
Hello!
"üzemi hőmérsékleten pár száz Ω" Azért a hiszterézis mellett, megírhattad volna az NTC 25 fokon mérhető ellenállását is, a beállítani kívánt hőmérséklet tartományt. Valamint hogy a tápfeszültség ellátása is 230V legyen, és relé kimenetű? Egyszóval az igényeidet.. (Az átalakított tápod, viszont jól néz ki, gratulálok..) De szerintem itt az oldalon, vagy a hálón számtalan kapcsolást lehet keresni.. üdv! proli007
Sziasztok !
A gázkazánomban tönkrement a ventilátor. (elszállt 1-2 IC, tranyó stb...) Típusa: Ebmpapst rg148/1200 3633. Nem tudna valaki egy kapcsolási rajzot hozzá?
Hello!
Van hozzá külön topik. De gyanítom a szakértők, valami típust, panelazonosítót fognak kérni.. üdv! proli007
Csinálj képet a panelról, meg a tönkrement alkatrészekről. Rajzot biztosan nem lehet találni ehhez.
Helló.
Írtam, hogy hűtőborda hűtésére kellene. Tehát 50-60C fok. NTK 25 fokon kb 2.5K ohm. A kimenet szilárdtest relével lesz. Valóban nem írtam a tápfesz , jó lenne ha 5V-ról menne. Sok rajz van készítettem is többet, de a hiszterézise 3-4 C foknál nem volt nagyobb. Köszönöm.
Hello!
Elég érdekes, mert nem a nagy, hanem a kis hiszterézis szokott gondot okozni. Az NTC-k általában -3,6%/°C változással bírnak fokonként. Így a 10 fok változás, több mint 30% ellenállás változást okoz. De készítettem neked egy szimulációt, ezt könnyen megépítheted. - A tápfeszültség 5V, a szilárdtest relét az R5 ellenállás és a Led dióda modellezi. A kész áramkörbe ezek nem kellenek. - A műveleti erősítő jelenleg LM358, de ha más erősítőt használsz, akkor az csak "féltápfeszültségről" üzemelő típus lehet. - Az érzékelést, az R1+P1, R2,R3 és az NTC által alkotott hídáramkör végzi. Ha a hőfok beállítás a P1 poival nem elegendő, vagy nem a kívánt tartományban van, akkor az R3 ellenállás változtatásával módosítható az NTC értékéhez. - Az áramkör, a P1 potival beállított hőmérséklet elérésénél kapcsolja be a ventilátort. A szükséges hiszterézis értéke, az R4 ellenállás változtatásával módosítható. Hiszterézis állítása esetén, a bekapcsolási hőmérsékleti pont nem, csak a visszakapcsolási pont hőmérséklete változik. - A mellékelt karakterisztikán, látható, a ki-bekapcsolási ellenállás értéke. (Hőfokra nem tudom szimulálni, mert csak hőmérséklet növekedésre, csökkenésre nincs szimuláció. Így csak a bekapcsolási pont látszana, a visszakapcsolás ill. hiszterézis nem. Ezért nem az NTC hőmérséklet változását, hanem az ellenállásának változását szimuláltam.) Azt még megjegyezném, hogy a ventilátort ki kell próbálni a szilárdtest relével, mert lehet az induktív terhelés nem tetszik majd neki. Előfordulhat, hogy a triak tartóárama nagy, és így nem marad bekapcsolva, vagy kismértékű fázisjavítást kell eszközölni. A ventilátorra párhuzamos RC taggal. A kondi legyen X2 típusú! üdv! proli007
Szia.
Egy rugóra jár az agyunk, mert én az alábbit készítettem el. Egyébként köszönöm, hogy vetted a fáradságot, és gondolkodtál nekem. Próba panelen kifogom próbálni. Én már azon gondolkodtam, hogy két komparátort kellene csinálni, és egy flip-flop-ot kellene vele vezérelni. Az 5V pont ideális a TTL-nek. Véleményed? Köszönettel.
Hello!
Természetesen meg lehet oldani, egy RS tárral is, csak akkor meg azzal szembesülsz, hogy beállítani nehéz, hiszen független lesz a ki és bekapcsolási pont. Így akár át is fordulhat a dolog. illetve ha megoldod már túl lesz komplikálva. (A kapcsolásodban a hőmérséklet beállítása nem túl szimpatikus. Gondold meg, ha változtatod a potin a feszültséget, akkor a visszacsatolás hatásossága (hiszterézis) is jelentősen változik. A C2 kondit, az 1kohm után tenném. Úgy hatékonyabb a szűrése. Az R1 miatt, kicsit sok az NTC árama. Ha nem egy ilyen melák lenne, akkor felfűtené az áram.) üdv! proli007
Köszönöm a segítségedet, és a válaszaidat.
Egyébként engem nem zavarna, hogy külön állítanám a bekapcsolási hőmérsékletet, és külön a kikapcsolásit. "Kinek a pap, kinek a papné, nekem speciel a lánya" ahogy egy elhunyt kollégám mondta. Egyébként a Pc táp átalakítása című topikban lévő tápegységembe szeretném. Köszönettel.
Üdv!
Lenne valakinek ORION ORILUX AT1461A teljes kapcsolási rajza beszkennelve és el tudná küldeni e-mailben?
Dell E196FP típusú TFT monitorhoz keresek rajzot mert most a gugli sem volt a barátom.
Szia! Hálásan köszönöm a linket, nagy segítség lesz a rajz.
Syasztok!
Van egy TDA3800 GS nevezetű IC-m. Mire lehetne ezt használni, illetve hol tudok vásárolni? A HQelektronik honlapján van csak árat nem írnak. elsősorban a felhasználási lehetősége érdekelne.
Ez egy TV hangprocesszor. Gyakorlatilag semmire sem tudod használni. Adatlap: Bővebben: Link
Akkor gyönyörködöm benne. a fiók alján ellesz a drága.
Köszi a válaszod!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Egy meglévő CNC gépemhez tervezek egy kiegészítést, amolyan pontozásos elven működő gravírozó fejet. A mechanika adott, a PC felőli vezérlés is, nekem a kettő közötti köztes elektronika a kérdéses. A mechanika szíve egy elektromágnes, ennek tekercs ellenállása 0.9Ohm 0,8-as huzalból van tekerve, a menetszámot már simán elfelejtettem, pedig én tekertem. Ennél többet nem tudok róla elmondani. Eléggé teszt jellegű project. 35V-on, 5A árammal lenne meghúzva, de csak a másodperc tized részére, tehát nem folyamatos áram, így elbírja. LPT porton kapja a vezérlő jelet. Egy szintén itt használt vezérlőből van külön 5V táp is, ez esetleg vihetné a csatolót. Kérdésem, milyen legyen az opto csatoló, aztán utána milyen kapcsoló elektronika, illetve ezt, hogyan illesszem az opto csatolóhoz. A sima reléhez képest nagy frekvencia intervallum és áram miatt (10-40Hz) én ilyen SSR relére gondoltam. Aztán megnéztem az árakat, na meg hogy DC kimenetes ritka mint a fehér holló. Mosfet vagy darlingtonos kapcsolást keresnék, bármilyen egyszerű megoldás érdekel, csak nem tudom milyen ellenállásokkal, hogyan kössem az eszközöket! Ami szempont: legalább 2x túlméretezés és megbízható üzem!
Üdv.
Egy kapcsolóüzemű invertert(12;24DC/230AC) szeretnék készíteni de nem találok semmilyen rajzot hozzá. Tud valaki esetleg segíteni hol ill. hogyan keressem? (pár száz wattos és négyszögjeles is jó lenne) Köszi.
Hagyományos invertert készítettem már...
Nagyfrekisre gondoltam(30-40kHz) ami nem tartalmaz nagyméretű lemezelt vasmagot...
De mi a célod? 230V-40kHz-et akarsz létrehozni?
Üdvözletem!
Egy egyszerű erősítő kapcsolási rajzát keresném PL36-ossal. Máté.
Nem dehogy is. Az 50Hz-et aktív elemek oldanák meg.
A célom a kisebb térfogat és a nagyobb hatásfok. Volt nálam egy ilyen gyári készülék 500W-os de lehetetlen utánépíteni...
Mélyülj el ebben: Bővebben: Link
Attól függ, hogy mennyire egyszerűt keresel. EL36
Köszönöm a segítséget.Úgy látom,hogy ennek az egésznek az a lényege,hogy az előállított nagyfrekis feszültséget egyenirányítjuk és utána szaggatjuk 50Hz-re.így érünk el kiváló hatásfokot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |