Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszi, még egy kérdés, egy ilyen IC-ből felépített sztereó végfokot elvisz a trafó?
Ha komolyabb vizsgálatokat szeretnél, akkor lépcsőfeszültség-generátoros curve tracer-t csinálj. Egy példa: Bővebben: Link
Ohh... Köszönöm!
Ez jobban tetszik. Jó sok tudású lesz az asztali multi teszterem
Köszönöm a választ
Nekem ilyenem van: (melléklet) Ez milyen? Egy telefonból bányásztam. Illetve hogyan kössem melyik a pozitív? Van egy TDA 7052-es erősítőm erre hogyan lehetne rákötni, hogy szóljon? Egy ilyen kapcsolással kössem csak rá?
Itt a válasz. Mikrofon bekötése+erősítő
Segítséget kérek, hogy a feltöltött képen ami be van jelölve, az micsoda? Kösziii
Hali!
Tudna valaki egy háromfázisú egyenirányító kapcs. rajzot linkelni?
Mi az a bipolár ELKÓ? Mi a különbség egy sima és egy bipolár ELKÓ között?
Test: GND, föld, aszimmetrikus táplálás esetén a negatív tápfeszültség-pólus. Ezeket az így jelzett pontokat össze kell kötni.
A bipoláris elkó a váltakozófeszültségtől sem jön zavarba.
Akkor rendben, énis arra gondoltam, hogy az a GND ! Köszi !
Kírály, köszönöm )
Működik, tegnap már megépítettem ezt a kapcsolást, csak a 4,7k-ba nem voltam biztos. Szuperül megy, még valami rendes tápegység kell neki
Ugyanezen a rajzon, a bal felső sarokban van egy kondi , ami alatt azt írja : 100 n . Ez nem 100 p akart lenni, mert ilyen kondit még nem láttam... ? !
Ez 100nF-os kondi. A tápnál általában 100nF-os szokott lenni.
Hát, mert buta fejjel, nem tudtam, hogy van olyan is ! Amúgy fantom, köszike !
Milyen néven kapható a réz hűtőborda, ami a TBA 810 AS-hez való?
Miért szeretnéd ezt a TBA810-et használni. Vannak ennél sokkal jobb erősítő IC-k is ,amelyeket egyszerűbb kezelni.
Mivel gyönge tápom van, kezdő vagyok, ez lesz az első erősítő amit készítek, és amihez készül, az gyönge hangszóró...
Sziasztok!
Valaki el tudná magyarázni milyen kondit érdemes erősítőbe tenni (bemenetre,"gerjedés szűrőnek" és "freki határolónak") és főlleg azt a részét hogy miért? Eddig mindig kerámiát raktam ilyen célra és tökéletesen bevált, de egy-két helyen olvasni hogy ilyen helyekre csak fóliát szabad tenni mert hogy annak van a legjobb hangja stb. Tehát tegyek bele fóliát vagy egyszerű halandóknak mindegy?
Vagy, csak rezet lehet ? Ilyet nem lehet rakni a TBA 810-re. Olcsó alumínium lemezesre gondolok.....
Erősen csodálkoznék, ha a gerjedés-gátló kondit hallanád ! Az más kérdés, hogy a kerámia kondi a legolcsóbb, és mint ilyen a leggyengébb minőségű: pontatlan és hőfüggő, ráadásul a gyári tűrése is sokszor magasabb, mint fóliának.
Egy hangszínszabályzóba igen, oda csakis fólia való, de az más tészta.
Rögzítsd csavarral a bordát a hűtőfülekhez és akkor nem kell réz. A rezet a forrasztott rögzítésnél használják. Bővebben: Link.
De szerintem jobban járnál, ha egy TDA2003-al építenél erősítőt.
De azt ne feledjük, hogy kicsi az induktivitása a kerámiakondinak, ami hidegítésnél, gerjedésgátlásnál nagy előny.
Akkor, ez is jó lenne : Bővebben: Link vagy ez Bővebben: Link Azzal akartam volna, de csak 500mA-es 17 V-os tápom van..
Rendben, csak nem tudok, már mit kezdeni magammal...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |