Fórum témák
» Több friss téma |
Úgy van, az a chip szenzor lába.Ide jön a diódák közös pontja. (((a fázist és a nullát most felejtsd el))) A felsö dióda katódja a tápfeszre, az alsó dióda annódja a gnd-re, ezt is berajzoltam neked.
Üdv.
Hello!
Elég régen szóltam hozzá, de most volt időm megvenni a kapcsolóhoz a dolgokat! SŐt nem is mindent! A boltban nem volt abban a tokozásban az a TRIAC, csak olyan volt aminél nagyobb a hátlapján a hütés... és azt nem mertem megvenni! Lehet az is jó lett volna? Kérdezték,h mekkora kondi kell... én mondtam a nevét ,de nem tudtam hány V-os! Megvan a két dióda is meg az ellenállás... még csak a kondi meg TRIAC kell.... üdv!
Hali!
Megvehetted volna azt amit a boltos ajánlott ha a paraméterei megfelelőek voltak. A lényeg hogy kisebb teljesítményű ne legyen mint a BT134 ,hogy a kapcsoló dobozában elférjen, és a lábkiosztása megegyezzen az eredetivel ( csináltam én akkor arról rajzot). Kondinak jó lessz egy 25-50 voltos tipus is. Üdv.
okés!
Köszi mindkettőtöknek... úgy lesz... üdv!
Becineztem ami már megvan... a kérdéses részeket ahol elégett a panel ott áthidalom sima dróttal(nem az esztétikára megyek csak ,h müködjön)...
itt egy kép hogyan tettem be a diódákat... remélem jól csináltam?! ha meglesz a TRIAC és a kondi azt is berakom... csak ahol én lakom itt nincs ilyen szaküzlet... üdv!
Az áthidalásos módszer oda pont tökéletes , a diódák bekötése is jó. Majd még a triak beforasztásánál figyelj a lábkiosztására( G,MT1,MT2 a megfelelő hellyére kerüljön)
Üdv.
Megvettem a TRIAC-ot!
BT136/600E minden ugyanaz,mint a BT134-nél... csak a tokozása más... becinezem...
A másik dolog meg,h nem volt kondi 25-50V-os csak 50-100V-os! Jó lesz az is?
üdv!
Szuper, jó lessz a triak. A kondi is jó lessz az 50-100 voltos. A triak beforasztásánál majd figyelj, hogy a T2 és G lábakat fel kell cseréld , ahogy azt a rajzon bejelöltem. Ezekre huzzál majd kis szigetelő gyűrüt ,hogy nehogy összeérjenek s zárlattot csináljanak. A triakhoz házához ne érjen semmi, mert ez megegyezik a T2 lábbal. Üdv.
Jajj nekem! Csak most olvastam el... és véletlen elfelejtettem összecserélni őket...
csodálkoztam is,h teljesen figyelembe sem veszi az éritést... ahogy bedugtam világitott... remélem ettől még nem ment tönkre a TRIAC?! :no: holnap akkor felcserélem! És köszi! üdv!
Üdv.
Sajna ez nem jó hír a triakra nézve, pont emiatt irtam is kétszer, hogy hogyan cseréld fel a lábakat. Ettől függetlenűl még1X megpróbálhatod feléleszteni hátha nem lett baja a BT nek, ha mégis, akkor is vehetsz bele még egy triakot nem egy nagy beruházás. Egy probát még talán megér a project.
Hello!
Felcseréltem a lábakat, de sajna nem reagál semmire! :no: Kicsit sertyogott a cinpaszta, de más nem történt... Veszek másik TRIAC-ot és ujrapróbálom! üdv!
Van bennt nálunk egy érintőkapcsolós lámpa.. bt134 triak és IC tt6061a
Van benne egy elégett ellenállás.. triak zárlatos volt.. a triak egyik lába 220v .. közepén megy ki.. az izzóhoz a szakadt, megégett ellenállás a 220v és a vezérlés között van.. Nem tudjátok mekkora lehet?
Bővebben: Kapcsoló
Sziasztok! Igyekszem mindenki számára érthetően elmondani mit szeretnék Vannak ezek a kapcsolók amely érintésre szabályozzák a fényerőt, sokallom azt a 6-12e Ft ot rá, szívesen megépíteném, de nem tudom megtervezni a kapcsolási rajzát. Ebben szeretnék segítséget kérni Remélem jó topikban írtam, mert még új vagyok és nem tudtam hogy máshova kell :$ Köszönöm előre is
Sziasztok!
Végigolvastam a beszélgetéseket, Nekem is a triac égett ki, vettem is egyet, sőt még egy biztit is beépítettem, mert sajna nem volt benne. Összeszerelés után villogva világított a lámpa. szerintem az ic lehet az, de egyáltalán nem ismerem az ic-ket, google nem segített! Ami benne van: HIC 58c308 - 2 oladas, 4-4 láb . Nézegettem helyette mást, csak nemtudom milyen kell bele (kapcsolóüzemű, feszültség referenciás, ...). Az előző képek szinte hasonlítanak az enyémre (ic kivételével),sajnos még nagyon kezdő szinten vagyok, és természetese nem biztos hogy az jó amire én gondolok, ötleteket szívesen elfogadnék, és nagyon szépen köszönöm!
Szia,
megtörténhet hogy a beépített triac nagyobb vezérlőimplzust igényel,attól is bevilloghat... Ha be tudsz szerezni érzlkenyebb tipust, egy próbát megér...
Üdv!
Ha van cél IC d akkor nem kell tervezzél rajzot, az adatlapjában benne van a minta kapcsolás. A legtöbb ilyen lámpában a TT8486/TT6061 IC ket használják az adatlapjukban is megtalálható egyszerű alapkapcsolásban.
Én a TIC 226M típust pártolom.A BT138-nak tényleg nagy gyújtó áram kell . Ha egyébként jól működik akkor biztos nem az ic rossz.Esetleg innét válogathatsz alacsony gate áramúakból:Bővebben: Link
De létezik csak tranzisztorokkal megépített variáció is korábban már valamelyk HE vagy RT újságban láttam
ilyet.
Elmentem az elektronikai boltba, Kinyomtattam az oldalt, de egyik sem volt viszont 134, 136-os triak holnap fog érkezni, másik jövőhétre. Kiváncsi leszek az eredményre, viszont azt nem értem hogy csak villog a lámpa, és nem lehet kikapcsolni érintésre, csak ha konnektorból kihúzom a dugót (ja nem érintkezik semmivel) Akkor ennek lehet betudni?
Azt nem tudtam hogy eleve nem működött.Akkor esélyes az IC .Általában a villogás abból keletkezik (egyébként jól működő eszköznél) ,hogy a tirisztornak nem egyforma gyújtóáram kell minden fázishelyzethez.Van amelyik helyzetben be tud gyújtani van ahol meg nem (ezért van a táblázatban négy érték gyújtóáramra)
Ja és az általad említett típusokat ha BT134/BT136 ra gondolsz, NE VEDD MEG!!! Csak olyat vegyél amire az van írva hogy a trigger áram 5mA ill. egyik érték lehet max. 10mA .
Még semmi tervem nem volt, köszönöm, utánajárok az ICnek
Áh, na mind 1 már megrendeltem, de holnap ezt is megkérdezem!
Nekem is megégett a nyákom (mint az előző kollégának), és a triac-om , de előtte működött. azért gondoltam egyből az ic-re mert villogott az égő. Viszont ahhoz még annyi fogalmam sincs mint a forrasztáshoz. Nézegettem, de nem találtam semmi leírás róluk, és ami most meg lehetne venni. Feljebb leírtam a típusát ami benne van, csak sejtésem sincs melyikkel lehetne pótolni.
Ez a Hic58c308 nevezetü csipp, az Stk58c308 távolkeleti változata lehet:
MCsanyi, proba Köszönöm a segítségeteket.
BT 136-os triacot tudnak helyette adni ( sajnos csak ezt tudták ajánlani ). Holnap megérkezik. A Stk58c308-as ic-t is megkérdeztem, de még hasonlóról sem hallottak, de külföldi oldalakon 1-2 db-ot találtam. Viszont szerintetek milyen ma is kapható (Magyarországon) ic helyettesíthetné? Itt az oldalon található linken megnéztem ( HEStore.hu ) sok fajta van, de nem tudok választani, ami hasonlítana is ezekre.
Üdv!
A triak az jó lessz. Viszont hogy IC t hol fogsz tudni szerezni , azt sajnos én sem tudom, eléggé beszerezhetetlennek tűnnek,és kiváltani sem lehet csak úgy őket akármilyen triak vezérlő ic vel , mivel funkció és láb kompatibilis kellene hogy legyen az eredetivel :no: . Valami hasonló csipp kellene mint amiknek az adatlapját itt is megtalálod, vagy esetleg ezt kellene beszerezni:
Sziasztok!
Van egy érintős éjjeli lámpám. Minden érintéssel bekapcsol (akárhol megérinthetem a fém részénél), 3 fényerő fokozat majd kikapcsol. Most behalt benne vszinűleg az érintés érzékelős része. Először többszöri érintés után lehetett csak kapcsolgatni, majd már egyáltalán nem. Úgy tűnik nem javítható. Nincs vkinek egy hasonlóan működő kapcsolási rajza? üdv
Üdv!
Nézd meg hogy milyen IC vel szerelt, a leggyakoribbak adatlapját itt megtalálod. :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |