Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Hali!
Kicsit nem ide vág de máshol nem kaptam választ! SMD diódákat hogy tudom beazonosítani ha már nem jók? Illetve van egy SOT-23 tokozású(szerintem tranzisztor) és ez áll rajta:03 7n t (a 7n el van fordítva 90 fokkal a többihez képest) A kérdésem az lenne hol tudok venni ilyet vagy mivel tudnám helyettesíteni! Előre is köszönöm a segítséget!
Szia,
mivel hejettesíthető a SJ4836 második sorban 8252 tipusu Motorola gyártmányú bipoláris tranzisztor
Mekkora tápfeszültségről mentek ezek a tranzisztorok?
Azt néztem elsőre, de fontos lenne a C-E maradékfeszültség, ami az eredetnél 500mV
Ezért kényes a helyettesítés.
24 Voltrol,ellenütemű trafós inverter,BD249C vel helyettesítettem (2+2)párhuzamossan, 0.1Ohm emiterellenálás eredetileg, csak piszkálja a csőrömet...
Hali!
Valaki megtudná mondani hogy mi az A733p29y helyettesítője?
Valamit nem jól írtál , ennyi szám nincs azon szerintem .
Esetleg nem (2S)A733-ról van szó? Képek: Bővebben: Link Helyettesítők: 2SA733
Ha irnád, hogy miben volt talán tudnák segiteni
Kösz a válaszokat!
Amugy tényleg A733 van ráírva. Egy Sony TA 333-as erősitőből szedtem ki,mert terhelés nélkül is folyton izzott.
Köszi,már megoldódott...BD249C vel hejettesítettem,jól működik az inverter...
Sziasztok !
2SA872 es 2SC1775 parost milyen tranyokkal lehet helyetesiteni ? Atnyalaztam egy rakas PDF-et de magas hFE ertekut nem nagyon talaltam. (
Szia!
Írd be ide a típusokat és megkapod a helyettesítőket.
Meg mielott idejottem es feltettem a kerdest mar megtettem.
De nem jutottam eloreb. ( Talan 2SA1015 2SC1815 ?
Koszonom !
Ez mar segitett. Igy mar biztos a 2SA1015 vagy a 2SA1016 .
Hello, van egy rossz
1829-1 T8748 Motorola típusú tranzisztorom, az a kérdés hogy mivel tudom helyettesíteni (milyen tranzisztorral) mivel ilyet már felénk nem lehet kapni
Üdv. :wave:
Tudna valaki segíteni, van egy azt hiszem Tranzisztor, amin ez van írva, de sajnos nem kapok ilyet sehol és nem tudom, hogy mivel lehetne helyettesíteni.. Ami rá van írva az a köv: S8050 alatta SD418. Ha tudna valaki egy Linket, hogy honnan és hol találok ilyet, dobjon meg vele köszönöm, vagy milyennel tudom helyettesíteni... Köszönöm, várok. :smoke:
Hello!
Kiindulópontnak: megérzésem szerint az egy 2 SD 418 típusú tranzisztor lesz. Beszerzési helyére sajnos nem találtam forrást. Adatlap viszont van róla a neten, hasonlókat tehát lehet keresgélni paraméterek alapján. :yes:
Az én megérzésem szerint akár S8050 is lehet, úgyhogy jó lenne tudni legalább a méretét.
Üdv.
Ja, jogos az 1 pont, lehagytam, egy kerti napelemes 1,2V-os Akkus kerti napelemes lámpának az egyik alkatrésze... Az egyik jó Napelemet megmértem, ha nincs benne az akku, akkor 1,85 V körül mértem a feszültséget, ha ez még segít. :smoke:
Hát, külalakra olyan, bár Én nem értek nagyon hozzá, hogy melyik lába melyik... ?
Sőt, jó lenne azt is tudnom, hogy így beépítve Múltimérővel meg tudom-e állapítani, hogy jó-e az alkatrész és mikor jó és mikor nem... ? Bár, tudom, ez a Topik nem erre van, úgy-hogy semmi gond ha nem, minden esetre, ha tudok, töltök fel egy képet róla... :smoke: Ez is jó kérdés, hát nem tudom, így megpróbálom kicserélni mind...
Tölts fel egy JÓ képet róla. De honnan gondolod, hogy rossz ez a tranzisztor?
Na, látom csak addig lehet szerkeszteni, míg valaki már nem szól hozzá...
Bocsi a késedelemért, de a Képet át kellett méreteznem, mert nagyobb volt 2MB-nál… :smoke:
Igen, ez valóban jó lesz helyette: Bővebben: Link. Még egyszer: miből gondolod, hogy rossz a tranyó?
Semmiből, csak újra építeném, mert gondolom a nyirkosság tett be neki, és ahogy azt láthatjátok is, nem egy túl bonyolult áramkörről van szó, valamint már csak egy-két lámpában vannak ilyen alkatrészek, mert a többiben öntött áramkör van, és ha azok is megadják magukat, akkor ez alapján azokat is meg tudnám javítani...
Valamint az 5 éve vettek közül, az évek alatt több is bedöglött és szeretek a Téli hónapokban bütykölni... :smoke:
Az elektronika nem szokott elromlani. Ritkán a fényelem elázik.
A gyenge pontjuk az akku ! Segithet a formálása. |
Bejelentkezés
Hirdetés |