Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   57 / 146
(#) arcsikaka hozzászólása Nov 30, 2010 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a PNP BC559 tranzisztor mivel helyetesíthető mert nem lehet iet kapni nálunk!

Üdv Áron
(#) kadarist válasza arcsikaka hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Szia!
A helyettesítőket itt láthatod: Bővebben: Link

És akkor nekem melyik a jó ami a Replace part alatt van vagy a Product Summary alatt és az eggyenlőségjel mit jelent az adott alkatrész előtt?

Bocsi csak tiszta ideg vagyok megvettem mindent kurva drágán és nincsen ez az egy darabb dolog!

köszi üdv Áron
(#) kadarist válasza arcsikaka hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Replace part=cseredarab. Tehát amik a Replace part alatt láthatóak, azok a helyettesítő típusok.

Köszönöm örök hálám!
(#) R2-D2 válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Üdv... :integet2:

Köszönöm a válaszodat és a segítséget, bocsi tegnap elfelejtettem, egyébként honnan lehet tudni vagy megnézni és mi alapján, hogy ilyen esetben ne kelljen mindig kérdezgetni utána... ?
Köszönöm az esetleges válaszodat... :smoke:
(#) R2-D2 válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Hát már nem tudom, mert szétszedtem, azaz leválasztottam az elektronikát még a nyáron a Napelemről.
De az akku azért nem, mert azt kipróbáltam egy másik lámpában és az éget, azaz egy működő lámpából is kivettem az akkut és leellenőriztem és továbbra sem éget a rossz lámpa, így az akkut is kilőttem, mint hibaforrást.
Az akku nélkül kitettem a napra és semmit nem mutatott a multimérővel mérve, így Én valamelyik alkatrészre gondoltam, mivel a jó lámpa esetében 1,7V és 1,85V közti feszültséget mértem az akku érintkezőin, persze ez nem bizonyítja azt, hogy az elektronika adta volna meg magát. ?
A napelem így szétforrasztva az elektronika nélkül, semmi feszültséget nem mutat, de nem tudom, hogy így kell-e mutatnia valami V-t értéket, csak magában a Napelemnek...
Minden esetre köszönöm a segítségeteket... :smoke:
(#) Fodor hozzászólása Dec 8, 2010 /

Sziasztok. Légyetek szivesek segiteni nekem a 2SA1837 és a 2SC4793 helyettesitésében. A mellékelt rajzot készitem el, csak ilyen tranyókat nemtudok beszerezni. Segitségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.

Tisztelettel: Fodor
(#) bakaruha válasza Fodor hozzászólására (») Dec 8, 2010 / 1

Szia hq videónál van mindkettő
(#) lapose válasza Fodor hozzászólására (») Dec 8, 2010 / 1

Szia!

a HQ-ban van, helyettesítő is: Bővebben: Link
(#) Fodor válasza lapose hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Köszönöm szépen a gyors válaszokat, igazatok van, én kerestem rosszul.....
(#) szidom hozzászólása Dec 8, 2010 /

Sziasztok!

Segítséget kérnék abban az ügyben, hogy a "40n03p" fet helyettesíthető-e "irlba3803p" típusu fet-el? Ha minden igaz láb kompatibilis, csak valamivel nagyobb áramot visel el. Ez egy atx tápegységben sült meg, úgy gondolom a nagyobb áram nem lehet baj, de mégis ti vagytok a szakemberek, súgjatok légyszi!

Előre is köszönöm!

Üdv!
(#) lapose válasza szidom hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Szerintem berakhatod helyette.
(#) szidom válasza lapose hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Köszi, holnap megpróbálom!
(#) zsel55 hozzászólása Dec 9, 2010 /

Sziasztok.Egy tranzisztort szeretnék hejetesiteni de nemtalálom sehol enek a tipusnak az adatait.A816(PNP).Elöre is köszönöm.
(#) kadarist válasza zsel55 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Szia!
Ezekkel helyettesítheted: BD240B, BD242B, BD938.
Kereső oldal: Bővebben: Link
(#) zsel55 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Köszömöm a szupergyors segitséget.
(#) JackONeil hozzászólása Dec 11, 2010 /

Hello!
Az audio célokra kitalált Hitachi 2SK134 - 2SJ49 MOSFET párost mivel ÉRDEMES helyettesíteni? Köszike!
(#) agressiv válasza JackONeil hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Idézet:
„Hello! Az audio célokra kitalált Hitachi 2SK134 - 2SJ49 MOSFET párost mivel ÉRDEMES helyettesíteni? Köszike!”

Tranzisztorokkal Kérném az érintetteket, hogy ne akadjanak ki csak viccnek szántam.
:yes:

Amúgy 2SK1058-al és 2SJ162-vel valószínüleg jó lenne, csak ezek a fetek izsonyat drágák.
(#) JackONeil válasza agressiv hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Huh pontosan ilyeneket nem nagyon látok a nagyobb boltok felhozatalában, de Lomex-éknél akad 1 első ránézésre jónak tűnő, szintén 2SKXXXX páros....Ahogy nézem annyira nem vészes az áruk (kb az IRFP-ket vettem ennyiért mostanság). Köszi!
(#) Coolbass hozzászólása Dec 14, 2010 /

A BC183B típusú tranzisztornak mi a lábkiosztása?
(#) kadarist válasza Coolbass hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Ez a gugli tök jó: Bővebben: Link
(#) hangszoros válasza JackONeil hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Ez konkrétan melyik, és mennyire fáj ?
(#) culimuli hozzászólása Dec 20, 2010 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a BC517-es tranzisztort mivel lehet helyettesíteni.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) shalafi.66 válasza culimuli hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

547, 550, 337, 182 stb.

Szerk: lenne, ha nem két tranyó ülne a félvezető lapkán, így viszont leginkább önmagával érdemes helyettesíteni.
(#) culimuli hozzászólása Dec 20, 2010 /

Köszönöm a gyors választ!
(#) kadarist válasza culimuli hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Szia!
Az előbb felsoroltak nem jók, mert ez egy Darlington-tranzisztor. Helyettesítők: Bővebben: Link
(#) probegt hozzászólása Dec 20, 2010 /

Sziasztok! Egy IGBT tarnzisztort keresek a száma: CT25ASJ-8-7B

Bővebben: Link Vagy ha esetleg helyettesítőjét meg tudnátok mondani.

Köszönöm. István.

Kerüljük a felesleges entereket, köszönöm .
(#) shalafi.66 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Hja tényleg, nem is néztem, pedig van belőle egy-két tasakkal. Előferdül az ilyen.
Ha viszont erről van szó, akkor igazán nem jó ötlet helyettesítgetni, maximum végszükség esetén, mert a linkelt oldalon ajánlottak elég messze vannak tőle.
(#) kadarist válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Természetesen a felajánlott helyettesítő típusok között lehetnek különbségek, amik számíthatnak. De az irányt megmutatják a keresztreferencia-keresők, jó kiindulási alapot biztosítva.
Következő: »»   57 / 146
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem