Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy 8Wos UV fénycsőből menyi darab kell egy levilágítóba? És milyen távolságba kell helyezni az UV fénycsőtől az üveget amire a nyákot helyezem? A segítséget előre is köszönöm!
Egyébbként abból is sokat tanulhatsz ha kilistázod a képeket itt a témában , sok jó levilágítóról találsz itt képet
Sziasztok!
2008-ban építettem egy levilágítót, ami 4db 8W-os, BLB csöves volt. 8 perces levilágítás volt az ideális. Aztán jött 2 év hobbimentes időszak(apa lettem ) és most ismét ráérek "játszani" ezért átépítettem az egészet. A csövek 15W-os BL sylvania-k lettek, a gyújtókat kicseréltem, az időzítő maradt. Képeket mellékelek, remélem megfelelő ez a fényeloszlás... Nekem fura.. 4cm-re vannak a csövek az üvegtől. Nekiállhatok szerintetek kísérletezni a levilágítási idővel? (ha igen, hány perc legyen az első próba?) Vagy módosítanom kell valamit? üdv.: szab
Hello szab !
Nos én nem válaszolok, hanem kérdezek . Fel tudnád tölteni a csöveket meghajtó elektronika kapcsolási rajzát? Vagy ezeket készen vetted? Előre is köszönöm a válaszod. Üdv.: Solt85 Ui.: Én is ilyen 15W-os csöveket vettem
Helló
Szerintem ezek gyári meghajtók. szab: engem az időzítő érdekelne. Kapcs rajz v. nyákterv. Amúgy gratulálok nagyon jól néz ki. Mivel ezek erősebbek mint a régiek szerintem elég lesz kevesebb levilágítási idő is. De ez csak saját vélemény. üdv
Sziasztok!
A gyújtás gyári, bontott anyag, kaptam őket. Ha jól tudom valami univerzális dolog és a boltban nem olcsó. Az időzítő nem egy nagy durranás, egy pic vezérli (16f628), van 4db bemenet, a gyári scaner gombjait kötöttem rájuk, kapcsolgat egy relét és vezérel egy 7 szegmenses kijelzést. A kapcsolási rajzot most hirtelen nem találom, de innen a fórumról ollóztam össze. A programot pedig mikropascalban írtam.
Köszi a választ .
Esetleg nem tud valaki kapcsolási rajzot ehhez az elektromos előtéthez? Egyáltalán miért ilyen eszméletlen drágák? üdv.
Jó oda hasonló teljesítményű energiatakarékos fénycső elektronikája is (rossz égőből).
JZoli válasza a te esetedben is igaz!
az oké de most ha veszek 2 energiatakarékos izzót és szétszedem, mivel még nincs itthon 1 se akkor már majdnem ugyan ott vagyok árban...
Ha vissza olvasol a fórumban leírják hogy tudsz ingyen beszerezni használt energia takarékos izzót.
De egy Tesc.. vagy Auch.. vagy akár elektronikai boltból a használt kidobott izzókat kell keresni, egy rendelet miatt nem csak az elemeket hanem ezeket is külön kell kezelniük gyűjtőben. Egyébként egy akciós ilyen izzó nem drága, még újonnan sem, meg sem közelíti a gyári folytó árát, de azért szerez egy kis szaktudást a témában mielőtt belevágsz.
Jó én szerintem maradok a gyárinál még azt se tudom pontosan hogy kell összerakni....Ha valakinek van valami leírása hozzá azt meg köszönném!
És az előtéten kívül kell még hozzá valami? Nem igazán értek a fénycsövekhez Még nem volt dolgom vele...
Nálam ilyen csövekkel, 1 réteg fóliával 5 perc tökéletes. Még a viszonylag vastagra fújt lakkot is elő tudom hívni.
Ha kilistázod e téma képeit (fent a kis fényképezőgépre kell kattintani) akkor több kapcsolást is találsz ami segít a bekötésben!
Jó kösz... DE amúgy már régóta itt vagyok a hobbielektronika.hu-n és tudom melyik gomb mire jó!
Csak egy komplett rajz kéne amivel ezek a csövek működnek!
Az a gyújtó az ez És látom kondi is kell az milyen mekkora?
Előtétből 2 kell vagy az a 2x14 W az arra vonatkozik hogy 2 csövet egyszerre működtet?
Ha csak egy rajz kell nézd át a témát tuti hogy találsz öt kapcsolási rajzot is ,
Jó csak nekem pontos rajz kéne mert még sose csináltam ilyet és nem is tudom mi kell... és olyan rajzot ahol rendesen fel volt tüntetve minden olyat nem találtam. Kell gyújtó is előtét is kondi is? mert egyiken ez van a másikon az a 3.-on mind 2 :S :no: én nem értem akkor hogy van ez
Használj elektronikus gyújtót. Szerintem az a legjobb. No meg árban nem drágább, mint ha beszereznéd külön-külön a kondit, a gyújtópatront, fojtót... Én legalább is ezt ajánlom. De legjobb, ha a konyhai kivitelű fénycsőarmatúrát használsz, abban benne van eleve a gyújtó is, foglalat is, minden kompletten. 230, meg egy megfelelő teljesítményű UV cső, oszt jónapot.komplett neon lámpatest
De ha ezt használom akkor is kell még más alkatrész vagy ebben benne van minden?
Mármint ebbe elég ha bekötöm a 230V-ot a kimenetre a fénycsövet és ég is? Esetleg rálehet kötni 2 csövet?
Helló. Igen, Ez jó. 230, két cső, és kész.
Kösz a választ végre egy használható Kössz!
Esetleg a bekötésről tudsz mondani valamit? Esetleg egy rajz?
Nem látom rendesen, de ott lesz majd a gyújtó tetejére rajzolva. Egyszerű lesz majd meglátod, mint a faék.
Hát remélem de akkor ez biztos ellát 2 csövet? Mert nekem olyan gyanúsan kevés a kivezetések száma bár nem értek hozzá hogy kell kötni...
A tájékoztatóban le van írva, hogy milyen, hány W-os csővel, valamint hány db. csővel működik. Ott ez áll, idézem:
"Nagyfrekvenciás elektronikus fénycsőelőtét 2db 14-21-28-35W-os T5 fénycső működtetéséhez. Kizárólag ezekkel a teljesítményű fénycsövekkel működik. Ez az előtét garantálja a T5 fénycsövek hosszú, vibrálásmentes élettartamát."
Én csak 2*8W-tal és távolabbról mit 4cm, gondoltam a levilágítást. Csövek fent, bevonatos panel lent, rajta a mesterfilm, rajta az üveglappal. A topik olvasásából azt szűrtem le, hogy egy scanner üveglapja uv áteresztő. Javítsatok ki ha nem így van. A gondom az, hogy nincs bontani való scanner-em. Tudtok ötlettel szolgálni, hogy hol lehet fellelni uv-áteresztő üveglapot? Vagy bármilyen vastag kirakatüveg jó, csak ki kell kísérletezni, hogy mennyivel több idő a levilágítás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |