Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Hol van a kivezetéseknél test?
Ha egymás tetejére rakok tápokat és a dobozok össze érnek akkor meghal?
Figy attól, mert nem tudtad régen, hogy az ATX tápokat össze kötöd akkor nem nyereség; hanem veszteség lesz belőle, az nem azt jelenti, hogy nem tudom.
Tudom hogy az ATX tápokat nem lehet sorba kötni. Pont hogy azért, mert különböző amperen dolgozik a +12V és a -12V. (én most csak a 12Voltos kivezetéseiről és a testről -dobozról- tettem emléítést) Ami van 16meg 24 PIN-es csatlakozója, hát arra már fene se emlékszik miféle áramokat ad le ott.....
Ez egy pont ugyan olyan dolog amiért -később- rá jöttem, miért nem köthető sorba azonos, de különböző színű pl smd led. 12 voltos mind a kettő, de a kék erősebb áramot vesz fel mint a piros (más frekin világít) és kinyírja a pirosat. Egyesével ment mind a kettő 12 Voltról töltővel, de ha rátettem még egyet tuti kinyírta vagy a zöldet vagy a pirosat. Bosszantó volt, hogy a pirosra sok ellenállást kellett zárnom hogy "fojtsa" amit a kék felvesz ampert.
Rengeteg ledet kinyírtam amire rájöttem, hogy más amperen dolgoznak. De jelen esetbe és a kérdésem azt tartalmazza, hogy azonos teljesítményű és feszültségű tápok össze kötése.
A rajzodon( Bővebben: Link ), a tápok középkivezetései össze vannak kötve, így azokat azonos potenciálra hozod, ez lesz a tápegység középkivezetése. De pont ezért mert összekötötted, mindhárom táp azonos potenciálon van, ezért bármelyik +35V és -35V-os kivezetése közt 70V különbség van, ezért ha bármelyik negatívat összekötöd bármelyik pozitívval, füst lesz az eredmény.
Csak úgy kötheted sorba őket, hogy a tápok középkivezetéseit nem kötöd össze. De még ekkor is lehet gond: A nagyobb teljesítményű tápok primer oldali védőföldjét sokszor összekötik a szekunder oldal testpontjával(ilyenek a PC tápok is). Ha mindhármat bedugod földelt konnektorba, hiába nem kötöd össze a szekunder oldali kivezetéseket, azok mégis azonos potenciálon lesznek, mert a konnektor védőföldjén keresztül záródik az áramkör. Ilyen esetben a két szélső tápot földfüggetleníteni kell, az érintésvédelmi előírások betartásával, mert gondolom te sem azért akarsz erősítőt építeni, hogy valakit agyoncsapjon. De még ezután sem biztos, hogy probléma mentes lesz a három táp együttműködése, de ezt már csak próbával lehet eldönteni. Idézet: „Pont hogy azért, mert különböző amperen dolgozik a +12V és a -12V.” Ha földfüggetleníted, össze lehet kötni, de terhelni csak a kisebb áramú tápág erejéig szabad, jelen esetben a -12V általában 1A-ig terhelhető, tehát a maximális kivehető áramod 1A lesz a feszültség pedig két táp esetén 4*12V=48V.
Jaaa értem már mit mondasz. Így már világos. De 2 darab táp esetében még a két +35 és -35 volt (közép) lenne a test. Idáig oké. De nekem 3 darab tápom van aminek a közepe a "köztes" közép kivezetés? Hol lenne egyáltalán? Mert így már én se értem.
Az ezelőtti hozzászólásban ott a rajz( Bővebben: Link ).
A középső tápod "0"(test) kivezetése lenne a teljes erősítő test pontja. A másik két táp testpontját nem kell bekötni sehova. De mint írtam ez is csak akkor fog működni, ha a két szélső táp földfüggetlen.
...Még csak most jelent meg a Te rajzod szerinti kapcsolás.
Sziasztok,
Szinuszos kimenetű 3 fázisú frekvenciaváltó kapcsolási rajza van valakinek 22kVA-es trafó meghajtásához kéne, nem motorhoz!
Szia,
Van egy pár Blaupunkt rádió komplett rajzom, az jó lehet neked, ha érdekel küldj privit!
Sziasztok!
SG-U micro hifihez keresek kapcsolási rajzot. Előre is köszi!
Grundig Finearts CD1000 kapcsolásirajza nincs valakinek, elég bonyi, úgyhogy nem szeretném visszarajzolni!
Sziasztok.
Videoton RT 7300S rádió tunerhez keresek kapcsolási rajzot. Köszi.
Hello.Valami ilyennek a rajza kellene.Fontos hogy +5 és +15V között legyen a tápfesz.És 0-150C0-ig mérjen.
Hello.
Mert google a barátom Bővebben: Link
Köszönöm mindkettőtöknek.
Nekem nem barátom a gogle csak használom. Az óra kijelzésében több szegmens is egyszerre világít. Most akkor neki is látok megcsinálni. Mégegyszer köszönöm.
Sziasztok!
Egy Ford CD Rádióhoz keresnék kapcsolási rajzot Ford 6006E cd rds eon
Sziasztok!
Én még kezdő vagyok. Szeretnék az autóba csinálni egy TFT kijelzővel ellátott kamerát. Ezen azt értem, hogy a kamerát valahogy felszerelném az autó hátuljára, és a kijelző meg a műszerfalon lenne valahol, és parkoláskor látnám, h mennyi hely van még mögöttem, ehhez szeretnék jó ötleteket kapcsolási rajzokat, javaslatokat... köszi A TFT kijelzőt egy digitális fényképezőgépből venném ki.
Vannak olyan dolgok, amiket nem érdemes építeni, kamerát kb 3000Ft ért kapsz, ennek csak 12v-kell és adja a kompozitiv jelet, abba nem vagyok biztos, hogy a kamera TFT fogadná egyből a kamera jelét, talán valami kis kijelzővel kellene próbálkozni, ami fogadni tudja a kompozitiv jeleket.
Sziasztok
Keresek egy egyszerű,gyorsan utánépíthető sinusgenerátor rajzot. Kérem, ha van valakinek segítsen
Hát jó, oké, köszi
Üdv!
Pic és társai nélküli egyszerű vagy nem túl bonyolult óra kapcsolási rajz létezik e?
Sziasztok!
Keresem a Mitsubishi FR-S520S-0.4K-EC user manual-ját. A neten hasonlót találtam, de az a 0.1K-é volt.... Ha valaki tud, segítsen...... Ex
Szia!
Ezt nézted mát? FR-S520S-0.4K-EC |
Bejelentkezés
Hirdetés |