Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a PNP BC559 tranzisztor mivel helyetesíthető mert nem lehet iet kapni nálunk! Üdv Áron
Szia!
A helyettesítőket itt láthatod: Bővebben: Link
És akkor nekem melyik a jó ami a Replace part alatt van vagy a Product Summary alatt és az eggyenlőségjel mit jelent az adott alkatrész előtt?
Bocsi csak tiszta ideg vagyok megvettem mindent kurva drágán és nincsen ez az egy darabb dolog! köszi üdv Áron
Replace part=cseredarab. Tehát amik a Replace part alatt láthatóak, azok a helyettesítő típusok.
Üdv... :integet2:
Köszönöm a válaszodat és a segítséget, bocsi tegnap elfelejtettem, egyébként honnan lehet tudni vagy megnézni és mi alapján, hogy ilyen esetben ne kelljen mindig kérdezgetni utána... ? Köszönöm az esetleges válaszodat... :smoke:
Hát már nem tudom, mert szétszedtem, azaz leválasztottam az elektronikát még a nyáron a Napelemről.
De az akku azért nem, mert azt kipróbáltam egy másik lámpában és az éget, azaz egy működő lámpából is kivettem az akkut és leellenőriztem és továbbra sem éget a rossz lámpa, így az akkut is kilőttem, mint hibaforrást. Az akku nélkül kitettem a napra és semmit nem mutatott a multimérővel mérve, így Én valamelyik alkatrészre gondoltam, mivel a jó lámpa esetében 1,7V és 1,85V közti feszültséget mértem az akku érintkezőin, persze ez nem bizonyítja azt, hogy az elektronika adta volna meg magát. ? A napelem így szétforrasztva az elektronika nélkül, semmi feszültséget nem mutat, de nem tudom, hogy így kell-e mutatnia valami V-t értéket, csak magában a Napelemnek... Minden esetre köszönöm a segítségeteket... :smoke:
Sziasztok. Légyetek szivesek segiteni nekem a 2SA1837 és a 2SC4793 helyettesitésében. A mellékelt rajzot készitem el, csak ilyen tranyókat nemtudok beszerezni. Segitségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.
Tisztelettel: Fodor
Köszönöm szépen a gyors válaszokat, igazatok van, én kerestem rosszul.....
Sziasztok!
Segítséget kérnék abban az ügyben, hogy a "40n03p" fet helyettesíthető-e "irlba3803p" típusu fet-el? Ha minden igaz láb kompatibilis, csak valamivel nagyobb áramot visel el. Ez egy atx tápegységben sült meg, úgy gondolom a nagyobb áram nem lehet baj, de mégis ti vagytok a szakemberek, súgjatok légyszi! Előre is köszönöm! Üdv!
Sziasztok.Egy tranzisztort szeretnék hejetesiteni de nemtalálom sehol enek a tipusnak az adatait.A816(PNP).Elöre is köszönöm.
Hello!
Az audio célokra kitalált Hitachi 2SK134 - 2SJ49 MOSFET párost mivel ÉRDEMES helyettesíteni? Köszike! Idézet: „Hello! Az audio célokra kitalált Hitachi 2SK134 - 2SJ49 MOSFET párost mivel ÉRDEMES helyettesíteni? Köszike!” Tranzisztorokkal Kérném az érintetteket, hogy ne akadjanak ki csak viccnek szántam. :yes: Amúgy 2SK1058-al és 2SJ162-vel valószínüleg jó lenne, csak ezek a fetek izsonyat drágák.
Huh pontosan ilyeneket nem nagyon látok a nagyobb boltok felhozatalában, de Lomex-éknél akad 1 első ránézésre jónak tűnő, szintén 2SKXXXX páros....Ahogy nézem annyira nem vészes az áruk (kb az IRFP-ket vettem ennyiért mostanság). Köszi!
Ez a gugli tök jó: Bővebben: Link
Ez konkrétan melyik, és mennyire fáj ?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a BC517-es tranzisztort mivel lehet helyettesíteni. A válaszokat előre is köszönöm!
547, 550, 337, 182 stb.
Szerk: lenne, ha nem két tranyó ülne a félvezető lapkán, így viszont leginkább önmagával érdemes helyettesíteni.
Szia!
Az előbb felsoroltak nem jók, mert ez egy Darlington-tranzisztor. Helyettesítők: Bővebben: Link
Sziasztok! Egy IGBT tarnzisztort keresek a száma: CT25ASJ-8-7B
Bővebben: Link Vagy ha esetleg helyettesítőjét meg tudnátok mondani. Köszönöm. István. Kerüljük a felesleges entereket, köszönöm .
Hja tényleg, nem is néztem, pedig van belőle egy-két tasakkal. Előferdül az ilyen.
Ha viszont erről van szó, akkor igazán nem jó ötlet helyettesítgetni, maximum végszükség esetén, mert a linkelt oldalon ajánlottak elég messze vannak tőle.
Természetesen a felajánlott helyettesítő típusok között lehetnek különbségek, amik számíthatnak. De az irányt megmutatják a keresztreferencia-keresők, jó kiindulási alapot biztosítva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |