Fórum témák
» Több friss téma |
üdv!
adott egy hyundai asztali dvd lejátszó. egy ideje olyat csinál, hogy néha kikapcsol (standby-ból is, tehát a kis piros led is kialszik az elején). utána nem lehet bekapcsolni, kihúzom-bedugom, semmi. viszont azt vettem észre, ha kihúzom pár percre, majd ezután dugom vissza, akkor bekapcsol. van tippetek, mi haldoklik benne? ki lehet ezt mérni vhogy, h mi a hibás alkatrész? köszi!
Lehet butaság, de szerintem a táp. Már ha van benne. Szétszedted már?? Garancia? :yes:
szétszedtem, de a tápot nem láttam benne :}
gari már sajna nincs rá, 3-4 éves lehet
Szerintem azért kéne benne lenni legalább egy "ac-dc"nek mert a lemez forgató motor nem ac 220 10 A -ral megy
(a mostani nagy viharokban nem csapott bele a villám??? )
jaja, valszeg lesz benne :}
lehet vele vmit kezdeni, ha tényleg táp? villám nem volt, kb 3-4 napja ment tönkre, akkoriban nem volt vihar :}
Hát nem vagyok egy zseni... DE tudom mi a baja!!!
elromlott Ha esetleg javíthatatlanul kilehelte a lelkét, akkor érdekelne belőle néhány alkatrész
Az offon kívül. Egy két ügyesebb ember is gondolkodhatna ezen (pl: Topi, vicsys...)
Reájöttem, hogy ha kibe húzgálod akkor műxik. Lehet ho egy kondi felrobbant-és szétfolyt. (az én régi alaplapom is...)
igen, de ha ki-be huzgálom az még nem jó, csak ha várok pár percet a bedugással. hátha vkinek ez árulkodó lehet. sajna én ennyire nem vágom még a témát :}
amúgy végignéztem a nyákot, de nem láttam sérülést, égést rajta, a kondik se púposak.
Én se vagyok vérprofi csak tudom, hogy elromlott . Hát ha tudok még segítek. A Hundáj weboldalán nincs kapcs? Hátha segít.
sztem mikor "jó" a cucc, akkor mérd meg milyen feszeket ad ki a táp aztán csinálsz bele...
szerelő az csak modult cserél.. vagyis újjat rakna bele ált az meg bazi drága. üdv ui: dobj fel róla képeket meg az h "hyundai asztali" sztem kevés
Hali!
Mivel Balu kolléga megszólíttatott, megpróbálok tanácsod adni. Sajnos konkrétan nem tudom megmondani, hogy melyik alkatrészed ment el.... Ezekben a berendezésekben általában kapcsoló üzemű táp van aminek a paneljét úgy könnyű beazonosítani hogy van rajta egy tekercs ami inkább 1 pici trafóra hasonlít. Mellette általában 1-2 nagyobb fesz értékű kondit is látsz. Azon a részen kéne keresgélned. Itt lapul egy nagyobb teljesítményű tranzisztor v fet. Általában TO220-as tokozással. Nagy valószínűséggel ezzel van a baj. Ilyen (fetet) alkatrészt már cseréltem 2 DVD-ben is. Sajna az alkatrész beazonosítása nem könnyű, de lehetséges, hogy sikerrel jársz!
jaja, valami hővel, teljesítménnyel kapcsolatos lehet a dolog, (pl a fet). gondolom amíg hideg a cucc addig jó azt ahogy melegszik meghal. kihül megint jó amíg újra nem meleg..
Meg kellene nézned, milyen típusú a táp IC-je, esetleg nagyfelbontású fotó segítene nekem a pontosabb diagnózisban.
Elsőre nem hőmérsékleti dologra tippelnék, hanem kapacitásszegény elkóra, ami az indításnál ad egy feszlökést egyes tápoknál. Ha a kondi szárad, akkor már sokat kell várni, hogy teljesen kisüljön, így még van esélye elegendő nagyságú impulzust adnia. A jó kondi meg félig töltötten is indít. Ez csak megérzés, IC típus kell!
köszi mindenkinek az eddigi válaszokat!
holnap elhozom a cuccot, mert most nincs nálam, és belenézek, aztán mondom, hogy mi a helyzet.
Bocs,hogy beleszolok.En talalkoztam mar hasonlo hibaval.Nekem is kihuzas utan indult be,nehany perc utan.Merted az egyeniranyito utanni Elektrolit kondit?Szerintem merd meg,Ha semmi a tobi kondit is meg lehet merni.Ja es ha halgat a DVD as tapban semi feszultseg nem merheto?
Szia !
Táp rossz 90%, sajnos elég " hig tápok vannak bennük " hogy szalonképes maradjak. 1-2 ezer forintból megcsinálják, ha nem egy drága szervizbe viszed. Te ne szedd szét, felesleges. Üdv !
Nekem egy Panasonic dvd video combóval van problémám mégpadíg a dvd lejátszójával.Berakom a lemezt pörgeti felismeri megy fél percet és megáll!Van bent a loader alján egy kis panel mi vezérli a motorokat ezen van egy BA5833TM ic melyik nagyon felmelegszik ha teszek rá hűtést akkor kb 2 percig megy mert felfűti a kis bordát is Az lenne a kérdésem,hogy miért melegedhet az ic rossz,vagy valami igen terhelheti?Előre is köszönöm ha valaki segít!
Hali!
Nézd meg a motort, ami a lemezt forgatja.(feltéve, ha az ic azt hajtja) Én két olyan DVD-vel is találkoztam már, ahol a motor produkált ilyet. Elsőre úgy tünt, hogy rendben van, forog, meg minden, de rájöttem, hogy 1 kicsit megkopott a csapágyazása, és áram alatt már nem úgy ment. (na aszem, ezt kicsit túlmagyaráztam) Nálam motorcsere segített. Persze lehet, hogy esetedben más a helyzet. Üdv
Heló!Erre gondoltam én is mert volt egy ilyen nálam már,de szerlés közben megtaláltam a hibát Valaki elöttem javította már és a szalagkábel mi a két panelt köti össze zárlatos volt mivel valószínű rosszul lett beleerőtetve az aljzatba és megsértette úgy,hogy pont összeért a felszakadt fólia a másikkal!Levágtam belöle ollóval a hibás részt igy visszadugtam ép,hogy langyi az ic és megy rendesen!Köszi,hogy próbáltatok segíteni
Hali!
Örülök, hogy megvan a hiba oka, és annak is, hogy leírtad. Sose tudni, még találkozhat ilyennel az ember. Üdv.
Hello!
Szeretném a segítségeteket kérni!Van egy Chili DVD-6700x típusú asztali dvd lejátszóm.Egyik bekapcsoláskor elpukkant benne valami.Szétszetem,láttam, hogy elpukkant az üvegbiztosíték.Kicseréltem a biztit s az is elpukkant.Tehát més gond lehet.Jobban megnézve az elektronikát látok a nyákon egy barna égés foltot az ic körül.Lehet, hogy itt van a gond?Hogy tudnám kideríteni, hogy mit kell kicserélnem?(felraktam róla 3db képet).A 3. képet kicsit össze vágtam s elforgattam h könyebb legyen kivenni, hogy mi éghetett meg(a lábakat színekkel összekötöttem).Az íc-n lévő három adatra rákerestem a Lomex árlistában de semmit sem talált,kicsit szomorú lettem. Segítségeteket előre is köszönöm! (a témában nem voltam biztos)
szia!
1A-es biztosítékot tettél bele?? üdv
Iszonyat jó minőségű képek!
Ilyet kérünk ezentúl mindenkitől, aki képet tesz fel az oldalra! Gyönyörű!!!
áruld el légyszives milyen fényképezőgéppel csináltad?
Jajj de örülök h ennyien válaszoltok!!!Köszönöm!
Szal....Olympus D-535 (3.2 Megapixel)-es gépem van.Nem nagy szám!Fényképezni kell tudni (fényviszonyok/supermakro).Na mind1 Ugyan olyan biztit tettem bele mint ami volt.Csak ami benne volt az fix volt(nem volt tokja,bele volt forrasztva).Így tettem rá egy tokot. Az az ic tuti h ugyan ilyen?Valójában nem értem a rajzot róla....van ott 8 lábas meg 6 lábas is.Ha ilyen 8 lábast rendelek hozzá az jó lesz?Meg gondolom azért az Ic melletti cumókat is ki kéne cserélnem(ellenálás meg miegymás ami közvetlenül melette van).Vagy azokat fölösleges? köszi! (jöhet még segítség!! )
Körülötte lévő alkatrészeket is szokás ilyenkor cserélni...azok csak pár fillérbe kerülnek (max 50-100 Ft)...
De előbb meg kéne tudni, hogy mi okozta ezt az "égést"...mert biztos volt valami oka is...
Jó lenne tudni.Takaritáskor kihúztuk,az alvány amin volt letörölgettük...Visszadugtuk,majd be akartuk kapcsolni de elpukkant...:r
igen az ic tuti ilyen :yes:
mindenkép 8lábú kell (a panelba is olyan van)és ahogy Norberto mondta a körülötte lévő anyagokat is ki kéne cserélni sok szerencsét az javításhoz üdv yokesz |
Bejelentkezés
Hirdetés |