Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   9 / 1271
(#) lithium válasza Fery hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Szép estét!

Átnéztem a javasolt alkatrészeket, sajna rosszat nem találtam. Feszkó még mindíg szinte csak a bemeneten van. A FET után már csak 10V körül mérek...
Közvetlenebb kommunikáció? Mire gondoltál?
(#) Fery válasza lithium hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Valami chatszoba vagy telefon mert sokmindent kell mérni. Ráadásul a szkóphivatkozások olvashatatlanok ez sem könnyiti meg a dolgot. Nem szokványos táp sajna.
(#) lithium válasza Fery hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
..szkópom az nincs....multiméter és önbizalom...ja + skype v messenger van. Mostmár későre jár . Mikor tudnánk esetleg megejteni egy ilyen távirányítós dolgot. Vagy inkább vigyem szakemberhez?
(#) Fery válasza lithium hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Hát ha beviszed egy szervizbe nem lesz olcsó.
Messenger van majd csinálok egy accountot rajta.Eddig sose kellett de nem fog ártani különben sem.Egyenlőre azt se tudom hogy kell de kisilabizálom.
Holnap de ráérek vasárnap nem mert bográcsozik a család és megnyúznak az asszony meg a kölkeim ha beülök a gép elé.
(#) lithium válasza Fery hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Jó a messengeren így megtalálsz f.anti@hotmail.com (bejelenkező név:anti) Holnap ráérek majd összehozzuk valahogy! Minden jót!
(#) adorjan81 hozzászólása Jún 2, 2007 /
 
Hali!
Nekem olyan problémám lenne, hogy van egy Samsung 72cm 100Hz tvm és sípol alig hallható magas hangon. Mit csináljak vele? Hívjak szervízt vagy esetleg van 1-2 trükk amivel lehet kisérletezgetni otthon is?
Ja amúgy semmi baja a tvnek csak baromi idegesítő ez a zaj ami néha van néha nincs. Én a 100Hz-re gondolok hogy az zavar be valamit, de nem tom.
(#) Fery válasza adorjan81 hozzászólására (») Jún 2, 2007 /
 
Szia. A 100Hz nem lehet mert az alacsony freki, akkor brummogást hallanál.
Valószinüleg a sorvégfokot hallod ha még fiatal vagy 16 kHz. Nézd meg a sorkimenő forrasztásait és a sorvégtranyó hütőborda rögzitéseit. Vagy maga sorkimenő visit egy kicsit azt viszont csak cserélni lehet.
Ugyanezeket megnézheted a tápban is.
(#) richy182 hozzászólása Jún 6, 2007 /
 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, miért van az hogyha esik az eső vagy nagy köd van akkor a tv-mnél romlik a kép minősége, és néha el is tűnik a kép?
köszi előre is a válaszokat!
(#) luxmanpower hozzászólása Jún 6, 2007 /
 
Hello! Kicseréltem a táp ic-t is, de nem az volt a baj!!! Viszont rájöttem hogy mi... A video, kF, hang panelon megnyúvadt a TDA1701-es IC. A hangvégfok táp és test között 2ohmot mértem... kiforrasztottam a táp lábát és lám belép készenlétibe a készülék... Igazat megvalva sose gondoltam volna hogy ez lesz a hiba, csak miután kicseréltem az ict, már 80V volt a sorvégfokon, és elkezdett fűteni egy induktivitás ami a D513 után van (Lehet hogy a régi táp ic sem volt az igazi...) Köszi a segítséget. Remélem hogy IC csere múlva műxik a készülék. Így legalább biztos hogy a táp része menni fog még jó sokáig....

Annyi kérdésem lenne hogy a tévét be szabad kapcsolni úgy hogy az ic-nek egy lába sincs beforrasztva?
(#) Fery válasza luxmanpower hozzászólására (») Jún 6, 2007 / 4
 
Super
Könnyen lehet, hogy a megszaladt táp vitte magával.
A táp IC szinte tuti, hogy rossz volt mivel a 9-es lábán nem volt meg a teljes táp / kajálta a tápot /
1701 csere után menni fog. Egyébként nagyon ritkán megy el ez a tok.
(#) Fery válasza richy182 hozzászólására (») Jún 6, 2007 /
 
Milyen antennád van ?
(#) luxmanpower válasza luxmanpower hozzászólására (») Jún 6, 2007 /
 
Vagy inkább várjam meg a cserével a bekapcsolást
(#) Fery válasza luxmanpower hozzászólására (») Jún 6, 2007 /
 
Ezt most hogy érted ?
(#) patexati válasza richy182 hozzászólására (») Jún 6, 2007 /
 
Parabolára gondolsz Netán Digi,vagy UPC???Mert ha nagy felhő,eső,hó,köd,por,stb ezek a technikák kissebb nagyobb mértékben vételhibát esetleg vételkimaradást okozhatnak!Ha sima analóg Yagi vagy lepke antennáról van szó akkor vagy antennahiba (kábel,kábelkötés,illesztés,nem adott sávra való antenna,távtáplálású erősítőnél zárlat szakadás,ha táp elött osztva van estleg még földhurok is lehet)Szóval jól van beállítva az antenna??Megfelelő a venni kívánt frekvenciára??Nincs a kábelén zárlat,vagy szakadás??Ha lepke antenna és távtápos és régebbi egy évnél a tápban javaslom kicserélni a 25V/100UF-es kondit egy 50V 100UF-os ra mert ezeknek ez egy típúshibája!Ha egy analóg antenna megfelelő akkor nem befolyásolhatja azi dőjárás nagy mértékben a vételt!Kivétel ha pont oda csap a villám az anntennába
(#) Fery válasza patexati hozzászólására (») Jún 6, 2007 /
 
Ezért kérdeztem milyen antennája van, de nem mondja.
(#) richy182 hozzászólása Jún 7, 2007 /
 
Sziasztok!
Sima analóg lepke antennáról van szó!
(#) Fery válasza richy182 hozzászólására (») Jún 7, 2007 /
 
Na akkor nem is foglalkozok vele tovább. Az előző hsz-be patexati olyan pontosan leirta mit tegyél nincs mit hozzátennem

(#) wargapityu hozzászólása Jún 9, 2007 /
 
üdv lenne 1 kis problémám 1 ITT Nokia tv-vel, mégpedig a következő semmi extra baja nincs, csak 1x gondol egyet és átvált másik csatornára teljesen változó időközönként. Ehhez szeretnék némi segítséget kérni remélem nem túl bonyolult a hiba oka mert elég kezdő vagyok elektronika téren. előre is köszönöm a segítséget!
(#) Fery válasza wargapityu hozzászólására (») Jún 9, 2007 /
 
Probáld meg nagyon kitakaritani.Valószinü, hogy valahol átcsattan a nagyfesz és attól hülyül meg a proci. Ha nem szünik meg akkor nézd addig sötétbe a sorkiménő trafót amig nem vált csatornát.Valószinü látni fogod a kis szikrát ott ragaszd le a sorkimenő oldalát FBS szilikon kaucsukkal.
Köcsög egy hiba nagy türelmet igényel a felderitése.
(#) wargapityu hozzászólása Jún 10, 2007 /
 
köszönöm a gyors választ, amint lesz időm megnézem a tv-t tüzetesebben és kinyomatom kompresszorral aztán ha tovább csinálja akkor megnézzük ahogy mondtad sötétbe! köszi szépen még1x!!
(#) tacsy69 hozzászólása Jún 17, 2007 /
 
Kedves szakértő kollégák!

Az alábbi problémámban szeretném a segítségeteket kérni:
A minap egyik barátom tv-je teljesen megadta magát, nem egy mai darab(FUNAI), de ha meg tudnánk itthon javítani az nagyon jó lenne!

A hiba jelensége:
Bekapcsoláskor egy pillanatra felvillan a stand-by led, a hangszóró kattan egyet (kb fél s), utánna sötétség!
A képcsöven semmi nem látható!
Ezt minden ismétléskor végrehajtja!

Minden ötletet szívesen várok!
Nagyon köszönöm!
(#) Fery válasza tacsy69 hozzászólására (») Jún 17, 2007 /
 
Cseréld ki a táp primer oldali - ha jól emlékszem 220 vagy 330 mikro 35 voltos kondit mind a kettőt és még valószinüleg elment a sorvégtranzisztor. az 2 SD 2333
de jó helyette az S 2055.

(#) tacsy69 válasza Fery hozzászólására (») Jún 17, 2007 /
 
köszi a segítséget, a kondikat kicseréltem, de fránya tranyó nincs itthon, úgyhogy holnap megyek és veszek egyet a lomexban!
(#) razor hozzászólása Jún 17, 2007 /
 
Van egy régi (kb. 20éves) Videoton színes TV-m.. (TS 4325 SP) Olyan problémája van, hogy néha csatornaváltkor a kép fekete-fehér lesz és csak a készülék ki-majd bekapcsolásakor jönnek vissza a színek. Tudna valaki nekem segíteni? Milyen alkatrészt kell esetleg cserélni? (kondi?)
(#) Fery válasza razor hozzászólására (») Jún 17, 2007 /
 
Van a szinmodulon egy 8,86 megás Quarz az mellett egy trimmer kondi, azzal be tudod huzni a szinét.
(#) marha hozzászólása Jún 17, 2007 /
 
Tudna valaki segíteni?
van egy OVP CTV2137A TV amin nem olyan rég a két szélén osszeugrott a kép és nem tudm hogy mi okozhatja de én gyanítok egy integrátra ami képernyQn van de nem biztos és most nem tuom hogy mit vegyek bele Szeretném ha valaki tudna segíteni.
(#) Dudus válasza marha hozzászólására (») Jún 18, 2007 /
 
A vízszintes eltérítésnél nézd át a kondikat , cseréld is őket ne méricskéld és ha potméterrel állítható a képméret ellenőrizd azt is. Valamint ellenőrizd, hogy a tápfeszültségek rendben vannak-e.

Ennyi leírásból nem lehet megmondani mit vegyél, max. egy másik TV-t A hibakeresést helyetted nem tudja senki megcsinálni.
(#) tacsy69 válasza Fery hozzászólására (») Jún 18, 2007 /
 
szia!
kicseréltem a tranyót, igaz csak s2000N-est kaptam, de ahogy néztem nincs nagy különbség a kettő között!
De a hiba továbbra is fenn áll!
Van esetleg vmi ötleted?
(#) Fery válasza tacsy69 hozzászólására (») Jún 18, 2007 /
 
Az S2000 nem jó nincs benne a dumper dióda, feletsd el. Van valami müszered meg egy 100 wattos izzód foglalattal ? Van egy kevés mérési gyakorlatod ?
felvettelek msn
(#) tizenket-vereb hozzászólása Jún 18, 2007 /
 
Valamelyik barom zsítr öntött a képcső trafójára, s azóta lágy, pasztel színű foltokap produkál a masina. Nincsen más TV a szinten.
NETÁN EZ IS A KOLESZterin SZÁMLÁJÁRA ÍRANDÓ?
Következő: »»   9 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem